Kalender

Klik på begivenheden og læs mere
mar
21
tors
2019
Foredrag med Birgitte Getting Ønslev Præstegård
mar 21 kl. 14:00 – 16:00

Muntert foredrag ved Birgitte Getting fra Orenæs Saloner og Nordfalsters Koncerthus.

Debatcafé om sundhed Hovedbiblioteket, Glassalen
mar 21 kl. 17:30 – 18:30
Debatcafé om sundhed @ Hovedbiblioteket, Glassalen

Med udgangspunkt i bogen Sundhed diskuterer vi månedens emne.

Hver måned udgiver forlaget små debatbøger på 60 sider skrevet af de klogeste hoveder og formidlet, så de fleste kan være med. Du kan få et gratis eksemplar af den pågældende bog, når du deltager i debatcaféen (så længe lager haves). Du behøver ikke have læst bogen inden.

Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig. Bare mød op, og deltag i debatten, hvis du har lyst. Vi byder på kaffe og te.

Ud i haven Hovedbiblioteket, Foredragssalen, 1. sal
mar 21 kl. 19:00 – 21:30
Ud i haven @ Hovedbiblioteket, Foredragssalen, 1. sal

Jørn Dannesboe holder foredrag over emnet: “Ud i haven”, som hans nye bog, der udkom i 2017, hedder. Jørn viser billeder, som er fotograferet over 10 år. Foredraget giver tip og ideer til det, der møder én på turen rundt i haven: Skovbede, alpine bede, samt bede med roser og stauder integreret. Herudover lidt om planteformering. I foredraget indgår mange planteportrætter med anvisning på, hvordan de enkelte planter dyrkes.

Jørn Dannesboe er forfatter til en række bøger samt artikler om anlæg af haver, hvor videregivelse af ideer fra egen have er formålet. 

 

Clearwood County Country Band- UDSOLGT Maglebrænde Gamle Skole
mar 21 kl. 19:30 – 21:00
Clearwood County Country Band- UDSOLGT @ Maglebrænde Gamle Skole | Stubbekøbing | Danmark

Frem med cowboyhatten, Clearwood County Country Band gæster Dagligstuen i Maglebrænde

Et akustisk Country-band med et repertoire af klassisk dansabel musik. Et band bestående af de tre musikere Mrs. Clearwood, Cousin Clearwood og Big Daddy Clearwood.  Mrs. Clearwood svinger fiolen og synger blandt andre Loretta Lyn og Patsy Cline. To amerikanske country-sangerinder, som har givet inspiration til sange om dagligdags bekymringer.

Clearwood County Country Band er et familieorkester med stor kærlighed til den klassiske country-musik. Bandet består af to brødre, Frey Klarskov og Talon Thyrré Klarskov.  Senere er Mrs. Clearwood, Anna Aagaard, kommet ind i familien, da hun blev gift med Big Daddy Clearwood.
Idéen om et old-school country band opstod i en snak om, hvordan det ville være gået brødrenes oldeforældre, hvis de var udvandret til staterne.
Navnet bygger videre på tanken om et band bestående af fjerne fætre og kusiner fra Amerika med efternavnet Clearwood.
De tre musikere spiller hovedsageligt sange fra 1940’erne og op til 1970’erne. Vemodige sange, som giver anledning til at græde ned i sin øl, og sange, hvor man klapper i takt og synger med.

Der sælges ikke billetter ved døren.

Drama og musik i KUMUS – Enoch Ardens skibbrud og hjemkomst KUMUS
mar 21 kl. 19:30 – 21:30
Drama og musik i KUMUS – Enoch Ardens skibbrud og hjemkomst @ KUMUS | Toreby | Danmark

Skuespilleren Henrik Koefoed og pianisten Henrik Bo Hansen opfører sammen den dramatiske historie om Enoch Ardens skibbrud og hjemkomst. Det store episke digt er skrevet af den engelske forfatter Lord Alfred Tennyson i 1864, og komponisten Richard Strauss blev i 1890’erne inspireret til at sætte digtet i musik – med en pianist og en reciterende skuespiller.

Radioværten og forfatteren Tore Leifer (DR P1) har nyoversat Lord Tennysons tekst.

Arrangører: Fuglsang Kunstmuseums Venner, Fuglsang Musikforening og Ensemble Storstrøms Venneforening. Medlemmer af disse foreninger får rabat og betaler kun 125 kr. pr. billet.

Koncert med Trioen Sølvpapegøjen Højskolen Marielyst
mar 21 kl. 19:30 – 21:30
Koncert med Trioen Sølvpapegøjen @ Højskolen Marielyst

Lars Linnet er pensioneret kirurg, som efter at have lagt lægegerningen på hylden har lagt sin sjæl, stemme og guitarspil i trioen Sølvpapegøjen sammen med Bent Mortensen på guitar/mandolin/bas/sang og Jan Helmark på violin/bas.

”Sølvpapegøjen flyver for at få guldfuglene i sindet til at lette”, siger han om trioen, der kommer med deres helt eget lyd i en blanding af folk, rock, blues og et lille pift jazz. ​

Sølvpapegøjen flyver først og fremmest ud med egne kompositioner i tekst og musik, men kan  heller ikke dy sig for at give deres versioner af enkelte evergreens. Musikken er rytmisk skæv, løftende sig centreret rundt om et crooned sangudtryk af tekster, som lever fra inspiration som Camus, Kejsergade, Kathmandu, Dylan, Stones, Ginsberg, Holger og Anne i Åbyhøj, kærlighed, Vestergade 58, Murens fald, armod, Al Gore og håb.

Tvind “The Musical” Nykøbing F. Teater
mar 21 kl. 19:30
Tvind "The Musical" @ Nykøbing F. Teater

”The Musical”

70’erne var en tid med systemændringer, tankeeksperimenter,

nye undervisningsformer – en udfordring til det etablerede

samfund og opfordring til radikale ændringer. Tvind var et

socialt projekt i en tid, hvor man sagde: ”Os”, ”VI”, ”Sammen”,

i stedet for ”Mig”, ”Mig” og ”Mig”. Hvor individet kun var det

nødvendige tandhjul i fællesskabets maskine.

Med denne forestilling vil Teater V gerne anerkende alle de

dedikerede mennesker, der kæmpede for at skabe en bedre

verden. Dem, som vitterligt troede på, at hvis de gjorde en aktiv

indsats, så ville de sammen kunne ændre verden. For hvad

skete der egentlig med alle dem, der troede på fælleseje,

gruppepres og ingen hensyntagen til jeg’et?

Dette er ikke en dokumentarisk gennemgang af Tvinds historie

med Amdi i hovedrollen. Heller ikke en musical i gængs forstand,

men en fiktiv fortælling om en gruppe mennesker og deres

udvikling i Tvind, individuelt og sammen, krydret med et udvalg

af tidens politiske (slag)sange. Vi er med fra den spæde start i

70’erne og op til midt i 90’erne, hvor Tvind for alvor kommer i

modvind.

www.teater-v.dk

 

Medvirkende: Iben Dorner, Sune Kofoed, Martin Bo Lindsten,

Margit Watt-Boolsen, Sune Skuldbøl Vraa, m.fl.

Instruktion: Jens Svane Boutrup

mar
22
fre
2019
Rundvisning og workshop om sortering Kraftvarmeværket
mar 22 kl. 13:30 – 15:30

Mange vil gerne være bedre til at sortere deres affald i hjemmet.
Hvad med dig?

REFA tilbyder nu workshops om sortering, så du med god samvittighed kan kalde dig affaldsekspert i dit eget hjem.

Fredag 22. marts kl. 13.30 – 15.30 starter vi med en kort præsentation af REFA og en rundvisning på kraftvarmeværket på Energivej i Nykøbing F. På den efterfølgende workshop vil du få viden om, hvordan du bedst sorterer dit affald derhjemme.

Af hensyn til sikkerheden på kraftvarmeværket skal børn være minimum 9 år for at deltage i arrangementet.

Århundredets Rose Nørregadeteatret
mar 22 kl. 19:30 – 21:00
Århundredets Rose @ Nørregadeteatret

”Hun lo. Og så pudsede hun næse. Hun var forkølet. Kuglen ramte hende i panden. Den ramte hende midt i en tanke. Hun var ni.” 

Sådan begynder ”Århundredets Rose” af Martin Sherman.

Forestillingen er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde, der minder os om nogle af de begivenheder, der formede det forrige århundrede og får konsekvenser for det næste. Rose er en overlever. Hun indvier os i sit begivenhedsfyldte liv. Det starter i en lille landsby i Ukraine under de russiske pogromer i starten af århundredet, fører hende videre til det besatte Polen, til ghettoen i Warszawa.

Og efter en vandring tværs gennem Europa kommer hun med skibet Exodus til Palæstina, hvor hun bliver smidt ud af englænderne. Hun ender ved et tilfælde på et andet skib, som sejler hende til Amerika, til Atlantic City hvor hun bliver hotelejer.

Til sidst, som 80-årig, sidder hun og reflekterer over sit liv, over alle tabene og ikke mindst det tab, hendes barnebarns drab på en palæstinensisk pige under den sidste intifada betyder.

Medvirkende: Pia Rosenbaum

Jacob Dinesen Nykøbing F Teater
mar 22 kl. 20:00 – 23:00
Jacob Dinesen @ Nykøbing F Teater

De fleste musikelskere husker nok stadig 2017 som året, hvor den kun 22-årige Jacob Dinesen voksede ud af ingenting og erobrede de danske spillesteder – med en kæmpe fanskare til følge.

100 koncerter blev det dengang til, og ganske imponerende for en debuterende artist blev samtlige indendørs shows solgt ud. Siden har mange publikummer måtte se langt efter at opleve den unge Dinesen på landets lokale scener igen, da 2018 ”kun” bød på 2 stort anlagte arena shows i hhv. Jylland og København.

Men i foråret 2019 er ventetiden ovre, da Jacob og hans band igen er at finde ude på spillestederne. Her får det hungrende publikum endnu engang mulighed for at opleve den karismatiske sanger i lidt mere intime rammer. Samtidig får de lov til at høre nye sange fra hans kommende album – foruden selvfølgelig alle de velkendte ny-klassikere fra succespladen Brace Against the Storm.

Ståpladser i salen og nummereret siddepladser på balkon.
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 20 kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet.

For kørestolsplads kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54 73 18 00 / 54 73 18 08
www.nfteater.dk

The Blues Overdrive Nysted Biografteater
mar 22 kl. 20:30 – 22:30
The Blues Overdrive @ Nysted Biografteater | Nysted | Danmark

Prisvindende blues med international klasse – sådan betegnes den danske succes The Blues Overdrive. Bandets seneste udspil ‘Overdrive Live!‘ blev for nyligt kåret til ‘Album of the Year’ til European Blues Awards, da prismodtagerne blev annonceret under Manchester Blues Festisval.

Det er ikke første gang det danske band vinder denne pris. Deres forrige udspil ‘Clinch!‘ fra 2015 modtog nemlig samme hæder som ‘Album of the Year 2015’ til European Blues Awards
Med sejrene indskriver bandets seneste to plader som milepæle i dansk blueshistorie. Med en Danish Music Award nominering og en flot placering som nr. 3 på Norges største rockmagasins top 50 over de bedste album i 2015 (foran b.la. Keith Richards, Mark Knopfler og Coldplay) har bandet modtaget airplay verden over, været ‘Ugens album’ på flere bluesradioer og blevet spillet flittigt af Alex Nyborg Madsen på DR’s P4.

 

mar
23
lør
2019
Sneøjne Nykøbing F. Teater
mar 23 kl. 10:00 – 10:25
Sneøjne @ Nykøbing F. Teater

-danseforestilling

Forestil dig, at du vågner en morgen til et uberørt snedækket

landskab. Verden er ny og fin og ren. Alt ser anderledes ud,

og der er en særlig stemning af hemmelig poesi. Du ser verden

med andre øjne, med sneøjne.

www.gazart.dk

 

Dansere: Marie Sol Sandberg, Tomomi Yamauchi

Koreograf: Tali Rázga

Livemusik af Søren Dahl Jeppesen

 

Alder: 0 – 4 år

Varighed: 25 min.

Glasbjergene – fra maleri til digt til musik KUMUS
mar 23 kl. 11:00 – 12:00
Glasbjergene – fra maleri til digt til musik @ KUMUS | Toreby | Danmark

Korværket ”Glasbjergene” er et kormusikværk af komponisten John Høybye, og værket er komponeret ud fra 12 kendte malerier, som f.eks. Anna Anchers ”Solskin i den blå stue”, Michael Anchers ”Helga i valmuerne” og titelmaleriet ”Glasbjergene” af Else Alfeldt.

Forfatteren Eva Chortsen har indfanget stemning og handling i de 12 malerier og skrevet et digt til hvert enkelt maleri. Korsatserne dækker et bredt spektrum af stilarter lige fra bossa nova, viseprægede satser, dansende swing til spillemandsjazz mm.

Ud over at lytte til et spændende og velklingende korværk kan publikum under koncerten se kunstværkerne på storskærm, og digtene bliver mellem korsatserne læst højt af korets medlemmer. Så der vil være noget for både øjet og øret, når Hjørring Kammerkor inviterer til koncert med det velspillende jazzband og med de smukke kunstværker som baggrund.

Koncerten er arr. af Fuglsang Kunstmuseums Venner, Fuglsang Musikforening og Ensemble Storstrøms Venneforening.

 

Århundredets Rose Nørregadeteatret
mar 23 kl. 15:00 – 17:00
Århundredets Rose @ Nørregadeteatret

”Hun lo. Og så pudsede hun næse. Hun var forkølet. Kuglen ramte hende i panden. Den ramte hende midt i en tanke. Hun var ni.” 

Sådan begynder ”Århundredets Rose” af Martin Sherman.

Forestillingen er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde, der minder os om nogle af de begivenheder, der formede det forrige århundrede og får konsekvenser for det næste. Rose er en overlever. Hun indvier os i sit begivenhedsfyldte liv. Det starter i en lille landsby i Ukraine under de russiske pogromer i starten af århundredet, fører hende videre til det besatte Polen, til ghettoen i Warszawa.

Og efter en vandring tværs gennem Europa kommer hun med skibet Exodus til Palæstina, hvor hun bliver smidt ud af englænderne. Hun ender ved et tilfælde på et andet skib, som sejler hende til Amerika, til Atlantic City hvor hun bliver hotelejer.

Til sidst, som 80-årig, sidder hun og reflekterer over sit liv, over alle tabene og ikke mindst det tab, hendes barnebarns drab på en palæstinensisk pige under den sidste intifada betyder.

Medvirkende: Pia Rosenbaum

mar
24
søn
2019
Århundredets Rose Nørregadeteatret
mar 24 kl. 15:00 – 17:00
Århundredets Rose @ Nørregadeteatret

”Hun lo. Og så pudsede hun næse. Hun var forkølet. Kuglen ramte hende i panden. Den ramte hende midt i en tanke. Hun var ni.” 

Sådan begynder ”Århundredets Rose” af Martin Sherman.

Forestillingen er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde, der minder os om nogle af de begivenheder, der formede det forrige århundrede og får konsekvenser for det næste. Rose er en overlever. Hun indvier os i sit begivenhedsfyldte liv. Det starter i en lille landsby i Ukraine under de russiske pogromer i starten af århundredet, fører hende videre til det besatte Polen, til ghettoen i Warszawa.

Og efter en vandring tværs gennem Europa kommer hun med skibet Exodus til Palæstina, hvor hun bliver smidt ud af englænderne. Hun ender ved et tilfælde på et andet skib, som sejler hende til Amerika, til Atlantic City hvor hun bliver hotelejer.

Til sidst, som 80-årig, sidder hun og reflekterer over sit liv, over alle tabene og ikke mindst det tab, hendes barnebarns drab på en palæstinensisk pige under den sidste intifada betyder.

Medvirkende: Pia Rosenbaum

Koncert med Ensemble Storstrøm Lindeskovkirken
mar 24 kl. 15:00 – 16:30
Koncert med Ensemble Storstrøm @ Lindeskovkirken | Nykøbing Falster | Danmark

Med et valdhorn på fløjen sørger Ensemble Storstrøm med det imponerende koncertprogram ’Et horn i siden’ for, at enhver følelse af nid og nag forsvinder, når de gæster Lindeskovkirken i Nykøbing F.

 Ensemble Storstrøm udvider ved denne koncert besætningen med et valdhorn. Koncerten indledes med et virtuost og underholdende ungdomsværk af Rossini, efterfulgt af smuk og eftertænksom musik af Nino Rota, den fremragende italienske komponist, som blev mest kendt for sin filmmusik, bl.a. til The Godfather. Programmet afsluttes med ungarske Dohnányis storslåede, Brahms-inspirerede sekstet.

Organist ved Lindeskovkirken, Per Nedergaard Hansen, udtaler: ”Lindeskovkirken ser frem til denne koncert med ensemblets klassiske elite-musikere. I alle mine godt 20 organist-år her på Sydhavsøerne har jeg med glæde fulgt Ensemble Storstrøm. Nu kommer så hele landsdelens flagskib og lægger til kaj her. Det store musikalske eksempel til efterfølgelse.”

 

Slap-af-koncert i Sakskøbing Kirke Sakskøbing Kirke
mar 24 kl. 20:00 – 21:30
Slap-af-koncert i Sakskøbing Kirke @ Sakskøbing Kirke

Publikum opfordres til at lægge sig ned på kirkebænkene og kigge op i hvælvingerne, mens de lytter til smuk, romantisk orgelmusik.

Slap-af-koncerter, hvor publikum kan vælge at ligge ned på kirkebænkene eller på egne liggeunderlag, mens kirken fyldes af stemningsfuld og for det meste stilfærdig musik. Musikken er denne gang af Bach, Cappelen og Hans Otte. Kom i god tid til denne koncert – der bliver hurtigt fyldt, når der ikke kun er siddepladser.

Der er kort sagt meget at opleve for publikum, når de på hver deres kirkebænk ligger og slapper af til de skønne romantiske klange. Der er gratis adgang og dørene åbnes kl. 19.30.

 

mar
25
man
2019
Tøj på Perronen Værestedet Perronen. 1. sal
mar 25 kl. 10:00 – 14:00
Tøj på Perronen @ Værestedet Perronen. 1. sal | Nykøbing Falster | Danmark

Find nyt og brugt tøj på 1. sal på Værestedet Perronen.

 

 

Karl Ove Knausgaard udforsker Edvard Munch Højskolen Marielyst
mar 25 kl. 19:00 – 21:30
Karl Ove Knausgaard udforsker Edvard Munch @ Højskolen Marielyst | Væggerløse | Danmark

Premiere på ny dokumentarfilm på Højskolen Marielyst

 

Når der er dokumentarfilm-festival i København i slutningen af marts, bliver en af de nye spændende film også vist på Højskolen Marielyst samtidig med, at den har premiere på festivalen i København. Det er den norske film ”The Other Munch” af Joachim & Emil Trier, som på en helt ny vis formidler kunsten af den berømte norske maler, Edvard Munch.

Filmen følger den kendte norske forfatter, Karl Ove Knausgaard, der af Munch-museet i Oslo er inviteret til at lave en udstilling af Munchs malerier. Knausgaard har taget imod udfordringen, selvom han aldrig før har kurateret en udstilling.

Filmskaberen Joachim Trier følger Knausgaard i forberedelserne. Sammen rejser de rundt i Munchs fodspor for at få indsigt i malerens visioner og besættelser. Knausgaard åbner langsomt op for sine tvivlstanker om udstillingen, og filmen udvikler sig til et dobbeltportræt, da Trier drillende får Knausgaard til at forholde sig til parallellerne mellem sit eget litterære projekt og Munchs kunst.

Filmen varer 48 minutter og sproget er norsk med engelske undertekster. Efter filmvisningen fører Karl Ove Knausgård og filmens to tilrettelæggere, Emil og Joachim Trier en samtale på Den Sorte Diamant i København, og også denne samtale kan man se på højskolen, da den bliver live-transmitteret fra Den Sorte Diamant til højskolen.

mar
26
tirs
2019
Orenæs Saloner og Nordfalsters Koncerthus Saxenhus
mar 26 kl. 14:00 – 15:30

Operasangerinde Birgitte Getting fortæller om Orenæs Saloner og Nordfalsters Koncerthus og om hvordan de blev til.

 

Lokalbanerne på Lolland – Falster Festsalen Rødbygård
mar 26 kl. 19:00 – 21:00
Lokalbanerne på Lolland - Falster @ Festsalen Rødbygård
Transport og infrastruktur har til alle tider været en forudsætning for udvikling. I starten måtte man gå rundt, så kom hestene og i 1825 kom den
første jernbane i England. Siden kom bilen, cyklen og lastbiler. Også at sejle har haft betydning for samfærdslen.
I dette foredrag hører vi om alle de lokalbaner, der har været på Lolland-Falster. Lolland-Falster har, siden den første bane blev åbnet den 2. november
1868 fra Qvades gård i Maribo til havnen i Bandholm, været præget af baner, som lå forholdsmæssigt tæt i landsdelen. En enkelt bane blev planlagt, men
blev aldrig bygget.
Hans Christian Bentzen vil føre os gennem historien om banerne med fokus på: hvorfor de blev bygget, hvor gik de fra og til og hvorfor blev de nedlagt.
I dag er der kun DSB’s jernbane mellem Vordingborg og Rødby Færge og Lokaltogs bane mellem Nykøbing F. og Nakskov (”Lollandsbanen”) tilbage.
mar
27
ons
2019
Tøj på Perronen Værestedet Perronen. 1. sal
mar 27 kl. 10:00 – 14:00
Tøj på Perronen @ Værestedet Perronen. 1. sal | Nykøbing Falster | Danmark

Find nyt og brugt tøj på 1. sal på Værestedet Perronen.

 

 

JUHUU, det er regnvejr Hovedbiblioteket, Aktivitetsrummet
mar 27 kl. 12:00 – 12:30
JUHUU, det er regnvejr @ Hovedbiblioteket, Aktivitetsrummet

Sød forestilling om de små spørgsmål i livet

Er det sjovt at børste tænder? Hvem bestemmer om du er sur? Kilder fantasien under dine tæer? …og er solen egentlig altid bagved skyen?

JUHUU det er regnvejr er en nonverbal forestilling for alle der vil overraskes over dagligdagens uventede magi. En poetisk komikboble om hverdagen, hvor ikke engang fantasien sætter grænser.

Arrangementet er for børn i alderen 3 til 6 år og deres voksne.
Det er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra mandag den 27. februar kl. 10.00.

DR Klub Klassisk om Musorgskij Hovedbiblioteket, Glassalen
mar 27 kl. 17:30 – 19:30
DR Klub Klassisk om Musorgskij @ Hovedbiblioteket, Glassalen

Vi sætter fokus på den russiske komponists orkesterværk ‘Udstillingsbilleder’

Månedens tema: Musorgskijs orkesterværk UdstillingsbillederTema om den russiske komponist Musorgskij og hans vigtige orkesterværk Udstillingsbilleder.
Værket er en musikalsk billedkavalkade, hvor man ligesom på en kunstudstilling, går fra billede til billede. Udstillingsbilleder er et af de mest populære russiske orkesterværker.

Om DR Klub KlassiskHolder du af klassisk musik, kan du igen i år dyrke den i fællesskab  med andre i Guldborgsund-bibliotekernes lytteklub.
Du behøver ikke have speciel viden om klassisk musik, bare du har lyst til at lytte sammen med andre og snakke om musikken i hyggeligt og afslappet selskab.
Klub Klassisk er et uforpligtende mødested for musikelskere og nysgerrige, og det er Annemette Schønberg Johnsen og Ingrid Hjort Hansen, der introducerer musikken.

Lytteklubben er et samarbejde med Danmarks Radio og bibliotekernes musiktjeneste BibZoom.dk.
Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig. Bare mød op.

Børn og kulturhistorie Lolland-Falsters Stiftsmuseum
mar 27 kl. 19:00 – 21:00
Børn og kulturhistorie @ Lolland-Falsters Stiftsmuseum

Kulturhistorie er vitaminer for små sjæle.” Det mener Anne Elmer, museumsformidler ved Museum Lolland-Falster, i hvert fald. “Kulturhistorien giver næring til fantasien, giver forklaring på vanskelige begreber, lader børnene slå rod og yder sit eget bidrag til børnenes identitet,” fortsætter Anne Elmer.

Museum Lolland-Falster har i flere årtier formidlet kulturhistorien til børn og unge – gennem omvisninger, aktiviteter og ture i landskabet. Og museet har en helt klar målsætning med denne formidling, nemlig at åbne den fantastiske verden, historien er, for alle børn.

Debataftenen begynder i museets nye børneudstilling “Lille Valdemars Eventyr”, hvor nogle af de formidlingsgreb, museet anvender, vil blive præsenteret. Derefter vil Anne Elmer give et oplæg om museets børneformidling mere generelt og præsentere en pakke med dilemmaer og provokerende udsagn, som gerne skulle sætte gang i debatten.

Billetter kan også købes i turistinformationen i Maribo og Nykøbing.

 

Mød mig på Cassiopeia – UDSOLGT Nakskovteater
mar 27 kl. 19:30 – 21:30
Mød mig på Cassiopeia - UDSOLGT @ Nakskovteater

Mød mig på Cassiopeia klinger af sjæler efter sjæler, hit efter hit, som får eroterne til at flagre på scenen, og – hvem ved – måske også temperaturen til at stige og latteren til at gjalde i salen. Stjernerne funkler i mere end én forstand omkring Mød mig på Cassiopeia.

mar
28
tors
2019
Fernisering – Gaia på Nakskov bibliotek Nakskov Bibliotek
mar 28 kl. 13:00 – 16:00
Fernisering - Gaia på Nakskov bibliotek @ Nakskov Bibliotek | Nakskov | Danmark

Gaia-kunstnergruppen holder fernisering på Nakskov bibliotek i mødesalen. De udstillende kunstnere er: Ulla Haulund , Bodil Haugaard , Jette Hartmann , Grethe Andersen , Bente Kock, Marianne Larsen  og Lisbeth Bruun Eriksen . Alle de udstillede værker er nyproducerede.

Udstillingen kan ses i bibliotekets åbningstid frem til d.23/4 .

 

 

 

Gidsel hos Islamisk Stat Sandby Kulturhus
mar 28 kl. 19:30 – 21:30
Gidsel hos Islamisk Stat @ Sandby Kulturhus | Nykøbing Falster | Danmark

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie.

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.

James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys “brev” og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.

Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.

Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:
Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog “Ser du månen Daniel” (udgivet oktober 2015).

 

Billetter købes på Nakskov Turistbureau i perioden d. 18. februar – 26. marts 2019.

King Lear Teatret Masken
mar 28 kl. 19:30 – 21:00
King Lear @ Teatret Masken

Søskendejalousi. Løgne. Magtbegær. Halve og hele kongeriger. Vanvid. Intriger. Borgerkrig. Shakespeares udødelige klassiker King Lear har nok dramatisk gods til at tippe en guldtung tronstol eller to. I Teatret Møllens nyfortolkning af den gammelkendte tragedie udspiller dramaet sig i en særligt vovet version.

 

Bare to skuespillere indtager scenen på Teatret Masken 28. marts kl. 19.30 og udfolder Shakespeares centrale værk for publikum: Den forfængelige, stolte King Lear spilles af Ole Sørensen, mens Thomas Jacob Clausen Rønne indtager samtlige tre roller som kongedøtrene Goneril, Regan og Cordelia. På sidelinjen danser en klovneklædt hofnar, der med skadefro mine og spydige sandhedsudgydelser guider tilskuerne – og kongen selv – gennem forestillingen.

 

Tredobbelt kærlighedserklæring

Shakespeares fortælling om den aldrende King Lear er antageligt skrevet mellem 1603 og 1606. Stykket er baseret på sagnet om Kong Lear af Britannien, en før-romersk keltisk sagnkonge. I Shakespeares udgave finder tragedien sin begyndelse, da den hovmodige konge skal fordele riget mellem sine tre døtre. Hvordan skal han afgøre, hvad de hver især har fortjent?

Løsningen bliver, at hver af døtrene skal overbevise kongen om, at lige netop hun elsker og agter faderen allerhøjest. Men kan kærlighed vejes? Og hvad trækker i så fald vægtskålen mest til jorden: ord eller handling? Alle tre døtre erklærer deres kærlighed, men ikke alle på samme måde. Og to af dem lyver.

 

Teatret Møllen og Hans Rønne

I Teatret Møllens version finder både masker og klovnelignende kostumegenstande også vej til scenen, blandt andet når skuespiller Thomas Jacob Clausen Rønne transformerer sig selv til ikke blot én, men hele tre forskellige kvinder. Dette greb – som i øvrigt bærer sammenligning med teatertraditionen i Shakespeares egen samtid – vil givetvis afføde en vis latter i salen, men ønsket er ikke at forfølge denne latter. I stedet skal satsningen ses som et forsøg på at skabe anderledes kvindekarakterer, der fremstår poetiske fremfor grotesk generaliserende. Men også karakterer, der – ligesom de kvinder, de repræsenterer – ikke nemt lader sig hverken aflæse eller forstå. KING LEAR er instrueret af Hans Rønne, som også står bag Reumert-vinderen AUGUST, der hentede sin inspiration fra klovnenes univers. Et univers, som også KING LEAR er inspireret af. Billetter kan købes på www.masken.dk.

Mød mig på Cassiopeia Nykøbing F. Teater
mar 28 kl. 19:30
Mød mig på Cassiopeia @ Nykøbing F. Teater

-romantik, komik og evergreens

I denne kendte og elskede operette-komedie vikles Olympens

guder og teatrets folk ind i hinanden og svøbes i både romantik

og stjernestøv. På Alhambra Teatret har komponisten Berger

svært ved at finde inspiration til at færdiggøre sin seneste musical.

Med både teatrets direktør og sin ekskone – teatrets

primadonna – på nakken, er han ved at give op, da han får

kærkommen hjælp fra musikkens muse.

Musikkens muse gjorde det også godt, da Kai Normann Andersen

komponerede sangene til ”Mød mig på Cassiopeia”: Mange kan

nynne med, når den enlige lille muse, har det sværer’ end man tror;

når den erotiske tante og selveste Zeus opfordrer til at gå ud og gå

en tur; når der flyves med ud i det himmelblå; når det forelskede

par tager den allersidste dans, før de går hjem; og når hele byen

sang, da Titina gik til bal.

www.folketeatret.dk

 

Medvirkende: Amalie Dollerup, Trine Gadeberg, Carsten Svendsen,

Christopher Læssø, Lone Hertz, Asger Reher, Troels Malling,

Kristian Holm Joensen, m.fl. (15-17 medvirkende)

Instruktion: Kasper Wilton

Kapelmester: Jens Krøyer

 

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum Falsters Minder
mar 28 kl. 19:45 – 21:15
Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum @ Falsters Minder

Tema: Spådomme, tarotkort og fremtidssyner

Mange mente, og mener stadig, at de kan spå om fremtiden. Aftenens temakvarter vil handle om spåmænd, tarotkort og fremtiden…

Tør du gå med ind i Cornelius’ fantastiske verden, hvor vi bevæger os ind over grænsen til det uvirkelige? Kom og oplev den urgamle fascination af
det ukendte og hør om skyggeverdenen, spøgelser og om jagten på fantastiske væsner.

Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20.00, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte.

Billetterne bestilles på tlf.: 5485 1303 (i Turistinformationens normal åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

 

Kontakt til det hinsides og klarsyn om fremtiden Museum Obscurum
mar 28 kl. 19:45 – 21:30
Kontakt til det hinsides og klarsyn om fremtiden @ Museum Obscurum | Nykøbing Falster | Danmark

Tarotkort, krystalkugler, ånden i glasset og seancer er omdrejningspunktet for rundvisningen i Museum Obscurum i marts. Her fortæller aftens guide om, hvordan mange i midten af 1800-tallet og de efterfølgende 100 år dyrkede spiritisme i stor stil.

“En opgørelse fra perioden omkring år 1900 viser, at der på verdensplan var omkring 8 millioner, der erklærede sig som spiritister,” fortæller aftenens guide, Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter, “Grunden til, at så mange dyrkede denne trosretning, var blandt andet periodens mange store krige, hvor de efterladte havde brændende ønsker om af få en sidste hilsen fra et tabt familiemedlem”.

Der var mange metoder spiritisterne brugte for at få kontakt til afdøde venner og familie. Man holdt blandt andet seancer, hvor mindre grupper mødtes hos et medium, der kunne kanalisere beskeder fra de døde til de levende. “Det var dog ikke uden kontroverser, for ofte var disse medier meget letpåklædte, yndige, unge kvinder og publikum ældre mænd, der fik lov at røre ved kvinderne i den tro, at det var en ånd”, afslutter Leif Plith Lauritsen med et lille smil på læben.

Denne aften bliver der også rig mulighed for at komme helt tæt på de mange sjove, skræmmende, mystiske og fascinerende væsner og genstande, som Cornelius har samlet gennem sine mange rejser i store dele af verden og udstillet i sin lejlighed.

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Der er mulighed for at betale i Den gamle Købmandshandel eller via MobilePay ved telefonisk kontakt.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 28. marts 2019. Døren er åben mellem kl.19.45 og kl. 19:58. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. 60 -70 min. Museet lukker igen kl. 21.30.

mar
29
fre
2019
Anden bringer ud Nykøbing F Teater
mar 29 kl. 19:00 – 22:00
Anden bringer ud @ Nykøbing F Teater

Efter et veloverstået kæmpe jubilæumsshow er Anders Matthesen atter klar til at drage på landevejen, for at lave det han elsker allermest: klassisk stand-up. Anden og en mikrofon – uden dikkedarer.

I januar tager han ud på en kæmpe danmarksturné, hvor han besøger små og store spillesteder i byer over hele landet. Kufferten er fuld af helt nyt, uset materiale – det bliver klassisk Matthesen-standup leveret lige til døren.

Anders Matthesen vender nemlig tilbage til disciplinen, han er rundet af og hvor det hele startede – standup. ’ANDEN bringer ud’ er Anders Matthesen i den enkelte, men effektive og enormt underholdende form: bevæbnet med en mikrofon og sin krøllede hjerne.

”Jeg glæder mig helt vildt – både til at være ude blandt folk igen men også til at vende tilbage til klassisk standup uden et manuskript. Det bliver nogle aftener, hvor alt kan ske, og hvor materialet kan tage den drejning, det vil. Det er der, der virkelig kan opstå magi mellem publikum og mig.”

Stjerner og historier – Bøtø Bøtø-skoven
mar 29 kl. 19:30
Stjerner og historier - Bøtø @ Bøtø-skoven | Væggerløse | Danmark

Oplev stjernehimlen – Stjerner, stjernebilleder og historier! Naturvejlederen viser, hvordan mandag kan finde rundt på stjernehimlen og fortæller historier om heltene, der har givet navn til stjernebillederne.

Turen aflyses ved overskyet vejr.

 

Brahms Trio (Moskva) Sognets Hus
mar 29 kl. 20:00 – 22:00

Musik af A. Rubinstein, P. Pabst og P. I. Tchaikovsky.

Oplæsning af Stubbekøbings drømmerum Stubbekøbing Bibliotek
mar 29 kl. 20:00 – 22:00
Oplæsning af Stubbekøbings drømmerum @ Stubbekøbing Bibliotek

Vi læser op af drømmedigtene fra den medskabende udstilling på Stubbekøbing Bibliotek

Hvad drømmer vi om, når vi ligger i sengen om natten? Og hvad er det for drømme, vi går rundt med for fremtiden? Som afslutning på den medskabende udstilling Stubbekøbings drømmerum, inviterer vi til en aften med oplæsning af de drømme, der har fundet vej til biblioteket.

Vi dæmper lyset, tænder LED-stearinlys samt lyskæder og mens solen går ned, læser vores bibliotekar og digter Peter-Clement Elmhøj Woetmann drømmene op.

Kom til en rigtig drømmeevent og lyt til, hvad der foregår inde i det kollektiv, der er hele Stubbekøbings drømmerum. Måske læser vi lige præcis dine drømme op…

Vi byder på kaffe og te.

Det er gratis at deltage, men husk at booke en billet. Medlemmer af Biblioteksklubben kan købe billet fra fredag den 14. december kl. 10.00, mens ikke-medlemmer kan købe billetter fra mandag den 17. december kl. 10.00.

mar
30
lør
2019
Små blå sko Stubbekøbing Bibliotek
mar 30 kl. 12:00 – 12:30
Små blå sko @ Stubbekøbing Bibliotek

Hyggelig forestilling for de helt små på 1½ til 4 år

En lille entré danner kulisse for forestillingen Små blå sko. Fra entreens billeder, skuffer og skabe trylles fortællingen frem om damen der går tur med folk.
Damen er begejstret og fuld af forventninger, når en ny gåturs-kammerat skal komme. I dag venter hun Alfred, så hun finder de små blå sko frem. I ventetiden fantaserer damen om udflugtsmål for dagen. Så lyder klokken ved entrédøren.

Forestillingen, der opføres af Riddersalen er for børn i alderen 1½ til 4 år og deres voksne.

BilletterDet er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra torsdag den 28. februar kl. 10.00.

Underværker og andre streger i Vandtårnet Vandtårnet
mar 30 kl. 13:00 – 18:00
Underværker og andre streger i Vandtårnet @ Vandtårnet | Nykøbing Falster | Danmark

Livet er fantastisk og Espen Brandt-Møller inviterer til fødselsdagsreception og solo udstilling.

Udstillingen åbnes af Borgmester John Brædder

Det er denne dag en ekstra stor dag, da jeg har været her et helt halv århundrede og har til denne anledning skabt min hidtidig største solo udstilling.

Espen er født i 1969 og blev uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003 og medlem af Kunstnersamfundet og Billedkunstnernes Forbund, BKF. Espen har udstillet bl.a. på Charlottenborgs Forårsudstilling og har været medlem af kunstnersammenslutningen Kammeraterne. Espen har modtaget flere arbejdslegater og præmieringer af Statens Kunstfond.
Espen har været medstifter af det anerkendte skulpturudstillingssted SKULPTURI.DK. Espen Brandt-Møller har i 8 år været medlem af Guldborgsund billedkunstråd – 4 år som formand. Han har skabt KunstFarmen – med eksperimenterende kunstkurser – sammen med billedkunstner
Allan Axelsen. Og SKULPTURFABRIKKEN, som er et Mobilt Museum. Kunst til folket.

Byvandring i Nakskov Toldboden
mar 30 kl. 14:00 – 15:00
Byvandring i Nakskov @ Toldboden | Nakskov | Danmark

Nakskov er en af Lolland-Falsters syv middelalderlige købstæder. Man formoder, at byen startede som et lille fiskerleje i begyndelsen af 1200-tallet og kendes som købstad allerede fra midten af århundredet. Her er den nævnt i Kong Valdemars Jordebogs ”købstadsliste”. Byens ældst bevarede købstadsprivilegier er fra 1274.

“På min byvandring vil jeg fortælle om byens historie og vise rundt i de hyggelige små stræder, der danner middelalderbyens kerne,” fortæller Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster og fortsætter: ”Gennem de senere år har Museum Lolland-Falster foretaget arkæologiske udgravninger i byen, hvilket har gjort os klogere på den gamle købstad, der jo har en utroligt spændende historie.”

Byvandringen varer cirka en time, og turen vil være på 2-3 km. Da Leif Plith Lauritsen har været med på de føromtalte arkæologiske undersøgelser i og omkring Nakskov, er der rig mulighed for undervejs at stille spørgsmål om den gamle købstad. 

I middelalderen havde købstæderne monopol på handel og håndværk, og det var derfor forbudt at sælge sine varer uden for byens grænser. Det var kongen, der besluttede, hvornår en by fik status som en købstad – gennem de såkaldte købstadsprivilegier. Endelsen ‘-købing’, der ofte forbindes med middelalderens købstæder – som fx Sakskøbing og Nykøbing – betyder et sted, hvor man frit kan købe og sælge under beskyttelse af den særlige markedsfred, som kongen sikrede gennem ‘købstadsprivilegierne’. 

Deltagelse i byvandringen kræver tilmelding. Navn, telefonnummer og e-mailadresse oplyses ved tilmelding for det tilfælde, at turen aflyses.  

 

Deltagelse i byvandringen kræver tilmelding. Tilmelding senest d. 25. marts 2019.

Arrangementet aflyses ved 10 personer eller under. Aflysningen sker via den mail som billetten bestilles i.

mar
31
søn
2019
6 århundreders orgelmusik Sakskøbing Kirke
mar 31 kl. 20:00 – 21:30
6 århundreders orgelmusik @ Sakskøbing Kirke | Sakskøbing | Danmark

Kom en tur gennem tidsmaskinen og høre 6 århundreders orgelmusik fra henholdsvis Italien og Tyskland. Rejseførerne er Giorgio Parolini på turen til den italienske musik og Martin Schmeding på turen til den tyske. De er begge kendte internationale orgelsolister, som spiller mange koncerter hvert år over det meste af Europa og USA. De holder mesterkurser og underviser fremtidens orgelstjerner og har naturligvis begge et indgående kendskab til deres eget lands orgelmusikkultur. Det er sjældent, Sakskøbing Kirke kan byde velkommen til så dygtige udenlandske solister.

Giorgio Parolini spiller italiensk musik fra 1500-tallets Cavazoni til den nulevende Grimoaldo Macchi – en fascinerende rejse gennem et stort lands historie, som også udmærker sig mht. orgelmusik.

Martin Schmeding spiller musik af alle de store tyske orgelkomponister: Bach, Mendelssohn, Brahms og Reger, men også musik helt tilbage fra 1400-tallet, skrevet af en anonym komponist, og musik af den moderne komponist Tilo Medek.

Begge organister betjener sig af alle Sakskøbing Kirkes tre orgler: Det lille Ramus-orgel, det historiske Köhne-orgel og det digitale Allen-orgel, så der bliver både variation i det tidsmæssige perspektiv og i det klanglige.

 

 

apr
1
man
2019
Tøj på Perronen Værestedet Perronen. 1. sal
apr 1 kl. 10:00 – 14:00
Tøj på Perronen @ Værestedet Perronen. 1. sal | Nykøbing Falster | Danmark

Find nyt og brugt tøj på 1. sal på Værestedet Perronen.

 

 

apr
2
tirs
2019
Påskeægsjagt og dekoration Nysted Bibliotek
apr 2 kl. 12:00 – 14:00
Påskeægsjagt og dekoration @ Nysted Bibliotek

Mal flotte påskeæg og find lækre chokoladeæg, som påskeharen har gemt

Tag med på en spændende jagt efter lækre chokoladepåskeæg i biblioteket og dekorer en flot påskeægsdekoration til mor og far.
Vi maler flotte æg, som er lige til at hænge op derhjemme.

Påskeharen sørger for at der er gemte påskeæg og frisk maling.

Det er gratis og du behøver ikke at tilmelde dig – bare kig forbi.

Slægtscafé Hovedbiblioteket, Lokalet ved Glassalen
apr 2 kl. 16:00 – 18:00
Slægtscafé @ Hovedbiblioteket, Lokalet ved Glassalen

Få hjælp til din slægtsforskning

Den første tirsdag i hver måned kan du få hjælp til din slægtsforskning i Slægtscaféen. Medlemmer af Slægtshistorisk Forening Guldborgsund vil være til stede for at hjælpe dig.

Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig, bare kig forbi.

Økologisk biavl? Lolland-Falster Biavlerforening
apr 2 kl. 17:00 – 18:00
Økologisk biavl? @ Lolland-Falster Biavlerforening

Peter Sjøgren er økologisk biavler og suppleant i Danmarks Biavlerforening.

Bier henter pollen og nektar hos blomster uanset om blomsterne er certificeret økologiske eller ej. Desuden holder bier sig ikke til matrikelgrænser. Derfor er det en udfordring at få sin biavl certificeret økologisk. Men at det alligevel ikke er umuligt beviser Peter Sjøgren.

Vil du vide mere? Måske overvejer du selv at blive økologisk biavler. Eller måske er du bare nysgerrig.

Samme aften holder Peter Sjøgren (ligeledes på skolebigården) et oplæg om presning af honning.

Presning af honning Lolland-Falster Biavlerforening
apr 2 kl. 18:30 – 19:30
Presning af honning @ Lolland-Falster Biavlerforening

Peter Sjøgren er økologisk biavler og suppleant i Danmarks Biavlerforening.

Honning blev i “gamle dage” indtaget som tavlehonning eller presset. Omkring 1856 dukkede honningslyngen op. Den blev meget hurtigt udbredt. I dag er det derfor hovedsagelig slynget honning som kommer på markedet. Men udviklingen indenfor biavl og gastronomi har igen vakt interesse for presningen af honning. Peter Sjøgren har årelang erfaring og fremstiller og sælger selv honning-pressere. Tjek https://honningpresse.dk/.

Vil du vide mere? Måske overvejer du selv at presse honning. Eller måske er du bare nysgerrig. Der vil være muligheder for at stille spørgsmål.

Mit Liv Med Socialt Udsatte Værestedet Perronen - togvognen
apr 2 kl. 19:00 – 21:00
Mit Liv Med Socialt Udsatte @ Værestedet Perronen - togvognen | Nykøbing Falster | Danmark

Et foredragsarrangement med Preben Brandt, psykiater, debattør og stifter af Projekt Udenfor.

 

Billetter kan bestilles på mail eller telefon og betales med MobilePay:
Mail: perronen.jfh@os.dk.
Tlf.: 25 18 06 03 eller 22 93 03 34
MobilePay: 22 27 03 34 – Skriv “Billet”
Du får billetten / billetterne sendt pr. mail, så du selv kan printe ud.

Du kan også købe billetter ved henvendelse på Perronens kontor på hverdage mellem kl. 8 og 15.

 

 

Danske originaler – fra gaden til kongehuset Højskolen Marielyst
apr 2 kl. 19:30 – 21:30
Danske originaler – fra gaden til kongehuset @ Højskolen Marielyst

Danske originaler – fra gaden til kongehuset v/sognepræst Otto Lundgaard
Hvad er det særlige  ved de særprægede personer – også kaldet originalerne – som har gjort dem husket i vores kollektive erindring på linje med de kendte fra de kulørte blade? Hvem var de? Hvad er det der gør, at de lever videre i anekdoter, mundheld og litteraturen? Og er en original også èn, som vi selv vil møde, næste gang vi kigger os i spejlet – ?
Arr. i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.
Entréen betales ved indgangen fra kl. 19.00

Livestream: Hunting exoplanets and life in the Universe Hovedbiblioteket, Aktivitetsrummet
apr 2 kl. 21:00 – 23:00

Bliv klogere på planeter og muligt liv uden for vores eget solsystem

Hør om udforskningen af exoplaneter, dvs. planeter som kredser om andre stjerner end vores egen Sol og om muligheden for liv på disse exoplaneter.
Professor Natalie Batalha har været ansat som Mission Scientist hos NASAs Ames Research Center og havde ansvaret for at søge efter exoplaneter med NASAs rumteleskop Kepler. Time Magazine udnævnte i 2017 Natalie til at være én af de mest indflydelsesrige personer i verden pga. hendes bidrag til udforskningen af beboelige exoplaneter.

NASA recently announced the end of an era. After nine years of operation, NASA’s Kepler spacecraft will be retired, but not without making an indelible imprint on humankind’s understanding of the universe. Perhaps its greatest legacy is the knowledge that planets outnumber stars in the galaxy. With over 2,500 planet discoveries and another 2,000 awaiting confirmation, Kepler revealed a staggering diversity of worlds turning sci-fi fantasy into scientific reality.
It also changed our collective perspective regarding the feasibility of finding evidence of life beyond Earth and catalysed efforts across the globe to reach that goal.

In this illustrated, nontechnical presentation, astrophysicist and planet hunter, Dr. Natalie Batalha, the former project scientist for NASA’s Kepler mission, will give an overview of Kepler’s remarkable scientific legacy. She will highlight some of the key discoveries and share a preview of exciting follow-up missions in progress and on the drawing board.

With the retirement of Kepler, we pass the baton and watch in anticipation as a new era of exploration unfolds.

OBS. Foredraget foregår på engelsk.

Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig – bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.

apr
3
ons
2019
Årets Gang – Rævebakkerne P-pladsen ved Middelaldercentret
apr 3 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Rævebakkerne @ P-pladsen ved Middelaldercentret | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer.

 

Tøj på Perronen Værestedet Perronen. 1. sal
apr 3 kl. 10:00 – 14:00
Tøj på Perronen @ Værestedet Perronen. 1. sal | Nykøbing Falster | Danmark

Find nyt og brugt tøj på 1. sal på Værestedet Perronen.