Kalender

Klik på begivenheden og læs mere
feb
20
tors
2020
Winemaker’s Dinner Torvet 17
feb 20 kl. 18:30 – 22:00
Winemaker's Dinner @ Torvet 17

I sammenarbejde med Østergaard Vineri Stokkemarke, Restaurant Tempus og Torvet 17 – præsentere vi en helt unik aften hvor I kan smage Dansk lokal vin, hvor selveste Henrik Ploug fra Østergaard Vineri der i levende fortælling vil tage Jer med på denne rejse fra ide til færdigt produkt.

Det er ikke bare Dansk vin vi skal smage på, men Lollandsk vin som er produceret af druer fra egne marker i Stokkemarke, lokale frugter høstet på Lolland – det bliver ikke mere lokalt og bæredygtigt !

Vi skal smage 4 helt fantastiske vine og en 3 retters menu sammensat af lokale råvarer.

Velkomst:
Østergaards Rose 2018

Forret:
Østergaards Solaris 2018 hvidvin
hertil lækker graved skinke fra Thorlin i Stokkemarke

Hovedret:
Østergaards Cabernet Cortis rødvin
hertil rødvinsbraiseret grisebasse med lokal grønt, stegte kartofler fra Møllegaarden

Dessert:
Pære isvin dessertvin
hertil bagt pærer med marcipancrumble, rom rosiner, flødeskum med citron timian

Denne helt unikke aften kan nydes for kun 495 kr og bookes ved at ringe til os på 44221740, eller mail til info@restauranttempus.dk

Der vil være mulighed for at købe disse dejlige vine på aftnen.

feb
22
lør
2020
Præstearkiverne, præstens mange kasketter Kulturforsyningen
feb 22 kl. 13:00 – 15:00

v/Michael Dupont
I ældre tid var præsten den eneste lokale embedsmand på landet. Han fungerede ikke kun som præst, men havde mange kasketter på. Han spillede fx en central rolle inden for skolevæsnet, fattigvæsnet, sundhedsvæsnet o.m.a.
Kom til foredrag og få inspiration til, hvad du kan finde af oplysninger om dine forfædre i pastorats- og sognearkiverne.

Salg af gæstekort ved indgang kr. 50,00

Grevens fejde Nørregadeteatret
feb 22 kl. 15:00 – 16:30
Grevens fejde @ Nørregadeteatret

Tag med Sigurd Skallesmækker ud på et forrygende eventyr for hele familien!

 

En gal historietime, hvor fortælling og musik både går op i en højere enhed og skaber stemning, forvirring og morskab.

De to skøre fortællere, Sigurd Skallesmækker og Jakob Brødløs, kaster sig ud i at berette fortællingen om Grevens Fejde. Det store danske drama med kamp om tronen, bondeoprør og om alle de farverige personligheder der optræder i historien.

For hvem skal være konge? Skal det være Christian eller Christian? Er en bonde en dygtig kriger? Må man slå på de små? Og er Skipper Clement i virkeligheden Robin Hood?

Medvirkende: Ronny Sterlø, Jakob Skov Søndergård

Dramatiker: Ronny Sterlø

Komponist: Jakob Skob Søndergård & Ronny Sterlø

Grafiker: Nick Pedersen

Instruktør: Susanne Sangill

feb
23
søn
2020
Ørnens dag ved Hasselø Den lille P–plads på Hasseløvej over for den gamle skole
feb 23 kl. 10:00 – 14:00
Ørnens dag ved Hasselø @ Den lille P–plads på Hasseløvej over for den gamle skole

Vintertiden er en god årstid at se på store ørne.

Dansk Ornitologisk forening, Projekt Ørn, har denne dag tilrettelagt arrangementer i hele Danmark, for at invitere børn og voksne ud at se Europas største rovfugl.

De Havørne, der befinder sig hos os i øjeblikket, er lokale ynglefugle og fugle fra Norge, Sverige og Nordtyskland.

 

 

Ørnens Dag ved Maribosøerne Naturskolen
feb 23 kl. 10:00 – 14:00
Ørnens Dag ved Maribosøerne @ Naturskolen

Maribosøerne er et af Østdanmarks vigtigste rasteområder for vandfugle, som overvintrer i de store søer. Der er god mulighed for at se havørne, ænder, gæs, skalleslugere, svaner og blishøns. Havørnene ses ofte svævende over søen. Fra 10-14 vil der være guider med teleskop og kikkerter på stedet.

Mødested: Naturskolen, Hestehavevej 8, 4930 Maribo – gå rundt om huset, så finder du os. På Naturskolen er der kaffe, kage og information om fuglene i Naturpark Maribosøerne. Kl. 10.00, 11.30 og 13.00 kan du deltage på en kort guidet tur rundt i området, hvorunder der kan ses endnu flere fugle.

Kontakt: Ulla Brandt tlf.: 25 67 07 04

Ørnens Dag ved Maribosøerne er et samarbejde mellem DOF-Storstrøm og Naturvejledningen.

Tilmelding ikke nødvendig.

 

Fastelavn Frilandsmuseet
feb 23 kl. 11:00 – 13:00
Fastelavn @ Frilandsmuseet

Har du huset fyldt med prinsessekjoler, superheltedragter, masker og sjove hatte, eller elsker du bare at kreere sjove og fantasifulde kostumer? Så
har Museum Lolland-Falster et tilbud til dig – Fastelavn på Frilandsmuseet i Maribo .

 

Dagens program:

11.00: Vi slår katten af tønden og kårer kattekonge og kattedronning
12.15: Pynt din egen fastelavnsbolle
12.45: Kåring af den bedste udklædte

Mens de udklædte børn kæmper om dagens titel som kattedronning eller -konge, kan de kuldskære nyde varm kaffe/kakao. Der er en præmie til den
bedste/mest originale udklædning.

NB: Da arrangementer foregår udenfor, anbefaler arrangørerne praktisk og varmt tøj.

 

Koncert med Toner til Halfdan Lungholm slot
feb 23 kl. 14:00 – 15:30
Koncert med Toner til Halfdan @ Lungholm slot

En af landets største musicalstjerner kommer til Maribo Musikforenings koncert Lungholm Gods søndag d. 23. februar kl. 14 og synger ”Toner til Halfdan.” En koncert med helt nye Halfdan Rasmussen sange dybe, stærke, rørende, sjove og Halfdan’ske tekster, sat i musik for allerførste gang og i 2019 udgivet et velmodtaget album.

 For de interesserede vil Slotsforvalter Henrik Fabricius Hansen fortælle om Lungholm kl. 13. Det er inkluderet i billetprisen.

Sanger og skuespiller Tomas Ambt Kofod er manden i front når ”Toner til Halfdan” spiller koncerter rundt om i landet. Tomas er en af landets allerstørste stemmer inden for musicals og har bl.a. spillet hovedrollen som Fantomet i ”Phantom of The opera” og et utal af andre store roller.

Koncerten akkompagneres af Sisse Tomczyk, som er komponisten bag disse nye sange.

Som publikum vil man i selskab med ”Toner til Halfdan”, ganske sikkert få et nyt blik på det fantastiske tekstunivers, som Halfdan Rasmussen var en enestående mester udi. Et univers af ord og tekster, som indeholder alt fra de dybeste følelser til de letteste tanker. Halfdan havde ordet i sin magt, uanset om det var ramme alvor eller let og lystigt.

Skal Tomas Ambt Kofod sætte ord på, hvordan det er at arbejde med disse nye Halfdan Rasmussen sange, siger han: ”De her sange går lige i hjertekuglen mig. Da jeg blev introduceret for de første af Sisses melodier og de fantastiske tekster, var det som at være ude at kigge en kattekilling. Jeg sku’ bare kigge, men ender man med at tage to med hjem! Jeg var solgt stedet det er en sand fornøjelse.”

Komponist Sisse Tomczyk siger: ”At dykke ned i de her utroligt smukke tekster som Halfdan Rasmussen har skrevet og lov at give dem et musikalsk liv, er en opgave jeg er meget ydmyg og taknemmelig overfor. Hver sang har fået sit helt eget udtryk, med respekt for den ”tone” Halfdan har sat an, i digtene. Og er det en ubeskrivelig glæde, at forme musikken og sangene sammen med en sanger som Tomas.”

 

Hjertet Brast Nordfalsters Koncerthus
feb 23 kl. 16:00 – 18:00
Hjertet Brast @ Nordfalsters Koncerthus

Med H. C. Andersen i operaen

Nordfalsters Koncerthus i Nørre Alslev får igen besøg af musikformidleren over dem alle, Henrik Engelbrecht, der er kendt fra den Klassiske Musikquiz på DR TV, som radiovært på DR P2, og som for tiden introducerer Copenhagen Phils koncerter rundt på Sjælland.

Engelbrecht har været involveret som musikformidler overalt: Det Kongelige Bibliotek, DR Symfoniorkestret, som operaredaktør, radiovært og podcastproducent på DR P2, som dramaturg på Det Kongelige Teater, Musikchef i Tivoli, lavet koncertintroduktioner for Copenhagen Opera Festival og Det Kongelige Kapel – og meget mere. Henrik Engelbrechts højt værdsatte og meget underholdende foredrag trækker overalt fulde huse.

Engelbrecht har skrevet en række højt berømmede publikumsvenlige bøger om opera og operalivet i gamle dages København, og det er med den sidst udgivne bog om H. C. Andersens ulykkelige kærlighed til operaen, at han gæster Nørre Alslev. Bogens titel er “Hjertet brast i toner” og den er blevet stormende anmeldt af en lang række anmeldere, bl. a. skriver Anne Marie Storm: “Henrik Engelbrecht kan noget med at tage sin læser med, så man ser H.C. Andersen sidde i operaen, vildt forelsket i divaen, eller sjoske hjem på sine store fødder med tandpine … Det er mesterligt holdt sammen af Henrik Engelbrecht med citater og kommentarer, der tilsyneladende fosser ud af den mand i en lind strøm. Utroligt underholdende, og når man har læst bogen, er man blevet MEGET klogere på 1800-tallets opera, på kulturlivet i Europas teaterbyer, på H.C. Andersen – og det er vel ikke så galt. Jeg giver bogen mine varmeste anbefalinger …”.

Søren Schauser, Berlingske Tidende, skriver generelt om Henrik Engelbrecht: “Henrik Engelbrecht er fortælleren over alle i dansk musik … i en helt ny genre mellem det fine og det folkelige …”

feb
24
man
2020
Folkekøkken og foredrag: Roald Als Højskolen Marielyst
feb 24 kl. 18:30 – 21:30
Folkekøkken og foredrag: Roald Als @ Højskolen Marielyst

Trænger man til at grine af tidens dårskab, er et godt sted at søge hen de satire-tegninger, som Roald Als med en nøjagtig streg har leveret de sidste næsten 50 år.

Roald Als er især kendt af dagbladet Politikens læsere, hvor han i over 25 år dagligt har udfoldet sine anti-hvad-som-helst holdninger til snart sagt alt mellem himmel og jord, ikke mindst dansk politik. Nogle vil fx tilskrive hans satiriske tegninger æren for befolkningens nej til at erstatte kronen med euro og at der i 2011 blev gjort kål på regeringen Fogh/Løkke efter 10 år. Især Anders Fogh var ham en yndet skikkelse, som han i mange år tegnede som minimalstatens hulemand lige indtil han som statsminister omfavnede velfærdsstaten og i Als’ streg trak en julemandsdragt over sit hulemands-kostume.

Roald Als blev født i 1948. 20 år gammel blev han student og blød mand i ungdomsoprørets velmagtsdage. Han blev uddannet fra Skolen for Brugskunst og har siden ernæret sig som tegner ved mange forskellige publikationer, indtil han blev tilknyttet Politiken i 1994.

I årenes løb er det også blevet til en stribe bøger, bl.a. sammen med sin faste idemand, Poul Einer Hansen. I 2008 udgav de ”En god socialdemokrat”. Bogen indeholder flere hundreder af deres tegninger, samt en skarp analyse af 30 års politiske fejltagelser i Danmark, som konkluderede, at hvis landet skulle reddes, måtte vi have Anker tilbage som statsminister. Senest er kommet bogen ”Håndtegner” om hans liv i tegningens tjeneste.

I foredraget på højskolen mandag den 24. februar kan du høre Roald Als fortælle om sine mange år som håndtegner, krydret med små personlige anekdoter. Der er garanti for mange grin og et par hyggelige timer i selskab med en af Danmarks mest kendte tegnere.

Foredraget er det andet af højskolens foredrag i 2020 i samarbejde med LOF under overskriften ”Folkekøkken og Foredrag”. Det betyder, at man kan spise med ved højskolens middag kl. 18:30 før foredraget kl. 19:30.

Billetter kan købes på højskolens hjemmeside (www.hsmarielyst.dk/arrangementer) og hos LOF i Nykøbing. Der er et begrænset antal billetter til middagen. Pris for middag og foredrag er 175 kr. Foredraget alene koster 100 kr.

feb
25
tirs
2020
Modne damer i morgenkåbe – når den værste ungdom er overstået Nakskov Teatersal
feb 25 kl. 19:30
Modne damer i morgenkåbe - når den værste ungdom er overstået @ Nakskov Teatersal

En forrygende spa-komedie med opsang, eftertanke og nedsunken forfod. Når den værste ungdom er overstået.
Vi er på spaen ”The Oasis”, et af tidens populære slap-af-templer, hvor atmosfæren emmer af indre fred, balance og selvforkælelse. Men det varer nu ikke så længe. Tre gode veninder mødes for at fejre en 60 års fødselsdag. Det er Nora, der fylder rundt, og hun har inviteret pigerne på wellness-ophold, en weekend med bløde badekåber, ansigtsmasker og en afsluttende gourmet-middag. Dér i idyllen vender kvinderne de spørgsmål, der melder sig, når man har overstået den værste ungdom, er blevet lidt klogere og har fået et par skrammer i lakken:
Hvordan kan det være, at man engang var ”for meget” – men nu er der ingen, der ser én mere?
Er der et liv efter de 60 ? Og ikke mindst: Er der et sex-liv?
Hvordan får man sin mand til løfte blikket fra TV Charlie og lette røven fra sofaen?
Hvor mange børnebørn må man tale om? Og hvor længe gider andre at høre på det?
Hvor meget filler skal der sprøjtes i overlæben, før den skal have sit eget CPR-nummer?
Hvad snakker man om, når man har været gift i 35 år?
Hvordan dater man, når man har været single siden Øresundsbroen blev indviet?
Innovationsrebeller og disruption – hvordan forstår man tidens sprog, det, ens børn taler?
Er man en gammel gris, hvis man tænder på 25 år yngre mænd?

Alt dette og meget mere i en festligt og eftertænksomt komedie/lystspil med tre af dansk teaters erfarne og populære skuespillerinder: Sofie Stougaard, Pernille Schrøder og Ann Hjort.
Instruktør: Den vittige og vise Pia Rosenbaum.
Forfatter: Humoristen og satirikeren Ann Mariager, der har skrevet stribevis af tekster til kvinder i TV, revy og teater, bl.a. forestillingerne ”Byens Bedste Bryster” og Tivoli Revyen. #nakskovteater

feb
27
tors
2020
Torsdagscafe i Rytterskolen Toreby Kirke
feb 27 kl. 14:00 – 16:00

Vi skal høre nyt fra Kherwara i Indien. Dansk Kherwara Mission har gennem 75 år drevet et pigehjem, og det har Anne-Birthe Ottsen og Anne-Grethe Andersen besøgt i oktober 2019.

 

 

 

Køge Cajun Special Maglebrænde Gamle Skole
feb 27 kl. 19:30 – 21:00
Køge Cajun Special @ Maglebrænde Gamle Skole | Stubbekøbing | Danmark

Usædvanligt arrangement byder på sydstatsspecial både til ganen og dansemusklerne, når Køge Cajun Special kommer.
De spiller og synger glad, swingende cajun/zydeco-musik fra Louisiana, USA. Musikken spilles meget nær den autentiske cajunlyd.

Danseglad musik

– Det er dansemusik, som det er svært at sidde stille til, men let at danse til, fortæller Peter, der selv har danset så meget cajundans, at han dansede hul i sin sko, engang han var i Louisiana. Den oplevelse blev i øvrigt til en sang, der selvfølgelig hedder ”Hul i hovedet, hul i sko”!
– Dansene er hovedsageligt pardans, der både kan danses som avanceret jive, twostep og vals, men bestemt også som gammeldags krobaldans. Desuden kan en del af melodierne bruges til line-dance. Hvis vi overhovedet kan få folk til at rejse sig fra sæderne den aften, vil vi kunne lave et lille dansegulv i nærheden af baren, så der kan gives let danseinstruktion, tilføjer Peter Abrahamsen.

Køge Cajun Special blev dannet efter en studietur i Louisiana, USA i 1994. Gruppen har siden været flere gange i Louisiana for at følge op på det gamle og få ny inspiration. Køge Cajun Special har spillet til adskillige arrangementer, både på musikfestivaler (fra Nordisk Vise og Folkfestival i Vordingborg til Skagenfestivalen) og til foreningsarrangementer, kulturelle arrangementer og privatfester.

Gruppens medlemmer har mange gange været i Louisiana for at lære musikken fra grunden. Musikken er rytmisk folkemusik fra Louisiana USA, og har sine rødder i fransk kultur tilsat Creolske krydderier.

Cajun-folket

Finn Guld spiller guitar, Karen Lond spiller den karakteristiske enradede harmonika plus og tangent harmonika, og trakterer en triangel, og Jette Lond forsyner os med den allestedsnærværende og vigtige violin. Alle tre synger de meget specielle og iørefaldende cajunsange.

Som noget helt særligt vil der i pausen blive serveret den klassiske cajunret jambalaya (ikke vegetarisk!!). Retten bærer sit navn efter ordet Jambon, skinke på fransk, og Laya, ris på indiansk. Og lige som maden er musikken også dannet af mange folkeslag, fransk, italiensk, creolsk, spansk og indiansk. En musik og et køkken, som kaldes Amerikas eneste eget køkken, da det kun er i USA, denne smeltedigel af folkeslag fandt sammen i sydstaterne omkring Mississippiflodens delta.

Unge spiller klassisk Højskolen Marielyst
feb 27 kl. 19:30 – 20:30
Unge spiller klassisk @ Højskolen Marielyst

Koncert med de klassiske elever fra talentlinjen på Guldborgsund Musikskole.
Til koncerten præsenteres Musikskolens klassiske talent afdeling. De spiller mange forskellige genre, de spiller samspil og til koncerten har de mulighed for at præsentere også harpe og guitar.

Genfærd og spøgelser gennem tiden Museum Obscurum
feb 27 kl. 19:45 – 21:15
Genfærd og spøgelser gennem tiden @ Museum Obscurum

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum.

Kom med ind i mørket, og kom helt tæt på mystikken i Museum Obscurum og udstillingens mange mystiske emner, når Museum Lolland-Falster inviterer
indenfor til rundvisning i de mørke stuer.

Denne aftens temakvarter handler om genfærd og spøgelser gennem tiden. Er der f.eks. forskel på spøgelset i middelalderen og i dag? Hvem kunne/kan
blive genganger, og er der mon et spøgelse i Færgestræde?

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 26. februar kl. 12.

feb
28
fre
2020
Anonym Alkoholiker
feb 28 kl. 19:00 – 21:00
Anonym Alkoholiker

Oplev stærkt krydret stand-up, når den garvede komiker Thomas Wivel er klar med sit første one-man-show, der blander comedy og hudløs ærlighed i et underholdende og medrivende show.
Et personligt show, der tager udgangspunkt i Thomas Wivels misbrug, er hvad publikum kan forvente af Anonym Alkoholiker. Det kommer til at handle om de vilde år med stand up fra dengang, det hele startede og videre frem til gyldne dage og nedture.
Med slagkraftig comedy og stærke punchlines åbner Wivel op og giver et tæt indblik på sit liv som tørlagt alkoholiker gennem 6 år. Parforhold, ægteskaber, familiedramaer og Wivels egne nervebaner bliver krydret med dyb og svedig humor.
Det er et nærbillede, men det er frem for alt comedy på højeste niveau.
Thomas Wivel

 
Køb billet her.https://www.ticketmaster.dk/event/thomas-wivel-anonym-alkoholiker-billetter/475345
Dørene åbnes kl. 18:00.
Kørestolsplads købes som almindelig billet.
Reservations muligheden stopper 7 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden showet.
Evt. restbilletter sælges ved indgangen fra kl. 18:00.
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet.
 

Musikalsk og visuel tidsrejse i Sakskøbing Kirke Sakskøbing Kirke
feb 28 kl. 20:00 – 21:00
Musikalsk og visuel tidsrejse i Sakskøbing Kirke @ Sakskøbing Kirke

“12 Byer – 12 Drømme” med lydkunstneren Thorzager er en musikalsk og visuel tidsrejse over 800 år, der tager publikum med som tilskuer til vigtige begivenheder i Danmarks- og verdenshistorien.

“12 Byer – 12 Drømme” hylder begivenheder og personer, som turde gå forrest og ændre verdenen, som vi kender den – fra Columbus til Nelson Mandela. Med original musik af Thorzager sat sammen med tekster, lys og billeder til en flot multimedimosaik venter der publikum en helt særlig oplevelse.

Koncerten er desuden en lærerig oplevelse, der udnytter kirkerummet til fulde. Familier der tager deres børn med vil kunne tale om de forskellige begivenheder efterfølgende. Der anbefales en minimumsalder på 7 år, hvilket bør respekteres.

Dørene åbner 19.30, koncerten starter kl. 20

 

feb
29
lør
2020
Hyllekrog inden forårsfredningen Fuglereservatet Hyllekrog-Saksfjed
feb 29 kl. 10:00 – 14:00
Hyllekrog inden forårsfredningen @ Fuglereservatet Hyllekrog-Saksfjed | Rødby | Danmark

Kom på en tur til Hyllekrog inden tangen lukkes for offentligheden i ynglesæsonen.

Vi holder pause og frokost i Ninas Hus, som er et gammelt fiskerhus på tangen, der ejes af Fugleværnsfonden, og vi besøger Naturstyrelsens udstilling i fyrtårnet.

Der vil bl.a. blive fortalt om Fugleværnsfondens plejeplaner og andre tiltag for området.

Turen giver også mulighed for at se vintergæster som bjergirisk og snespurv, som traditionelt overvintrer på tangen, og måske hører vi også de første sanglærker.

Husk proviant og varm påklædning. Turlængde i alt til fyret og retur ca. 7,5 km (til spidsen og retur godt 11 km).

Arrangør: Lyttesholm Naturcenter i samarbejde med Fugleværnsfonden og Naturstyrelsen Storstrøm.

Mødested: P-pladsen ved roden af Hyllekrogtangen (øst for sommerhusene)

Turleder: Naturvejleder Uffe Nielsen

Under mit træ Nykøbing F. Teater
feb 29 kl. 10:00 – 10:45
Under mit træ @ Nykøbing F. Teater

Hyggelig og poetisk småbørnsforestilling om årstiders gang.

Under et træ sidder en kone. Det er hendes træ. Det viser hende alle

årstiderne, så hun kan holde styr på, at året går.

Hendes ven egernet har en hule i træet. Meget skal gøres, og alting

skal man nå, inden årstiderne skifter. Frøet skal plantes, når det er

forår, fødderne skal i vand om sommeren, og om efteråret skal der

samles forråd. Når det så bliver vinter, trænger man sådan til en kop

dejlig, varm æblete.

 

www.randersegnsteater.dk

Medvirkende: Nanni Lorenzen,

Instruktion: Lisbeth Knopper

Scenografi: Niels Secher

 

Alder: 1½ – 4 år

Varighed: 35 min.

mar
1
søn
2020
Vinylmesse Teatersalen, Hotel Saxkjøbing
mar 1 kl. 11:00 – 16:00
Vinylmesse @ Teatersalen, Hotel Saxkjøbing | Sakskøbing | Danmark

Vi gentager succeen fra sidste år.

Hotellet sørger for at du får slukket din værste sult og tørst efter dine svedige vinylkøb.

 

NB Arrangørerne forbeholder sig retten til at aflyse arrangementet i tilfælde af for få stande/sælgerborde.

 

 

Underholdning med Johnny Hansen (fra Kandis) Kikko
mar 1 kl. 12:30 – 13:30

Billetter bestilles på tlf. 30464930.

 

Arrangør Gigtforeningen LF kreds

Elsa Gress event Stubbekøbing Museum
mar 1 kl. 13:00 – 16:00
Elsa Gress event @ Stubbekøbing Museum

Elsa Gress – Menneske og myte.

De kaldte hende ’rappenskralde’ og ’Danmarks eneste vrede unge mand’…

Elsa Gress (1919-1988), forfatter, kritiker og samfundsdebattør, levede et helt liv i fattigdom, men i stor kunstnerisk rigdom. Et kompromisløst liv som udskældt og elsket outsider, der placerede sig centralt i debatten og levede det frigjorte kunstnerliv lang tid før, det blev moderne. Hun var ikke blot til stede i sin tid, men forud for den.

Med sin stærke personlighed, sit lynende intellekt og skarpe pen og tunge delte hun vandene i en tid, hvor kvindelige debattører ikke var hverdagskost, og blev med sin ukuelige kamp for humanisme og kunsten en af sin samtids største og vigtigste stemmer. Men hvem var den ikoniske kvinde egentlig og hvilken rolle spiller hun i dag?
Vær med, når Pia Thanning sætter spot på mennesket bag myten, på holdninger og betydning – og det, som måske blev Elsa Gress’ allerstørste bedrift: Hendes helt eventyrlige liv.

Pia Thanning er journalist og foredragsholder og har i de sidste fem arbejdet på at formidle den i dag oversete historie om Elsa Gress. I det daglige driver hun Arbejdsrefugiet Villa Gress i den bolig på Marienborg Gods, hvor Elsa Gress levede og virkede de sidste år af sit liv. I 2019 var Pia primus motor for festivalen ’ProGress – en hyldest til Elsa Gress’ i anledning af 100-året for forfatterens fødsel.

 

Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum – ’På sporet af Cobra’ Fuglsang Kunstmuseum
mar 1 kl. 13:00 – 14:00
Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum - ’På sporet af Cobra’ @ Fuglsang Kunstmuseum | Toreby | Danmark

Tag med på en guidet tur i den nyåbnede særudstilling ’På sporet af Cobra’ på Fuglsang Kunstmuseum d. 2. februar kl. 13. Den offentlige omvisning er gratis, så længe du har indløst almindelig entrebillet til museet.

Tilmelding: personlig henvendelse i museumsbutikken samme dag.

 

Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum – ’På sporet af Cobra’ Fuglsang Kunstmuseum
mar 1 kl. 14:00 – 15:00
Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum - ’På sporet af Cobra’ @ Fuglsang Kunstmuseum | Toreby | Danmark

Fuglsang Kunstmuseum har i årtier brystet sig af en fornem samling af Cobras danske kunstnere, bl.a. Asger Jorn og Carl-Henning Pedersen. Med museets forårsudstilling gør et usædvanligt internationalt samarbejde det muligt også at præsentere udenlandske Cobranavne som Karel Appel og Corneille for første gang.

Tilmelding: personlig henvendelse i museumsbutikken samme dag.

 

6+3+3+6 KUMUS
mar 1 kl. 15:00 – 16:30
6+3+3+6 @ KUMUS

Nej, vi skal ikke til at lave hovedregning, men det er Ensemble Storstrøms titel på det koncertprogram, som de skal forlyste os med på denne søndag. Koncerten begynder og slutter med en sekstet, den første af Vagn Holmboe, og den sidste er en klaversonate for 4 hænder af Mozart, som Jakob Westh har arrangeret til sine kolleger i ensemblet. Ind imellem kommer der så to trioer, først en strygertrio af den polske komponist Pendereckci og så Beethovens variationsrække for træblæsere over vel nok musikhistoriens største score-sang “Ræk mig din hånd”, som Don Juan–næsten–får nedlagt tjenestepigen Zerlina med.

mar
2
man
2020
And then there was silence Nakskov Bibliotek
mar 2 kl. 19:00 – 21:00
And then there was silence @ Nakskov Bibliotek
redrag ved krigsfotograf Jan Grarup.

Jan Grarup holder foredraget over bogværket And then there was silence. Bogen er et fotografisk monument over Jans årtier lange arbejde som fotograf i nogle af klodens absolutte krisezoner.

Foredraget er højst personligt og desværre meget aktuelt og Jan giver tilhørerne et sjældent indblik i de mange timers arbejde, der er gået forud for bogen. Hvordan han har fotograferet, udvalgt og skabt æstetik i en bog, der viser nogle af de værste sider af verden, men samtidig også indeholder glimt af håb og nogle af de mest formidable menneskelige egenskaber som overlevelse, omsorg og kærlighed.

Den 4 kg. tunge bog, er blevet både mørk, tankevækkende, lægger op til refleksion, og bærer en skønhed.

Jan Grarup er uddannet fra journalisthøjskolen i Århus. Han har igennem de sidste årtier rejst verden rundt flere gange for at dække krige, konflikter og humanitære katastrofer. Hans arbejde afspejler hans tro på, at fotojournalistikken bruges som et redskab og vidner om nødvendigheden af at fortælle historier om mennesker, der ikke selv er i stand fortælle deres egne historier. Glæd dig til at få et enestående indblik i hans fotografering i et Jan Grarup foredrag.

2 på tur Nykøbing F. Teater
mar 2 kl. 19:30 – 21:45
2 på tur @ Nykøbing F. Teater

-en komedie om at gribe dagen

Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give

op, selvom det egentlig er for sent.

De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom. Det varer dog

ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke bare vil ligge og vente på

døden. Så de griber dagen og flygter. Med dropstativ og iklædt pyjamas

stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer; klar til nye – sidste – eventyr.

På deres vej møder de mange forskellige mennesker, som påvirker retning

og udfald på deres lille udflugt: Da de møder en gravid kvinde, hvis kæreste

har forladt hende, sætter de sig for at finde ham. Men dét de ender med at

finde, er en voksen datter, der griber muligheden for at lære sin far at kende.

I løbet af den korte tid deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser

fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Sådan er livet også.

Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af

livsglæde og håb for fremtiden.

 

www.folketeatret.dk

Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen, Kristine Yde

Tekst: Samuel Benchetrit

Oversættelse: Ninette Mulvad, Geir Sveass

Instruktion: Geir Sveaass

Scenografi: Marianne Nilsson

mar
3
tirs
2020
Foredrag om Selma Lagerlöf Tårs Præstegård
mar 3 kl. 14:00 – 15:30

Margrethe Horstmann fortæller om den svenske forfatter Selma Lagerlöf.

 

Hvorfor brænder regnskoven Højskolen Marielyst
mar 3 kl. 19:30 – 21:30
Hvorfor brænder regnskoven @ Højskolen Marielyst

Foredrag ved Erik Albrechtsen

mar
4
ons
2020
Årets Gang – Mellemskoven P-pladsen ved Grønsundsvej, Corselitze Hovedskov
mar 4 kl. 10:00 – 12:00

Guidet tur på ca. 2 timer. På turen fortælles om stedet og årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer – turen er tilrettelagt for voksne. Vi kører i kortege til turstedet.

Fuglsang Aften – Cobra foredrag Fuglsang Kunstmuseum
mar 4 kl. 18:30 – 20:00
Fuglsang Aften - Cobra foredrag @ Fuglsang Kunstmuseum

Kunsthistoriker Trine Ross holder foredrag på Fuglsang Kunstmuseum d. 4. marts. Trine er bl.a. kendt som alvidende og underholdende holdkaptajn i DRs populære ’Kunstquizzen’ og mangeårig kunstanmelder med skarp pen for dagbladet Politiken.

Trine er også ekspert i Cobra, som hun i sin tid skrev speciale om, og i forbindelse med Fuglsang Kunstmuseums forårsudstilling, ’På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000’, vil Trine fortælle om den internationale Cobrabevægelse, som kendes særligt for frontfigurer som Asger Jorn og Carl-Henning Pedersen..

 

mar
5
tors
2020
HUMØR-SPA Nykøbing F Teater
mar 5 kl. 19:00 – 20:30
HUMØR-SPA @ Nykøbing F Teater

Karen-Marie Lillelund er ’Humor-aktivist’ og med parolen ”dårligt humør skal ikke ødelægge vores dag”, inviterer hun dig til Humør-Spa, et boost af wellness der giver dig smilet og grinet tilbage.
Hverdagen er faretruende fyldt med andres dårlige bilkørsel, ventetider, uforståelig nem-id og spontant besøg fra venner, når vi ikke har handlet ind eller gjort rent. ”Slap af, grin nu bare lidt af det … det er der brug for”, siger hun. Det er tid nu inden det er for sent. Humøret har det svært i disse år og det skal tilbage på landkortet
Vi skal have større bevidsthed om de signaler vi sender og ikke mindst overkomme dem vi modtager.
Karen-Marie Lillelund zoomer helt ind på de sjove små historier og eksempler, der får vores verden til at vælte og humøret til at bryde sammen. ”Hvornår er der mad?” lyder der fra en afkrog af huset. ”Hvorfor spørger de mig, jeg mener ikke at jeg har søgt jobbet som kok her i huset …”
Karen-Marie lillelund’s tirsdags tosserier ses af mere end 40.000 følgere på facebook, hun har holdt hundredevis af foredrag med humor i hverdagen som omdrejningspunkt. Vi vil opleve hende igen, siger alle der har set Karen-Marie Lillelund på slap line. Hun er skarp og præcis i sine hverdagsobservationer og du kommer til at grine af dig selv sammen med andre, der også griner af sig selv.

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.

For kørestolspladser, kontakt  Billetsalg på 71993122

Aktiv Fritids Seniororkester Højskolen Marielyst
mar 5 kl. 19:30 – 20:30
Aktiv Fritids Seniororkester @ Højskolen Marielyst

Aktiv Fritids Seniororkester blev stiftet i foråret 1999 og lægger vægt på publikumsvenlig musik, som man både kan synge og danse til.
Orkestret er præget af en høj grad af kvalitet, ligesom spilleglæden er meget tydelig. Besætningen består af dirigent og arrangør, Palle Danielsen derudover harmonikaer, violiner, saxofoner, basuner, trompeter, klarinetter, guitar, bas, tværfløjter, klaver og trommer.

mar
6
fre
2020
Træt lever & Tungt hjerte Kirkens Genbrugsforretning
mar 6 kl. 19:30 – 20:30
Træt lever & Tungt hjerte @ Kirkens Genbrugsforretning

-en intimkoncert om varme øl og kolde kvinder                                                

”Træt Lever & Tungt Hjerte” er en intimkoncert over den amerikanske musiker Tom Waits’ poetiske fortællinger – på dansk – så alle dybder i den store poet kommer frem.

På ca. en time tages publikum med til et lille røget sted  mellem ganske få stole og får et kig ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.

Forestillingen er udviklet til små rum med max 30 publikummer ad gangen. Derfor har vi lejet os ind i Kirkens genbrugsbutik på Kirkepladsen ved Klosterkirken.

Udviklet af og medvirkende: Lasse Popp, Kim Fast Jensen, Bastian Popp, Gitta Malling

Der er et meget begrænset antal billetter til salg.

 

Varighed: 65. min. uden pause

mar
7
lør
2020
Nykøbing Messen Nykøbing F hallerne
mar 7 kl. 10:00 – 16:00

Nu slår vi dørene op for 7. gang hvor over 100 udstillere byder de mange besøgende hjertelig velkommen til 2 hyggelige og inspirerende messedage.
Åbningstale af Viceborgmester Bo Abildgaard.

Messen byder på 100 forskellige lokale virksomheder og foreninger. Du kan lade dig friste af masser af gode tilbud, ny viden og idéer og blive inspireret til både mode og livsstil, boligen, energi, delikatesser, wellness, hus & have, samt livsstil.
Du kan se hele udvalget af stande og udstillere her.

 

Træt lever & Tungt Hjerte Kirkens Genbrugsbutik
mar 7 kl. 15:00 – 16:00
Træt lever & Tungt Hjerte @ Kirkens Genbrugsbutik

-en intimkoncert om varme øl og kolde kvinder                                                

”Træt Lever & Tungt Hjerte” er en intimkoncert over den amerikanske musiker Tom Waits’ poetiske fortællinger – på dansk – så alle dybder i den store poet kommer frem.

På ca. en time tages publikum med til et lille røget sted  mellem ganske få stole og får et kig ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.

Forestillingen er udviklet til små rum med max 30 publikummer ad gangen. Derfor har vi lejet os ind i Kirkens genbrugsbutik på Kirkepladsen ved Klosterkirken.

Udviklet af og medvirkende: Lasse Popp, Kim Fast Jensen, Bastian Popp, Gitta Malling

Der er et meget begrænset antal billetter til salg.

 

Varighed: 65. min. uden pause

 

 

Varighed: 65. min. uden pause

Træt lever & Tungt hjerte Kirkens Genbrugsbutik
mar 7 kl. 17:00 – 18:00
Træt lever & Tungt hjerte @ Kirkens Genbrugsbutik

-en intimkoncert om varme øl og kolde kvinder                                                

”Træt Lever & Tungt Hjerte” er en intimkoncert over den amerikanske musiker Tom Waits’ poetiske fortællinger – på dansk – så alle dybder i den store poet kommer frem.

På ca. en time tages publikum med til et lille røget sted  mellem ganske få stole og får et kig ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.

Forestillingen er udviklet til små rum med max 30 publikummer ad gangen. Derfor har vi lejet os ind i Kirkens genbrugsbutik på Kirkepladsen ved Klosterkirken.

Udviklet af og medvirkende: Lasse Popp, Kim Fast Jensen, Bastian Popp, Gitta Malling

Der er et meget begrænset antal billetter til salg.

 

Varighed: 65. min. uden pause

Horslundefesten Ravnsborghallen
mar 7 kl. 18:00 – mar 8 kl. 2:00
Horslundefesten @ Ravnsborghallen | Horslunde | Danmark

festen for de danseglade

med diskotek og levende musik

DJ  FRANDSEN og PARTY FACTORY

musik fra 70’erne – og frem til i dag.

 

Billetter kun i forsalg, frem til 1/3-20 hos Horslunde Bageri & Café og OK PLUS i Nakskov.

 

Festbus med stop i Maribo, Søllested og Nakskov kr. 100 t/r

med tilmelding på sms 20215755.

Kan kvinder komponere musik? Nysted Orgelmuseum
mar 7 kl. 19:30 – 20:30
Kan kvinder komponere musik? @ Nysted Orgelmuseum

Aftenen før den Internationale Kvinde-dag, få svar på spørgsmålet i en musikalske fortælling. Panna Friis-Grigoncza spiller værker af kvindelige komponister fra hele verden.

 

mar
8
søn
2020
Motor Mille Band Tour 2020 Nykøbing F Teater
mar 8 kl. 10:00 – 11:00
Motor Mille Band Tour 2020 @ Nykøbing F Teater

Kom og dans med, når Motor Mille og hendes band til næste år optræder rundt om i landet med deres nye skøre, glade og musikalske show for børn mellem 1 og 99 år.
Motor Mille og musikanterne garanterer et show fyldt med sange, musik, dans, sjov og ballade. Og de sørger også for, at alle kan være med og får en god og sjov oplevelse – uanset om det er første gang, man snører danseskoene eller ej.
I 2016 spillede Motor Mille for første gang med sit eget band. Siden da har den underholdende pige fra Ramasjang optrådt flere gange, og nu er det tid til at gentage succesen og dele både danseglæde og grinepauser med børnene.
Så tag børn og bedstemor under armen, og glæd jer til at grine, danse og fjolle med den energiske og storsmilende Motor Mille, når hun med sit band står klar til at underholde børn og barnlige sjæle i det nye år.

 

Nykøbing Messen Nykøbing F hallerne
mar 8 kl. 10:00 – 16:00

Nu slår vi dørene op for 7. gang hvor over 100 udstillere byder de mange besøgende hjertelig velkommen til 2 hyggelige og inspirerende messedage.
Åbningstale af Viceborgmester Bo Abildgaard.

Messen byder på 100 forskellige lokale virksomheder og foreninger. Du kan lade dig friste af masser af gode tilbud, ny viden og idéer og blive inspireret til både mode og livsstil, boligen, energi, delikatesser, wellness, hus & have, samt livsstil.
Du kan se hele udvalget af stande og udstillere her.

 

mar
9
man
2020
2 på tur Nykøbing F Teater
mar 9 kl. 19:30 – 22:00
2 på tur @ Nykøbing F Teater

– en komedie om at gribe dagen
Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give op, selvom det egentlig er for sent.
De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom. Det varer dog ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke bare vil ligge og vente på døden. Så de griber dagen og flygter. Med dropstativ og iklædt pyjamas stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer; klar til nye – sidste – eventyr.
På deres vej møder de mange forskellige mennesker, som påvirker retning og udfald på deres lille udflugt: Da de møder en gravid kvinde, hvis kæreste har forladt hende, sætter de sig for at finde ham. Men dét de ender med at finde, er en voksen datter, der griber muligheden for at lære sin far at kende.
I løbet af den korte tid deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Sådan er livet også.
Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af livsglæde og håb for fremtiden.

www.folketeatret.dk
Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen, Kristine Yde
Tekst: Samuel Benchetrit
Oversættelse: Ninette Mulvad, Geir Sveass
Instruktion: Geir Sveaass
Scenografi: Marianne Nilsson

mar
10
tirs
2020
2 på tur – en komedie om at gribe dagen Nakskov Teatersal
mar 10 kl. 19:30
2 på tur - en komedie om at gribe dagen @ Nakskov Teatersal

På deres vej møder de mange forskellige mennesker, som påvirker retning og udfald på deres lille udflugt. I løbet af den korte tid deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af livsglæde og håb for fremtiden.

EFTER FORESTILLINGEN, der varer 80 minutter, vil der være en eftersnak med en af skuespillerne i foyeren – der vil være mulighed for at købe drikkevarer.

2 på tur blev i 2006 nomineret til Moliére-prisen som årets bedste franske dramatik.
Denne morsomme og rørende komedie er iscenesat af Geir Sveaass, som også stod bag det franske succes-stykke Min Far, som vi opførte på Nakskov Teater i sæson 16/17.

Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen og Kristine Yde.
(folketeatret)

Trækfuglenes gåder Højskolen Marielyst
mar 10 kl. 19:30 – 21:30
Trækfuglenes gåder @ Højskolen Marielyst

Foredrag ved Mads Desholm
Arrangeret i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

mar
11
ons
2020
Chokoladefestival CELF
mar 11 kl. 18:00 – 20:30
Chokoladefestival @ CELF

Vi byder velkommen til vores 3. Chokolade Festival og i år er vi tilbage på CELF, hvor vi i samarbejde med de dygtige elever og vores fantastiske leverandører, byder på chokolade i rigelige mængder.

I år er der igen mulighed for, at tilkøbe billet til en velsmagende chokolademenu lavet med råvarer fra Summerbird.
Andrea Søllested er også at finde på festivallen. Se hende arbejde med chokolade og få tips og trick til at lykkes med dine chokoladekunstværker.
Du kan også smage på årets påskelækkerier, vingummi, vores egen Thea is, DANMARKS BEDSTE ROMKUGLER og andre vidunderligheder.

Der er mulighed for at købe kaffe/the.

 

Bag om Badehotellet Nykøbing F Teater
mar 11 kl. 19:00 – 21:00
Bag om Badehotellet @ Nykøbing F Teater

Bag om Badehotellet  – en aften med skuespiller Jens Jacob Tychsen

Hør historien om tilblivelsen af TV2’s monstersucces Badehotellet på en hyggelig aften i selskab med skuespiller Jens Jacob Tychsen (Edward Weyse i serien).

Badehotellet er en af Danmarks absolut største seriesucceser og har i perioder haft svimlende og rekordhøje seertal på hele 1.6. millioner seere.
De fleste danskere kender derfor nok bedst Jens Jacob Tychsen for sin rolle som den dameglade kongelige skuespiller, Edward Weyse. Han er den gode kombination af store armbevægelser, stor mimik og en talestrøm fra øverste skuffe – noget lignende det, som Jens Jacob bringer med sig i sit underholdende foredrag, hvor han går bag om Badehotellet.

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris: 25kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet, og vil medføre bortvisning.
For kørestolspladser, kontakt Tikko.

Lyt langsomt! på KUMUS KUMUS
mar 11 kl. 19:30 – 21:00
Lyt langsomt! på KUMUS @ KUMUS | Toreby | Danmark

Et koncertforedrag med professor Christian Kock og cellist Julie Tandrup Kock

 

Hvad er det ved musik, som berører os? Hvorfor får vi gåsehud, når orglet spiller, eller tårer i øjnene, når vi hører et bestemt stykke musik?

Det kan du få svar på, når professor Christian Kock bringer os tæt på det geniale i musikken, og cellisten Julie Tandrup Kock spiller eksempler af bl.a. Johann Sebastian Bach. Vi skal lytte langsomt og intenst, åbne ørerne og skærpe sanserne for detaljerne i musikken.

Christian Kock har været professor i retorik og har dermed sproget i sin magt. Han er mest kendt for sine bøger om politikersprog, men han er også en habil musiker, og sin musikglæde deler han med sin datter, Julie Tandrup Kock, som er konservatorieuddannet i 2013 og siden har arbejdet som solist og som kammermusiker i Danmark og i udlandet.

Glæd dig til dette specielle arrangement, som kombinerer levende musik med levende ord. At lytte langsomt og fordybe sig i musikoplevelsen kan forøge vores livskvalitet.

Koncertforedraget er arrangeret af Fuglsang Kunstmuseums Venner, Fuglsang Musikforening og Ensemble Storstrøms Venneforening.

Det støttes økonomisk af Kulturelt Samråd i Guldborgsund Kommune.

mar
12
tors
2020
Gospel workshop på Kulturfabrikken Kulturfabrikken
mar 12 kl. 19:00 – 21:00
Gospel workshop på Kulturfabrikken @ Kulturfabrikken

Åben gospel workshop for ALLE med Gospelkoret Soul Invitation på Kulturfabrikken Nyk F.
Vi synger let tilgængelige gospelsange som alle kan være med på og koret hjælper til,så det bliver en hyggelig oplevelse for de som kommer.
Arrangementet ledes af Stefan Ægidius, der har over 20 års erfaring med gospel-undervisning og workshops.
Der vil være en pause undervejs hvor det er muligt at købe kaffe, the, sodavand og vand på stedet.
Velkommen – og get ready, get ready!!

Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” Nykøbing F Teater
mar 12 kl. 19:30 – 21:30
Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” @ Nykøbing F Teater

DU VED, HVAD JEG MENER… Hausgaards koncerter er sjældent ens to aftener i træk. Selv siger han, at det hele står og falder med, hvor god kontakt, han opnår. Han har turneret landet tyndt siden 72 og spiller lige gerne i øst som i vest. Hans erfaring er, at vi er forbavsende ens i Danmark. Vores lyd og hastighed varierer efter, hvor tæt vi bor, men ellers er der ikke meget forskel. Heldigvis er vi meget uenige om mange ting, ellers var det ikke til at holde ud, mener han.
Hans yndlingsofre er de nærige, de selvretfærdige, de opstyltede, de der smasker ved bordet, de uvenlige osv. osv. De var tidligere samlet i det, der hed Liberal Alliance. De må jages hele året. De er aldrig fredede.
For Hausgaard har det unikke, det specielle, særlingene aldrig været godt stof. Det er det almindelige af det almindelige, der interesserer og morer ham. Det der kan betegnes som vores fælles skæbne, f.eks. religion og politik, samfundsforhold i det hele taget. Det SKAL vi tale om, det er fundamentet i et demokrati, siger han og griner mod horisonten og tilføjer:Vi skal ikke diskutere for at blive enige, men for at rumme mere og komme videre.

 

mar
13
fre
2020
Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” Nykøbing F Teater
mar 13 kl. 19:30 – 21:30
Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” @ Nykøbing F Teater

DU VED, HVAD JEG MENER… Hausgaards koncerter er sjældent ens to aftener i træk. Selv siger han, at det hele står og falder med, hvor god kontakt, han opnår. Han har turneret landet tyndt siden 72 og spiller lige gerne i øst som i vest. Hans erfaring er, at vi er forbavsende ens i Danmark. Vores lyd og hastighed varierer efter, hvor tæt vi bor, men ellers er der ikke meget forskel. Heldigvis er vi meget uenige om mange ting, ellers var det ikke til at holde ud, mener han.
Hans yndlingsofre er de nærige, de selvretfærdige, de opstyltede, de der smasker ved bordet, de uvenlige osv. osv. De var tidligere samlet i det, der hed Liberal Alliance. De må jages hele året. De er aldrig fredede.
For Hausgaard har det unikke, det specielle, særlingene aldrig været godt stof. Det er det almindelige af det almindelige, der interesserer og morer ham. Det der kan betegnes som vores fælles skæbne, f.eks. religion og politik, samfundsforhold i det hele taget. Det SKAL vi tale om, det er fundamentet i et demokrati, siger han og griner mod horisonten og tilføjer:Vi skal ikke diskutere for at blive enige, men for at rumme mere og komme videre.

 

mar
14
lør
2020
Perlestikkerbogen Kulturforsyningen
mar 14 kl. 13:00 – 14:00

v/Heidi Peffer
Perlestikkerbogen er en håndskreven kirkebog og regnskabsbog skrevet af en yngre mand ved navn Anders Pedersen Perlestikker. Anders var præst i Nakskov i begyndelsen af 1600-tallet, og han skrev i bogen fra 1617 til 1626. Vi er på Christian d. 4’s tid. Bogen regnes for at være Danmarks næstældste kirkebog og den er helt unik.
Herefter generalforsamling, dagsorden ifølge vedtægterne.

Turen går til Nikolaj Stokholm Nykøbing F Teater
mar 14 kl. 19:00 – 20:15
Turen går til Nikolaj Stokholm @ Nykøbing F Teater

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.
I det forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” grinede vi allesammen af fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes Københavnerforstad. Albinoen er blevet voksen, men hans hoved er ikke mindre sjovt. Turen går til Nikolaj Stokholm er en U-vending i Stokkefars utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. Det er en unik chance for at se verden igennem hans briller og det er ikke meget andet end noget pjat. Glæd dig til Turen går til Nikolaj Stokholm, det bliver pissegriner’n.
Med næsten 45.000 solgte billetter til sit første one-man show ”Mit liv som Nikolaj Stokholm” har Nikolaj lagt sig i spidsen som en af landets største og mest populære komikere. Med sin skæve og legesyge komik, formår han altid at invitere publikum med ind i hans eget liv på en hylende morsom og personlig måde, og det er netop derfor at Nikolaj er en af de mest folkelige og charmerende komikere i Danmark. Med sin aldeles karakteristiske tilstedeværelse både på tv-skærmen og på scenen er man altid garanteret at være godt underholdt, og det er svært ikke at trække på smilebåndet, når først Stokkefar fortæller anekdoter.

 

Skt. Patricks Day – koncert med Mary’s Men Højskolen Marielyst
mar 14 kl. 19:30 – 21:30
Skt. Patricks Day - koncert med Mary's Men @ Højskolen Marielyst

Skt. Patrick’s Day – koncert med Mary’s Men
Traditionen tro fejrer vi den irske nationaldag på højskolen og igen i 2020 med højskolens eget husorkester Maries Mænd – der kalder Mary’s Men, når de spiller irsk folkemusik.
Vi dækker op i koncerthuset til en hyggelig og underholdende aften med snacks og andre gode sager og ikke mindst musikalsk selskab med Peter Søvad (bas, sang), Jan Borre (guitar, sang), Simon Vikstrøm (violin, kor) og Kåre Lind (fløjte, kor) samt Gitte Tinggaard (sang, kor).

Turen går til Nikolaj Stokholm
mar 14 kl. 21:30 – 22:45
Turen går til Nikolaj Stokholm

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.

I det forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” grinede vi allesammen af fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes Københavnerforstad. Albinoen er blevet voksen, men hans hoved er ikke mindre sjovt. Turen går til Nikolaj Stokholm er en U-vending i Stokkefars utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. Det er en unik chance for at se verden igennem hans briller og det er ikke meget andet end noget pjat. Glæd dig til Turen går til Nikolaj Stokholm, det bliver pissegriner’n.

Med næsten 45.000 solgte billetter til sit første one-man show ”Mit liv som Nikolaj Stokholm” har Nikolaj lagt sig i spidsen som en af landets største og mest populære komikere. Med sin skæve og legesyge komik, formår han altid at invitere publikum med ind i hans eget liv på en hylende morsom og personlig måde, og det er netop derfor at Nikolaj er en af de mest folkelige og charmerende komikere i Danmark. Med sin aldeles karakteristiske tilstedeværelse både på tv-skærmen og på scenen er man altid garanteret at være godt underholdt, og det er svært ikke at trække på smilebåndet, når først Stokkefar fortæller anekdoter.

 

mar
15
søn
2020
Kreativt Forårsmarked i Radsted Radsted Kultur- & Forsamlingshus
mar 15 kl. 10:00 – 16:00

Masser af kunsthåndværkere, billedkunstnere, kræmmere m. m. fordelt rundt omkring i hele huset. Krenkerup Bryggeri giver smagsprøver på deres Forårsøl. Musikalsk underholdning v. Anders Jønck. Alle er velkomne.

 

mar
16
man
2020
Folkekøkken og foredrag: Charlotte Bech: Sidste nyt om tarmflora Højskolen Marielyst
mar 16 kl. 18:30 – 22:00
Folkekøkken og foredrag: Charlotte Bech: Sidste nyt om tarmflora @ Højskolen Marielyst

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge med en meget bred baggrund. Hun har arbejdet mavetarmkirurgi på Gentofte Amtssygehus, som læge i intern medicin på Rigshospitalets afdeling for lymfekræft og som læge i obstetrik i Tennessee USA. Læge Charlotte Bech er medlem af Foreningen for Speciallæger FAS og den danske lægeforening DADL.
Denne aften vil hun formidle den sidste nye viden om tarmflora.
Forskning i menneskets tarmsystem er nemlig eksploderet de seneste år og er på vej til at vende op og ned på lægevidenskabens syn på mennesket. Tarmen er vores tredje hjerne efter lille- og storhjernen, siger forskerne og peger på, at ubalance i tarmfloraen sandsynligvis forklarer langt flere sygdomme og dårligdomme end vi hidtil har troet.

mar
17
tirs
2020
Interneringslejrene på LF for tyske fordrevne. Lejrene og personerne Hovedbibliotekets foredragssal
mar 17 kl. 20:00 – 21:30
Interneringslejrene på LF for tyske fordrevne. Lejrene og personerne @ Hovedbibliotekets foredragssal

Kom og hør Museum Lolland-Falster fortælle om de interneringslejre, der blev oprettet ved beslaglæggelse af godser på Lolland og Falster. Hør om
tyskervenlige godsejere, livet i lejrene og de personlige fortællinger.
Foredraget er et led i et projekt på Museum Lolland-Falster, som forsøger at kortlægge historien om interneringslejrene, fra motiver bag
etableringen, over livets gang, samfundets syn og til sidst lejrenes udfasning.

 

Foto: Museum Lolland-Falster

mar
18
ons
2020
Årets Gang – Toreby Skov P-pladsen på Guldborgvej
mar 18 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Toreby Skov @ P-pladsen på Guldborgvej | Nykøbing Falster | Danmark

På ture fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr. Tempoet passer til seniorer.

 

Den første gang Teatret Masken
mar 18 kl. 19:30 – 20:30
Den første gang @ Teatret Masken

Liva er 15 år og en dag, ud af det blå, dukker hendes pisseirriterende, alt for direkte og rapkæftede far John op, og insisterer på, at hun skal være hans oplevelses-buddy. De skal prøve ting sammen, som de ikke har oplevet før – og så vil Liva endda blive betalt for sin deltagelse i fornøjelserne – alt sammen inden John skal i fængsel.

John er tappet for situationsfornemmelse og alt for meget for Liva, der samtidig med farens anmassende idéer, selv tumler med at opretholde forholdet til kæresten Mathias og veninden Bambi. Men hvilken 15-årig siger nej til at tjene penge på en række fede gratis oplevelser? John og Liva begiver sig ud på en hæsblæsende oplevelsesrejse, og det viser sig da også efterhånden, at John har en mening med galskaben. Trods modstand på rejsen med misforståelser, svigt og løgne fra alle sider, bringer oplevelserne dem tættere sammen. Og Liva må indrømme, at John, trods alt, er hendes far med en lang række gode livspointer, som hun må suge til sig – for man ved jo heller aldrig, hvornår noget er den sidste gang.

Inspirationen kommer fra lokale unge

Forestillingen bygger på en række inspirerende møder med lokale unge fra 8. klasser, som anonymt har delt deres autentiske fortællinger og personlige erfaringer med deres første gang med os. Uddrag af de unges ærlige og rørende beretninger optræder i forestillingen og sammenflettes med fortællingen om 15-årige Liva.

Når folk siger ”Den første gang”, refererer de ofte til den seksuelle debut, men i ungdomsforestillingen ”Den første gang” rummer begrebet meget mere end sex. Der er flere første gange. Alt har så at sige en første gang, og første-gangs-oplevelserne kan være så voldsomme og stærke, at man ikke er den samme som før, når man har gennemlevet dem. Selv de mindste ting fra den første gang kan blive til afgørende vendepunkter i ens liv: Første skoledag – Første gang man røg en cigaret – Det første kys – Den første kæreste – Den første følelse af ensomhed – Første gang man så en død person – Første gang man mister én, man elsker

Tommy Kenter – en komikers tragiske bekendelser Nykøbing F. Teater
mar 18 kl. 19:30 – 21:30
Tommy Kenter - en komikers tragiske bekendelser @ Nykøbing F. Teater

-en komikers tragiske bekendelser

Med sit one-man-show inviterer den tredobbelte Bodil-vinder til en forestilling om, hvordan man bliver skuespiller uden egentlig at ville det.

Lily Weiding sagde engang til Tommy Kenter: ”Tommy, man skal aldrig sælge ud af hovedstolen!” Dermed mente hun, at en skuespiller aldrig skal fortælle,

hvilke ting i hans liv der har formet og inspireret ham som skuespiller. ”Behold magien, Tommy, og vis kun resultatet…” – altså for at blive i banksproget:

”Brug kun renterne.” I en alder af 67 har den folkekære danske skuespiller og komiker tilladt sig at bryde med hendes råd, for i de sidste 40 år har han brugt

alle renterne – der er kun ”hovedstolen” tilbage.

Hvad i alverden har ført en lille sund dreng til at stå og krænge sin sjæl ud hver aften foran en masse mennesker, han ikke kender?

Tommy Kenter vil forsøge at belyse, hvorfor det er så vigtigt for en komiker at få folk til at grine, og hvad latteren gør ved os – både for publikum i salen og

for ham på scenen.
”Som salig Jørgen Ryg sagde: ”Komikeren vil være tragiker – og tragikeren vil være komiker – og Lars Løkke vil være politiker.” Jeg vil helst være musiker,

så på denne aften slipper publikum ikke for, at min fortælling delvis vil foregå bag et klaver. For som gamle Victor Borge allerede var inde på: ”Musik og smil

er den korteste vej mellem to mennesker.”

Medvirkende: Tommy Kenter

I samarbejde med Nykøbing F. Teater

mar
21
lør
2020
Lovestorm Melodi Grand Prix Hotel Saxkjøbing
mar 21 kl. 19:00 – 23:00
Lovestorm Melodi Grand Prix @ Hotel Saxkjøbing

Nærvær Musikfestival og Lolland-Falster Lovestorm vil gerne invitere alle til at deltage til årets Lovestorm Melodi Grand Prix. Denne aften vil vi skabe fællesskab og nærvær omkring musikken. Det gør vi i smukke rammer på Hotel Saxkjøbing, som denne aften tilbyder en specialmenu. Der er – som altid – gratis indgang til at høre musikken der starter kl 19. 

Ved en onlineafstemning bliver der udvalgt 3 sange, som alle bliver fremført til Lovestorm Melodi Grand Prixet – og én sang bliver udråbt som vinder efter endnu en afstemning på Hotel Saxkjøbing

Læs mere på: 

https://naervaermusikfestival.dk/lovestorm-melodi-grand-prix.html facebook.com/naervaerfestival/

 

Gratis adgang til musikken.

mar
23
man
2020
Den aktuelle situation i Mellemøsten Nakskov Bibliotek
mar 23 kl. 19:00 – 21:00
Den aktuelle situation i Mellemøsten @ Nakskov Bibliotek | Nakskov | Danmark

effen Jensen er et af landets bedst kendte ansigter, ikke mindst på baggrund af rapporterne fra Mellemøsten – rapporter, der ofte finder sted midt i krige og under opstande.

Som journalist har Steffen Jensen arbejdet for en lang række medier, blandt andet Weekendavisen, Berlingske Tidende, Aktuelt, Radioavisen og DR. Steffen Jensen startede med at studere forhistorisk arkæologi i Aarhus, Biblical and Roman Archaeology i Jerusalem, Middle East and North African Studies i Jerusalem og tog sidenhen sin uddannelse som journalist i Aarhus.

Steffen Jensen har været Mellemøstkorrespondent fra TV2’s spæde start og har boet fast i Jerusalem siden 1991. Gennem sin lange karriere har Steffen Jensen dækket utallige krige og konflikter i Mellemøsten, bl.a. fra borgerkrigen i Libanon og den israelske invasion i 1982 til kampene i Libanon 2006. I dag underviser Steffen Jensen på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, med afsæt i jobbet som journalist i krigs- og krisezoner. Steffen Jensen har med sin baggrund i arkæologi i mange år i bogstaveligste forstand gået i Bibelens fodspor, især grundet hans job, som naturligt bragte ham rundt til alle de steder i Mellemøsten, hvor Bibelen blev til.

For en tv-korrespondent, der normalt ”kun” taler til et dødt kamera, som ikke kan reagere på det man siger, er det en forløsning at fortælle om sine oplevelser til levende mennesker, se deres reaktioner og høre deres spørgsmål. Foredrag med Steffen Jensen giver ham mulighed for mere personligt at fortælle om Mellemøstens komplicerede sammenhænge og fantastisk fascinerende forhold.

 

BEMÆRK: Ifølge kontrakten med Steffen Jensen kan han med kort varsel aflyse foredraget, hvis en ny situation gør, at TV2 sender ham ud til Mellemøsten. Alle med billet får direkte besked pr. SMS (husk at opgive mobilnummer ved bestilling), og billetprisen refunderes.

 

 

LET IT ROCK – en hyldest til The Beatles Nakskov Teatersal
mar 23 kl. 19:30
LET IT ROCK - en hyldest til The Beatles @ Nakskov Teatersal

Glæd dig!
I foråret 2020 er det 50 år siden, at The Beatles udgav deres sidste og mest rockede album, Let It Be. Det er også 50 år siden, at The Beatles blev opløst.
Jubilæumskoncerten LET IT ROCK bliver en forrygende hyldest med over 40 uimodståelige evergreens og klassiske Beatles-hits.
Oplev og syng med på de største rocknumre fra både Beatles-tiden og højdepunkter fra de fire Beatlers solokarrierer, bl.a. Get Back, Helter Skelter, The Long And Winding Road, Hey Jude, Back In The USSR, Live And Let Die, Come Together, Imagine, My Sweet Lord, Blackbird, Here Comes The Sun, Give Peace A Chance, Let It Be og mange flere.
I kan godt begynde at glæde jer til en stor aften, hvor der er plads til både latter, glæde og måske en tåre på kinden, når LET IT ROCK tager på en storslået tur ned ad Memory Lane med en række af de bedste sangere og musikere på scenen. Glæd dig for eksempel til et genhør med Jonas Rasmussen, som vi allesammen kender fra Melodi Gran Prix 2018, hvor han repræsenterede Danmark med det vikinginspirerede nummer Higher Ground.

mar
24
tirs
2020
Let It Rock Nykøbing F. Teater
mar 24 kl. 19:30 – 21:45
Let It Rock @ Nykøbing F. Teater

-teaterkoncert – en hyldest til The Beatles

I foråret 2020 er det 50 år siden at The Beatles udgav deres sidste og mest

rockede album, Let It Be. Det er også 50 år siden, at The Beatles blev opløst.

Jubilæumskoncerten LET IT ROCK bliver en forrygende hyldest med over 40

uimodståelige evergreens og klassiske Beatles hits i en musikalsk fortælling

om hvad der skete dengang, hvor verdens mest populære gruppe gik i opløsning

og blev til fire storslåede solo kunstnere.

Oplev og syng med på de største rocknumre fra både Beatles tiden og højdepunkter

fra de fire Beatlers solokarrierer, bl.a. “Get Back”, “Helter Skelter”, “The Long And Winding

Road”, “Hey Jude”, “Back In The USSR”, “Live And Let Die”, “Come Together”, “Imagine”, “My Sweet

Lord”, “Blackbird”, “Here Comes The Sun”, “Give Peace A Chance”, “Let It Be” og mange flere.

Så alle kan godt glæde sig til en stor aften, hvor guitarpedalen bliver trykket i bund

men hvor der også er plads til latter, glæde og måske en tåre på kinden, når

LET IT ROCK tager på en storslået tur ned ad Memory Lane.

www.firserne.dk

Medvirkende: 9 professionelle skuespillere og musikere,

bl.a. Jonas Rasmussen (vinder af dansk voksen MGP 2018)

Kapelmester: Niels Rahbech

Instruktion: Peter Friis

mar
26
tors
2020
Besøg Cornelius’ lejlighed. Fortællingen om mand, myte og mystik Museum Obscurum
mar 26 kl. 19:45 – 21:15
Besøg Cornelius' lejlighed. Fortællingen om mand, myte og mystik @ Museum Obscurum

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum.

Kom med ind i mørket, og kom helt tæt på mystikken i Museum Obscurum og udstillingens mange mystiske emner, når Museum Lolland-Falster inviterer
indenfor til rundvisning i de mørke stuer.

Denne aftens temakvarter handler om Cornelius’ liv og hvordan han begyndte at samle disse fantastiske genstande.

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 25. marts kl. 12.

Anders Blichfeldt – SOLO Nykøbing F Teater
mar 26 kl. 20:00 – 22:00
Anders Blichfeldt - SOLO @ Nykøbing F Teater

Anders Blichfeldt ‘Alene på scenen’ – Nyt Soloshow
I sit nye show ‘Alene på scenen’ tager Anders os med på sin livsrejse, både den musikalske og den personlige. Vi hører alle de sange vi kender fra tiden med Big Fat Snake, Anders’ soloudgivelser, samarbejdet med Elvis’ band, og fortolkningerne fra Toppen af Poppen 2019.

Anders fortæller om sin opvækst, om den svære vej til kærligheden, om turen til toppen af dansk musik, og om at skulle genopfinde sig selv igen og igen.
Det er sjovt, smukt, skørt, intimt og gennem musikalsk. Anders er alene på scenen med sine instumenter og elektroniske dimsedutter og leverer sjove, rørende og overraskende versioner af de sange vi kender og elsker.
Det er en nærværende fortælling om at turde ændre kurs væk fra det sikre, leveret af en fantastisk historiefortæller – og det er sange fremført af en af de bedste sangere vi har i Danmark.

 

mar
28
lør
2020
borgene på Lolland Falster – Grimstrup Voldsted Café Lysemose
mar 28 kl. 13:30 – 16:00
borgene på Lolland Falster - Grimstrup Voldsted @ Café Lysemose

Museumsinspektør Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster vil fortælle om de spændende og nyeste resultater inden for borgforskning på Lolland-Falster. Leif Plith Lauritsen er områdets lokale borgforsker, og han vil i sit foredrag generelt redegøre nærmere for borgenes betydning gennem tiderne. Efterfølgende vil han rette fokus og gå mere i dybden med henholdsvis Grimstrup og Trygge slot.

I forbindelse med foredraget vil der være mulighed for en rundvisning på Grimstrup, så man bedes medbringe fodtøj, der er afpasset efter årstiden.

Arr. Lolland Falsters Historiske Samfund

Viva – familiekoncert og aktiviteter Kulturfabrikken
mar 28 kl. 14:00 – 14:45
Viva - familiekoncert og aktiviteter @ Kulturfabrikken

Kom med de 4 musikere fra bandet Viva og drengen Emilio på eventyr. Her er både en farlig puma, sjove SalsaSlanger, bange BongoBjørne, frække aber fra Maracas, ænder, der rapper på spansk, syngende cikader og 1000 dansemus. Sangene og rytmerne fører dig ind i den livsglade og følelsesladede latinamerikanske musik. Og store som små kommer selvfølgelig til at spille, synge og danse med.
Viva præsenterer her en koncert med masser af hjertevarme og humor i tæt musikalsk samspil med børn og voksne.

EFTER koncerten kan du indtil kl. 17.00 lege i skatehallen (ikke skate) og være kreativ på Billedfabrikken.

Skatteøen – musical for hele familien Nakskov Teatersal
mar 28 kl. 16:00
Skatteøen - musical for hele familien @ Nakskov Teatersal

Skatteøen, Til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange føres vi ud på det Caribiske hav blandt eneboere, pirater, søulke og med en led sørøver ved navn John Silver lige i hælene. Den unge Jim Hawkins, havner midt i et opgør mellem engelske gentlemen og blodtørstige sørøvere.

Glæd jer til en hæsblæsende skattejagt og et genhør med udødelige sange som Ostesangen, ikke mindst Fuld af nattens stjerner, og mange, mange flere, når Folketeatret tager os med til Skatteøen.

2 timer 25 min. Inkl. Pause.
Fra 6 år.

Tilløkke Otto- en hyldest til en baggårdspuma Nykøbing F Teater
mar 28 kl. 20:00 – 22:00
Tilløkke Otto- en hyldest til en baggårdspuma @ Nykøbing F Teater

Kom med, når den populære skuespiller og sanger Jesper Lohmann hylder maskinarbejderen fra Stenbroen, Københavnsmester i boksning og Danmarks første rock’n’roll- og popidol – nemlig selveste Otto Brandenburg.
Det bliver en nostalgisk aften, hvor Jesper Lohmann tegner et swingende portræt af en af Danmarks største entertainere – og som Otto selv ville sige det: ”Hvis ikke det swinger, ja så kan det sgu være lige meget!”
I en lang karriere, der bød på op- og nedture, mestrede Otto alle genrer. Musikalsk spændte han vidt: Fra pop og rock til jazz og visesang. Som skuespiller i alle de roller han gav liv på film, tv, teater og i revy, efterlod han hver gang en autenticitet og et umiskendeligt præg af ”Otto” – som også gav ham kaldenavnet ”Baggårdspumaen”.
Med forestillingen TILLØKKE OTTO dykker du sammen med Jesper Lohmann ned i musikken og går på jagt i rollerne, han gav liv. Her er I til koncert med Otto, og så kan alt ske!
Et kendt ansigt
Den populære og mangesidede skuespiller og sanger Jesper Lohmann glæder sig til at byde på dette musikalske portræt. De seneste 10 – 15 år har han foruden sit virke på tv, film og teater manifesteret sig som sanger og medvirket i en række musicals såsom Det’ Bare Mænd, Evita, Hairspray og senest Midt Om Natten.
I 2008 spillede han Otto Brandenburg i forestillingen ”Åh den vej til Mandalay – historien om Four Jacks”, og det er blevet til flere af slagsen om Four Jacks siden da, senest ”No More Jacks – Mod Nye Tider”.

 

mar
29
søn
2020
Junhyung Kim KUMUS
mar 29 kl. 15:00 – 16:30
Junhyung Kim @ KUMUS

Musikforeningen vil gerne reservere en koncert til et talent, der ligger og bobler i overfladen, og som vi tror har en fremtid i musikken. Således også i år, hvor vi sendte en delegation til finalen i Den Internationale Klaverkonkurrence i Århus.

De faldt for den 22-årige Junhyung Kim fra Sydkorea. Han fik sin første klaverundervisning der, men som 18-årig rykkede han til München, hvor han fortsætter sin uddannelse.

I Århus imponerede han især med sit Chopin-spil, og det bliver også en del af denne koncert. Hvad der ellers kommer på programmet er endnu uvist.

mar
30
man
2020
Nikolaj Kirk & Nak og Æd Nykøbing F Teater
mar 30 kl. 19:00 – 21:00
Nikolaj Kirk & Nak og Æd @ Nykøbing F Teater

Oplev Nikolaj Kirk
Du kender Nikolaj Kirk fra Nak & Æd, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe Møller afprøver spejderfærdigheder, jagt og kogekunst og samtidig får stillet en god portion eventyrlyst i både Danmark og resten af Verden.
Du har nu en sjælden mulighed for at opleve Nikolaj for fuld udblæsning og komme bag om scenerne du kender fra TV.
Nikolaj Kirk er altid på gastronomisk opdagelsesrejse
En aften med Nikolaj er som hans mad altid spændende, uforudsigelig og fyldt med fantastiske historier og oplevelser – lige fra jagt til køkkenteknikker i verdens lande.
Kom bag om kameraet og tættere på:

Arbejdet med Nak & Æd – og hør hvor titlen stammer fra?
Hvor Nikolaj får sin inspirationen fra?
Smager en husmår godt?
Og udfordringerne med at lave mad og TV ude i bushen, i tætte regnvåde skove eller kold tundraen…

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris: 25kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet, og vil medføre bortvisning.
For kørestolspladser, kontakt Tikko.

mar
31
tirs
2020
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat Nykøbing F Teater
mar 31 kl. 19:00 – 22:00
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat @ Nykøbing F Teater

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.
Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.
I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.
James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.
Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.
Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

 

Berlin – frihed er ingen selvfølge Gedser Terminal
mar 31 kl. 19:30 – 20:45
Berlin - frihed er ingen selvfølge @ Gedser Terminal

-en musikalsk tidsrejse

Stykket er inspireret af Uta Motz’s egne oplevelser i Berlin, hvor hun tidligere

har boet og af Jesper Clemmensens bog ”Flugtrute Østersøen”.

Grethe Müller er nyansat i rejseselskabet ”Happy Travel”, der arrangerer

rejser til Berlin. Hun boede i det tidligere DDR, indtil hun for nogle år siden

flyttede til Danmark. Musikeren Otto Keldsen arbejder også for ’Happy Travel’.

Sammen står Grethe og Otto for de informationsaftener, rejseselskabet

arrangerer rundt omkring i Danmark for at vække lysten til at besøge byen

med den gode øl, den spændende arkitektur og de pikante kabaretter.

Aftenerne er planlagt i en let causerende og underholdende stil med musikalske

hits fra det sidste århundred på tysk, jiddisch, dansk og engelsk, der veksler

med historiske oplysninger.

Tilsammen skal det få selskabets Berlinture til at fremstå som et spændende

og attraktivt rejsemål.

Men Grethes oplevelser fra tiden i det gamle Østtyskland presser sig på.

Musikken vækker hendes erindringer. Også fra den aften, hvor muren faldt.

Erindringerne er så levende, at hun ikke kan holde dem tilbage. Otto kommer

på hårdt arbejde for at holde infoaftenen i det lette spor, som ’Happy Travel’

havde planlagt.

Otto og Grethes Berlinske hyggeaften bliver til en påmindelse om, at friheden

ikke er en selvfølge. Her, midt i Europa, kan politiske systemer ændre sig i

hastigt tempo.

Frihed er ikke en selvfølge.

www.thuroemusikteater.dk

 

Medvirkende: Violin & Sang: Uta Motz,

Guitar & Sang: Anders Allentoft

Instruktion: Uta Motz

Varighed 70 min

Tyskerne elsker Danmark – med hvad med omvendt? Højskolen Marielyst
mar 31 kl. 19:30 – 21:30
Tyskerne elsker Danmark - med hvad med omvendt? @ Højskolen Marielyst

v/ Jørgen Møllekær, chefredaktør Flensborg Avis.
Jørgen Møllekærs morfar sad i tysk koncentrationslejr på grund af sin danskhed. Hans påstand er, at 2. Verdenskrig den dag i dag sætter dybe spor i et i nutiden unødvendigt distanceret forhold hos mange danskere til vores nabo i syd. Hvor meget vil vi egentlig Tyskland, når det kommer til stykket?
Arrangeret i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

apr
1
ons
2020
Årets Gang – Søholt Storskov Mødested: Pumpestationen ved Hejrede Sø
apr 1 kl. 10:00 – 12:00

Guidet tur på ca. 2 timer. På turen fortælles om stedet og årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer – turen er tilrettelagt for voksne.

apr
2
tors
2020
Elverhøj Nykøbing F. Teater
apr 2 kl. 19:30 – 21:30
Elverhøj @ Nykøbing F. Teater

-men tonen er lav

Grev Walkendorf har ladet to børn bytte for egen vinding skyld. Han udgiver

sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. Og en bondekone får mod

en net sum penge den lille Elisabet i sin varetægt, men en aften forlader hun

den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med

sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabet Munk, der

nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk jomfru, og rygterne på egnen sætter hende i

forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder

Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal – mod sin vilje – holde

bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså det forbyttede barn). Kong Chr. 4

har befalet det!

Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han

ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med

ordene: ”Vel er jeg ikke Cæsar og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog

siger jeg: Jacta est alea”

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave

af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres (kraftigt)

af ensemblet og udover de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og

komik.

 

www.figaros.eu

Medvirkende & Instruktion: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard,

Allan Dahl Hansen

Manuskript: J. L. Heiberg, Kjærulff, Dueholm, Krogsgaard

apr
3
fre
2020
Rune Klan Live 2020 – Håbefuld Nykøbing F Teater
apr 3 kl. 19:00 – 20:30
Rune Klan Live 2020 - Håbefuld @ Nykøbing F Teater

Rune Klan byder alle nysgerrige på en tur i sit magiske univers – med noget på hjerte!
Senest han ramte de danske scener med showet Barnløs, blev han hyldet som ’modig, original, fantastisk, genial, rørende og overraskende’.
Rune har en efterhånden velkendt og unik showform, der med effektfuld snilde og charme blander humor, eftertænksomhed og tryl i verdensklasse. Som altid er det sparsomt med oplysninger om selve showet, men han lover, at ambitionerne ikke er sænket siden sidst.
Livet er sådan set godt ved Rune Klan, men derfor kan man sagtens have noget på hjerte og ekstra overskud at dele ud af fra scenen. Med afsæt i personlige oplevelser og verden omkring os, vil den eftertænksomme gøgler, med vanlig selvironisk distance, give sit bud på at være HÅBEFULD anno 2020.
Rune Klans nye show HÅBEFULD får premiere på Det Kongelige Teater 30. januar 2020.
Herefter tager showet på turné landet over.
Varighed ca. 90 min.
Kørestolsplads købes via Ticketmaster Servicecenter på tlf. 7015 6565 og er inkl. ledsager.

apr
4
lør
2020
Ivan Pedersen 70 kr. ”Ligger ikke ned endnu” Tour 2020 Nykøbing F Teaer
apr 4 kl. 20:00 – 22:00
Ivan Pedersen 70 kr. ”Ligger ikke ned endnu” Tour 2020 @ Nykøbing F Teaer

Ivan Pedersen turnerer I 2020 med stort band i anledning af sin 70 års fødselsdag i april.54 år på de danske scener, et bagkatalog på mere end 20 albums, over 700 registrerede sangtitler hos Koda, og et samlet pladesalg herhjemme på mere end en mio. albums,skulle man tro kunne sikre Ivan Pedersen veteranstatus her i landet. Men som sanger/sangskriveren selv udtaler
”Jeg havde egentlig regnet med, at Nalle, Sebastian, Henning Stærk og jeg selv, skulle til at være veteranerne på den rytmiske, danske musikscene, nu hvor Peter Belli er ”gået af”. Men efter, at Ulven har annonceret sin tilbagekomst, så har det med veteranstatus måske lange udsigterfor mig –men jeg ligger ikke ned endnu!”
Ikke desto mindre –og måske netopderfor -pakker sangeren turbussen og tager på landevejen i marts/april 2020 med et nyt show indeholdende sange fra hele karrieren. Med sig har han sit musikerhold, hvis eminente alsidighed, kunnen og lysende spille glædetog publikum med storm på Ivan Pedersens lands-tourné i 2016, i anledning af hans 50 års jubilæum som professionel.Turen fik overalt fremragende anmeldelser af både publikum, arrangører og presse.
Bandet udgøres af guitarist: Lars Krarup, bassist: Tove Sørensen,på keyboards: Søren Skov, guitarist og sanger: Nanna Larsen og hele holdet piskes frem af Klaus Menzer bag trommerne.

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris: 25kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet, og vil medføre bortvisning.

apr
5
søn
2020
Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum – ’På sporet af Cobra’ Fuglsang Kunstmuseum
apr 5 kl. 13:00 – 14:00
Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum - ’På sporet af Cobra’ @ Fuglsang Kunstmuseum | Toreby | Danmark

Fuglsang Kunstmuseum har i årtier brystet sig af en fornem samling af Cobras danske kunstnere, bl.a. Asger Jorn og Carl-Henning Pedersen. Med museets forårsudstilling gør et usædvanligt internationalt samarbejde det muligt også at præsentere udenlandske Cobranavne som Karel Appel og Corneille for første gang.

Tilmelding: personlig henvendelse i museumsbutikken samme dag.

 

Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum – ’På sporet af Cobra’ Fuglsang Kunstmuseum
apr 5 kl. 14:00 – 15:00
Omvisning på Fuglsang Kunstmuseum - ’På sporet af Cobra’ @ Fuglsang Kunstmuseum | Toreby | Danmark

Fuglsang Kunstmuseum har i årtier brystet sig af en fornem samling af Cobras danske kunstnere, bl.a. Asger Jorn og Carl-Henning Pedersen. Med museets forårsudstilling gør et usædvanligt internationalt samarbejde det muligt også at præsentere udenlandske Cobranavne som Karel Appel og Corneille for første gang.

Tilmelding: personlig henvendelse i museumsbutikken samme dag.

 

apr
6
man
2020
Banko Nysted Biografteater
apr 6 kl. 18:30 – 21:00
Banko @ Nysted Biografteater | Nysted | Danmark

Byhusforeningen arrangerer bankospil i samarbejde med Nysted Banko.

Bankospillet afholdes i Nysted Biograf, Jernbanegade 7, 4880 Nysted.

Døren åbnes kl. 17.00 og vi starter kl. 18.30.

Indgangsbillet inkl. 6 plader(de må ikke deles med andre) kr. 50,00

Ekstra plader kr. 10,00 pr. stk.

Der er banko på 1, 2 og 3 rækker og flotte gevinster.

Salg af lotteri og chanchespil med lækre præmier.

Stjernespil med pengepræmier.

Da banko kun kan afholdes under en forening, skal deltagerne købe et medlemskab til Byhusforeningen. Medlemskabet koster kr. 20 kr. og gælder for hele 2020.

Der kan købes kaffe, sodavand, øl/vin og ldt sødt til ganen.

 

apr
7
tirs
2020
Åben udgravning ?
apr 7 kl. 13:00 – 16:00
Åben udgravning @ ?

Ved den åbne udgravning får du en unik mulighed for at se en forhistorisk megakonstruktion, som man normalt ikke støder på som arkæolog.

Her er tale om et såkaldt hulbælte fra ældre jernalder. Det er 500 meter langt og op til 15 meter bredt, så det er noget af en konstruktion.

Et hulbælte er en form for minefelt. Det består af rækker med tusindvis af små, tætstillede og tilspidsede pinde. De har skullet forsinke en fremrykkende fjende, som måtte sætte hastigheden voldsomt ned for ikke at få spiddet krigernes fødder og hestenes hove på de sylespidse pinde.

Hulbæltet ved Rødbyhavn ligger strategisk mellem to vådområder, hvorved anlægget har afskærmet kontakten mellem kyst og indland.

Hør om det spændende forsvarsværk, når Museum Lolland-Falster holder åben udgravning.

 

 

 

apr
15
ons
2020
Årets Gang – Maltrup Søerne ved Sakskøbing Roklub
apr 15 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Maltrup Søerne @ ved Sakskøbing Roklub | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer.

 

ComKean og Den Mandige Elg: Elgens Revanche
apr 15 kl. 17:00 – 18:30
ComKean og Den Mandige Elg: Elgens Revanche

ComKean og Den Mandige Elg præsenterer: Elgens Revanche! Først tabte elgen ComKean Med Elg På.
Så tabte han Tæller/Tæller Ik. Men NU vil han have sin hævn over ComKean! Men kan han få det? Det finder vi ud af i vores helt nye liveshow: Elgens Revanche, som har premiere til foråret! ComKean og Den Mandige Elg vender tilbage til de skrå brædder med deres tredje liveshow, Elgens Revanche. Det bliver som altid fyldt med gak, løjer og computerspil. Elgen vil prøve at snyde sig til sejr, men vil det endelig lykkes ham? Showet er produceret af Charly og Daniel, som står bag 2 af Danmarks største YouTube-kanaler, ComKean og Den Mandige Elg, der tilsammen har 200 millioner visninger. Vi kommer rundt i hele landet med Elgens Revanche.

Showet er rette mod børn i alderen 5-13 år.

apr
16
tors
2020
Ukraine – fem års kamp for en bedre fremtid Nakskov Bibliotek
apr 16 kl. 19:00 – 21:00
Ukraine – fem års kamp for en bedre fremtid @ Nakskov Bibliotek

æsident, og snart skal et nyt parlament på valg.

Ukraine har gennemlevet mere end fem år med krig, korruptionskamp og smertefulde reformer efter revolutionen i Kiev i vinteren 2014, og alligevel synes mange, at fremskridtene er alt for få. Tag med DR’s Ukrainekorrespondent Matilde Kimer med på en rejse gennem skyttegrave, ad hullede landeveje til storbyer og millionærer – til aktivister med store håb og drømme om Europa, retsstat og rettigheder for alle. Foredraget vil give en forståelse af, hvad der egentlig skete, da der igen udbrød krig i Europa – og skitsere, hvilke scenarier der venter forude i en tid, hvor Ukraine er blevet en geopolitisk slagmark.

Som DR’s ansigt i Ukraine og Rusland har Matilde Kimer en enorm indsigt og viden om de to konfliktramte lande. I sine foredrag inviterer hun publikum helt ind i sit univers, når hun stiller skarpt på ukrainske og russiske forhold, alt sammen i en kombination af historiske fakta og personlige oplevelser.

Matilde Kimer er DR’s udenrigskorrespondent i Rusland og Ukraine, som hun siden 2009 har dækket intenst, og hvor hun gennem de seneste år har fået rosende omtale for sine prisbelønnede autentiske reportager fra konflikten i den krigshærgede region mellem Kiev, Krim og Moskva. I dag giver Matilde som foredragsholder sit publikum et unikt indblik i den ukrainske revolution – et foredrag der efterlader salene med eftertænksomhed.

Derudover er Matilde Kimer forfatter til den meget omtalte bog ”Krigen Indeni”, som beretter om den ukrainske revolution (udgivet august 2016). Det var langt fra planlagt, at Matilde Kimer skulle være udenrigskorrespondent lige i Rusland. Men i 2002 besøgte hun landet som resultat af en hjertesorg, og så tog tingene pludselig fart. Matilde begyndte at studere sproget og kulturen og blev fuldstændig forelsket i det gale land, folket og omvæltningerne, som var alt andet end Korsør, hvor hun selv er født. I januar 2017 modtog Matilde Den Berlingske Fonds Journalistpris for sin dækning af krigen i og omkring Ukraine.

Human in Balance Teatret Masken
apr 16 kl. 19:30 – 21:00
Human in Balance @ Teatret Masken

– fra vals til Zembekiko 

​DON GNU har endnu engang sat alt på et bræt!

Balancerende på den gigantiske vippescene The Turmoil udforskes mennesket som individ og medborger i en verden, hvor ingen kan

bevæge sig uden at påvirke de andre.

​Ved første øjekast ligger de to Europæiske Kulturhovedstæder i 2017 Aarhus og Pafos langt fra hinanden. Men hvordan ser virkeligheden i

den charmerende cypriotiske hovedstad ud for den almindelige borger, og er der nogle fællestræk til hverdagen i vores lille

aarhusianske storby?

Oplev krydsfeltet mellem den åbne himmel, bagende sol og farverigt hverdagskaos på Cypern – og de velstrukturerede, kølige nordiske

efterårsnuancer, der danner rammen om det levede liv i Danmark.

En kraftfuld og poetisk forestilling, der forener de skæve taktarter fra den græske Zembekiko med den velkendte, flydende vals.

Gennem livemusik, dokumentariske videoprojektioner og dansere fra Pafos bringes Cypern til Danmark, og på den halv tons tunge

roterende vippescene sættes fokus på hvordan, vi som mennesker kan genfinde balancen i et Europa, der står over en række store

økonomiske og samfundsmæssige udfordringer.

Nomineret til ”Årets Reumert 2018”

www.dongnu.dk

 

Medvirkende og koreografi:

Evi Karsera (Cypern), Alexia Nicolaou (Cypern), Petras Lisauskas (Lithauen),

Frederik Pors Jakobsen (Danmark)

Instruktion og koreografi: Jannik Elkær

​Med-instruktør: Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Teaterforeningen Guldborgsund i samarbejde med Teatret MASKEN,

spilles på MASKEN, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F.

apr
18
lør
2020
FamilySearch Sophieskolen
apr 18 kl. 10:00 – 12:00

v/Bodil Grove
Vi skal ved dette foredrag blive klogere på:
● Hvordan vi søger efter personer og kilder
● Hvordan vi uploader GEDCOM-filer
● Direkte samarbejde med diverse slægtsprogrammer, der tages udgangspunkt i slægtsprogrammet Legacy
● Hvordan billeder, dokumenter og andre erindringer kan gemmes i Familysearch

Foredraget holdes i samarbejde med Folkeuniversitet
Salg af gæstekort ved indgangen kr. 50,00.

Vilde vidunderlige – Søholt Storskov Mødested: Asfaltvejen lidt vest for Søholtvej 61
apr 18 kl. 10:00 – 14:00
Vilde vidunderlige - Søholt Storskov @ Mødested: Asfaltvejen lidt vest for Søholtvej 61

Med udgangspunkt i DR´s udsendelse om skoven tager vi på tur i Søholt Storskov, hvor vi udover en masse skønne forårsblomster finder noget af det vilde i de store sumpe, de hemmelige skovsøer og i naturskoven. Åge V. Jensens Naturfond har for nylig ovetaget et kæmpestort areal ved Maribosøerne herunder Søholt Storskov, og de vil helt sikkert gøre det hele meget mere vildt de kommende år. Det bliver spændende at følge.

Bemærk: Medbring mad og drikke. Turen er en vandretur på cirka 6 km ad små skovveje. Solidt vandtæt fodtøj anbefales.

Turleder: Naturvejleder Klaus Bek Nielsen

Arrangør: Naturlandet og Naturvejledningen i samarbejde med Åge V. Jensens Fond

apr
19
søn
2020
Åben tulipanhave hos Iver Pedersen
apr 19 kl. 10:00 – 15:00
Åben tulipanhave @ hos Iver Pedersen | Dannemare | Danmark

Besøg haven med over 800 forskellige tulipaner, 200 forskellige narcisser og andre løgplanter – hyacinter, kejserkroner – etableret for over 40 år siden.

 

apr
20
man
2020
Folkekøkken og foredrag: Kathrine Lilleør Højskolen Marielyst
apr 20 kl. 18:30 – 22:00
Folkekøkken og foredrag: Kathrine Lilleør @ Højskolen Marielyst

Kathrine Lilleør har forlængst slået sit navn fast i Danmark som sognepræst, cand.theol., ph.d., debattør, forfatter og foredragsholder. Denne aften holder hun et såkaldt collageforedrag med fortællinger fra hendes eget og andres liv om, hvad der slår hende ud og hvad der holder henne oppe: “Det allerværste og det allervigtigste for mig”.

Elverhøj – men tonen er lav Nakskov Teatersal
apr 20 kl. 19:30
Elverhøj - men tonen er lav @ Nakskov Teatersal

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb, men den revideres (kraftigt) af de medvirkende, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen til Elverhøj, men i selve handlingsforløbet.
Tag venligst selv lommetørklæder med til denne aften med risiko for latterkramper, grineflip og trillende tårer. Der spilles, danses og synges efter alle kunstens regler i dette festfyrværkeri af en komedie – ”Iacta alea est!” (som Kong Christian IV i stykket citerer Caesar).
I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.
Idé og instruktion Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff
og Rasmus Krogsgaard
Musikalsk ledelse Allan Dahl Hansen
Gendigtning Dueholm, Kjærulff og Krogsgaard
Kostumer Nathalie Meldgaard
Produktion Figaros og Den Ny Opera
Varighed 2 timer inkl. pause

apr
21
tirs
2020
Rask og glad – tak dine unikke mikrober! Højskolen Marielyst
apr 21 kl. 19:00 – 21:00
Rask og glad – tak dine unikke mikrober! @ Højskolen Marielyst

Rask og glad – tak dine unikke mikrober!
Foredrag ved professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet.
Høre om ny forskning som viser hvordan vi hver især med en sund livsstil og et naturligt forhold til vores mokrober – bakteriaer, vira, svampe, arkæer og bakteriofager – kan berige og forstærke vores uundgåelige mikroorganismer så de optimerer vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.
Foredraget live-streames direkte fra Århus Universitet.

apr
23
tors
2020
Vilde vidunderlige – Albuen Mødested: P-plads ved foden af tangen på indersiden af diget
apr 23 kl. 14:00 – 17:00
Vilde vidunderlige - Albuen @ Mødested: P-plads ved foden af tangen på indersiden af diget

Med udgangspunkt i DR´s udsendelse om hav og kyst tager vi ud på Albuetangen, hvor det kan være ret vildt. Denne dag håber vi dog på godt vejr, så vi rigtig kan udforske tangen mellem fjord og hav. Vi fokuserer især på kystens planter, dyr, sten og rav.

Bemærk: Medbring mad og drikke. Vi vandrer cirka 2 km ud til ”Skæret” og tilbage igen.

Turleder: Naturvejleder Klaus Bek Nielsen
Arrangør: Naturlandet og Naturvejledningen i Lolland Kommune

Jakob Svendsen – Giver Publikum Magten
apr 23 kl. 19:00 – 21:00
Jakob Svendsen - Giver Publikum Magten

I foråret 2020 turnerer Jakob Svendsen landet rundt med sit fjerde onemanshow. Og denne gang bliver det meget anderledes.
“Jeg har fundet ud af, at det morsomme og unikke ligger i samspillet med publikum. Jeg er vild med at møde publikum i showet” fortæller Jakob, og derfor har han besluttet at lade publikum få magten i dette show.
For hvorfor skal det være komikeren på scenen der bestemmer hvilken retning showet skal gå? Er det ikke mere oplagt at lade publikum vælge retningen? Gennem en række valg i showet får publikum lov at bestemme handlingen, hvilket vil sige at hverken de eller Jakob ved hvordan showet ender. Med sin energiske, intelligente og personlige stil er Jakob præcis den komiker der kan agere i den spontanitet der kommer til at opstå på sådan en aften.
“Det bliver nok en smule kaotisk, for jeg skal prøve at holde styr på hvor publikum leder os hen, og alle aftener bliver forskellige. Og jeg glæder mig, for det bliver helt sikkert sjovt. Seriøst! Vi skaber showet sammen! Og så ender jeg nok med at have forberedt flere jokes end folk hører på den enkelte aften. For når publikum får magten, så er det også dem der vælger.”
Netop valg bliver omdrejningspunkt i showet. Livet er fyldt med valg. Skal du vælge det ene eller det andet? Hvad nu hvis dit valg betyder at du kommer til at gå glip af noget? Ethvert valg medfører et fravalg – men kan vi overhovedet acceptere det i dag, hvor FOMO (Fear Of Missing Out) ligger så grundlæggende i vores kultur? Og selv hvis du lader være med at vælge, så vælger du faktisk.
Så vælg at købe din billet, og vær med til at bestemme når Jakob Svendsen Giver Publikum Magten.
Jakob Svendsen vandt Danish Open i stand-up i 2010. Alle tre tidligere onemanshows har nomineret ham til Talentprisen til ZULU Comedy Galla (2015, 2016 og 2018). Derudover kender du ham fra ZULU Comedy Fight Club LIVE, utallige standupshows i hele landet, fra podcasts og radio – og nu også snart som ham hvor du bestemmer handlingen i hans show.

 

Unum. siddepladser
Dørene åbnes kl. 18:00.
Kørestolsplads købes som almindelig billet.
Reservations muligheden stopper 7 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden showet.
Evt. restbilletter sælges ved indgangen fra kl. 18:00.

SHE Trio Højskolen Marielyst
apr 23 kl. 19:30 – 21:30
SHE Trio @ Højskolen Marielyst

SHE TRIO – as simple as that
VOKALJAZZ TRIO MED REFERENCER TIL CABARET OG SALON.
Benita Haastrup, Eva Malling og Sanne Graulund har komponeret 12 nye sange, som de spiller til koncerten. Det er stemningsfuldt, humoristisk, poetisk og der er højt til loftet.
SHE TRIO mødte hinanden på forestillingen “Cabaret”, og blev udnævnt som Danmarks bedst swingende kvindeorkester.
Fra anmeldelserne af deres nye CD: “en usædvanlig charmerende stilart, der er svær at få nok af”. “En fornem håndfuld solide og slidstærke sange, der sætter barren for originalkompositioner højt”. “De tolv sange er domineret af gode melodier, en tilbagelænet, lidt indadvendt stemningsfuldhed og lyrisk spændvidde. Sanne Graulund synger smukt for med sin klare, feminine stemme og bakkes indfølt og forstået op af Malling og Haastrup på både vokal-og instrumentalsiden. Samlet set har She Trio lavet en plade, der smager af meget mere.” “Et nutidigt popjazz album, der hviler på forne tiders cabaret og salon musik. Omgivet af Sanne Graulund stemme, der har et helt særligt skær af nærhed over sig, Eva Mallings støttende og pulserende basspil og Benita Haastrups dansende percussion. As simple as that fremstår helstøbt, godt arrangeret og velproduceret.”
Sanne Graulund Vokal, klaver
Sanger, komponist, pianist. Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium. Har udgivet 3 solo CDèr (Better get some dreams, Midt i det Hele, Totalt total), skrevet filmmusik og musik til teater og har været kapelmester på flere teater-forestillinger, senest “Lillys Danmarkshistorie”. Robertnominering for titelsang til filmen “Hvordan vi slipper af med de andre”. Lead vocalist på jazzudgivelsen “Summer on the moon”.
Eva Malling Bas
Kontrabassist uddannet hos NHØP på Rytmisk Musikkonservatorium 2002. Sonnings Legat for unge musikere i 2001, hvilket gjorde ekstra studier i Berlin muligt. Malling er en
alsidig og efterspurgt bassist i mange sammenhænge. Styrken ligger både i den swingende bund samt den gode tone – en klar signatur i de orkestre og på de albums, hvor hun medvirker – senest på det anmelderroste jazz-album “Himlens Rand” fra nov. 2017.
Benita Haastrup Trommer, percussion.
Trommeslager og percussionist fra Rytmisk Musikkonservatorium. Priser: Ben Webster Prisen 1998, Danish Music Award 2012,Sunset Jazz Hornbæk Prisen 2007. Benita har gennem årene spillet og turneret med et utal af inspirerende musikere og er en meget efterspurgt musiker i hele Europa. Udgav “Going North” 2017, som blev nomineret til 2 Danish Music Awards: Årets Jazz-udgivelse og Årets Komponist.

apr
28
tirs
2020
Foredrag om Rødby Fjord Café Lysemose
apr 28 kl. 19:00 – 21:00

Lolland Falsters Historiske Samfund arrangerer foredrag om Rødbyb Fjortd og holder generalforsamling.

Hans Christian Bentsen holder Foredrag om Rødby Fjords betydning for Rødby og efter stormfloden udtørringen og dens betydning. Herunder også om hvem, der stod bag udtørringen. Rødby Fjords betydning for Rødby før og efter stormfloden

Lolland Falsters Historiske samfund afholder sin årlige generalforsamling efter foredraget.

Burhan G – Akustisk Tour 2020 Nykøbing F Teater
apr 28 kl. 20:00 – 22:00
Burhan G - Akustisk Tour 2020 @ Nykøbing F Teater

Kun få måneder eftersin stort anlagtejuleturné med Danmarks Underholdningsorkester, inviterer Burhan G sine fans helt tæt på, når han fra marts 2020 drager på en omfattende akustisk danmarksturne.
Den danske pop-og RnB stjerne Burhan G er kendt for sine følelsesladede ballader og up-tempo pophits. Han får pigerne til at hvine, og sætter gang i dansefødderne hos publikum, der troligt skråler med på hans mange kendte numre. Burhan G har et imponerende bagkatalog, der bl.a. tæller hitsinglerne, Kalder Mig Hjem, Jeg Vil Have Dig For Mig Selv, Mest Ondt, Tættere På Himlen, Jeg’ I Live og sidst men ikke mindst julehittet Tinka med Frida Brygmann. Når man oplever Burhan G live, er man således sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde, charmerende og altid træfsikre top-entertainer.
Med sine storslåedesceneproduktioner,stramt koreograferede optrædener og ultra-velspillende band, er Burhan kendt for at levere nogle koncerter, der står mål med selv destørsteinternationale artister.Det bliver således en helt særlig oplevelse, når Burhan bevæger sig væk fra de vante rammer på sin akustiske turne med kun to musikere og én korsangere. Det nedbarberede set-up tvinger samtidig hitmageren til at gentænke sit omfattende katalog af hits, og finde ud af hvordan sangene skal fortolkesiden akustiske besætning. Det bliver uden tvivl en helt særlig oplevelse, som publikum sent vil glemme.

 

apr
30
tors
2020
Sæsonåbning med Valborgsarrangement Frilandsmuseet
apr 30 kl. 10:00 – 16:00
Sæsonåbning med Valborgsarrangement @ Frilandsmuseet

Denne dag er den officielle åbningsdag af Frilandsmuseet for sæson 2020.

I landbosamfundet gik d. 30. april under navnet Valborgsaften. Denne aften blev betragtet som en vågenat, hvor man i dele af landet tændte bål på
højene og blev oppe hele natten for ikke at blive overlistet af de underjordiske, hvilket kunne få fatale konsekvenser. Foråret blev dengang
nemlig set som en magisk tid, og det var vigtigt, at man tog sine forholdsregler, så man bl.a. sikrede sig mod det onde og ikke gjorde noget,
der kunne ødelægge sensommerens høst.

Derfor vil alle dagens gæster få udleveret et par remedier, så man kan være med til at sæsonsikre Frilandsmuseet mod alt det onde.

 

Firmafesten – en musikalsk stand-up forestilling Nakskov teatersal
apr 30 kl. 19:30 – 21:30
Firmafesten - en musikalsk stand-up forestilling @ Nakskov teatersal

– hvor godt kender du egentlig dine kolleger?
I den musikalske forestilling FIRMAFESTEN tager Mikkel Schrøder os med til en firmafest, der mildest talt stikker af! Mikkel skal optræde for reklamebureauet Dupont & Co. Det gør han hvert år, men i år er der kommet nye ansatte, der skal rystes sammen og lære hinanden bedre at kende.
Mikkel inviteres med til teambuilding-dag inden aftenens optræden, og som dagen skrider frem, havner han i den ene uventede og overraskende situation efter den anden. Firmaets medarbejdere åbner langsomt op for posen med hemmeligheder, og i løbet af aftenens fest står én ting lysende klart: Alle har en skyggeside, og alle holder på en hemmelighed…
FIRMAFESTEN er en stærkt underholdende karikaturtegning af alle dem, vi (tror) vi kender.
Alle dem, der er en del af et samfund, hvor tid er penge, og hvor vi alle presses til at præstere det umulige og balancere arbejde, børn, friværdi og venskaber. Men har vi nået vores maksimum?
Hvad gør vi, når det hele vælter, og kan vi overhovedet leve et moderne liv uden et frirum og et alter ego?
Publikum får en sjov, tankevækkende og musikalsk fortælling, når de i Mikkel Schrøders kærlige, rammende og morsomme sange, tekster og parodier møder sig selv og hinanden.
Mikkel Schrøder om forestillingen:
Idéen til ”Firmafesten” opstod, fordi jeg selv har prøvet at optræde til firmafester. Ud og underholde med en sang, og være sjov mand mellem hovedret og dessert. Og inden man skal optræde, får man ofte lige lov til at få en tallerken med kold hovedret, drikke en lunken øl, eller snakke – ufrivilligt – med en pedel, der lige skal nå at stjæle 12 minutter af ens liv, som man aldrig får tilbage, kun for at fortælle om den nye boremaskine fra Black & Decker.
Eller man møder Tina fra HR, der har hyret dig og liiige skal nå at fortælle, ”at hun da selv har sunget i kor, spiller lidt teater i fritiden, og er et vildt kreativt menneske” (!).
Og på et tidspunkt gik det op for mig, at det jo var 12 værdifulde minutter, og at de IKKE var stjålet fra mit liv eller spildt. De var en kæmpe gave! For det er jo bare at lade sig inspirere af alle de mange skønne mennesker man har mødt, og som jo i virkeligheden er et bredt udsnit af den danske befolkning – det er dig og dine kolleger!
Men hvem er de? Hvordan er de, når de kommer hjem fra arbejde? Og hvordan balanceres et stressende arbejdsliv med privatlivets mange udfordringer? Hvad nu hvis alt det vi ser, når vi møder hinanden, slet ikke er sandheden?
Jeg tænkte, at det måtte kunne omsættes til en forestilling, hvor jeg kunne genskabe og fortælle om nogle af alle de karakterer, jeg har mødt. Og det er bestemt ikke kedeligt!
TEKST & MUSIK: MIKKEL SCHRØDER I INSTRUKTION: CHRISTINE ASTRID I KONSULENTER: VASE & FUGLSANG

maj
1
fre
2020
You go Girl Guldborgsund Start Nr. Boulevard 1A
maj 1 kl. 16:00 – 23:30

You Go Girl er Scleroseforeningens landsdækkende walk mod sclerose, som finder sted fredag den 1. maj 2020. På You Go Girl sætter vi sclerose på danmarkskortet. Sammen kæmper vi for de flere end 16.000 danskere med sclerose og samler ind til den livsvigtige forskning i sygdommen.

Alle kan deltage i denne walk – mænd, kvinder, børn – bare du har lyst til at gå for en god sag. Vi går 16.000 skridt (ca. 11,2 km). Der vil også være en 5 km rute.

Du kan tilmelde dig denne walk på https://yougogirl.routeselector.org/kurser_tilmeld.aspx?id=3, eller på selve dagen.

Det koster ikke noget at deltage i YOU GO GIRL. Til gengæld håber vi, at du vil støtte forskning i sclerose med et valgfrit beløb pr deltager. Donationer kan foretages på  https://indsamling.scleroseforeningen.dk/da/fundraisers/you-go-girl-guldborgsund3 eller på selve dagen

 

Vi går kl. 17 fra Cementen.