Kalender

Klik på begivenheden og læs mere
jan
18
lør
2020
Landeværn, soldaterliv i 1800-tallet Kulturforsyningen
jan 18 kl. 13:00 – 15:00

v/Rasmus Wichmann

Landeværnet var en tidlig udgave af værnepligt, der blev pålagt bønderne i begyndelsen af 1800-tallet. Første del af foredraget omhandler Søndre Sjællandske Landeværnsregiments historie, der er særligt spændende, fordi mange mønboer, falstringer og lollikker deltog i ”træskoslaget” ved Køge. Anden del af foredraget er en indføring i Landeværnets arkivalier, og hvordan de bruges i slægtsforskningsøjemed

Holdes i samarbejde med Folkeuniversitet

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon Nykøbing F. Teater
jan 18 kl. 13:30 – 14:15
Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon @ Nykøbing F. Teater

Først lyder det som en krage, der sidder og skratter i et træ.
Så lyder det som en stemme, der synger fra bunden af en blikdåse.
Så kragen, der skratter,
Så stemmen fra blikdåsen.
Hun har aldrig hørt mage.
Hun er nødt til at se.

En historie om Philipa, der ligesom resten af byen kigger ned

og mest passer sig selv
og taler ganske lavt, for ikke at forstyrre nogen.
Men hun drømmer.
I al hemmelighed, naturligvis.
Hun drømmer, og hun længes efter noget.
Hun ved bare ikke, hvad det er.

Følg hende – og find ud af det.

 

www.gruppe38.dk

Medvirkende: Connie Tronbjerg, Peter Seligmann, Bodil Alling

Instruktion: Hans Rønne

 

Alder: fra 8 år.

Varighed: 45 min.

Ulla Abdulla CocobongoBand – familiekoncert og aktiviteter Kulturfabrikken
jan 18 kl. 14:00 – 14:45
Ulla Abdulla CocobongoBand – familiekoncert og aktiviteter @ Kulturfabrikken

Ulla Abdullas CocobongoBand
Kom med på tur til CocobongoLand, hvor de skønneste rytmer og melodier findes. Der bor Sille Krokodille, Solsorten Skralde, Loppen Bobbe og Indianerhøvdingen og hans uartige sønner Lille Ørn & Lille Bjørn og du møder dem alle sammen.
Ulla Abdullas CocobongoBand spiller jazz, bossanova, calypso, hiphop og god gammeldags garagerock. Imponerende alsidigt, og med en børneappeal, man sjældent har set.
Du kan synge med på de fængende omkvæd og slide danseskoene, hoppe i takt, klappe, grine og spille luftguitar, for nu starter festen!

EFTER koncerten kan du indtil kl. 17.00 lege i skatehallen (ikke skate) og være kreativ på Billedfabrikken.

jan
19
søn
2020
Nysted… Ny sted… nyt sted for hvad? Sognehuset
jan 19 kl. 13:30 – 16:00
Nysted... Ny sted... nyt sted for hvad? @ Sognehuset | Nysted | Danmark

”Aalholm Slots og Nysteds historie og udvikling” v/leder af driftsafdelingen v. Museum Lolland-Falster Leif Plith Lauritsen

 

Hvorfor opstod byen, og hvilken historie har præget denne smukke by ved Østersøen. Kan man gennem historien komme til at skimte byens farverige historie?

Det bliver et foredrag med hverdagens liv, religiøse ordener, ridderlige stormænd og et slots/en borgs historie.

Nytårskoncert i Stormarkskirken Stormarkskirken
jan 19 kl. 15:00 – 17:30
Nytårskoncert i Stormarkskirken @ Stormarkskirken

Jul og nytår er traditionernes tid, og vi fejrer nytåret musikalsk med populære sangsolister, festlig musik af bl.a. Strauss og Lumbye, kort sagt den bedste musik indenfor opera og operette krydret med orkesterstykker fra ensemblets populære repertoire.

To sangsolister er inviteret til at holde nytårsfest med os: sopranen Gabriella Pace og barytonen Jens Søndergaard.

Den prisbelønnede brasilianske sopran Gabriella Pace er en af de mest efterspurgte sangere i Sydamerika og har vundet flere priser. Det er første gang, vi oplever hende sammen med Ensemble Storstrøm.

Barytonen Jens Søndergaard var med ved nytårskoncerten i 2018 og tog alle med storm. Han tilhører den nye danske generation af unge sangere og forener scenisk overskud og udstråling med en kraftig og ubesværet klang.

 

Kirken byder på en forfriskning efter koncerten.

jan
23
tors
2020
Burn’s Night – med Tradish Maglebrænde Gamle Skole
jan 23 kl. 19:30 – 21:00
Burn's Night - med Tradish @ Maglebrænde Gamle Skole | Stubbekøbing | Danmark

Årets populære Dagligstuekoncerter i Den gamle Skole i Maglebrænde nær Stubbekøbing indledes med en irsk-skotsk aften, hvor der både skal synges, spilles og danses.

Det er tredje gang, den folkekære Trio Tradish lægger for med musikken og dansen i lokalerne i Maglebrænde. I 2015 og i 2017 besøgte trioen også Dagligstuen, og publikum har bedt om et genhør. De tre musikere, John Pilkington, Louise Ring Vangsgaard og Brian Woetmann har alle med mangeårig base i Aarhus bevæget sig i og på tværs af mange forskellige genrer og traditioner. På grund af deres erfaring med at spille alt fra små pub-sessions til store festival gigs, appellerer Tradish ikke kun til det irske ”hardcore trad publikum”, men rammer også folk, der ikke normalt lytter til folkemusik.

Selv siger de om navnet Tradish: – Vi har valgt dette navn, fordi det er en kombination af to ting: Trad- på grund af en dyb respekt for den stærke og alsidige irske musiktradition ogish fordi de er en del af den levende tradition, som er i konstant bevægelse, søgende efter nye retninger, åbne for nye idéer og nysgerrige efter nye inspirationer.

Skotsk whisky og Burns sange
Når det skotske blandes ind denne aften, skyldes det, at koncerten holdes tæt på den skotske digter Robert Burns fødselsdag, en dag, der verden over markeres med fakkeltog og den traditionelle spise Haggis – og selvfølgelig masser af whisky. Den er også til stede i Maglebrænde: Der er ikke spisning og fakkeltog, som de andre år, men der skal nok være whisky.

Dagligstuekoncerternes fejring af den skotske digter består i år af, at publikum sammen med Peter Abrahamsen synger en række af Burns’ mest kendte sange – heriblandt ”Should ol’ acquaintance be forgot” – og hæver glassene til en skål. I år bliver den sunget i en lidt mere ”østdansk” version ”Sku gammelt venskab helt bli’ glemt”, som Peter har indspillet for et par år siden sammen med Lasse Helner, Arne Würgler, Stanley Samuelsen og Janne Lærkedahl.
Peter Abrahamsen himself vil også synge Emil Aarestrups ”Du er som en rose”, der er en oversættelse/gendigtning af Robert Burns’ ”My love is like a red red rose”, ligesom han vil synge Jeppe Aakjærs ”Anna”, der er en direkte oversættelse af Burns’ digt ”Anna”.

Aftenen afrundes af Tradish, der spiller på guitar, bouzouki, violin, bratsch, bodhrán og percussion, og to af dem, de to mænd i orkesteret, ”truer” med også at steppe.

Dørene åbnes kl 19.00, koncerten begynder 19.30, og det tilrådes at komme i god tid.
Whisky og andre drikkevarer købes på stedet

NB: Der sælges ikke billetter ved døren.

Nytårskoncert med mandskoret Brage Klosterkirken
jan 23 kl. 19:30 – 21:00
Nytårskoncert med mandskoret Brage @ Klosterkirken

Igen i år vil mandskoret lade det, der bliver indsamlet ved koncerten, gå til et godt formål.

 

jan
24
fre
2020
På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000 på Fuglsang Kunstmuseum Fuglsang Kunstmuseum
jan 24 kl. 11:00 – 16:00
På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000 på Fuglsang Kunstmuseum @ Fuglsang Kunstmuseum | Toreby | Danmark

Knald på farven, vilde penselstrøg, forunderlige fabeldyr og inciterende masker – samt ikke mindst visionære kunstnere med verdenskendte danske Asger Jorn i front. Sådan kender mange den internationale kunstnersammenslutning Cobra, der eksisterede officielt 1948-1951. Medlemmerne satte dog også før og efter et vældigt aftryk, så kunstnere i dag stadig forholder sig til dem og deres visioner.

Fuglsang Kunstmuseum har i årtier brystet sig af en fornem samling af Cobras danske kunstnere, bl.a. Asger Jorn, Ejler Bille, Egill Jacobsen og Carl-Henning Pedersen. Med forårets udstilling På sporet af Cobra. Vilde visioner 1930-2000 gør et usædvanligt internationalt samarbejde med den tyske Collection Siemers-von Loeper det muligt også at præsentere udenlandske Cobranavne som Karel Appel, Corneille, Pierre Alechinsky og Anton Rooskens for første gang. I udstillingen mødes de to samlinger i et festfyrværkeri med både velkendte sværvægtere og ikke tidligere sete værker.

’Cobra’ er en sammentrækning af stifternes hjembyer: København (Copenhague), Bruxelles og Amsterdam. Udover fællesskabet på tværs af landegrænser havde sammenslutningen også et politisk sigte, hvor en ny folkelig billedkunst i efterdønningerne af 2. Verdenskrig skulle medvirke til mellemfolkelig forbrødring og samfundets genopbygning. På sporet af Cobra præsenterer 70 værker fra 1930erne og frem til årtusindeskiftet, som således sætter fokus på Cobrakunst i bred forstand.

24. januar – 26. april 2020

 

Scener fra et ægteskab – en borgerlig tragikomedie Nakskov Teatersal
jan 24 kl. 19:30
Scener fra et ægteskab - en borgerlig tragikomedie @ Nakskov Teatersal

Parret Johan og Marianne lever lykkeligt sammen med deres to børn. De er begge akademikere, de bor skønt, har begge er godt arbejde, men under overfladen ulmer frustrationerne i higen efter kærlighed. Nu 45 år efter er rollerne byttet om, nu er det kvinden, der forlader mand og børn for en yngre model.

Kom og se eller gense denne publikums- og anmelderroste forestilling med skuespillerchef Morten Kirkskov og Stine Stengade i roller som Johan og Marianne.

(Det Kongelige Teater)

jan
27
man
2020
Gjedzør Kongsgård Gedser Idræts- og Medborgerhus
jan 27 kl. 19:30 – 21:00
Gjedzør Kongsgård @ Gedser Idræts- og Medborgerhus

Borgspecialist Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster vil gøre os klogere på vores lokale kulturarv – livet på Sydfalster med Gedesby og Gjedzør kongsgård som omdrejningspunkt. Kongsgården står optegnet i Valdemar Sejrs jordebog fra 1231. Den Valdemar, der drog i “hellig” krig mod de hedenske vendere, som folk på Lolland-Falster ellers samhandlede med. Der er tegn på, at kongsgården er bygget oven på et tidligere vikingested.
Foredraget er nogenlunde en gentagelse af arrangement 30/9-2019, hvor der var over 50 på venteliste

Tilmelding til Yvonne sms: 29 87 18 87 – betaling via Mobile Pay til samme nr.

 

jan
28
tirs
2020
Lolland Falsters Kirker Saxenhus
jan 28 kl. 14:00 – 15:30
Lolland Falsters Kirker @ Saxenhus

Journalist Peter Foersom tidligere Folketidende viser billeder og fortæller om områdets mange smukke kirker og deres historie.

 

Købstanden Maribo udvikling Frivilligcenter Lolland
jan 28 kl. 19:00 – 21:30
Købstanden Maribo udvikling @ Frivilligcenter Lolland

Jens Rasmussen fortæller om Købstaden Maribo’s udvikling.

I år 1800 havde Maribo knapt 1000 indbyggere, i år 2000 ca. 5500. Den forøgelse af indbyggertallet kræver plads både til boliger, erhverv og gader.

Nakskov Skibsværft – fotoprojekt og de gode historier Hovedbibliotekets foredragssal
jan 28 kl. 19:00 – 21:00
Nakskov Skibsværft - fotoprojekt og de gode historier @ Hovedbibliotekets foredragssal

Kulturmindeforeningen inviterer til foredrag om fotoprojektet Nakskov Skibsværft i billeder, krydret med anekdoter om livet på værftet og en introduktion til arbejdet med Nakskov lokalhistoriske Arkivs fotobog om emnet

80.000 negativer, 12 frivillige og to år. Det er ingredienserne, der har ført til Nakskov lokalhistoriske Arkivs fotobog om Nakskov Skibsværft. Bogen er udarbejdet i et samarbejde mellem arkivet og tidligere ansatte, og udkom i slutningen af 2019. Det store arbejde, værftets historie og ikke mindst anekdoter og spændende historier om livet på værftet fortæller Heidi Pfeffer, arkivleder på Nakskov Lokalhistoriske Arkiv samt tre af de involverede og tidligere ansatte Einer Hedensten Hansen, Viggo K. Vestergaard og John Christensen mere om d. 28. januar i Nykøbing.

“Samlingen af negativer fra Skibsværftet er en guldgrube,” fortæller Heidi Pfeffer og fortsætter: “Og derfor var det vigtigt at få gennemgået dem og ikke mindst registreret dem, mens der stadig var nogle, der kunne huske personerne og situationerne på billederne. Og at vi denne aften i fællesskab kan fortælle om, hvordan det var på værftet, og hvordan bogen er blevet til, er virkelig en fornøjelse”

Nakskov Skibsværft blev grundlagt i 1916 af H. N. Andersen, der var barnefødt i byen. Værftet blev etableret som en del af Østasiatisk Kompagni (ØK), og det var startskuddet til et industrieventyr, der fik stor betydning for især byen og lokalbefolkningen. Mange har gennem tiden været tilknyttet værftet, på den ene eller anden måde, og det var da også et stort tab for byen og området, da nøglen blev drejet om i 1987.

“Denne aften får vi hele fire foredragsholdere, som vil berige vores aften,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen, og fortsætter: “Vi glæder os til at blive præsenteret for det arbejde, der er gået forud for fotobogen og ikke mindst høre nogle anekdoter fra dengang, de tre deltagende herrer arbejdede på værftet. Ja, måske er de endda med på nogle af billederne.”

Foredragsholderne medbringer syv plancher fra den udstilling, de har udarbejdet i forbindelse med bogen, hvor der vises et stort udvalg af billeder. Foredraget indledes med en kort fortælling om værftets historie.

Der er mulighed for at købe bogen i forbindelse med foredraget.

 

jan
29
ons
2020
Orgelkoncert med musik af Carl Nielsen Nordre Kirke
jan 29 kl. 19:00 – 20:30

Vi fortsætter fejringen af orglets 10 års fødselsdag med en orgelkoncert med Carl Nielsens 29 små præludier for orgel.Vi får besøg af Ole Reuss Schmidt, mangeårig organist ved Korsvejskirken i Kastrup.

 

Nattergalen Nykøbing F. Teater
jan 29 kl. 19:30 – 21:00
Nattergalen @ Nykøbing F. Teater

-To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges

sejr over det kunstige til ny musik af DEN SORTE SKOLE & med

scenografi af kunstneren SERGEI SVIATCHENKO

Nattergalen” er en dobbeltforestilling skabt af to af Danmarks mest

efterspurgte talenter til nykomponerede toner skabt af Den Sorte

Skole samt fabulerende scenedesign og kostumer af kunstneren

Sergei Sviatchenko. Inspirationen er hentet fra H. C. Andersens

eventyr og fra novellen ”Nattergalen og Rosen” af Oscar Wilde. Dansk

Danseteaters version af ”Nattergalen” bliver en nytolkning, der tager

afsæt i de overordnede temaer selvopofrelse og det naturliges sejr

over det kunstige, som både Andersen og Wilde berører.

Koreografierne er skabt af prisvinderne Alessandro S. Pereira og

Sebastian Kloborg, der begge har formået at bygge bro mellem

moderne dans og ballet – så publikum gribes og røres. Nattergalen

er en dobbeltforestilling skabt af to af Danmarks mest efterspurgte talenter

til nykomponerede toner skabt af Den Sorte Skole samt fabulerende

scenedesign og kostumer af kunstneren Sergei Sviatchenko. Inspirationen

er hentet fra H. C. Andersens eventyr og novellen ”Nattergalen og Rosen”

af Oscar Wilde. Dansk Danseteaters version af ”Nattergalen” bliver en

nytolkning, der tager afsæt i de overordnede temaer selvopofrelse og det

naturliges sejr over det kunstige, som både Andersen og Wilde berører.

Koreografierne er skabt af prisvinderne Alessandro S. Pereira og Sebastian

Kloborg, der begge har formået at bygge bro mellem moderne dans og

ballet – så publikum gribes og røres.

Originaltitel: NATTERGALEN

www.danskdanseteater.dk

 

 

Medvirkende: Dansk DanseTeater

 

Varighed: 1 time og 20 min med pause

GRATIS INTRO kl. 18.30

Alder: fra 12 år.

jan
30
tors
2020
Torsdagscafe i Rytterskolen Toreby Kirke
jan 30 kl. 14:00 – 16:00

Vi får besøg af Jørgen Øjenholt som med baggrund i egne erfaringer, tager fat på en svært emne, nemlig det at miste – og tage fat på livet igen.

 

 

De små folk – om feer, elver, nisser og andre væsner Museum Obscurum
jan 30 kl. 19:45 – 21:15
De små folk - om feer, elver, nisser og andre væsner @ Museum Obscurum

De små folk

Rundvisning i Museum Obscurum med temakvarter om feer, elver, nisser og andre væsner

Vi kender det nok alle. Man synes, der var et eller andet, der bevægede sig i udkanten af ens synsfelt. Men når man så drejer hovedet for at se, hvad det var, ja så er der ikke noget. Men var der nu måske noget alligevel?

“Denne aften skal vi se nærmere på alle de små væsner, der har præget myter og sagn gennem århundreder”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Feer, lygtemænd, nisser og elver har været vigtige medspillere, når uforklarlige ting er sket gennem historien. For ét er sikkert, man har altid haft et ønske om at kunne forklare det uforklarlige.”

Man siger, at moden skifter, og man kan næsten sige det samme om mystiske væsner. Nogle steder og perioder har helliget sig nissen eller gårdboen, som man kaldte den på landet, og til andre tider har det være det mere eventyrlige med feer og elverfolk, der har været i fokus. “Netop det er et af de emner, jeg vil fortælle lidt mere om ved aftenens rundvisning. For hvordan er disse trends opstået? Et godt eksempel på en sådan trend er, at der i 1920’erne var rigtig mange, der troede på feer. Ja, faktisk var en af disse Arthur Conan Doyle, forfatteren til Sherlock Homes,” fortæller Leif Plith Lauritsen afsluttende.

De mystiske små væsner er aftenens temakvarter, og resten af rundvisningen tager sit afsæt i udstillingens andre væsner.

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 29. januar kl. 12.

jan
31
fre
2020
Die Herren U2 – BIG BANG Nykøbing F Teater
jan 31 kl. 21:00 – 23:00
Die Herren U2 - BIG BANG @ Nykøbing F Teater

Die Herren pressemeddelelse – U2-BigBang 2017/18:Die Herren Show 2017/18 ”U2-BigBang”Die Herren og ”U2-BigBang Teorien”: Die Herren har fra det det første undseelige sekund – siden de i 1991, så et lille lysglimt i U2 ́s musik – været i bevægelse mod noget større!

Større forståelse for U2 ́s musik og for at skabe den bedste koncert. Større musikalsk spændvidde.Større indlevelse i hvad publikum ønsker – og for hver gang, at gøre en Die Herren-koncert til noget større – selv i de mindste sammenhænge!

Det er ikke nødvendigvis kun et spørgsmål om mange og store højttalere, lamper og skærme – men i lige så høj grad et spørgsmål om nærvær og kontakt til publikum. Et spørgsmål om opfindsomhed, intuition – og om at gribe nuet, krydret med ydmyghed, humor, fandenivoldsk nerve – og så selvfølgelig – dygtighed og overskud.

Efter mere end et kvart århundrede med U2 ́s fantastiske sange har Die Herren fundet deres egen formel på at løftesangene yderligere, så de opstår i en ny dimension i Die Herrens univers – men altid uden at miste deres særlige U2-kerne og -nerve!

Die Herren har den fordel, at de kan det med deres koncerter – som U2 ikke kan mere i kraft af deres størrelse og popularitet – nemlig lade publikum komme meget tæt på, og få musik og band helt ind under huden.
Nærkontakten er essentiel for at skabe den bedste koncert!

Die Herren skaber selve braget – eksplosionen i spændingsfeltet mellem orkester og publikum – Et U2-BigBang! Og det gnistrer og brager, når Die Herren går scenen. De allerbedste U2-sange gennem snart 40 år sat sammen til et koncertforløb hvor publikum ikke på noget tidspunkt lades i stikken – men inkluderes og beriges!

Livet er for kort til dårlige koncerter!

”U2-BigBang” er Die Herrens svar på hvordan en koncert skal skæres i 2018! Og de tager traditionen tro forskud på touren – allerede i december 2017

Information

Unum. siddepladser og ståpladser i Foyeren og Cafeen. Bemærk at der et begrænset antal siddepladser.
Dørene åbnes kl. 20:00.
Kørestolsplads købes som almindelig billet, ledsager skal også købe billet.
Reservations muligheden stopper 5 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden koncerten.
Evt. restbilletter sælges ved indgangen fra kl. 20:00, til forhøjet pris.

 

feb
2
søn
2020
Vinterfortællinger ved ilden cafeen ved Reventlow-Museet Pederstrup
feb 2 kl. 14:00 – 16:00
Vinterfortællinger ved ilden @ cafeen ved Reventlow-Museet Pederstrup

Ved kyndelmisse, når vinteren vender, går vi en lang tur i Reventlowparken og slutter af ved den knitrende ild, mens museumsinspektør Louise Sebro
fortæller om vinterliv på herregårdene i gamle dage.

Hør om det hårde liv i de små huse i skoven, hvor krybskytteri blev en del af overlevelsen, men også om de godsejere, der mod sædvanen, valgte at
blive på landet om vinteren og ikke gjorde sig til i de københavnske palæer.

Under foredraget i caféen bliver der serveret varm kaffe og dejlig kage.

 

feb
3
man
2020
Banko Nysted Biografteater
feb 3 kl. 18:30 – 21:00
Banko @ Nysted Biografteater | Nysted | Danmark

Byhusforeningen arrangerer bankospil i samarbejde med Nysted Banko.

Bankospillet afholdes i Nysted Biograf, Jernbanegade 7, 4880 Nysted.

Døren åbnes kl. 17.00 og vi starter kl. 18.30.

Indgangsbillet inkl. 6 plader(de må ikke deles med andre) kr. 50,00

Ekstra plader kr. 10,00 pr. stk.

Der er banko på 1, 2 og 3 rækker og flotte gevinster.

Salg af lotteri og chanchespil med lækre præmier.

Stjernespil med pengepræmier.

Da banko kun kan afholdes under en forening, skal deltagerne købe et medlemskab til Byhusforeningen. Medlemskabet koster kr. 20 kr. og gælder for hele 2020.

Der kan købes kaffe, sodavand, øl/vin og ldt sødt til ganen.

 

En boybandgyser med De Damer – Den sidste Gud Nakskov Teatersal
feb 3 kl. 19:30 – 21:30
En boybandgyser med De Damer - Den sidste Gud @ Nakskov Teatersal

EN BOYBANDGYSER MED DE DAMER
”Den sidste Gud” – en ægte gyser tilsat et soundtrack af de største Boyband sange.
Dansk dramatik til et soundtrack af de største boyband-hits. I en musikalsk forestilling om religion, idoldyrkelse, ensomhed, døden og den store kærlighed møder vi en gruppe kvinder, der er indlagt på et hospital. Er de det sidste håb for menneskeheden? Vil de overleve? Eller genopstå?

feb
4
tirs
2020
På to ben ud af Afrika Højskolen Marielyst
feb 4 kl. 19:30 – 21:30
På to ben ud af Afrika @ Højskolen Marielyst

Foredrag ved Klaus Ebbesen, arkæolog, erhvervsmand, foredragsholder og samfundsdebattør.

Arrangeret i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

feb
5
ons
2020
LAND – det fuldendte. Kristian Lilholt Nykøbing F Teater
feb 5 kl. 19:30 – 21:30
LAND - det fuldendte. Kristian Lilholt @ Nykøbing F Teater

Kristian Lilholt opførte for et par år siden 1. etape af LAND for en fyldt sal i Nykøbing Teater.
I starten af 2020 præsenterer Lilholt det færdige, fuldendte LAND.
LAND er et unikt, tværkunstnerisk projekt, hvor malerier, musik og film smelter sammen i et nuanceret musisk portræt af årstidernes danske landskaber.
Vi vil opleve alle årets 12 måneder samt en tur ind i ‘Byens Rum’ som sange, spillet live i sync til filmene på storskærm – og nogle af de originale malerier vil samtidig være udstillet i forbindelse med koncerten.
Kristian Lilholt medbringer sit yderst kompetente band, der foruden ham selv (piano, keyboards, guitar, vokal) består sf søsteren Tine Lilholt (fløjte, harpe mm), Ida Friis Virenfeldt (vokal, guitar), Kajsa Vala (guitar, mandolin, vokal), Cecillie Hyldgård (cello), Jakob Storm Mahler (trommer), Frede Panduro (guitarer) & Lasse Jørgensen (bas, slagtøj).
Kristian Lilholt er en fremragende musikmager, og udover de 13 LAND sange og film suppleres koncerten med materiale fra hans righoldige bagkatalog af instrumental musik og sange på dansk, engelsk og tysk!!!
Og det er jo heller ingen hemmelighed, at Kristian har lavet musikken til flere af broderen Lars Lilholts største hits.

Num. siddepladser ved stolerækker
Reserveret billetter skal afhentes inden arrangementet. Reservations muligheden stopper 7 dage før.
Evt. rest billetter sælges v/indgangen fra kl. 18:30.
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25kr.

feb
7
fre
2020
Anker Sigfusson spiller Bachs Cellosuiter Højskolen Marielyst
feb 7 kl. 19:30 – 20:30
Anker Sigfusson spiller Bachs Cellosuiter @ Højskolen Marielyst

J.S Bach har komponeret 6 suiter for solo-cello i begyndelsen af 1700-tallet. Det er enestående musik som kombinere melodi og harmoni i ét instrument, som kun geniet Bach kan gøre det. En suite består af en række dansesatser af forskellig karakter begyndende med et Prélude og sluttende med en Gigue.
Cellisten Anker Sigfusson begyndte som 8 årig at spille klaver og som 16 årig cello. Som 18 årig kom han ind på Det Jyske Musikkonservatorium med cello som hovedfag og klaver som bifag. Cellolærerene var bl.a prof. Asger Lund Christiansen og prof. Harro Ruisenaars. I 1990 afsluttede han med Diplomeksamen.
I 1991 blev Anker fastansat i Ålborg Symfoniorkester og fra 1992 til 1996 i Sønderjyllands Symfoniorkester. Anker Sigfusson har siden 1998 ofte optrådt som kammermusiker og solist i danske kirker. I 2015 valgte Anker Sigfusson at specialisere sig udelukkende i Bachs 6 Cellosuiter.
Billetter købes via KØB-knappen herunder eller ved indgangen fra kl. 19.00.

feb
8
lør
2020
Baskery Nykøbing F Teater
feb 8 kl. 20:00 – 22:00
Baskery @ Nykøbing F Teater

De tre søstre kan ikke huske hvornår eller hvorfor de begyndte at spille, musikken har altid bare været der. I deres sene teenageår gik søstrene sammen med deres far, der i årtier var et enmandsband, der spillede gamle blues og country-melodier til livets ophold. De navngav bandet Slaptones og udgav to albums på EMI Sverige.
Dette fundament af klassisk “rodmusik og Americana” slog sig ned i deres hjerter, men vakt også trangen til at bryde reglerne for traditionel musik. Baskery er et band, der er bygget på hvad tre mennesker kan gøre sammen, og det handler om at dreje musikken på hovedet og blande punkens ligefremhed med diskret sangeren / sangskriveren.
Det første album, “Fall Among Thieves” (2008) blev indspillet i Stockholm, co-produceret af Lasse Mårtén (Pink, ‘Peter, Bjorn og John’, Kelly Clarkson). “Nye venner” (2011) opfølgningen, bandet omtalte det som “sigøjneralbum”, da det hovedsageligt blev sporet på vejen i forskellige hotelværelser og bandlejligheder, derefter blandet i Berlin af Blackpete (Depeche Mode, Joe Jackson , Peter Fox).
Som en kontrast til de to første albums, der tog flere måneder at fremstille, blev den tredje “Little Wild Life” indspillet i løbet af ti dage i et gammelt danse studio konverteret til et studie i det tidligere øst-Berlin, co-produceret af Matt Wignall (Cold War Kids, J. Roddy Walston).
Alle tre albums fik stor anerkendelse af pressen og er udgivet i adskillige lande. Udgivelserne i kombination med nådeløs turnering har givet bandet et ry som en af musikens scenes mest bemærkelsesværdige live-handlinger.

Unum. siddepladser og ståpladser i Foyeren og Cafeen. Bemærk at der et begrænset antal siddepladser.
Dørene åbnes kl. 19:00.
Kørestolsplads købes som almindelig billet, ledsager skal også købe billet.
Reservations muligheden stopper 7 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden koncerten.
Evt. restbilletter sælges ved indgangen fra kl. 19:00, til forhøjet pris.

feb
10
man
2020
Folkekøkken og foredrag: Anne Marie Christensen: Landsforrædernes børn Højskolen Marielyst
feb 10 kl. 18:30 – 21:30
Folkekøkken og foredrag: Anne Marie Christensen: Landsforrædernes børn @ Højskolen Marielyst

Anne-Marie Christensens foredrag “Landsforrædernes børn” beskriver et sort kapitel fra besættelsestiden og retsopgøret, som hverken historieforskningen eller vi som nation taler om, nemlig de alvorlige og langstrakte konsekvenser, som retsopgøret med landsforræderne fik for deres børn.
Da den tyske besættelse af Danmark var forbi i maj 1945, begyndte retsopgøret med de danskere, der havde samarbejdet med tyskerne eller kæmpet på tysk side under krigen. 13.521 blev dømt og således udset til at bære den skam, det var for Danmark at blive besat og frem til 1943 som nation at have samarbejdet med tyskerne. Den skam har deres børn arvet.
Mens retsopgøret for nationen blev afslutningen på besættelsestiden, blev det startskuddet for de 27.000-40.000 landsforræderes børn til et liv i fortielse og fortrængning og med fordømmelse og repressalier på grund af deres fædres og mødres gerninger under krigen – og nationens fordømmelse af dem. Et af foredragets hovedpointer er derfor at vi som nation mangler at forsone os med landsforrædernes børn.
Foredraget “Landsforrædernes børn” er et rørende og tankevækkende foredrag, der fortæller om de generelle vilkår for landsforrædernes børn og samtidig berører forfatterens egen familiehistorie med en bedstefar, der kæmpede på tysk side under krigen i bl.a. SS Division Wiking og i Schalburgkorpset.
Foredraget tager udgangspunkt i Anne-Marie Christensens bog af samme navn, der udkom på befrielsesdagen 4. maj 2018.

feb
12
ons
2020
Rundvisning i Museum Obscurum Museum Obscurum
feb 12 kl. 14:00 – 15:00
Rundvisning i Museum Obscurum @ Museum Obscurum

Har I lyst til at få en introduktion til Cornelius’ mystiske verden, så kom og deltag i eftermiddagens offentlige omvisning.

Selve rundvisningen er gratis men voksne over 18 betaler entrebillet.

 

feb
14
fre
2020
Omar Marzouk – Afdanskningsbal Nykøbing F Teater
feb 14 kl. 20:00 – 22:00
Omar Marzouk - Afdanskningsbal @ Nykøbing F Teater

Omar Marzouk er tilbage! Efter 5 år med andre projekter er Omar klar til at gå på scenen igen med et spritnyt comedy show, som har fået titlen Afdanskningsbal.
Det bliver en aften, hvor Omar vil forsøge at gøre os alle – især ham selv – til bedre danskere. Et comedy show hvor han vil tage gassen og hysterien ud af indvandrerdebatten og gå hele vejen for at afklæde nationalismens grimme sider, men hvor det også er overvejende sandsynligt, at han ender med at afklæde sig selv.
Fra et kolonihavehus bygget af bacon og gamle pølsevogne udtaler Omar: ”Jeg har brug for at blive afdansket – ellers ender jeg som en sur gammel mand”, siger han og fortsætter:
“Selvfølgelig skal vi kunne grine af det hele, hvordan skulle vi ellers overleve det? Og jeg tror løsningen er, at jeg skal afdanskes. Ja, måske skal vi allesammen afdanskes. Lad os alle sammen blive afdansket, måske kan vi, når vi så har grinet af os selv og hinanden, komme frem til en anden danskhed, hvor vi ikke bliver så sure.”
Men denne gang er Omar ikke alene, for showet er et two-man show, hvor Omar har inviteret Imamen Omar hjem fra sit skattely i det sydlige Dubai for at sætte tingene i perspektiv og hjælpe med den store afdanskning.
Det sidste vi hørte fra den sure Imam, lige inden han endnu engang fik indrejseforbud til Danmark var: ”Inshallah vil jeg afdanske alle danskere, du skal ikke integrere dig, du skal ikke lære sproget og du skal ikke give hånd! Giv en højst 1 finger!”
Det bliver en aften i vredens, humorens og afdanskningens navn. Inshallah.

OBS: Obligatorisk garderobe, overtøj og store tasker skal afleveres i garderoben – enhedspris kr. 25

feb
16
søn
2020
Dansk design – hvor kommer det fra, og hvor går det hen? Sognehuset
feb 16 kl. 13:30 – 16:00
Dansk design - hvor kommer det fra, og hvor går det hen? @ Sognehuset | Nysted | Danmark

Foredrag  v/arkitekt, designer og forfatter Thomas Dickson

Vi har sikkert alle hørt om dansk design og især guldalderen i tiden efter 2. verdenskrig – om møblerne, lamperne, porcelænet og sølvet. Men hvordan havnede dansk design i verdenseliten?

Thomas Dickson fortæller den rigt illustrerede historie om, hvad der skabte succesen, både om de mennesker, der stod bag – bl.a. Wegner, Juhl, Bojesen, PH, Panton, Arne Jacobsen og Nanna Ditzel – og hvad der skete i samtiden, der gjorde det muligt. Desuden giver han et bud på, hvad vejen frem for dansk design måske er…

 

 

Foto: Dorte Krogh

feb
18
tirs
2020
Barn af grænselandet Højskolen Marielyst
feb 18 kl. 19:30 – 21:00
Barn af grænselandet @ Højskolen Marielyst

Barn af grænselandet v/Hans Jørgen Bonnichsen (tidl. operativ chef for PET)
Som barn af grænselandet vil Hans Jørgen Bonnichsen gennem familiens ikke altid lige lykkelig historie fortælle om, hvad det betyder at være en del af to kulturer. Fortællingen starter i 1864, hvor Danmark mistede Sønderjylland, der blev en del af det stortyske rige.

feb
19
ons
2020
Årets Gang – Skansen i Corselitze Østerskov P-pladsen ved Grønsundvej
feb 19 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Skansen i Corselitze Østerskov @ P-pladsen ved Grønsundvej | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer.

 

Doppler Nykøbing F. Teater
feb 19 kl. 19:30 – 21:00
Doppler @ Nykøbing F. Teater

Der er lagt op til grin og eftertænksomhed i historien om en familiefar

i eksistentiel krise.

-i denne kultklassikeren af Erlend Loe

Andreas Doppler vågner efter et cykelstyrt op i en hidtil ukendt ro:

Ingen enerverende sange fra børne-tv og ingen spekulationer om

fliser til badeværelset – faktisk absolut ingenting. Bortset fra en

ufravigelig trang til at bosætte sig i den nærmeste skov. Helt alene.

Doppler lægger en seddel til konen og børnene om, at de ikke skal

vente med aftensmaden, og så drager han til skovs. Han skifter sin

familie ud med en elgkalv, hvis mor han med sin kniv har dræbt.

På vanlig vis får Erlend Loe spundet samfundskritik

og sin efterhånden karakteristiske universalfortælling om en ung mand

i krise ind i knastør humor og tilbagelænet frækhed.

 

www.teaternext.dk

 

Medvirkende: Peter Zandersen, Sofie Torp, Christian Bergman

Dramatiker: Michael Slebsager, Christian Bergman

Instruktion: Michael Slebsager

feb
22
lør
2020
Præstearkiverne, præstens mange kasketter Kulturforsyningen
feb 22 kl. 13:00 – 15:00

v/Michael Dupont
I ældre tid var præsten den eneste lokale embedsmand på landet. Han fungerede ikke kun som præst, men havde mange kasketter på. Han spillede fx en central rolle inden for skolevæsnet, fattigvæsnet, sundhedsvæsnet o.m.a.
Kom til foredrag og få inspiration til, hvad du kan finde af oplysninger om dine forfædre i pastorats- og sognearkiverne.

Salg af gæstekort ved indgang kr. 50,00

feb
23
søn
2020
Fastelavn Frilandsmuseet
feb 23 kl. 11:00 – 13:00
Fastelavn @ Frilandsmuseet

Har du huset fyldt med prinsessekjoler, superheltedragter, masker og sjove hatte, eller elsker du bare at kreere sjove og fantasifulde kostumer? Så
har Museum Lolland-Falster et tilbud til dig – Fastelavn på Frilandsmuseet i Maribo .

 

Dagens program:

11.00: Vi slår katten af tønden og kårer kattekonge og kattedronning
12.15: Pynt din egen fastelavnsbolle
12.45: Kåring af den bedste udklædte

Mens de udklædte børn kæmper om dagens titel som kattedronning eller -konge, kan de kuldskære nyde varm kaffe/kakao. Der er en præmie til den
bedste/mest originale udklædning.

NB: Da arrangementer foregår udenfor, anbefaler arrangørerne praktisk og varmt tøj.

 

feb
24
man
2020
Folkekøkken og foredrag: Roald Als Højskolen Marielyst
feb 24 kl. 18:30 – 21:30
Folkekøkken og foredrag: Roald Als @ Højskolen Marielyst

Roald Als kalder sig selv for “håndtegner” og er primært kendt for sine satiriske avistegninger, hvor han med en nøjagtig streg udfolder sine anti-hvad-som-helst holdninger.
I dette morsomme og tankevækkende foredrag kan du høre Roald Als fortælle om sine mange år som håndtegner, krydret med små personlige anekdoter. Der er garanti for mange grin og et par hyggelige timer i selskab med en af Danmarks mest kendte tegnere.
Tilbage i 1970’erne slog han sine folder i en række publikationer – som nu alle er sovet hen. I årene 1980-1994 var Als og hans idemand Poul Einer Hansen tilknyttet Weekendavisen. I 1994 skiftede de til Politiken, og der har de arbejdet siden.

Roald Als blev født i 1948. Begge hans forældre var gode socialdemokrater, og det blev han også, for de gav ham en ordentlig opdragelse, som han har givet videre til sine børn. I 1968 blev Roald Als student og blød mand. Han blev uddannet fra Skolen for Brugskunst og har siden ernæret sig som tegner.
Arrangeret i samarbejde med LOF Guldborgsund.

feb
25
tirs
2020
Modne damer i morgenkåbe – når den værste ungdom er overstået Nakskov Teatersal
feb 25 kl. 19:30
Modne damer i morgenkåbe - når den værste ungdom er overstået @ Nakskov Teatersal

En forrygende spa-komedie med opsang, eftertanke og nedsunken forfod. Når den værste ungdom er overstået.
Vi er på spaen ”The Oasis”, et af tidens populære slap-af-templer, hvor atmosfæren emmer af indre fred, balance og selvforkælelse. Men det varer nu ikke så længe. Tre gode veninder mødes for at fejre en 60 års fødselsdag. Det er Nora, der fylder rundt, og hun har inviteret pigerne på wellness-ophold, en weekend med bløde badekåber, ansigtsmasker og en afsluttende gourmet-middag. Dér i idyllen vender kvinderne de spørgsmål, der melder sig, når man har overstået den værste ungdom, er blevet lidt klogere og har fået et par skrammer i lakken:
Hvordan kan det være, at man engang var ”for meget” – men nu er der ingen, der ser én mere?
Er der et liv efter de 60 ? Og ikke mindst: Er der et sex-liv?
Hvordan får man sin mand til løfte blikket fra TV Charlie og lette røven fra sofaen?
Hvor mange børnebørn må man tale om? Og hvor længe gider andre at høre på det?
Hvor meget filler skal der sprøjtes i overlæben, før den skal have sit eget CPR-nummer?
Hvad snakker man om, når man har været gift i 35 år?
Hvordan dater man, når man har været single siden Øresundsbroen blev indviet?
Innovationsrebeller og disruption – hvordan forstår man tidens sprog, det, ens børn taler?
Er man en gammel gris, hvis man tænder på 25 år yngre mænd?

Alt dette og meget mere i en festligt og eftertænksomt komedie/lystspil med tre af dansk teaters erfarne og populære skuespillerinder: Sofie Stougaard, Pernille Schrøder og Ann Hjort.
Instruktør: Den vittige og vise Pia Rosenbaum.
Forfatter: Humoristen og satirikeren Ann Mariager, der har skrevet stribevis af tekster til kvinder i TV, revy og teater, bl.a. forestillingerne ”Byens Bedste Bryster” og Tivoli Revyen. #nakskovteater

feb
27
tors
2020
Unge spiller klassisk Højskolen Marielyst
feb 27 kl. 19:30 – 20:30
Unge spiller klassisk @ Højskolen Marielyst

Koncert med de klassiske elever fra talentlinjen på Guldborgsund Musikskole.
Til koncerten præsenteres Musikskolens klassiske talent afdeling. De spiller mange forskellige genre, de spiller samspil og til koncerten har de mulighed for at præsentere også harpe og guitar.

Genfærd og spøgelser gennem tiden Museum Obscurum
feb 27 kl. 19:45 – 21:15
Genfærd og spøgelser gennem tiden @ Museum Obscurum

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum.

Kom med ind i mørket, og kom helt tæt på mystikken i Museum Obscurum og udstillingens mange mystiske emner, når Museum Lolland-Falster inviterer
indenfor til rundvisning i de mørke stuer.

Denne aftens temakvarter handler om genfærd og spøgelser gennem tiden. Er der f.eks. forskel på spøgelset i middelalderen og i dag? Hvem kunne/kan
blive genganger, og er der mon et spøgelse i Færgestræde?

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 26. februar kl. 12.

feb
28
fre
2020
Anonym Alkoholiker
feb 28 kl. 19:00 – 21:00
Anonym Alkoholiker

Oplev stærkt krydret stand-up, når den garvede komiker Thomas Wivel er klar med sit første one-man-show, der blander comedy og hudløs ærlighed i et underholdende og medrivende show.
Et personligt show, der tager udgangspunkt i Thomas Wivels misbrug, er hvad publikum kan forvente af Anonym Alkoholiker. Det kommer til at handle om de vilde år med stand up fra dengang, det hele startede og videre frem til gyldne dage og nedture.
Med slagkraftig comedy og stærke punchlines åbner Wivel op og giver et tæt indblik på sit liv som tørlagt alkoholiker gennem 6 år. Parforhold, ægteskaber, familiedramaer og Wivels egne nervebaner bliver krydret med dyb og svedig humor.
Det er et nærbillede, men det er frem for alt comedy på højeste niveau.
Thomas Wivel

 
Køb billet her.https://www.ticketmaster.dk/event/thomas-wivel-anonym-alkoholiker-billetter/475345
Dørene åbnes kl. 18:00.
Kørestolsplads købes som almindelig billet.
Reservations muligheden stopper 7 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden showet.
Evt. restbilletter sælges ved indgangen fra kl. 18:00.
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet.
 

feb
29
lør
2020
Under mit træ Nykøbing F. Teater
feb 29 kl. 10:00 – 10:45
Under mit træ @ Nykøbing F. Teater

Hyggelig og poetisk småbørnsforestilling om årstiders gang.

Under et træ sidder en kone. Det er hendes træ. Det viser hende alle

årstiderne, så hun kan holde styr på, at året går.

Hendes ven egernet har en hule i træet. Meget skal gøres, og alting

skal man nå, inden årstiderne skifter. Frøet skal plantes, når det er

forår, fødderne skal i vand om sommeren, og om efteråret skal der

samles forråd. Når det så bliver vinter, trænger man sådan til en kop

dejlig, varm æblete.

 

www.randersegnsteater.dk

Medvirkende: Nanni Lorenzen,

Instruktion: Lisbeth Knopper

Scenografi: Niels Secher

 

Alder: 1½ – 4 år

Varighed: 35 min.

Tilbage til 90’erne – Årets 90’er fest
feb 29 kl. 20:00 – mar 1 kl. 3:00
Tilbage til 90'erne - Årets 90'er fest

Lørdag den 29. februar tager vi dig tilbage til 90’erne på Nykøbing F. Teater. En gennemført 90’er fest, med 90’er menu, alle de kendte hit’s fra dengang, DJ’s og en fest som alle vil huske. Dørene åbner kl. 18:00 for spisende gæster, og spisningen stater kl. 18:30. Kl. 20:00 åbner vi for den helt store fest, der vare til kl. 03:00.

Menu: Forret – Rejecocktail Hovedret: Buffet med 2 forskellige slags kød, 2 forskellige slags kartofler, sovs, salat /grønt, samt flutes.

Std. Menu & Koncert 418.00 DKK

Std. Koncert  219.00 DKK
Køb billet her. https://www.ticketmaster.dk/event/tilbage-til-90erne-arets-90er-fest-billetter/478383

Unum. ståpladser til koncerten. Indgang fra kl 20:00 Unum. siddepladser til spisning, pladserne placeres i købers navn. Indgang fra kl 18:00. Spisning kl. 18:30 Arrangementet slutter kl. 03:00

Bemærk at priserne stiger den 1.1.2020. Reservations muligheden stopper 7 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden koncerten.

Arr. NFH Ungdom Og Bredde

Information om arrangøren:
Nykøbing Falster Teater Torvet 3, 4800, Nykøbing F, Danmark

mar
2
man
2020
2 på tur Nykøbing F. Teater
mar 2 kl. 19:30 – 21:45
2 på tur @ Nykøbing F. Teater

-en komedie om at gribe dagen

Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give

op, selvom det egentlig er for sent.

De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom. Det varer dog

ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke bare vil ligge og vente på

døden. Så de griber dagen og flygter. Med dropstativ og iklædt pyjamas

stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer; klar til nye – sidste – eventyr.

På deres vej møder de mange forskellige mennesker, som påvirker retning

og udfald på deres lille udflugt: Da de møder en gravid kvinde, hvis kæreste

har forladt hende, sætter de sig for at finde ham. Men dét de ender med at

finde, er en voksen datter, der griber muligheden for at lære sin far at kende.

I løbet af den korte tid deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser

fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Sådan er livet også.

Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af

livsglæde og håb for fremtiden.

 

www.folketeatret.dk

Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen, Kristine Yde

Tekst: Samuel Benchetrit

Oversættelse: Ninette Mulvad, Geir Sveass

Instruktion: Geir Sveaass

Scenografi: Marianne Nilsson

mar
3
tirs
2020
Hvorfor brænder regnskoven Højskolen Marielyst
mar 3 kl. 19:30 – 21:30
Hvorfor brænder regnskoven @ Højskolen Marielyst

Foredrag ved Erik Albrechtsen

mar
5
tors
2020
HUMØR-SPA Nykøbing F Teater
mar 5 kl. 19:00 – 20:30
HUMØR-SPA @ Nykøbing F Teater

Karen-Marie Lillelund er ’Humor-aktivist’ og med parolen ”dårligt humør skal ikke ødelægge vores dag”, inviterer hun dig til Humør-Spa, et boost af wellness der giver dig smilet og grinet tilbage.
Hverdagen er faretruende fyldt med andres dårlige bilkørsel, ventetider, uforståelig nem-id og spontant besøg fra venner, når vi ikke har handlet ind eller gjort rent. ”Slap af, grin nu bare lidt af det … det er der brug for”, siger hun. Det er tid nu inden det er for sent. Humøret har det svært i disse år og det skal tilbage på landkortet
Vi skal have større bevidsthed om de signaler vi sender og ikke mindst overkomme dem vi modtager.
Karen-Marie Lillelund zoomer helt ind på de sjove små historier og eksempler, der får vores verden til at vælte og humøret til at bryde sammen. ”Hvornår er der mad?” lyder der fra en afkrog af huset. ”Hvorfor spørger de mig, jeg mener ikke at jeg har søgt jobbet som kok her i huset …”
Karen-Marie lillelund’s tirsdags tosserier ses af mere end 40.000 følgere på facebook, hun har holdt hundredevis af foredrag med humor i hverdagen som omdrejningspunkt. Vi vil opleve hende igen, siger alle der har set Karen-Marie Lillelund på slap line. Hun er skarp og præcis i sine hverdagsobservationer og du kommer til at grine af dig selv sammen med andre, der også griner af sig selv.

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.

For kørestolspladser, kontakt  Billetsalg på 71993122

Aktiv Fritids Seniororkester Højskolen Marielyst
mar 5 kl. 19:30 – 20:30
Aktiv Fritids Seniororkester @ Højskolen Marielyst

Aktiv Fritids Seniororkester blev stiftet i foråret 1999 og lægger vægt på publikumsvenlig musik, som man både kan synge og danse til.
Orkestret er præget af en høj grad af kvalitet, ligesom spilleglæden er meget tydelig. Besætningen består af dirigent og arrangør, Palle Danielsen derudover harmonikaer, violiner, saxofoner, basuner, trompeter, klarinetter, guitar, bas, tværfløjter, klaver og trommer.

mar
6
fre
2020
Træt lever & Tungt hjerte Kirkens Genbrugsforretning
mar 6 kl. 19:30 – 20:30
Træt lever & Tungt hjerte @ Kirkens Genbrugsforretning

-en intimkoncert om varme øl og kolde kvinder                                                

”Træt Lever & Tungt Hjerte” er en intimkoncert over den amerikanske musiker Tom Waits’ poetiske fortællinger – på dansk – så alle dybder i den store poet kommer frem.

På ca. en time tages publikum med til et lille røget sted  mellem ganske få stole og får et kig ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.

Forestillingen er udviklet til små rum med max 30 publikummer ad gangen. Derfor har vi lejet os ind i Kirkens genbrugsbutik på Kirkepladsen ved Klosterkirken.

Udviklet af og medvirkende: Lasse Popp, Kim Fast Jensen, Bastian Popp, Gitta Malling

Der er et meget begrænset antal billetter til salg.

 

Varighed: 65. min. uden pause

mar
7
lør
2020
Træt lever & Tungt Hjerte Kirkens Genbrugsbutik
mar 7 kl. 15:00 – 16:00
Træt lever & Tungt Hjerte @ Kirkens Genbrugsbutik

-en intimkoncert om varme øl og kolde kvinder                                                

”Træt Lever & Tungt Hjerte” er en intimkoncert over den amerikanske musiker Tom Waits’ poetiske fortællinger – på dansk – så alle dybder i den store poet kommer frem.

På ca. en time tages publikum med til et lille røget sted  mellem ganske få stole og får et kig ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.

Forestillingen er udviklet til små rum med max 30 publikummer ad gangen. Derfor har vi lejet os ind i Kirkens genbrugsbutik på Kirkepladsen ved Klosterkirken.

Udviklet af og medvirkende: Lasse Popp, Kim Fast Jensen, Bastian Popp, Gitta Malling

Der er et meget begrænset antal billetter til salg.

 

Varighed: 65. min. uden pause

 

 

Varighed: 65. min. uden pause

Træt lever & Tungt hjerte Kirkens Genbrugsbutik
mar 7 kl. 17:00 – 18:00
Træt lever & Tungt hjerte @ Kirkens Genbrugsbutik

-en intimkoncert om varme øl og kolde kvinder                                                

”Træt Lever & Tungt Hjerte” er en intimkoncert over den amerikanske musiker Tom Waits’ poetiske fortællinger – på dansk – så alle dybder i den store poet kommer frem.

På ca. en time tages publikum med til et lille røget sted  mellem ganske få stole og får et kig ind i et tåget døgns hudløse virvar af uskyldige drømme, løgnagtige minder og sælsomme vinkler.

Forestillingen er udviklet til små rum med max 30 publikummer ad gangen. Derfor har vi lejet os ind i Kirkens genbrugsbutik på Kirkepladsen ved Klosterkirken.

Udviklet af og medvirkende: Lasse Popp, Kim Fast Jensen, Bastian Popp, Gitta Malling

Der er et meget begrænset antal billetter til salg.

 

Varighed: 65. min. uden pause

mar
8
søn
2020
Motor Mille Band Tour 2020 Nykøbing F Teater
mar 8 kl. 10:00 – 11:00
Motor Mille Band Tour 2020 @ Nykøbing F Teater

Kom og dans med, når Motor Mille og hendes band til næste år optræder rundt om i landet med deres nye skøre, glade og musikalske show for børn mellem 1 og 99 år.
Motor Mille og musikanterne garanterer et show fyldt med sange, musik, dans, sjov og ballade. Og de sørger også for, at alle kan være med og får en god og sjov oplevelse – uanset om det er første gang, man snører danseskoene eller ej.
I 2016 spillede Motor Mille for første gang med sit eget band. Siden da har den underholdende pige fra Ramasjang optrådt flere gange, og nu er det tid til at gentage succesen og dele både danseglæde og grinepauser med børnene.
Så tag børn og bedstemor under armen, og glæd jer til at grine, danse og fjolle med den energiske og storsmilende Motor Mille, når hun med sit band står klar til at underholde børn og barnlige sjæle i det nye år.

Varighed: 50 minutter
OBS: Alle publikummer skal have billet, dog gratis for spædbørn under 1 år.

Num. siddepladser ved stolerækker
Reserveret billetter skal afhentes inden arrangementet. Reservations muligheden stopper 7 dage før.
Evt. rest billetter sælges v/indgangen fra kl. 19:00
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25kr.
For kørestolsplads, kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54731808 / 54731800

mar
9
man
2020
2 på tur Nykøbing F Teater
mar 9 kl. 19:30 – 22:00
2 på tur @ Nykøbing F Teater

– en komedie om at gribe dagen
Peter Schrøder og Kurt Ravn spiller to ældre herrer, som nægter at give op, selvom det egentlig er for sent.
De er indlagt på hospitalet med hver sin terminale sygdom. Det varer dog ikke længe, før de beslutter sig for, at de ikke bare vil ligge og vente på døden. Så de griber dagen og flygter. Med dropstativ og iklædt pyjamas stiller de sig op ved den nærmeste landevej og blaffer; klar til nye – sidste – eventyr.
På deres vej møder de mange forskellige mennesker, som påvirker retning og udfald på deres lille udflugt: Da de møder en gravid kvinde, hvis kæreste har forladt hende, sætter de sig for at finde ham. Men dét de ender med at finde, er en voksen datter, der griber muligheden for at lære sin far at kende.
I løbet af den korte tid deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Sådan er livet også.
Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af livsglæde og håb for fremtiden.

www.folketeatret.dk
Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen, Kristine Yde
Tekst: Samuel Benchetrit
Oversættelse: Ninette Mulvad, Geir Sveass
Instruktion: Geir Sveaass
Scenografi: Marianne Nilsson

mar
10
tirs
2020
2 på tur – en komedie om at gribe dagen Nakskov Teatersal
mar 10 kl. 19:30
2 på tur - en komedie om at gribe dagen @ Nakskov Teatersal

På deres vej møder de mange forskellige mennesker, som påvirker retning og udfald på deres lille udflugt. I løbet af den korte tid deres tur varer, erfarer de, at tilfældige hændelser fører til nye hændelser, som får betydning i nuet. Vi kender endestationen for de to mænds tur, men vejen derhen er fuld af livsglæde og håb for fremtiden.

EFTER FORESTILLINGEN, der varer 80 minutter, vil der være en eftersnak med en af skuespillerne i foyeren – der vil være mulighed for at købe drikkevarer.

2 på tur blev i 2006 nomineret til Moliére-prisen som årets bedste franske dramatik.
Denne morsomme og rørende komedie er iscenesat af Geir Sveaass, som også stod bag det franske succes-stykke Min Far, som vi opførte på Nakskov Teater i sæson 16/17.

Medvirkende: Kurt Ravn, Peter Schrøder, Paw Henriksen og Kristine Yde.
(folketeatret)

Trækfuglenes gåder Højskolen Marielyst
mar 10 kl. 19:30 – 21:30
Trækfuglenes gåder @ Højskolen Marielyst

Foredrag ved Mads Desholm
Arrangeret i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

mar
11
ons
2020
Bag om Badehotellet Nykøbing F Teater
mar 11 kl. 19:00 – 21:00
Bag om Badehotellet @ Nykøbing F Teater

Bag om Badehotellet  – en aften med skuespiller Jens Jacob Tychsen

Hør historien om tilblivelsen af TV2’s monstersucces Badehotellet på en hyggelig aften i selskab med skuespiller Jens Jacob Tychsen (Edward Weyse i serien).

Badehotellet er en af Danmarks absolut største seriesucceser og har i perioder haft svimlende og rekordhøje seertal på hele 1.6. millioner seere.
De fleste danskere kender derfor nok bedst Jens Jacob Tychsen for sin rolle som den dameglade kongelige skuespiller, Edward Weyse. Han er den gode kombination af store armbevægelser, stor mimik og en talestrøm fra øverste skuffe – noget lignende det, som Jens Jacob bringer med sig i sit underholdende foredrag, hvor han går bag om Badehotellet.

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris: 25kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet, og vil medføre bortvisning.
For kørestolspladser, kontakt Tikko.

Lyt langsomt! på KUMUS KUMUS
mar 11 kl. 19:30 – 21:00
Lyt langsomt! på KUMUS @ KUMUS | Toreby | Danmark

Et koncertforedrag med professor Christian Kock og cellist Julie Tandrup Kock

 

Hvad er det ved musik, som berører os? Hvorfor får vi gåsehud, når orglet spiller, eller tårer i øjnene, når vi hører et bestemt stykke musik?

Det kan du få svar på, når professor Christian Kock bringer os tæt på det geniale i musikken, og cellisten Julie Tandrup Kock spiller eksempler af bl.a. Johann Sebastian Bach. Vi skal lytte langsomt og intenst, åbne ørerne og skærpe sanserne for detaljerne i musikken.

Christian Kock har været professor i retorik og har dermed sproget i sin magt. Han er mest kendt for sine bøger om politikersprog, men han er også en habil musiker, og sin musikglæde deler han med sin datter, Julie Tandrup Kock, som er konservatorieuddannet i 2013 og siden har arbejdet som solist og som kammermusiker i Danmark og i udlandet.

Glæd dig til dette specielle arrangement, som kombinerer levende musik med levende ord. At lytte langsomt og fordybe sig i musikoplevelsen kan forøge vores livskvalitet.

Koncertforedraget er arrangeret af Fuglsang Kunstmuseums Venner, Fuglsang Musikforening og Ensemble Storstrøms Venneforening.

Det støttes økonomisk af Kulturelt Samråd i Guldborgsund Kommune.

mar
12
tors
2020
Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” Nykøbing F Teater
mar 12 kl. 19:30 – 21:30
Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” @ Nykøbing F Teater

DU VED, HVAD JEG MENER… Hausgaards koncerter er sjældent ens to aftener i træk. Selv siger han, at det hele står og falder med, hvor god kontakt, han opnår. Han har turneret landet tyndt siden 72 og spiller lige gerne i øst som i vest. Hans erfaring er, at vi er forbavsende ens i Danmark. Vores lyd og hastighed varierer efter, hvor tæt vi bor, men ellers er der ikke meget forskel. Heldigvis er vi meget uenige om mange ting, ellers var det ikke til at holde ud, mener han.
Hans yndlingsofre er de nærige, de selvretfærdige, de opstyltede, de der smasker ved bordet, de uvenlige osv. osv. De var tidligere samlet i det, der hed Liberal Alliance. De må jages hele året. De er aldrig fredede.
For Hausgaard har det unikke, det specielle, særlingene aldrig været godt stof. Det er det almindelige af det almindelige, der interesserer og morer ham. Det der kan betegnes som vores fælles skæbne, f.eks. religion og politik, samfundsforhold i det hele taget. Det SKAL vi tale om, det er fundamentet i et demokrati, siger han og griner mod horisonten og tilføjer:Vi skal ikke diskutere for at blive enige, men for at rumme mere og komme videre.

Num. siddepl. v. borde i salen, og stolerækker på balkon.
Reservations muligheden stopper 7 dage før.
Evt. restbilletter sælges v/ indgangen fra kl. 18:30.
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris, 25 kr.
For kørestolspladser, kontakt Nykøbing Teater på tlf. 54731800 / 54731808
www.nfteater.dk

Ekstraordinært holder billetkontoret åbent fra 10:00-13:00 denne dag. Ligesom vi også sidder klar på telefon 54731800.

mar
13
fre
2020
Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” Nykøbing F Teater
mar 13 kl. 19:30 – 21:30
Niels Hausgaard ” Du ved, hvad jeg mener…!” @ Nykøbing F Teater

DU VED, HVAD JEG MENER… Hausgaards koncerter er sjældent ens to aftener i træk. Selv siger han, at det hele står og falder med, hvor god kontakt, han opnår. Han har turneret landet tyndt siden 72 og spiller lige gerne i øst som i vest. Hans erfaring er, at vi er forbavsende ens i Danmark. Vores lyd og hastighed varierer efter, hvor tæt vi bor, men ellers er der ikke meget forskel. Heldigvis er vi meget uenige om mange ting, ellers var det ikke til at holde ud, mener han.
Hans yndlingsofre er de nærige, de selvretfærdige, de opstyltede, de der smasker ved bordet, de uvenlige osv. osv. De var tidligere samlet i det, der hed Liberal Alliance. De må jages hele året. De er aldrig fredede.
For Hausgaard har det unikke, det specielle, særlingene aldrig været godt stof. Det er det almindelige af det almindelige, der interesserer og morer ham. Det der kan betegnes som vores fælles skæbne, f.eks. religion og politik, samfundsforhold i det hele taget. Det SKAL vi tale om, det er fundamentet i et demokrati, siger han og griner mod horisonten og tilføjer:Vi skal ikke diskutere for at blive enige, men for at rumme mere og komme videre.

Num. siddepl. v. borde i salen, og stolerækker på balkon.
Reservations muligheden stopper 7 dage før.
Evt. restbilletter sælges v/ indgangen fra kl. 18:30.
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris, 25 kr.
For kørestolspladser, kontakt Nykøbing Teater på tlf. 54731800 / 54731808
www.nfteater.dk

Ekstraordinært holder billetkontoret åbent fra 10:00-13:00 denne dag. Ligesom vi også sidder klar på telefon 54731800.

mar
14
lør
2020
Perlestikkerbogen Kulturforsyningen
mar 14 kl. 13:00 – 14:00

v/Heidi Peffer
Perlestikkerbogen er en håndskreven kirkebog og regnskabsbog skrevet af en yngre mand ved navn Anders Pedersen Perlestikker. Anders var præst i Nakskov i begyndelsen af 1600-tallet, og han skrev i bogen fra 1617 til 1626. Vi er på Christian d. 4’s tid. Bogen regnes for at være Danmarks næstældste kirkebog og den er helt unik.
Herefter generalforsamling, dagsorden ifølge vedtægterne.

TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM Nykøbing F Teater
mar 14 kl. 19:00 – 20:15
TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM @ Nykøbing F Teater

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.
I det forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” grinede vi allesammen af fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes Københavnerforstad. Albinoen er blevet voksen, men hans hoved er ikke mindre sjovt. Turen går til Nikolaj Stokholm er en U-vending i Stokkefars utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. Det er en unik chance for at se verden igennem hans briller og det er ikke meget andet end noget pjat. Glæd dig til Turen går til Nikolaj Stokholm, det bliver pissegriner’n.
Med næsten 45.000 solgte billetter til sit første one-man show ”Mit liv som Nikolaj Stokholm” har Nikolaj lagt sig i spidsen som en af landets største og mest populære komikere. Med sin skæve og legesyge komik, formår han altid at invitere publikum med ind i hans eget liv på en hylende morsom og personlig måde, og det er netop derfor at Nikolaj er en af de mest folkelige og charmerende komikere i Danmark. Med sin aldeles karakteristiske tilstedeværelse både på tv-skærmen og på scenen er man altid garanteret at være godt underholdt, og det er svært ikke at trække på smilebåndet, når først Stokkefar fortæller anekdoter.

Num. siddepladser på stolerækker.
Evt. restbilletter sælges v/ indgangen fra kl. 18:00
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.
For kørestolsplads kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54 73 18 00 / 54 73 18 08
www.nfteater.dk

Skt. Patricks Day – koncert med Mary’s Men Højskolen Marielyst
mar 14 kl. 19:30 – 21:30
Skt. Patricks Day - koncert med Mary's Men @ Højskolen Marielyst

Skt. Patrick’s Day – koncert med Mary’s Men
Traditionen tro fejrer vi den irske nationaldag på højskolen og igen i 2020 med højskolens eget husorkester Maries Mænd – der kalder Mary’s Men, når de spiller irsk folkemusik.
Vi dækker op i koncerthuset til en hyggelig og underholdende aften med snacks og andre gode sager og ikke mindst musikalsk selskab med Peter Søvad (bas, sang), Jan Borre (guitar, sang), Simon Vikstrøm (violin, kor) og Kåre Lind (fløjte, kor) samt Gitte Tinggaard (sang, kor).

TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM
mar 14 kl. 21:30 – 22:45
TUREN GÅR TIL NIKOLAJ STOKHOLM

Hele Danmarks Stokkefar er tilbage med et nyt oneman-show.

I det forrige show “Mit liv som Nikolaj Stokholm” grinede vi allesammen af fortællingen om en albinos opvækst i 90’ernes Københavnerforstad. Albinoen er blevet voksen, men hans hoved er ikke mindre sjovt. Turen går til Nikolaj Stokholm er en U-vending i Stokkefars utrolig spektakulære, dumme og ikke mindst virkelig sjove hjerne. Det er en unik chance for at se verden igennem hans briller og det er ikke meget andet end noget pjat. Glæd dig til Turen går til Nikolaj Stokholm, det bliver pissegriner’n.

Med næsten 45.000 solgte billetter til sit første one-man show ”Mit liv som Nikolaj Stokholm” har Nikolaj lagt sig i spidsen som en af landets største og mest populære komikere. Med sin skæve og legesyge komik, formår han altid at invitere publikum med ind i hans eget liv på en hylende morsom og personlig måde, og det er netop derfor at Nikolaj er en af de mest folkelige og charmerende komikere i Danmark. Med sin aldeles karakteristiske tilstedeværelse både på tv-skærmen og på scenen er man altid garanteret at være godt underholdt, og det er svært ikke at trække på smilebåndet, når først Stokkefar fortæller anekdoter.

Num. siddepladser på stolerækker.
Evt. restbilletter sælges v/ indgangen fra kl. 20:30
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.
For kørestolsplads kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54 73 18 00 / 54 73 18 08

mar
15
søn
2020
Forårsmarked i Radsted Radsted Kultur- & Forsamlingshus
mar 15 kl. 10:00 – 16:00

Et alsidigt marked med kunsthåndværkere & kræmmere m.m.

Pris pr. stand á ca. 1 x 2 meter =kr. 100,-

Tilmelding og betaling til:

Kirsten tlf. 21 78 55 18 eller Jette tlf. 51 92 27 76

hurtigst muligt dog senest 1. februar 2020.

mar
16
man
2020
Folkekøkken og foredrag: Charlotte Bech: Sidste nyt om tarmflora Højskolen Marielyst
mar 16 kl. 18:30 – 22:00
Folkekøkken og foredrag: Charlotte Bech: Sidste nyt om tarmflora @ Højskolen Marielyst

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge med en meget bred baggrund. Hun har arbejdet mavetarmkirurgi på Gentofte Amtssygehus, som læge i intern medicin på Rigshospitalets afdeling for lymfekræft og som læge i obstetrik i Tennessee USA. Læge Charlotte Bech er medlem af Foreningen for Speciallæger FAS og den danske lægeforening DADL.
Denne aften vil hun formidle den sidste nye viden om tarmflora.
Forskning i menneskets tarmsystem er nemlig eksploderet de seneste år og er på vej til at vende op og ned på lægevidenskabens syn på mennesket. Tarmen er vores tredje hjerne efter lille- og storhjernen, siger forskerne og peger på, at ubalance i tarmfloraen sandsynligvis forklarer langt flere sygdomme og dårligdomme end vi hidtil har troet.

mar
17
tirs
2020
Interneringslejrene på LF for tyske fordrevne. Lejrene og personerne Hovedbibliotekets foredragssal
mar 17 kl. 20:00 – 21:30
Interneringslejrene på LF for tyske fordrevne. Lejrene og personerne @ Hovedbibliotekets foredragssal

Kom og hør Museum Lolland-Falster fortælle om de interneringslejre, der blev oprettet ved beslaglæggelse af godser på Lolland og Falster. Hør om
tyskervenlige godsejere, livet i lejrene og de personlige fortællinger.
Foredraget er et led i et projekt på Museum Lolland-Falster, som forsøger at kortlægge historien om interneringslejrene, fra motiver bag
etableringen, over livets gang, samfundets syn og til sidst lejrenes udfasning.

 

Foto: Museum Lolland-Falster

mar
18
ons
2020
Årets Gang – Toreby Skov P-pladsen på Guldborgvej
mar 18 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Toreby Skov @ P-pladsen på Guldborgvej | Nykøbing Falster | Danmark

På ture fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr. Tempoet passer til seniorer.

 

Tommy Kenter – en komikers tragiske bekendelser Nykøbing F. Teater
mar 18 kl. 19:30 – 21:30
Tommy Kenter - en komikers tragiske bekendelser @ Nykøbing F. Teater

-en komikers tragiske bekendelser

Med sit one-man-show inviterer den tredobbelte Bodil-vinder til en

forestilling om, hvordan man bliver skuespiller uden egentlig at ville det.

Lily Weiding sagde engang til Tommy Kenter: ”Tommy, man skal aldrig sælge

ud af hovedstolen!” Dermed mente hun, at en skuespiller aldrig skal fortælle,

hvilke ting i hans liv der har formet og inspireret ham som skuespiller. ”Behold

magien, Tommy, og vis kun resultatet…” – altså for at blive i banksproget:

”Brug kun renterne.” I en alder af 67 har den folkekære danske skuespiller og

komiker tilladt sig at bryde med hendes råd, for i de sidste 40 år har han brugt

alle renterne – der er kun ”hovedstolen” tilbage.

Hvad i alverden har ført en lille sund dreng til at stå og krænge sin sjæl ud hver

aften foran en masse mennesker, han ikke kender?

Tommy Kenter vil forsøge at belyse, hvorfor det er så vigtigt for en komiker at

få folk til at grine, og hvad latteren gør ved os – både for publikum i salen og

for ham på scenen.
”Som salig Jørgen Ryg sagde: ”Komikeren vil være tragiker – og tragikeren vil

være komiker – og Lars Løkke vil være politiker.” Jeg vil helst være musiker,

så på denne aften slipper publikum ikke for, at min fortælling delvis vil foregå

bag et klaver. For som gamle Victor Borge allerede var inde på: ”Musik og smil

er den korteste vej mellem to mennesker.”

Medvirkende: Tommy Kenter

I samarbejde med Nykøbing F. Teater

mar
21
lør
2020
Lovestorm Melodi Grand Prix Hotel Saxkjøbing
mar 21 kl. 19:00 – 23:00
Lovestorm Melodi Grand Prix @ Hotel Saxkjøbing

Nærvær Musikfestival og Lolland-Falster Lovestorm vil gerne invitere alle til at deltage til årets Lovestorm Melodi Grand Prix. Denne aften vil vi skabe fællesskab og nærvær omkring musikken. Det gør vi i smukke rammer på Hotel Saxkjøbing, som denne aften tilbyder en specialmenu. Der er – som altid – gratis indgang til at høre musikken der starter kl 19. 

Ved en onlineafstemning bliver der udvalgt 3 sange, som alle bliver fremført til Lovestorm Melodi Grand Prixet – og én sang bliver udråbt som vinder efter endnu en afstemning på Hotel Saxkjøbing

Læs mere på: 

https://naervaermusikfestival.dk/lovestorm-melodi-grand-prix.html facebook.com/naervaerfestival/

 

Gratis adgang til musikken.

mar
23
man
2020
LET IT ROCK – en hyldest til The Beatles Nakskov Teatersal
mar 23 kl. 19:30
LET IT ROCK - en hyldest til The Beatles @ Nakskov Teatersal

Glæd dig!
I foråret 2020 er det 50 år siden, at The Beatles udgav deres sidste og mest rockede album, Let It Be. Det er også 50 år siden, at The Beatles blev opløst.
Jubilæumskoncerten LET IT ROCK bliver en forrygende hyldest med over 40 uimodståelige evergreens og klassiske Beatles-hits.
Oplev og syng med på de største rocknumre fra både Beatles-tiden og højdepunkter fra de fire Beatlers solokarrierer, bl.a. Get Back, Helter Skelter, The Long And Winding Road, Hey Jude, Back In The USSR, Live And Let Die, Come Together, Imagine, My Sweet Lord, Blackbird, Here Comes The Sun, Give Peace A Chance, Let It Be og mange flere.
I kan godt begynde at glæde jer til en stor aften, hvor der er plads til både latter, glæde og måske en tåre på kinden, når LET IT ROCK tager på en storslået tur ned ad Memory Lane med en række af de bedste sangere og musikere på scenen. Glæd dig for eksempel til et genhør med Jonas Rasmussen, som vi allesammen kender fra Melodi Gran Prix 2018, hvor han repræsenterede Danmark med det vikinginspirerede nummer Higher Ground.

mar
24
tirs
2020
Let It Rock Nykøbing F. Teater
mar 24 kl. 19:30 – 21:45
Let It Rock @ Nykøbing F. Teater

-teaterkoncert – en hyldest til The Beatles

I foråret 2020 er det 50 år siden at The Beatles udgav deres sidste og mest

rockede album, Let It Be. Det er også 50 år siden, at The Beatles blev opløst.

Jubilæumskoncerten LET IT ROCK bliver en forrygende hyldest med over 40

uimodståelige evergreens og klassiske Beatles hits i en musikalsk fortælling

om hvad der skete dengang, hvor verdens mest populære gruppe gik i opløsning

og blev til fire storslåede solo kunstnere.

Oplev og syng med på de største rocknumre fra både Beatles tiden og højdepunkter

fra de fire Beatlers solokarrierer, bl.a. “Get Back”, “Helter Skelter”, “The Long And Winding

Road”, “Hey Jude”, “Back In The USSR”, “Live And Let Die”, “Come Together”, “Imagine”, “My Sweet

Lord”, “Blackbird”, “Here Comes The Sun”, “Give Peace A Chance”, “Let It Be” og mange flere.

Så alle kan godt glæde sig til en stor aften, hvor guitarpedalen bliver trykket i bund

men hvor der også er plads til latter, glæde og måske en tåre på kinden, når

LET IT ROCK tager på en storslået tur ned ad Memory Lane.

www.firserne.dk

Medvirkende: 9 professionelle skuespillere og musikere,

bl.a. Jonas Rasmussen (vinder af dansk voksen MGP 2018)

Kapelmester: Niels Rahbech

Instruktion: Peter Friis

mar
26
tors
2020
Besøg Cornelius’ lejlighed. Fortællingen om mand, myte og mystik Museum Obscurum
mar 26 kl. 19:45 – 21:15
Besøg Cornelius' lejlighed. Fortællingen om mand, myte og mystik @ Museum Obscurum

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum.

Kom med ind i mørket, og kom helt tæt på mystikken i Museum Obscurum og udstillingens mange mystiske emner, når Museum Lolland-Falster inviterer
indenfor til rundvisning i de mørke stuer.

Denne aftens temakvarter handler om Cornelius’ liv og hvordan han begyndte at samle disse fantastiske genstande.

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 25. marts kl. 12.

Anders Blichfeldt – SOLO Nykøbing F Teater
mar 26 kl. 20:00 – 22:00
Anders Blichfeldt - SOLO @ Nykøbing F Teater

Anders Blichfeldt ‘Alene på scenen’ – Nyt Soloshow
I sit nye show ‘Alene på scenen’ tager Anders os med på sin livsrejse, både den musikalske og den personlige. Vi hører alle de sange vi kender fra tiden med Big Fat Snake, Anders’ soloudgivelser, samarbejdet med Elvis’ band, og fortolkningerne fra Toppen af Poppen 2019.

Anders fortæller om sin opvækst, om den svære vej til kærligheden, om turen til toppen af dansk musik, og om at skulle genopfinde sig selv igen og igen.
Det er sjovt, smukt, skørt, intimt og gennem musikalsk. Anders er alene på scenen med sine instumenter og elektroniske dimsedutter og leverer sjove, rørende og overraskende versioner af de sange vi kender og elsker.
Det er en nærværende fortælling om at turde ændre kurs væk fra det sikre, leveret af en fantastisk historiefortæller – og det er sange fremført af en af de bedste sangere vi har i Danmark.

Dørenen åbnes kl. 19:00
Nummerede siddepladser.
For kørestolsplads kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54731800/54731808
Reservationsmuligheden stopper 5 dage før.
Evt. restbilletter sælges i døren.
OBS: Garderobe er påkrævet. Pris 25 kr.

mar
28
lør
2020
borgene på Lolland Falster – Grimstrup Voldsted Café Lysemose
mar 28 kl. 13:30 – 16:00
borgene på Lolland Falster - Grimstrup Voldsted @ Café Lysemose

Museumsinspektør Leif Plith Lauritsen fra Museum Lolland-Falster vil fortælle om de spændende og nyeste resultater inden for borgforskning på Lolland-Falster. Leif Plith Lauritsen er områdets lokale borgforsker, og han vil i sit foredrag generelt redegøre nærmere for borgenes betydning gennem tiderne. Efterfølgende vil han rette fokus og gå mere i dybden med henholdsvis Grimstrup og Trygge slot.

I forbindelse med foredraget vil der være mulighed for en rundvisning på Grimstrup, så man bedes medbringe fodtøj, der er afpasset efter årstiden.

Arr. Lolland Falsters Historiske Samfund

Skatteøen – musical for hele familien Nakskov Teatersal
mar 28 kl. 16:00
Skatteøen - musical for hele familien @ Nakskov Teatersal

Skatteøen, Til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange føres vi ud på det Caribiske hav blandt eneboere, pirater, søulke og med en led sørøver ved navn John Silver lige i hælene. Den unge Jim Hawkins, havner midt i et opgør mellem engelske gentlemen og blodtørstige sørøvere.

Glæd jer til en hæsblæsende skattejagt og et genhør med udødelige sange som Ostesangen, ikke mindst Fuld af nattens stjerner, og mange, mange flere, når Folketeatret tager os med til Skatteøen.

2 timer 25 min. Inkl. Pause.
Fra 6 år.

Tilløkke Otto- en hyldest til en baggårdspuma Nykøbing F Teater
mar 28 kl. 20:00 – 22:00
Tilløkke Otto- en hyldest til en baggårdspuma @ Nykøbing F Teater

En hyldest til en baggårdspuma
Kom med, når den populære skuespiller og sanger Jesper Lohmann hylder maskinarbejderen fra Stenbroen, Københavnsmester i boksning og Danmarks første rock’n’roll- og popidol – nemlig selveste Otto Brandenburg.
Det bliver en nostalgisk aften, hvor Jesper Lohmann tegner et swingende portræt af en af Danmarks største entertainere – og som Otto selv ville sige det: ”Hvis ikke det swinger, ja så kan det sgu være lige meget!”
I en lang karriere, der bød på op- og nedture, mestrede Otto alle genrer. Musikalsk spændte han vidt: Fra pop og rock til jazz og visesang. Som skuespiller i alle de roller han gav liv på film, tv, teater og i revy, efterlod han hver gang en autenticitet og et umiskendeligt præg af ”Otto” – som også gav ham kaldenavnet ”Baggårdspumaen”.
Med forestillingen TILLØKKE OTTO dykker du sammen med Jesper Lohmann ned i musikken og går på jagt i rollerne, han gav liv. Her er I til koncert med Otto, og så kan alt ske!
Et kendt ansigt
Den populære og mangesidede skuespiller og sanger Jesper Lohmann glæder sig til at byde på dette musikalske portræt. De seneste 10 – 15 år har han foruden sit virke på tv, film og teater manifesteret sig som sanger og medvirket i en række musicals såsom Det’ Bare Mænd, Evita, Hairspray og senest Midt Om Natten.
I 2008 spillede han Otto Brandenburg i forestillingen ”Åh den vej til Mandalay – historien om Four Jacks”, og det er blevet til flere af slagsen om Four Jacks siden da, senest ”No More Jacks – Mod Nye Tider”.

Dørene åbnes kl. 19:00
Num. siddepladser på stolerækker.
Evt. restbilletter sælges v/ indgangen fra kl. 19:00
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.
OBS: disse billetter er uden spisning. Billetter med spisning kan KUN købes gennem Klub Folketidende.
For kørestolsplads kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54 73 18 00 / 54 73 18 08

mar
30
man
2020
Nikolaj Kirk & Nak og Æd Nykøbing F Teater
mar 30 kl. 19:00 – 21:00
Nikolaj Kirk & Nak og Æd @ Nykøbing F Teater

Oplev Nikolaj Kirk
Du kender Nikolaj Kirk fra Nak & Æd, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe Møller afprøver spejderfærdigheder, jagt og kogekunst og samtidig får stillet en god portion eventyrlyst i både Danmark og resten af Verden.
Du har nu en sjælden mulighed for at opleve Nikolaj for fuld udblæsning og komme bag om scenerne du kender fra TV.
Nikolaj Kirk er altid på gastronomisk opdagelsesrejse
En aften med Nikolaj er som hans mad altid spændende, uforudsigelig og fyldt med fantastiske historier og oplevelser – lige fra jagt til køkkenteknikker i verdens lande.
Kom bag om kameraet og tættere på:

Arbejdet med Nak & Æd – og hør hvor titlen stammer fra?
Hvor Nikolaj får sin inspirationen fra?
Smager en husmår godt?
Og udfordringerne med at lave mad og TV ude i bushen, i tætte regnvåde skove eller kold tundraen…

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris: 25kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet, og vil medføre bortvisning.
For kørestolspladser, kontakt Tikko.

mar
31
tirs
2020
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat Nykøbing F Teater
mar 31 kl. 19:00 – 22:00
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat @ Nykøbing F Teater

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.
Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.
I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.
James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.
Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.
Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

 

Berlin – frihed er ingen selvfølge Gedser Terminal
mar 31 kl. 19:30 – 20:45
Berlin - frihed er ingen selvfølge @ Gedser Terminal

-en musikalsk tidsrejse

Stykket er inspireret af Uta Motz’s egne oplevelser i Berlin, hvor hun tidligere

har boet og af Jesper Clemmensens bog ”Flugtrute Østersøen”.

Grethe Müller er nyansat i rejseselskabet ”Happy Travel”, der arrangerer

rejser til Berlin. Hun boede i det tidligere DDR, indtil hun for nogle år siden

flyttede til Danmark. Musikeren Otto Keldsen arbejder også for ’Happy Travel’.

Sammen står Grethe og Otto for de informationsaftener, rejseselskabet

arrangerer rundt omkring i Danmark for at vække lysten til at besøge byen

med den gode øl, den spændende arkitektur og de pikante kabaretter.

Aftenerne er planlagt i en let causerende og underholdende stil med musikalske

hits fra det sidste århundred på tysk, jiddisch, dansk og engelsk, der veksler

med historiske oplysninger.

Tilsammen skal det få selskabets Berlinture til at fremstå som et spændende

og attraktivt rejsemål.

Men Grethes oplevelser fra tiden i det gamle Østtyskland presser sig på.

Musikken vækker hendes erindringer. Også fra den aften, hvor muren faldt.

Erindringerne er så levende, at hun ikke kan holde dem tilbage. Otto kommer

på hårdt arbejde for at holde infoaftenen i det lette spor, som ’Happy Travel’

havde planlagt.

Otto og Grethes Berlinske hyggeaften bliver til en påmindelse om, at friheden

ikke er en selvfølge. Her, midt i Europa, kan politiske systemer ændre sig i

hastigt tempo.

Frihed er ikke en selvfølge.

www.thuroemusikteater.dk

 

Medvirkende: Violin & Sang: Uta Motz,

Guitar & Sang: Anders Allentoft

Instruktion: Uta Motz

Varighed 70 min

Tyskerne elsker Danmark – med hvad med omvendt? Højskolen Marielyst
mar 31 kl. 19:30 – 21:30
Tyskerne elsker Danmark - med hvad med omvendt? @ Højskolen Marielyst

v/ Jørgen Møllekær, chefredaktør Flensborg Avis.
Jørgen Møllekærs morfar sad i tysk koncentrationslejr på grund af sin danskhed. Hans påstand er, at 2. Verdenskrig den dag i dag sætter dybe spor i et i nutiden unødvendigt distanceret forhold hos mange danskere til vores nabo i syd. Hvor meget vil vi egentlig Tyskland, når det kommer til stykket?
Arrangeret i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.

apr
2
tors
2020
Elverhøj Nykøbing F. Teater
apr 2 kl. 19:30 – 21:30
Elverhøj @ Nykøbing F. Teater

-men tonen er lav

Grev Walkendorf har ladet to børn bytte for egen vinding skyld. Han udgiver

sin spæde broderdatter for at være Elisabet Munk. Og en bondekone får mod

en net sum penge den lille Elisabet i sin varetægt, men en aften forlader hun

den lille ved elverhøjen. Mor Karen kommer forbi stedet, hun tager barnet med

sig hjem, og i den fattige hytte opdrages nu den adelsfødte Elisabet Munk, der

nu kaldes Agnete.

Hun vokser op til at være en smuk jomfru, og rygterne på egnen sætter hende i

forbindelse med elverfolket. Ved elverhøjen har hun mødt den ædle ridder

Ebbesen, der kommer til at elske hende. Men han skal – mod sin vilje – holde

bryllup med jomfru Munk på Højstrup (altså det forbyttede barn). Kong Chr. 4

har befalet det!

Uventet kommer kongen til Tryggevælde og hører om sagnet, der siger, at han

ikke tør gå over åen og ind i Elverkongens rige. Men kongen går over åen med

ordene: ”Vel er jeg ikke Cæsar og vel er dette ikke Rubicons bølger, men dog

siger jeg: Jacta est alea”

Således lyder plottet i den oprindelige forestilling, og Figaros opdaterede udgave

af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb. Men den revideres (kraftigt)

af ensemblet og udover de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og

komik.

 

www.figaros.eu

Medvirkende & Instruktion: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Rasmus Krogsgaard,

Allan Dahl Hansen

Manuskript: J. L. Heiberg, Kjærulff, Dueholm, Krogsgaard

apr
3
fre
2020
Rune Klan Live 2020 – Håbefuld Nykøbing F Teater
apr 3 kl. 19:00 – 20:30
Rune Klan Live 2020 - Håbefuld @ Nykøbing F Teater

Rune Klan byder alle nysgerrige på en tur i sit magiske univers – med noget på hjerte!
Senest han ramte de danske scener med showet Barnløs, blev han hyldet som ’modig, original, fantastisk, genial, rørende og overraskende’.
Rune har en efterhånden velkendt og unik showform, der med effektfuld snilde og charme blander humor, eftertænksomhed og tryl i verdensklasse. Som altid er det sparsomt med oplysninger om selve showet, men han lover, at ambitionerne ikke er sænket siden sidst.
Livet er sådan set godt ved Rune Klan, men derfor kan man sagtens have noget på hjerte og ekstra overskud at dele ud af fra scenen. Med afsæt i personlige oplevelser og verden omkring os, vil den eftertænksomme gøgler, med vanlig selvironisk distance, give sit bud på at være HÅBEFULD anno 2020.
Rune Klans nye show HÅBEFULD får premiere på Det Kongelige Teater 30. januar 2020.
Herefter tager showet på turné landet over.
Varighed ca. 90 min.
Kørestolsplads købes via Ticketmaster Servicecenter på tlf. 7015 6565 og er inkl. ledsager.

apr
4
lør
2020
Ivan Pedersen 70 kr. ”Ligger ikke ned endnu” Tour 2020 Nykøbing F Teaer
apr 4 kl. 20:00 – 22:00
Ivan Pedersen 70 kr. ”Ligger ikke ned endnu” Tour 2020 @ Nykøbing F Teaer

Ivan Pedersen turnerer I 2020 med stort band i anledning af sin 70 års fødselsdag i april.54 år på de danske scener, et bagkatalog på mere end 20 albums, over 700 registrerede sangtitler hos Koda, og et samlet pladesalg herhjemme på mere end en mio. albums,skulle man tro kunne sikre Ivan Pedersen veteranstatus her i landet. Men som sanger/sangskriveren selv udtaler
”Jeg havde egentlig regnet med, at Nalle, Sebastian, Henning Stærk og jeg selv, skulle til at være veteranerne på den rytmiske, danske musikscene, nu hvor Peter Belli er ”gået af”. Men efter, at Ulven har annonceret sin tilbagekomst, så har det med veteranstatus måske lange udsigterfor mig –men jeg ligger ikke ned endnu!”
Ikke desto mindre –og måske netopderfor -pakker sangeren turbussen og tager på landevejen i marts/april 2020 med et nyt show indeholdende sange fra hele karrieren. Med sig har han sit musikerhold, hvis eminente alsidighed, kunnen og lysende spille glædetog publikum med storm på Ivan Pedersens lands-tourné i 2016, i anledning af hans 50 års jubilæum som professionel.Turen fik overalt fremragende anmeldelser af både publikum, arrangører og presse.
Bandet udgøres af guitarist: Lars Krarup, bassist: Tove Sørensen,på keyboards: Søren Skov, guitarist og sanger: Nanna Larsen og hele holdet piskes frem af Klaus Menzer bag trommerne.

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris: 25kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet, og vil medføre bortvisning.

apr
6
man
2020
Banko Nysted Biografteater
apr 6 kl. 18:30 – 21:00
Banko @ Nysted Biografteater | Nysted | Danmark

Byhusforeningen arrangerer bankospil i samarbejde med Nysted Banko.

Bankospillet afholdes i Nysted Biograf, Jernbanegade 7, 4880 Nysted.

Døren åbnes kl. 17.00 og vi starter kl. 18.30.

Indgangsbillet inkl. 6 plader(de må ikke deles med andre) kr. 50,00

Ekstra plader kr. 10,00 pr. stk.

Der er banko på 1, 2 og 3 rækker og flotte gevinster.

Salg af lotteri og chanchespil med lækre præmier.

Stjernespil med pengepræmier.

Da banko kun kan afholdes under en forening, skal deltagerne købe et medlemskab til Byhusforeningen. Medlemskabet koster kr. 20 kr. og gælder for hele 2020.

Der kan købes kaffe, sodavand, øl/vin og ldt sødt til ganen.

 

apr
15
ons
2020
Årets Gang – Maltrup Søerne ved Sakskøbing Roklub
apr 15 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Maltrup Søerne @ ved Sakskøbing Roklub | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer.

 

ComKean og Den Mandige Elg: Elgens Revanche
apr 15 kl. 17:00 – 18:30
ComKean og Den Mandige Elg: Elgens Revanche

ComKean og Den Mandige Elg præsenterer: Elgens Revanche! Først tabte elgen ComKean Med Elg På.
Så tabte han Tæller/Tæller Ik. Men NU vil han have sin hævn over ComKean! Men kan han få det? Det finder vi ud af i vores helt nye liveshow: Elgens Revanche, som har premiere til foråret! ComKean og Den Mandige Elg vender tilbage til de skrå brædder med deres tredje liveshow, Elgens Revanche. Det bliver som altid fyldt med gak, løjer og computerspil. Elgen vil prøve at snyde sig til sejr, men vil det endelig lykkes ham? Showet er produceret af Charly og Daniel, som står bag 2 af Danmarks største YouTube-kanaler, ComKean og Den Mandige Elg, der tilsammen har 200 millioner visninger. Vi kommer rundt i hele landet med Elgens Revanche.

Num. siddepl. ved stolerækker.
Reservations muligheden stopper 7 dage før, reserveret billetter skal afhentes inden arrangementet.
Evt. restbilletter sælges v/ indgangen fra kl. 16:00.
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25 kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet.
For kørestolspladser, kontakt Nykøbing Teater på tlf. 54731800 / 54731808. HCP pladser er inkl. ledsager
www.nfteater.dk
Showet er rette mod børn i alderen 5-13 år.
Arr. CDL Entertainment

apr
16
tors
2020
Human in Balance Teatret Masken
apr 16 kl. 19:30 – 21:00
Human in Balance @ Teatret Masken

– fra vals til Zembekiko 

​DON GNU har endnu engang sat alt på et bræt!

Balancerende på den gigantiske vippescene The Turmoil udforskes

mennesket som individ og medborger i en verden, hvor ingen kan

bevæge sig uden at påvirke de andre.

​Ved første øjekast ligger de to Europæiske Kulturhovedstæder i 2017

Aarhus og Pafos langt fra hinanden. Men hvordan ser virkeligheden i

den charmerende cypriotiske hovedstad ud for den almindelige

borger, og er der nogle fællestræk til hverdagen i vores lille

aarhusianske storby?

Oplev krydsfeltet mellem den åbne himmel, bagende sol og farverigt

hverdagskaos på Cypern – og de velstrukturerede, kølige nordiske

efterårsnuancer, der danner rammen om det levede liv i Danmark.

En kraftfuld og poetisk forestilling, der forener de skæve taktarter

fra den græske Zembekiko med den velkendte, flydende vals.

Gennem livemusik, dokumentariske videoprojektioner og dansere

fra Pafos bringes Cypern til Danmark, og på den halv tons tunge

roterende vippescene sættes fokus på hvordan, vi som mennesker

kan genfinde balancen i et Europa, der står over en række store

økonomiske og samfundsmæssige udfordringer.

Nomineret til ”Årets Reumert 2018”

www.dongnu.dk

 

Medvirkende og koreografi:

Evi Karsera (Cypern), Alexia Nicolaou (Cypern), Petras Lisauskas (Lithauen),

Frederik Pors Jakobsen (Danmark)

Instruktion og koreografi: Jannik Elkær

​Med-instruktør: Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Teaterforeningen Guldborgsund i samarbejde med Teatret MASKEN,

spilles på MASKEN, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F.

apr
18
lør
2020
FamilySearch Sophieskolen
apr 18 kl. 10:00 – 12:00

v/Bodil Grove
Vi skal ved dette foredrag blive klogere på:
● Hvordan vi søger efter personer og kilder
● Hvordan vi uploader GEDCOM-filer
● Direkte samarbejde med diverse slægtsprogrammer, der tages udgangspunkt i slægtsprogrammet Legacy
● Hvordan billeder, dokumenter og andre erindringer kan gemmes i Familysearch

Foredraget holdes i samarbejde med Folkeuniversitet
Salg af gæstekort ved indgangen kr. 50,00.

apr
20
man
2020
Folkekøkken og foredrag: Kathrine Lilleør Højskolen Marielyst
apr 20 kl. 18:30 – 22:00
Folkekøkken og foredrag: Kathrine Lilleør @ Højskolen Marielyst

Kathrine Lilleør har forlængst slået sit navn fast i Danmark som sognepræst, cand.theol., ph.d., debattør, forfatter og foredragsholder. Denne aften holder hun et såkaldt collageforedrag med fortællinger fra hendes eget og andres liv om, hvad der slår hende ud og hvad der holder henne oppe: “Det allerværste og det allervigtigste for mig”.

Elverhøj – men tonen er lav Nakskov Teatersal
apr 20 kl. 19:30
Elverhøj - men tonen er lav @ Nakskov Teatersal

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb, men den revideres (kraftigt) af de medvirkende, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen til Elverhøj, men i selve handlingsforløbet.
Tag venligst selv lommetørklæder med til denne aften med risiko for latterkramper, grineflip og trillende tårer. Der spilles, danses og synges efter alle kunstens regler i dette festfyrværkeri af en komedie – ”Iacta alea est!” (som Kong Christian IV i stykket citerer Caesar).
I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.
Idé og instruktion Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff
og Rasmus Krogsgaard
Musikalsk ledelse Allan Dahl Hansen
Gendigtning Dueholm, Kjærulff og Krogsgaard
Kostumer Nathalie Meldgaard
Produktion Figaros og Den Ny Opera
Varighed 2 timer inkl. pause

apr
21
tirs
2020
Rask og glad – tak dine unikke mikrober! Højskolen Marielyst
apr 21 kl. 19:00 – 21:00
Rask og glad – tak dine unikke mikrober! @ Højskolen Marielyst

Rask og glad – tak dine unikke mikrober!
Foredrag ved professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet.
Høre om ny forskning som viser hvordan vi hver især med en sund livsstil og et naturligt forhold til vores mokrober – bakteriaer, vira, svampe, arkæer og bakteriofager – kan berige og forstærke vores uundgåelige mikroorganismer så de optimerer vores immunforsvar, fordøjelse, energi og mentale balance.
Foredraget live-streames direkte fra Århus Universitet.

apr
23
tors
2020
Jakob Svendsen – Giver Publikum Magten
apr 23 kl. 19:00 – 21:00
Jakob Svendsen - Giver Publikum Magten

I foråret 2020 turnerer Jakob Svendsen landet rundt med sit fjerde onemanshow. Og denne gang bliver det meget anderledes.
“Jeg har fundet ud af, at det morsomme og unikke ligger i samspillet med publikum. Jeg er vild med at møde publikum i showet” fortæller Jakob, og derfor har han besluttet at lade publikum få magten i dette show.
For hvorfor skal det være komikeren på scenen der bestemmer hvilken retning showet skal gå? Er det ikke mere oplagt at lade publikum vælge retningen? Gennem en række valg i showet får publikum lov at bestemme handlingen, hvilket vil sige at hverken de eller Jakob ved hvordan showet ender. Med sin energiske, intelligente og personlige stil er Jakob præcis den komiker der kan agere i den spontanitet der kommer til at opstå på sådan en aften.
“Det bliver nok en smule kaotisk, for jeg skal prøve at holde styr på hvor publikum leder os hen, og alle aftener bliver forskellige. Og jeg glæder mig, for det bliver helt sikkert sjovt. Seriøst! Vi skaber showet sammen! Og så ender jeg nok med at have forberedt flere jokes end folk hører på den enkelte aften. For når publikum får magten, så er det også dem der vælger.”
Netop valg bliver omdrejningspunkt i showet. Livet er fyldt med valg. Skal du vælge det ene eller det andet? Hvad nu hvis dit valg betyder at du kommer til at gå glip af noget? Ethvert valg medfører et fravalg – men kan vi overhovedet acceptere det i dag, hvor FOMO (Fear Of Missing Out) ligger så grundlæggende i vores kultur? Og selv hvis du lader være med at vælge, så vælger du faktisk.
Så vælg at købe din billet, og vær med til at bestemme når Jakob Svendsen Giver Publikum Magten.
Jakob Svendsen vandt Danish Open i stand-up i 2010. Alle tre tidligere onemanshows har nomineret ham til Talentprisen til ZULU Comedy Galla (2015, 2016 og 2018). Derudover kender du ham fra ZULU Comedy Fight Club LIVE, utallige standupshows i hele landet, fra podcasts og radio – og nu også snart som ham hvor du bestemmer handlingen i hans show.

 

Unum. siddepladser
Dørene åbnes kl. 18:00.
Kørestolsplads købes som almindelig billet.
Reservations muligheden stopper 7 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden showet.
Evt. restbilletter sælges ved indgangen fra kl. 18:00.

SHE Trio Højskolen Marielyst
apr 23 kl. 19:30 – 21:30
SHE Trio @ Højskolen Marielyst

SHE TRIO – as simple as that
VOKALJAZZ TRIO MED REFERENCER TIL CABARET OG SALON.
Benita Haastrup, Eva Malling og Sanne Graulund har komponeret 12 nye sange, som de spiller til koncerten. Det er stemningsfuldt, humoristisk, poetisk og der er højt til loftet.
SHE TRIO mødte hinanden på forestillingen “Cabaret”, og blev udnævnt som Danmarks bedst swingende kvindeorkester.
Fra anmeldelserne af deres nye CD: “en usædvanlig charmerende stilart, der er svær at få nok af”. “En fornem håndfuld solide og slidstærke sange, der sætter barren for originalkompositioner højt”. “De tolv sange er domineret af gode melodier, en tilbagelænet, lidt indadvendt stemningsfuldhed og lyrisk spændvidde. Sanne Graulund synger smukt for med sin klare, feminine stemme og bakkes indfølt og forstået op af Malling og Haastrup på både vokal-og instrumentalsiden. Samlet set har She Trio lavet en plade, der smager af meget mere.” “Et nutidigt popjazz album, der hviler på forne tiders cabaret og salon musik. Omgivet af Sanne Graulund stemme, der har et helt særligt skær af nærhed over sig, Eva Mallings støttende og pulserende basspil og Benita Haastrups dansende percussion. As simple as that fremstår helstøbt, godt arrangeret og velproduceret.”
Sanne Graulund Vokal, klaver
Sanger, komponist, pianist. Uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium. Har udgivet 3 solo CDèr (Better get some dreams, Midt i det Hele, Totalt total), skrevet filmmusik og musik til teater og har været kapelmester på flere teater-forestillinger, senest “Lillys Danmarkshistorie”. Robertnominering for titelsang til filmen “Hvordan vi slipper af med de andre”. Lead vocalist på jazzudgivelsen “Summer on the moon”.
Eva Malling Bas
Kontrabassist uddannet hos NHØP på Rytmisk Musikkonservatorium 2002. Sonnings Legat for unge musikere i 2001, hvilket gjorde ekstra studier i Berlin muligt. Malling er en
alsidig og efterspurgt bassist i mange sammenhænge. Styrken ligger både i den swingende bund samt den gode tone – en klar signatur i de orkestre og på de albums, hvor hun medvirker – senest på det anmelderroste jazz-album “Himlens Rand” fra nov. 2017.
Benita Haastrup Trommer, percussion.
Trommeslager og percussionist fra Rytmisk Musikkonservatorium. Priser: Ben Webster Prisen 1998, Danish Music Award 2012,Sunset Jazz Hornbæk Prisen 2007. Benita har gennem årene spillet og turneret med et utal af inspirerende musikere og er en meget efterspurgt musiker i hele Europa. Udgav “Going North” 2017, som blev nomineret til 2 Danish Music Awards: Årets Jazz-udgivelse og Årets Komponist.

apr
28
tirs
2020
Foredrag om Rødby Fjord Café Lysemose
apr 28 kl. 19:00 – 21:00

Lolland Falsters Historiske Samfund arrangerer foredrag om Rødbyb Fjortd og holder generalforsamling.

Hans Christian Bentsen holder Foredrag om Rødby Fjords betydning for Rødby og efter stormfloden udtørringen og dens betydning. Herunder også om hvem, der stod bag udtørringen. Rødby Fjords betydning for Rødby før og efter stormfloden

Lolland Falsters Historiske samfund afholder sin årlige generalforsamling efter foredraget.

Burhan G – Akustisk Tour 2020 Nykøbing F Teater
apr 28 kl. 20:00 – 22:00
Burhan G - Akustisk Tour 2020 @ Nykøbing F Teater

Kun få måneder eftersin stort anlagtejuleturné med Danmarks Underholdningsorkester, inviterer Burhan G sine fans helt tæt på, når han fra marts 2020 drager på en omfattende akustisk danmarksturne.
Den danske pop-og RnB stjerne Burhan G er kendt for sine følelsesladede ballader og up-tempo pophits. Han får pigerne til at hvine, og sætter gang i dansefødderne hos publikum, der troligt skråler med på hans mange kendte numre. Burhan G har et imponerende bagkatalog, der bl.a. tæller hitsinglerne, Kalder Mig Hjem, Jeg Vil Have Dig For Mig Selv, Mest Ondt, Tættere På Himlen, Jeg’ I Live og sidst men ikke mindst julehittet Tinka med Frida Brygmann. Når man oplever Burhan G live, er man således sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde, charmerende og altid træfsikre top-entertainer.
Med sine storslåedesceneproduktioner,stramt koreograferede optrædener og ultra-velspillende band, er Burhan kendt for at levere nogle koncerter, der står mål med selv destørsteinternationale artister.Det bliver således en helt særlig oplevelse, når Burhan bevæger sig væk fra de vante rammer på sin akustiske turne med kun to musikere og én korsangere. Det nedbarberede set-up tvinger samtidig hitmageren til at gentænke sit omfattende katalog af hits, og finde ud af hvordan sangene skal fortolkesiden akustiske besætning. Det bliver uden tvivl en helt særlig oplevelse, som publikum sent vil glemme.

Dørene åbnes kl. 19:00
Num. siddepladser ved stolerækker
Reserveret billetter skal afhentes inden arrangementet. Reservations muligheden stopper 7 dage før.
Evt. rest billetter sælges v/indgangen fra kl. 19:00
GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris 25kr.
For kørestolsplads, kontakt Nykøbing F. Teater på tlf. 54731808 / 54731800

apr
30
tors
2020
Sæsonåbning med Valborgsarrangement Frilandsmuseet
apr 30 kl. 10:00 – 16:00
Sæsonåbning med Valborgsarrangement @ Frilandsmuseet

Denne dag er den officielle åbningsdag af Frilandsmuseet for sæson 2020.

I landbosamfundet gik d. 30. april under navnet Valborgsaften. Denne aften blev betragtet som en vågenat, hvor man i dele af landet tændte bål på
højene og blev oppe hele natten for ikke at blive overlistet af de underjordiske, hvilket kunne få fatale konsekvenser. Foråret blev dengang
nemlig set som en magisk tid, og det var vigtigt, at man tog sine forholdsregler, så man bl.a. sikrede sig mod det onde og ikke gjorde noget,
der kunne ødelægge sensommerens høst.

Derfor vil alle dagens gæster få udleveret et par remedier, så man kan være med til at sæsonsikre Frilandsmuseet mod alt det onde.

 

Firmafesten – en musikalsk stand-up forestilling Nakskov teatersal
apr 30 kl. 19:30 – 21:30
Firmafesten - en musikalsk stand-up forestilling @ Nakskov teatersal

– hvor godt kender du egentlig dine kolleger?
I den musikalske forestilling FIRMAFESTEN tager Mikkel Schrøder os med til en firmafest, der mildest talt stikker af! Mikkel skal optræde for reklamebureauet Dupont & Co. Det gør han hvert år, men i år er der kommet nye ansatte, der skal rystes sammen og lære hinanden bedre at kende.
Mikkel inviteres med til teambuilding-dag inden aftenens optræden, og som dagen skrider frem, havner han i den ene uventede og overraskende situation efter den anden. Firmaets medarbejdere åbner langsomt op for posen med hemmeligheder, og i løbet af aftenens fest står én ting lysende klart: Alle har en skyggeside, og alle holder på en hemmelighed…
FIRMAFESTEN er en stærkt underholdende karikaturtegning af alle dem, vi (tror) vi kender.
Alle dem, der er en del af et samfund, hvor tid er penge, og hvor vi alle presses til at præstere det umulige og balancere arbejde, børn, friværdi og venskaber. Men har vi nået vores maksimum?
Hvad gør vi, når det hele vælter, og kan vi overhovedet leve et moderne liv uden et frirum og et alter ego?
Publikum får en sjov, tankevækkende og musikalsk fortælling, når de i Mikkel Schrøders kærlige, rammende og morsomme sange, tekster og parodier møder sig selv og hinanden.
Mikkel Schrøder om forestillingen:
Idéen til ”Firmafesten” opstod, fordi jeg selv har prøvet at optræde til firmafester. Ud og underholde med en sang, og være sjov mand mellem hovedret og dessert. Og inden man skal optræde, får man ofte lige lov til at få en tallerken med kold hovedret, drikke en lunken øl, eller snakke – ufrivilligt – med en pedel, der lige skal nå at stjæle 12 minutter af ens liv, som man aldrig får tilbage, kun for at fortælle om den nye boremaskine fra Black & Decker.
Eller man møder Tina fra HR, der har hyret dig og liiige skal nå at fortælle, ”at hun da selv har sunget i kor, spiller lidt teater i fritiden, og er et vildt kreativt menneske” (!).
Og på et tidspunkt gik det op for mig, at det jo var 12 værdifulde minutter, og at de IKKE var stjålet fra mit liv eller spildt. De var en kæmpe gave! For det er jo bare at lade sig inspirere af alle de mange skønne mennesker man har mødt, og som jo i virkeligheden er et bredt udsnit af den danske befolkning – det er dig og dine kolleger!
Men hvem er de? Hvordan er de, når de kommer hjem fra arbejde? Og hvordan balanceres et stressende arbejdsliv med privatlivets mange udfordringer? Hvad nu hvis alt det vi ser, når vi møder hinanden, slet ikke er sandheden?
Jeg tænkte, at det måtte kunne omsættes til en forestilling, hvor jeg kunne genskabe og fortælle om nogle af alle de karakterer, jeg har mødt. Og det er bestemt ikke kedeligt!
TEKST & MUSIK: MIKKEL SCHRØDER I INSTRUKTION: CHRISTINE ASTRID I KONSULENTER: VASE & FUGLSANG

maj
2
lør
2020
Nærvær Musikfestival Maribo Gymnasium
maj 2 kl. 12:00 – 23:45
Nærvær Musikfestival @ Maribo Gymnasium

Nærvær Musikfestival vender for andet år tilbage som koncert- og festivalformat på Lolland. Nærvær viser den store genre-

mæssige spændevidde, Lollands musikliv besidder. Foruden dette, fortæller vi de ukendte historier om Lollands musikliv og musikaktører for offentligheden, så langt flere får kendskab til al den musiceren der foregår på netop Lolland.

2. maj afholder Nærvær Musikfestival en endagsfestival på Maribo Gymnasium. Vi glæder os til at hædre og ophøje amatørmusikken, og til at præsentere en række spændende hovednavne som alle kender og skal høre. Sidste år havde vi til opgave at vælge imellem 50 håbefulde amatørbands, og vi håber på, at vi får lov til at stifte kendskab til endnu flere til Nærvær Musikfestival 2020. Vi udvælger ikke dem som er bedst, men dem som kan give den bredest og mest varierede festival for hele familien.

 

Læs mere og hold dig opdateret på:

https://naervaermusikfestival.dk/hjem.html

facebook.com/naervaerfestival/

maj
8
fre
2020
Døllefjelde-Musse Marked Døllefjelde-Musse Marked
maj 8 – maj 10 heldags
maj
15
fre
2020
Madens Folkemøde Engestofte Gods
maj 15 heldags

På Madens Folkemøde skal vi sammen udforske og blive klogere på den mad vi alle sammen elsker. Vi skaber de bedst mulige forudsætninger for, at du bliver inspireret, nysgerrig og mæt.Samtale og diskussion er kernen i Madens Folkemøde. Derfor kommer det til at bugne med debatter, hvor du selv kan byde ind og forhåbentlig blive meget klogere på vores mad.

 

 

 

maj
16
lør
2020
Madens Folkemøde Engestofte Gods
maj 16 heldags

På Madens Folkemøde skal vi sammen udforske og blive klogere på den mad vi alle sammen elsker. Vi skaber de bedst mulige forudsætninger for, at du bliver inspireret, nysgerrig og mæt.Samtale og diskussion er kernen i Madens Folkemøde. Derfor kommer det til at bugne med debatter, hvor du selv kan byde ind og forhåbentlig blive meget klogere på vores mad.

 

 

 

maj
17
søn
2020
De gamle håndværk Frilandsmuseet
maj 17 kl. 10:00 – 16:00
De gamle håndværk @ Frilandsmuseet

På Frilandsmuseet i Maribo kan du få de gamle håndværk helt ind under huden.

Her har vi nemlig samlet en flok kyndige håndværkere, der denne dag gladeligt deler ud af deres ekspertviden og evner – og ikke mindst viser,
hvordan du selv kan arbejde ‘som i gamle dage’

I landbosamfundet foretog man selv alle reparationer og stod for den istandsættelse, fx et stråtækt bindingsværkshus krævede. Men hvad var det
for opgaver, man kunne stå overfor? Det får du nu mulighed for at prøve på egen krop, når du kan gå i bl.a. murerens, tømrerens, tækkemandens,
malerens, og farverens fodspor.

Nærmere program følger.

 

jun
5
fre
2020
Grundlovsarrangement i højskolens park Højskolen Marielyst
jun 5 kl. 14:00 – 17:00

Højskolen Marielyst har tradition for at holde det største grundlovsmøde på Falster i kraft af sin evne til at tiltrække stærke talere. Også til grundlovsmødet i 2020 er det lykkes højskolen at få fat i særdeles interessante talere.
Den ene taler bliver manden på den sværeste post i Mette Frederiksens socialdemokratiske regering, nemlig udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. Han skal i praksis fastholde den stramme udlændingepolitik, som Mette Frederiksen har lovet at stå vagt om, mens støttepartierne omkring regeringen gerne prøver at bruge enhver lejlighed til at opbløde den stramme kurs.
Den anden taler bliver den nye generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening i Danmark, Elsebeth Gerner Nielsen. Hun tiltræder på den nye post 1. januar 2020 efter en lang årrække som rektor for Designskolen i Kolding og før det som kulturminister i Poul Nyrup Rasmussens regering i 90’erne.
Som altid bliver der også musik og sang med højskolens orkester, Maries Mænd.
Grundlovsmødet bliver holdt i højskolens park fra kl. 14 til 16, og når mødet i parken slutter inviterer højskolen til debat i tre kvarters tid om grundloven i sit koncerthus. Her vil Elsebeth Gerner Nielsen og højskolens forstander, Christian Schou lægge op til dialog om, hvilken værdi grundloven har i dag og om nutidens samfund er blevet så anderledes i forhold til den sidste grundlovsrevision i 1953, at der måske kunne være behov for en ny revision af grundloven.
Medbring noget at sidde på. Det er muligt at købe forfriskning og madkurv på højskolen.
Gratis entré.