Kalender

Aflysninger pga. Corona oplyses i det omfang, der gives besked fra arrangøren, som er ansvarlig for denne information. Hvis i tvivl, kontakt sted eller arrangør direkte. Det meste holder lukket foreløbigt til og med 10. maj, og store møder og festivaler er forbudt indtil august.
apr
15
ons
2020
AFLYST – Årets Gang – Maltrup Søerne ved Sakskøbing Roklub
apr 15 kl. 10:00 – 12:00
AFLYST - Årets Gang - Maltrup Søerne @ ved Sakskøbing Roklub | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer.

 

apr
16
tors
2020
AFLYST – Ukraine – fem års kamp for en bedre fremtid Nakskov Bibliotek
apr 16 kl. 19:00 – 21:00
AFLYST - Ukraine – fem års kamp for en bedre fremtid @ Nakskov Bibliotek

æsident, og snart skal et nyt parlament på valg.

Ukraine har gennemlevet mere end fem år med krig, korruptionskamp og smertefulde reformer efter revolutionen i Kiev i vinteren 2014, og alligevel synes mange, at fremskridtene er alt for få. Tag med DR’s Ukrainekorrespondent Matilde Kimer med på en rejse gennem skyttegrave, ad hullede landeveje til storbyer og millionærer – til aktivister med store håb og drømme om Europa, retsstat og rettigheder for alle. Foredraget vil give en forståelse af, hvad der egentlig skete, da der igen udbrød krig i Europa – og skitsere, hvilke scenarier der venter forude i en tid, hvor Ukraine er blevet en geopolitisk slagmark.

Som DR’s ansigt i Ukraine og Rusland har Matilde Kimer en enorm indsigt og viden om de to konfliktramte lande. I sine foredrag inviterer hun publikum helt ind i sit univers, når hun stiller skarpt på ukrainske og russiske forhold, alt sammen i en kombination af historiske fakta og personlige oplevelser.

Matilde Kimer er DR’s udenrigskorrespondent i Rusland og Ukraine, som hun siden 2009 har dækket intenst, og hvor hun gennem de seneste år har fået rosende omtale for sine prisbelønnede autentiske reportager fra konflikten i den krigshærgede region mellem Kiev, Krim og Moskva. I dag giver Matilde som foredragsholder sit publikum et unikt indblik i den ukrainske revolution – et foredrag der efterlader salene med eftertænksomhed.

Derudover er Matilde Kimer forfatter til den meget omtalte bog ”Krigen Indeni”, som beretter om den ukrainske revolution (udgivet august 2016). Det var langt fra planlagt, at Matilde Kimer skulle være udenrigskorrespondent lige i Rusland. Men i 2002 besøgte hun landet som resultat af en hjertesorg, og så tog tingene pludselig fart. Matilde begyndte at studere sproget og kulturen og blev fuldstændig forelsket i det gale land, folket og omvæltningerne, som var alt andet end Korsør, hvor hun selv er født. I januar 2017 modtog Matilde Den Berlingske Fonds Journalistpris for sin dækning af krigen i og omkring Ukraine.

AFLYST – Human in Balance Teatret Masken
apr 16 kl. 19:30 – 21:00
AFLYST - Human in Balance @ Teatret Masken

– fra vals til Zembekiko 

​DON GNU har endnu engang sat alt på et bræt!

Balancerende på den gigantiske vippescene The Turmoil udforskes mennesket som individ og medborger i en verden, hvor ingen kan

bevæge sig uden at påvirke de andre.

​Ved første øjekast ligger de to Europæiske Kulturhovedstæder i 2017 Aarhus og Pafos langt fra hinanden. Men hvordan ser virkeligheden i

den charmerende cypriotiske hovedstad ud for den almindelige borger, og er der nogle fællestræk til hverdagen i vores lille

aarhusianske storby?

Oplev krydsfeltet mellem den åbne himmel, bagende sol og farverigt hverdagskaos på Cypern – og de velstrukturerede, kølige nordiske

efterårsnuancer, der danner rammen om det levede liv i Danmark.

En kraftfuld og poetisk forestilling, der forener de skæve taktarter fra den græske Zembekiko med den velkendte, flydende vals.

Gennem livemusik, dokumentariske videoprojektioner og dansere fra Pafos bringes Cypern til Danmark, og på den halv tons tunge

roterende vippescene sættes fokus på hvordan, vi som mennesker kan genfinde balancen i et Europa, der står over en række store

økonomiske og samfundsmæssige udfordringer.

Nomineret til ”Årets Reumert 2018”

www.dongnu.dk

 

Medvirkende og koreografi:

Evi Karsera (Cypern), Alexia Nicolaou (Cypern), Petras Lisauskas (Lithauen),

Frederik Pors Jakobsen (Danmark)

Instruktion og koreografi: Jannik Elkær

​Med-instruktør: Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Teaterforeningen Guldborgsund i samarbejde med Teatret MASKEN,

spilles på MASKEN, Voldgade 1, 4800 Nykøbing F.

apr
18
lør
2020
AFLYST – FamilySearch Sophieskolen
apr 18 kl. 10:00 – 12:00

v/Bodil Grove
Vi skal ved dette foredrag blive klogere på:
● Hvordan vi søger efter personer og kilder
● Hvordan vi uploader GEDCOM-filer
● Direkte samarbejde med diverse slægtsprogrammer, der tages udgangspunkt i slægtsprogrammet Legacy
● Hvordan billeder, dokumenter og andre erindringer kan gemmes i Familysearch

Foredraget holdes i samarbejde med Folkeuniversitet
Salg af gæstekort ved indgangen kr. 50,00.

AFLYST – Vilde vidunderlige – Søholt Storskov Mødested: Asfaltvejen lidt vest for Søholtvej 61
apr 18 kl. 10:00 – 14:00
AFLYST - Vilde vidunderlige - Søholt Storskov @ Mødested: Asfaltvejen lidt vest for Søholtvej 61

Med udgangspunkt i DR´s udsendelse om skoven tager vi på tur i Søholt Storskov, hvor vi udover en masse skønne forårsblomster finder noget af det vilde i de store sumpe, de hemmelige skovsøer og i naturskoven. Åge V. Jensens Naturfond har for nylig ovetaget et kæmpestort areal ved Maribosøerne herunder Søholt Storskov, og de vil helt sikkert gøre det hele meget mere vildt de kommende år. Det bliver spændende at følge.

Bemærk: Medbring mad og drikke. Turen er en vandretur på cirka 6 km ad små skovveje. Solidt vandtæt fodtøj anbefales.

Turleder: Naturvejleder Klaus Bek Nielsen

Arrangør: Naturlandet og Naturvejledningen i samarbejde med Åge V. Jensens Fond

apr
20
man
2020
AFLYST – Folkekøkken og foredrag: Kathrine Lilleør Højskolen Marielyst
apr 20 kl. 18:30 – 22:00
AFLYST - Folkekøkken og foredrag: Kathrine Lilleør @ Højskolen Marielyst

Kathrine Lilleør har forlængst slået sit navn fast i Danmark som sognepræst, cand.theol., ph.d., debattør, forfatter og foredragsholder. Denne aften holder hun et såkaldt collageforedrag med fortællinger fra hendes eget og andres liv om, hvad der slår hende ud og hvad der holder henne oppe: “Det allerværste og det allervigtigste for mig”.

AFLYST – Elverhøj – men tonen er lav – udsolgt Nakskov Teatersal
apr 20 kl. 19:30
AFLYST - Elverhøj - men tonen er lav  - udsolgt @ Nakskov Teatersal

Figaros opdaterede udgave af Elverhøj får stort set samme dramatiske forløb, men den revideres (kraftigt) af de medvirkende, og ud over de allerede indlagte sange tilsættes der mere musik og komik. Og så kan det heller ikke undgås, at en forbryderbande blander sig, ikke blot i ouverturen til Elverhøj, men i selve handlingsforløbet.
Tag venligst selv lommetørklæder med til denne aften med risiko for latterkramper, grineflip og trillende tårer. Der spilles, danses og synges efter alle kunstens regler i dette festfyrværkeri af en komedie – ”Iacta alea est!” (som Kong Christian IV i stykket citerer Caesar).
I denne festforestilling spilles, synges og danses alle roller i fuld scenografi, lys og kostumer af Lisbeth Kjærulff, Rasmus Krogsgaard, Hans Dueholm og Allan Dahl Hansen.
Idé og instruktion Hans Dueholm, Lisbeth Kjærulff
og Rasmus Krogsgaard
Musikalsk ledelse Allan Dahl Hansen
Gendigtning Dueholm, Kjærulff og Krogsgaard
Kostumer Nathalie Meldgaard
Produktion Figaros og Den Ny Opera
Varighed 2 timer inkl. pause

apr
23
tors
2020
AFLYST – Vilde vidunderlige – Albuen Mødested: P-plads ved foden af tangen på indersiden af diget
apr 23 kl. 14:00 – 17:00
AFLYST - Vilde vidunderlige - Albuen @ Mødested: P-plads ved foden af tangen på indersiden af diget

Med udgangspunkt i DR´s udsendelse om hav og kyst tager vi ud på Albuetangen, hvor det kan være ret vildt. Denne dag håber vi dog på godt vejr, så vi rigtig kan udforske tangen mellem fjord og hav. Vi fokuserer især på kystens planter, dyr, sten og rav.

Bemærk: Medbring mad og drikke. Vi vandrer cirka 2 km ud til ”Skæret” og tilbage igen.

Turleder: Naturvejleder Klaus Bek Nielsen
Arrangør: Naturlandet og Naturvejledningen i Lolland Kommune

apr
28
tirs
2020
AFLYST – Foredrag om Rødby Fjord Café Lysemose
apr 28 kl. 19:00 – 21:00

Lolland Falsters Historiske Samfund arrangerer foredrag om Rødbyb Fjortd og holder generalforsamling.

Hans Christian Bentsen holder Foredrag om Rødby Fjords betydning for Rødby og efter stormfloden udtørringen og dens betydning. Herunder også om hvem, der stod bag udtørringen. Rødby Fjords betydning for Rødby før og efter stormfloden

Lolland Falsters Historiske samfund afholder sin årlige generalforsamling efter foredraget.

maj
2
lør
2020
AFLYST – Nærvær Musikfestival Maribo Gymnasium
maj 2 kl. 12:00 – 23:45
AFLYST - Nærvær Musikfestival @ Maribo Gymnasium

Nærvær Musikfestival vender for andet år tilbage som koncert- og festivalformat på Lolland. Nærvær viser den store genre-

mæssige spændevidde, Lollands musikliv besidder. Foruden dette, fortæller vi de ukendte historier om Lollands musikliv og musikaktører for offentligheden, så langt flere får kendskab til al den musiceren der foregår på netop Lolland.

2. maj afholder Nærvær Musikfestival en endagsfestival på Maribo Gymnasium. Vi glæder os til at hædre og ophøje amatørmusikken, og til at præsentere en række spændende hovednavne som alle kender og skal høre. Sidste år havde vi til opgave at vælge imellem 50 håbefulde amatørbands, og vi håber på, at vi får lov til at stifte kendskab til endnu flere til Nærvær Musikfestival 2020. Vi udvælger ikke dem som er bedst, men dem som kan give den bredest og mest varierede festival for hele familien.

 

Læs mere og hold dig opdateret på:

https://naervaermusikfestival.dk/hjem.html

facebook.com/naervaerfestival/

maj
15
fre
2020
AFLYST – Madens Folkemøde Engestofte Gods
maj 15 heldags

På Madens Folkemøde skal vi sammen udforske og blive klogere på den mad vi alle sammen elsker. Vi skaber de bedst mulige forudsætninger for, at du bliver inspireret, nysgerrig og mæt.Samtale og diskussion er kernen i Madens Folkemøde. Derfor kommer det til at bugne med debatter, hvor du selv kan byde ind og forhåbentlig blive meget klogere på vores mad.

 

 

 

maj
16
lør
2020
AFLYST – Madens Folkemøde Engestofte Gods
maj 16 heldags

På Madens Folkemøde skal vi sammen udforske og blive klogere på den mad vi alle sammen elsker. Vi skaber de bedst mulige forudsætninger for, at du bliver inspireret, nysgerrig og mæt.Samtale og diskussion er kernen i Madens Folkemøde. Derfor kommer det til at bugne med debatter, hvor du selv kan byde ind og forhåbentlig blive meget klogere på vores mad.

 

 

 

jun
3
ons
2020
Årets Gang i Horreby Lyng Horreby Lyng, P-plads syd
jun 3 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang i Horreby Lyng @ Horreby Lyng, P-plads syd | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer. På turen fortælles om stedet og årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer – turen er tilrettelagt for voksne.

 

 

 

 

jun
17
ons
2020
Årets Gang – gravpladsen i skoven P-pladsen ved Grønsundvej
jun 17 kl. 10:00 – 13:00
Årets Gang - gravpladsen i skoven @ P-pladsen ved Grønsundvej | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På ture fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer. Vi køre kortege fra mødestedet til turstedet.

Efter turen er der spisning af medbragt frokost i skoven.

jul
9
tors
2020
Sommerfugletur til Søholt Storskov Mødested: Asfaltvejen lidt vest for Søholtvej 61
jul 9 kl. 10:00 – 13:00
Sommerfugletur til Søholt Storskov @ Mødested: Asfaltvejen lidt vest for Søholtvej 61 | Maribo | Danmark

Den varierede Søholt Storskov giver fine betingelser for mange sjældne sommerfugle og først i juli kan det være ganske overvældende med et sandt mylder af de store flotte kejserkåber, hvide admiraler, nældesommerfugle og måske kan vi lokke de store blå iriser ned fra trækronerne. Vi tager på tur og oplever sommerfugleskoven.
Bemærk: Medbring mad og drikke. Turen er en vandretur på 3-4 km primær ad større skovveje. Solidt fodtøj anbefales.

Turleder: Naturvejleder Klaus Bek Nielsen
Arrangør: Naturvejledningen i Lolland Kommune i samarbejde med Åge V. Jensens Fond

aug
1
lør
2020
Hajkutterfestival og Regatta Nysted havn
aug 1 – aug 5 heldags
Hajkutterfestival og Regatta @ Nysted havn | Nysted | Danmark

Aktiviteterne er koncentreret om vor sejlende maritime kulturarv. Betegnelsen omfatter såvel træ- som stålskibe, men går alle under fællesbetegnelsen ’traditionsskibe’. For foreningens vedkommende fokuseres på hajkutteren, engang den mest udbredte fiskekuttertype i Danmark. Hajkutteren er det der i fagsproget hedder en hækbygget fiskekutter, og som blev konstrueret i 1885 af Eggert C Benson i Nykøbing F. til snurrevods fiskeri i Nordsøen. Kutteren er bygget i forskellige størrelser, udelukkende i Danmark og i et antal på mellem 8 og 10 tusinde eksemplarer. Alle i træ.

 

aug
21
fre
2020
Lys over Lolland Sakskjøbing Sukkerfabrik
aug 21 – aug 30 heldags
aug
25
tirs
2020
Romantisk sommeraften på Pederstrup Reventlow-Museet Pederstrup
aug 25 kl. 19:00 – 20:30
Romantisk sommeraften på Pederstrup @ Reventlow-Museet Pederstrup

Kom med indenfor på et Pederstrup oplyst af levende lys.

Nyd et glas perlende vin og hør historier om romantisk kærlighed og følelsesfulde venskaber i begyndelsen af 1800-tallet, når museumsinspektør
Louise Sebro byder indenfor til foredrag og aftenbesøg på herregården.

Den store kærlighed mellem Pederstrups mest berømte par, Christian og Sophie, er en af de historier, du kan høre, mens sommeraftenens stilhed
sænker sig over søen bag huset, og fugle og dyr går til ro.

 

aug
29
lør
2020
Nakskov Fjorddage flere steder i Nakskov
aug 29 – aug 30 heldags
Nakskov Fjorddage @ flere steder i Nakskov | Nakskov | Danmark

I 2020 afholdes det populære arrangement Nakskov Fjorddage for 22. gang. Hvert år kan der opleves et sandt overflødighedshorn af spændende aktiviteter for børn og voksne. Om lørdagen foregår der især en hel masse på Hestehovedet.

Om søndagen foregår der især en hel masse i Langø og på Albuen.

Høstfest på Krenkerup Krenkerup Gods
aug 29 kl. 10:00 – 17:00
Høstfest på Krenkerup @ Krenkerup Gods | Sakskøbing | Danmark

Traditionen tro fejres høsten den sidste lørdag i august i de smukke gamle rammer ved Krenkerup Gods og Bryggeri. Dagen igennem hyldes det gamle håndværk og livet på landet, når dedikerede håndværkere og foreninger viser deres evner frem og giver publikum et sjældent indblik i deres arbejde og passion.

Til Krenkerup Høstfest kan man således møde blandt andre smeden, væveren, naveren og (naturligvis) brygmesteren og alle kan opleve hvordan der blev arbejdet i marken i gamle dage. Dagen igennem er der aktiviteter for alle aldre; klappedyr, fåreklipning, jægere der fremviser vildt, biavl, hestevognskørsel, bueskydning, gamle traktorer, musik og meget meget andet. En række lokale fødevareproducenter og forhandlere deltager også med stande til Høstfesten.

 

 

 

 

 

sep
2
ons
2020
Årets Gang – Fuglsang og Skejten P-pladsen til Fuglsang Kunstmuseum
sep 2 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Fuglsang og Skejten @ P-pladsen til Fuglsang Kunstmuseum | Toreby | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer. På turen fortælles om stedet og årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer – turen er tilrettelagt for voksne.

 

sep
3
tors
2020
Vegvisir Race Sejlforeningen Vikingen
sep 3 kl. 8:00 – sep 5 kl. 18:00
Vegvisir Race @ Sejlforeningen Vikingen

Oplev aktiviteten op til starten af en stor kapsejlads og se den starte i Nykøbing F.

Oplev en masse events, køb noget at spise og drikke eller tag din grill med og slå dig ned på et af de mange borde/bænkesæt, der er opstille til lejligheden på Strandboulevarden.

24 timer senere går starten på  singlehanded-sejlads på 85 sømil.

Vegvisir Race er kapsejladsens svar på en ironman. Her dyster dygtige sejlere på forskellige baner, der er teknisk udfordrende og som kan tage op til to døgn at gennemføre. Kapsejladsen starter og slutter i Ny-købing Falster. Alle både stævner ud i samlet flok – langs smukke Guldborgsund, gennem Guldborgbroen og ud i Smålandshavet, hvor banerne deler sig.

Udover kapsejladsen vil der være aktivitet på havneområdet ved Slotsholmen. Her vil flere side-events med fokus på bæredygtighed, økologi samt hav- og kystmiljø ved Østersøen være i fokus.

 

sep
4
fre
2020
Døllefjelde-Musse Marked Døllefjelde-Musse Marked
sep 4 – sep 6 heldags
sep
13
søn
2020
ComKean og Den Mandige Elg: Elgens Revanche
sep 13 kl. 17:00 – 18:30
ComKean og Den Mandige Elg: Elgens Revanche

ComKean og Den Mandige Elg præsenterer: Elgens Revanche! Først tabte elgen ComKean Med Elg På.
Så tabte han Tæller/Tæller Ik. Men NU vil han have sin hævn over ComKean! Men kan han få det? Det finder vi ud af i vores helt nye liveshow: Elgens Revanche, som har premiere til foråret! ComKean og Den Mandige Elg vender tilbage til de skrå brædder med deres tredje liveshow, Elgens Revanche. Det bliver som altid fyldt med gak, løjer og computerspil. Elgen vil prøve at snyde sig til sejr, men vil det endelig lykkes ham? Showet er produceret af Charly og Daniel, som står bag 2 af Danmarks største YouTube-kanaler, ComKean og Den Mandige Elg, der tilsammen har 200 millioner visninger. Vi kommer rundt i hele landet med Elgens Revanche.

Showet er rette mod børn i alderen 5-13 år.

sep
16
ons
2020
Årets Gang – Aalholm Hestehave P-plads Netto Nysted
sep 16 kl. 10:00 – 12:00

Guidet tur på ca. 2 timer. På turen fortælles om stedet og årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer – turen er tilrettelagt for voksne. Vi kører i kortege til turstedet.

sep
22
tirs
2020
Anders Blichfeldt – SOLO Nykøbing F Teater
sep 22 kl. 20:00 – 22:00
Anders Blichfeldt - SOLO @ Nykøbing F Teater

Anders Blichfeldt ‘Alene på scenen’ – Nyt Soloshow
I sit nye show ‘Alene på scenen’ tager Anders os med på sin livsrejse, både den musikalske og den personlige. Vi hører alle de sange vi kender fra tiden med Big Fat Snake, Anders’ soloudgivelser, samarbejdet med Elvis’ band, og fortolkningerne fra Toppen af Poppen 2019.

Anders fortæller om sin opvækst, om den svære vej til kærligheden, om turen til toppen af dansk musik, og om at skulle genopfinde sig selv igen og igen.
Det er sjovt, smukt, skørt, intimt og gennem musikalsk. Anders er alene på scenen med sine instumenter og elektroniske dimsedutter og leverer sjove, rørende og overraskende versioner af de sange vi kender og elsker.
Det er en nærværende fortælling om at turde ændre kurs væk fra det sikre, leveret af en fantastisk historiefortæller – og det er sange fremført af en af de bedste sangere vi har i Danmark.

 

sep
23
ons
2020
Rune Klan Live 2020 – Håbefuld Nykøbing F Teater
sep 23 kl. 19:00 – 20:30
Rune Klan Live 2020 - Håbefuld @ Nykøbing F Teater

Rune Klan byder alle nysgerrige på en tur i sit magiske univers – med noget på hjerte!
Senest han ramte de danske scener med showet Barnløs, blev han hyldet som ’modig, original, fantastisk, genial, rørende og overraskende’.
Rune har en efterhånden velkendt og unik showform, der med effektfuld snilde og charme blander humor, eftertænksomhed og tryl i verdensklasse. Som altid er det sparsomt med oplysninger om selve showet, men han lover, at ambitionerne ikke er sænket siden sidst.
Livet er sådan set godt ved Rune Klan, men derfor kan man sagtens have noget på hjerte og ekstra overskud at dele ud af fra scenen. Med afsæt i personlige oplevelser og verden omkring os, vil den eftertænksomme gøgler, med vanlig selvironisk distance, give sit bud på at være HÅBEFULD anno 2020.
Rune Klans nye show HÅBEFULD får premiere på Det Kongelige Teater 30. januar 2020.
Herefter tager showet på turné landet over.
Varighed ca. 90 min.
Kørestolsplads købes via Ticketmaster Servicecenter på tlf. 7015 6565 og er inkl. ledsager.

sep
27
søn
2020
Cafédag med søde fortællinger Pavillonen, Frilandsmuseet
sep 27 kl. 13:00 – 15:00
Cafédag med søde fortællinger @ Pavillonen, Frilandsmuseet

Denne søndag danner Skovpavillonen rammerne om en eftermiddag, hvor kage og bagværk er i fokus.

Her fortæller museet kagens historie – fra middelalderens fedtkager til de mere moderne flødeskumskager, der begynder at dukke frem omkring år 1900.

Vi skal naturligvis også smage på lækkerierne, som er fremstillet på baggrund af originale opskrifter.

Billetten til arrangementet gælder hele dagen, så der også er mulighed for at besøge Frilandsmuseet inden arrangementet. Der er et begrænset antal
pladser, så det er først-til-mølle-princippet. Max 40 deltagere.

Nærmere program følger.

 

okt
3
lør
2020
Fugletræktur ved Næsby Strand Mødested: Næsby Strand, p-pladsen for enden af Rolandsvej
okt 3 kl. 9:30 – 11:00
Fugletræktur ved Næsby Strand @ Mødested: Næsby Strand, p-pladsen for enden af Rolandsvej

Det kan være helt fantastisk når rovfugle og småfugle kommer trækkende i hundredvis eller undertiden tusindvis ved Næsby Strand, som er Vestlollands bedste træksted. Når musvågerne stiger i store spiraler eller glenterne kommer ”slaskende” er det sjovt. Det er dog altid bedst, når vinden er vestlig. Vi håber på godt vejr og går en tur i området.

Medbring kikkert.

okt
7
ons
2020
Årets Gang – Hesnæs Hesnæs Havn
okt 7 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Hesnæs @ Hesnæs Havn | Stubbekøbing | Danmark

På ture fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr. Tempoet passer til seniorer.

 

okt
12
man
2020
Tyg, hyg og byg Frilandsmuseet
okt 12 kl. 11:00 – 15:00
Tyg, hyg og byg @ Frilandsmuseet

Traditionen tro skruer vi op for stemningen på Frilandsmuseet i uge 42, når vi afholder Tyg, hyg og byg som efterårsferieaktivitet.

Vi påtænker et spændende program, hvor alle sanser kan blive stimuleret og der er mulighed for selv at vælge, på hvilket niveau, man ønsker at
deltage, når entréen til museet er betalt. Her er der nemlig mulighed for at tilkøbe billetter til de forskellige aktiviteter eller deltage i dem,
der er gratis.

Nærmere program følger.

okt
13
tirs
2020
Tyg, hyg og byg Frilandsmuseet
okt 13 kl. 11:00 – 15:00
Tyg, hyg og byg @ Frilandsmuseet

Traditionen tro skruer vi op for stemningen på Frilandsmuseet i uge 42, når vi afholder Tyg, hyg og byg som efterårsferieaktivitet.

Vi påtænker et spændende program, hvor alle sanser kan blive stimuleret og der er mulighed for selv at vælge, på hvilket niveau, man ønsker at
deltage, når entréen til museet er betalt. Her er der nemlig mulighed for at tilkøbe billetter til de forskellige aktiviteter eller deltage i dem,
der er gratis.

Nærmere program følger.

okt
14
ons
2020
Tyg, hyg og byg Frilandsmuseet
okt 14 kl. 11:00 – 15:00
Tyg, hyg og byg @ Frilandsmuseet

Traditionen tro skruer vi op for stemningen på Frilandsmuseet i uge 42, når vi afholder Tyg, hyg og byg som efterårsferieaktivitet.

Vi påtænker et spændende program, hvor alle sanser kan blive stimuleret og der er mulighed for selv at vælge, på hvilket niveau, man ønsker at
deltage, når entréen til museet er betalt. Her er der nemlig mulighed for at tilkøbe billetter til de forskellige aktiviteter eller deltage i dem,
der er gratis.

Nærmere program følger.

okt
15
tors
2020
Tyg, hyg og byg Frilandsmuseet
okt 15 kl. 11:00 – 15:00
Tyg, hyg og byg @ Frilandsmuseet

Traditionen tro skruer vi op for stemningen på Frilandsmuseet i uge 42, når vi afholder Tyg, hyg og byg som efterårsferieaktivitet.

Vi påtænker et spændende program, hvor alle sanser kan blive stimuleret og der er mulighed for selv at vælge, på hvilket niveau, man ønsker at
deltage, når entréen til museet er betalt. Her er der nemlig mulighed for at tilkøbe billetter til de forskellige aktiviteter eller deltage i dem,
der er gratis.

Nærmere program følger.

okt
16
fre
2020
Tyg, hyg og byg Frilandsmuseet
okt 16 kl. 11:00 – 15:00
Tyg, hyg og byg @ Frilandsmuseet

Traditionen tro skruer vi op for stemningen på Frilandsmuseet i uge 42, når vi afholder Tyg, hyg og byg som efterårsferieaktivitet.

Vi påtænker et spændende program, hvor alle sanser kan blive stimuleret og der er mulighed for selv at vælge, på hvilket niveau, man ønsker at
deltage, når entréen til museet er betalt. Her er der nemlig mulighed for at tilkøbe billetter til de forskellige aktiviteter eller deltage i dem,
der er gratis.

Nærmere program følger.

okt
20
tirs
2020
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat Nykøbing F Teater
okt 20 kl. 19:00 – 22:00
398 dage som gidsel hos Islamisk Stat @ Nykøbing F Teater

Daniel Rye fortæller i sit foredrag levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.
Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.
I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfangere, én efter én. Heriblandt amerikaneren James Foley.
James Foley blev det første offer for de videodokumenterede henrettelser af IS, der gik verden rundt. Under deres tilfangetagelse, blev han nær ven af Daniel, og det var Daniel der viderebragte Foleys ”brev” og afsked til familien. En afsked Daniel fik overbragt mundtligt og memorerede.
Daniels fangeskab blev af hensyn til hans sikkerhed først kendt for den brede offentlighed efter hans løsladelse, da medierne også af sikkerhedsmæssige årsager afholdte sig fra at dække historien.
Et sjældent indblik i en gribende historie
Daniel står nu offentligt frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
Hvordan mennesker overlever tortur og fangeskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud. En historie, der understreger menneskets ufattelige overlevelsesdrift, og en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.
Hvordan hans familie iværksatte en indsamling til løsesummen, og kredsen af mennesker, der blev indviet i den offentlige hemmelighed dermed blev større. Hvilket var en stor risiko at løbe i bestræbelserne på at få deres søn og bror hjem.
Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

 

okt
21
ons
2020
Årets Gang – Bøtøskoven Bøtøskoven - P-pladsen
okt 21 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Bøtøskoven @ Bøtøskoven - P-pladsen | Væggerløse | Danmark

På ture fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr. Tempoet passer til seniorer.

 

okt
30
fre
2020
De dødes dag Museum Obscurum
okt 30 kl. 15:00 – 18:00
De dødes dag @ Museum Obscurum

1. november er i den katolske del af verden, og i Danmark i middelalderen, en vigtig mindehøjtidelighed for de døde.

I Mexico er denne højtid smeltet sammen med ældgamle, præcolumbianske ritualer og blevet til en livsbekræftende fest for de døde, hvor de dødes
sjæle kaldes tilbage til de levendes verden for at nyde alle de ting, de holdt af, mens de var levende. Festen er en variant af Halloween eller
Allehelgensaften, som er det navn vi kender den under i Danmark.

Da der er genstande i Museum Obscurum, som repræsenterer kulturer fra de sydamerikanske lande, vil vi gerne markere denne dag med noget helt
særligt. Der vil blive pyntet op inde og i vores gårdhave, og I kan – til tonerne af mexicansk musik – besøge det fine alter. Man kan klippe de
traditionelle mexicanske silkepapirsklip, udsmykke små personlige kranier til ære for éns afdøde eller blive dekoreret i ansigtet i mexicansk stil.
Der bliver også mulighed for at få en lille smagsprøve på det traditionelle “pan de muerto”, De dødes dags brød. Dette søde brød med kanelsmag er
pyntet med meget stiliserede knogler af dej (hvis man ikke lige ved det, kan man måske ikke lige se det).

 

 

okt
31
lør
2020
Allehelgen på Frilandsmuseet Frilandsmuseet i Maribo med start i Domkirken
okt 31 kl. 18:00 – 21:00
Allehelgen på Frilandsmuseet @ Frilandsmuseet i Maribo med start i Domkirken | Maribo | Danmark

De mørke aftner kommer nærmere og nærmere. Og det er netop mørket, der er omdrejningspunktet, når Frilandsmuseet slår dørene op sidste dag i oktober og holder allehelgensaften – med alt, hvad det indebærer.

Der er en helt utrolig stemning på Frilandsmuseet, når alt er omgivet af mørket, og man ved jo aldrig, hvad det er, der pusler i busken eller kaster en lang skygge.

Denne aften er der mulighed for at opleve Frilandsmuseet i lommelygtens skær og høre om, hvordan man i landbosamfundet fejrede uhyggens aften.

Gå på opdagelse i de gamle lavloftede huse, hvor de små rum er mørklagte, og hvor du måske støder på en tidligere beboer. Det er også muligt, at det bare er en fredelig formidler, der fortæller uhyggelige historier eller om død og begravelse i gamle dage.

Nærmere program følger.

 

nov
4
ons
2020
Årets Gang – spor i landskabet Virkethus
nov 4 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - spor i landskabet @ Virkethus | Eskilstrup | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På ture fortælles om årstidens natur.  Husk tøj der passer til årstid og vejr. Tempoet passer til seniorer. Vi kører i kortege til turstedet.

 

nov
12
tors
2020
Nikolaj Kirk & Nak og Æd Nykøbing F Teater
nov 12 kl. 19:00 – 21:00
Nikolaj Kirk & Nak og Æd @ Nykøbing F Teater

Oplev Nikolaj Kirk
Du kender Nikolaj Kirk fra Nak & Æd, hvor han sammen med sin tro følgesvend Jørgen Skouboe Møller afprøver spejderfærdigheder, jagt og kogekunst og samtidig får stillet en god portion eventyrlyst i både Danmark og resten af Verden.
Du har nu en sjælden mulighed for at opleve Nikolaj for fuld udblæsning og komme bag om scenerne du kender fra TV.
Nikolaj Kirk er altid på gastronomisk opdagelsesrejse
En aften med Nikolaj er som hans mad altid spændende, uforudsigelig og fyldt med fantastiske historier og oplevelser – lige fra jagt til køkkenteknikker i verdens lande.
Kom bag om kameraet og tættere på:

Arbejdet med Nak & Æd – og hør hvor titlen stammer fra?
Hvor Nikolaj får sin inspirationen fra?
Smager en husmår godt?
Og udfordringerne med at lave mad og TV ude i bushen, i tætte regnvåde skove eller kold tundraen…

GARDEROBE er påkrævet. Overtøj må ikke medbringes i salen. Pris: 25kr.
BEMÆRK: brug af kamera, mobil tlf. eller lignende er ikke tilladt under showet, og vil medføre bortvisning.
For kørestolspladser, kontakt Tikko.

nov
13
fre
2020
Hanne Boel Trio Akustisk Aastrup Forsamlingshus
nov 13 kl. 20:00 – 22:00
Hanne Boel Trio Akustisk @ Aastrup Forsamlingshus

Vi er stolte af at vi kan præsentere Hanne Boel ved den næste NØF Event koncert på Nordøstfalster. Hanne giver en akustisk helt tæt på koncert. Hanne har dugfriske sange på repertoiret samt de folkekære klassikere vi alle kender. På hver sin side sidder 2 meget dygtige guitarister. Jens Runge og Jacob Funch. Det nye album fra 2020 “Between dark and daylight”, er Hanne´s 20´ende album. Hanne er den 6. bedst sælgende danske sanginde. Desuden er hun blandt de bedste sangerinder vi har. Vi garanterer for en fantastisk hyggelig og stemningsfuld aften med Hanne´s varme stemme og skønne sange og melodier. Koncerten er siddende. 2×45 min.

 

Poul Krebs Maribo Domkirke
nov 13 kl. 20:00 – 21:15
Poul Krebs @ Maribo Domkirke | Nakskov | Danmark

Når Poul Krebs i november tager på turne til en række udvalgte kirker rundt om i Danmark, er det en gammel drøm der går i opfyldelse – og om sine forventninger til turen siger sangeren selv: Det er noget helt særligt for mig, at ta mine sange ind i det danske folks kirker, hvor der er højt til loftet og tid til nærvær og eftertanke.

 

nov
18
ons
2020
Årets Gang – Halskov Vænge P-pladsen ved Grønsundvej, Corselitze Hovedskov
nov 18 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Halskov Vænge @ P-pladsen ved Grønsundvej, Corselitze Hovedskov | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr. Husk tøj der passer til årstiden. Vi kører i kortege til turstedet.

Tempoet passer til seniorer.

 

nov
26
tors
2020
De døde rejser sig – om zombier og genfærd Museum Obscurum
nov 26 kl. 19:45 – 21:15
De døde rejser sig - om zombier og genfærd @ Museum Obscurum

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum.

Kom med ind i mørket, og kom helt tæt på mystikken i Museum Obscurum og udstillingens mange mystiske emner, når Museum Lolland-Falster inviterer
indenfor til rundvisning i de mørke stuer.

Denne aftens temakvarter handler om genfærd og zombier med en kort introduktion til museets spøgelsesgenstande samt en lidt længere snak om
zombier, deres oprindelse, og hvordan de bliver “brugt” i dag.

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 25. november kl. 12.

nov
28
lør
2020
Tilløkke Otto- en hyldest til en baggårdspuma Nykøbing F Teater
nov 28 kl. 20:00 – 22:00
Tilløkke Otto- en hyldest til en baggårdspuma @ Nykøbing F Teater

Kom med, når den populære skuespiller og sanger Jesper Lohmann hylder maskinarbejderen fra Stenbroen, Københavnsmester i boksning og Danmarks første rock’n’roll- og popidol – nemlig selveste Otto Brandenburg.
Det bliver en nostalgisk aften, hvor Jesper Lohmann tegner et swingende portræt af en af Danmarks største entertainere – og som Otto selv ville sige det: ”Hvis ikke det swinger, ja så kan det sgu være lige meget!”
I en lang karriere, der bød på op- og nedture, mestrede Otto alle genrer. Musikalsk spændte han vidt: Fra pop og rock til jazz og visesang. Som skuespiller i alle de roller han gav liv på film, tv, teater og i revy, efterlod han hver gang en autenticitet og et umiskendeligt præg af ”Otto” – som også gav ham kaldenavnet ”Baggårdspumaen”.
Med forestillingen TILLØKKE OTTO dykker du sammen med Jesper Lohmann ned i musikken og går på jagt i rollerne, han gav liv. Her er I til koncert med Otto, og så kan alt ske!
Et kendt ansigt
Den populære og mangesidede skuespiller og sanger Jesper Lohmann glæder sig til at byde på dette musikalske portræt. De seneste 10 – 15 år har han foruden sit virke på tv, film og teater manifesteret sig som sanger og medvirket i en række musicals såsom Det’ Bare Mænd, Evita, Hairspray og senest Midt Om Natten.
I 2008 spillede han Otto Brandenburg i forestillingen ”Åh den vej til Mandalay – historien om Four Jacks”, og det er blevet til flere af slagsen om Four Jacks siden da, senest ”No More Jacks – Mod Nye Tider”.

 

dec
2
ons
2020
Årets Gang – Fruens Ege, Valdemarsegen P-pladsen ved Grønsundvej
dec 2 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Fruens Ege, Valdemarsegen @ P-pladsen ved Grønsundvej | Nykøbing Falster | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om årstidens natur. Husk tøj der passer til årstid og vejr.

Tempoet passer til seniorer.

Vi kører i kortege til turstedet.

dec
16
ons
2020
Årets Gang – Virketvolden Virkethus
dec 16 kl. 10:00 – 12:00
Årets Gang - Virketvolden @ Virkethus | Eskilstrup | Danmark

Guidet tur på ca. 2 timer.

På turen fortælles om stedet og årstidens natur – måske finder vi et træ og danser om, juleafslutning.

Husk tøj der passer til årstid og vejr.
Tempoet passer til seniorer – turen er tilrettelagt for voksne.

 

dec
17
tors
2020
Julens mystik og lege Museum Obscurum
dec 17 kl. 19:45 – 21:15
Julens mystik og lege @ Museum Obscurum

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum.

Kom med ind i mørket, og kom helt tæt på mystikken i Museum Obscurum og udstillingens mange mystiske emner, når Museum Lolland-Falster inviterer
indenfor til rundvisning i de mørke stuer.

Denne aftens temakvarter handler om julens traditioner og urgamle lege. Kom og hør om de gamle traditioner, der tidligere prægede og stadig præger
julen. Traditioner, der ikke alle er af kristen herkomst.

Hvornår: Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Billetter: Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle
Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Seneste mulighed for tilmelding er d. 16. december kl. 12.

mar
24
ons
2021
Burhan G – Akustisk Tour 2020 Nykøbing F Teater
mar 24 kl. 20:00 – 22:00
Burhan G - Akustisk Tour 2020 @ Nykøbing F Teater

Kun få måneder eftersin stort anlagtejuleturné med Danmarks Underholdningsorkester, inviterer Burhan G sine fans helt tæt på, når han fra marts 2020 drager på en omfattende akustisk danmarksturne.
Den danske pop-og RnB stjerne Burhan G er kendt for sine følelsesladede ballader og up-tempo pophits. Han får pigerne til at hvine, og sætter gang i dansefødderne hos publikum, der troligt skråler med på hans mange kendte numre. Burhan G har et imponerende bagkatalog, der bl.a. tæller hitsinglerne, Kalder Mig Hjem, Jeg Vil Have Dig For Mig Selv, Mest Ondt, Tættere På Himlen, Jeg’ I Live og sidst men ikke mindst julehittet Tinka med Frida Brygmann. Når man oplever Burhan G live, er man således sikker på en hitspækket oplevelse, leveret af den talentfulde, charmerende og altid træfsikre top-entertainer.
Med sine storslåedesceneproduktioner,stramt koreograferede optrædener og ultra-velspillende band, er Burhan kendt for at levere nogle koncerter, der står mål med selv destørsteinternationale artister.Det bliver således en helt særlig oplevelse, når Burhan bevæger sig væk fra de vante rammer på sin akustiske turne med kun to musikere og én korsangere. Det nedbarberede set-up tvinger samtidig hitmageren til at gentænke sit omfattende katalog af hits, og finde ud af hvordan sangene skal fortolkesiden akustiske besætning. Det bliver uden tvivl en helt særlig oplevelse, som publikum sent vil glemme.