Kalender

Klik på begivenheden og læs mere
jan
16
ons
2019
Bohemian Rhapsody Nysted Biografteater
jan 16 kl. 19:30 – 22:00
Bohemian Rhapsody @ Nysted Biografteater | Nysted | Danmark

Musikfilm om rockgruppen QUEEN.

 

Billetsalg fra kl. 19.00.

Billetreservation via telefon/telefonsvarer på 54871317.
Bestilte billetter skal hentes 15 min. før forestillingen.

 

jan
17
tors
2019
Velsmurt Nakskov Bibliotek
jan 17 kl. 18:30 – 20:45
Velsmurt @ Nakskov Bibliotek | Nakskov | Danmark

Foredrag ved ernæringsekspert og forfatter Martin Kreutzer.

Du går til lægen med en løbeskade eller ondt i ryggen – og kommer tilbage med G-ordet: G som i gigt. Og G som i gammel, tilføjer du måske for egen regning.

Eller du får lavet et rutinemæssigt helbredstjek og kommer hjem med advarsel om forhøjet sukkertal, kolesterol og andre tegn på alderstrykket. Men lad nu være med at opgive dig selv, for du kan sætte tiden tilbage!

En overkommelig og målrettet indsats hver dag gør en verden til forskel for, om du kan blive ved med at leve det liv, du ønsker, i stedet for at lade dig begrænse.

Dine kostvaner har afgørende betydning for evnen til at slå inflammationen, som både koster på helbredet og hverdagens overskud, ned. Ved at spise de rigtige ting stiver du immunforsvaret af og hjælper kroppen med at lindre symptomerne. Men hvad, hvordan, hvor meget kan være svært at gennemskue for menigmand.

Med afsæt i sin aktuelle bog ”Velsmurt” og sine tidligere bestsellere om antiinflammatorisk kost løfter ernæringsekspert Martin Kreutzer sløret for madens magi, og giver dig konkrete redskaber til, hvordan du spiser dig til et velfungerende immunforsvar. Foredraget berører også øvrige livsstilsfaktorer, og der er garanti for, at du går hjem med et hav af letanvendelige værktøjer.

 

 

 

På hest til Santiago de Compostela Sognets Hus
jan 17 kl. 19:00 – 20:30
På hest til Santiago de Compostela @ Sognets Hus | Maribo | Danmark

Dette er en beretning om en indre såvel som ydre rejse på den lange vej fra Midtsjælland til Santiago de Compostela. Om opture og nedture om farefuld færd og at rejse langs hvilens vande.

De fleste tænker på Jakobsvejen, når Caminoen – pilgrimsruten fra Roncesvalles til Santiago de Campostella, nævnes. Færre tænker på, at Caminoen begynder fra det øjeblik, du træder ud af din dør og vender din fod mod Katedralen i Santiago. Ja faktisk tidligere endnu. Den begynder, når du undfanger ideen og begynder forberedelserne. For Caminoen er både en fysisk og en psykisk vej. Caminoen er en gammel vej. Den er genopstået og ekkoet fra utallige skridt lyder stadig op mod den, der har ører at høre med.

Foredragsholder, Cartsen Nordenhof, er pensioneret lærer og aktiv rytter.

Han bor på Lolland med sine heste.

Bohemian Rhapsody Nysted Biografteater
jan 17 kl. 19:30 – 22:00
Bohemian Rhapsody @ Nysted Biografteater | Nysted | Danmark

Musikfilm om rockgruppen QUEEN.

 

Billetsalg fra kl. 19.00.

Billetreservation via telefon/telefonsvarer på 54871317.
Bestilte billetter skal hentes 15 min. før forestillingen.

 

Dr. Carl von Cosels hemmelige liv Teatret Masken
jan 17 kl. 19:30 – 21:00
Dr. Carl von Cosels hemmelige liv @ Teatret Masken

En musikalsk og grotesk fortælling fra det virkelige liv om en umulig kærlighed så stor, at den måske overvinder selv døden.

Doktor Carl von Cosel, der er videnskabsmand og røntgenspecialist, møder den unge Elena de Hoyos på tuberkuloseklinikken, hvor han arbejder under 1930’ernes epidemi. Carl falder pladask for den unge tuberkuloseramte kvinde og selvom det kunne virke som kærlighed ved første blik, har Carl kendt hende, siden han som ganske ung i et syn i natten blev lovet, at netop denne Elena ville være hans livs kærlighed.

Men hvad vil det sige at elske ”for evigt”? Hvor går grænsen for at forlænge livet?
For hvis skyld er der grænser? Og hvem ejer kroppen, når man er død?

Carl von Cosel var ikke i tvivl om, at det kun var et spørgsmål om tid, før man kunne vække de døde til live. Med lægevidenskaben i dag kan vi give døende nye lunger og nyt hjerte. Vi kan 3D-printe nye blodårer, gro nye lemmer ud og lave genetiske kopieringer af celler til dyr og mennesker.

Men hvad kan vi tillade os i videnskabens navn? Hvor går grænsen for, hvad man kan udnytte mennesker til af medicinske formål? Er det i orden at forlænge andres liv, fordi man ikke ønsker at give slip – ikke bryder sig om dødens uafvendelighed?

Døden er noget af det eneste, vi mennesker har til fælles kloden rundt, men ritualerne omkring det at tage afsked med vores kære er forskellige fra kultur til kultur.
Mens Carl von Cosel sad fængslet for at have forstyrret gravfreden, rejste en folkelig bølge af sympati sig mod den excentriske videnskabsmand og hans romantiske kærlighed, der
ikke lod sig begrænse af døden.

jan
18
fre
2019
IBF Championship Boksegalla – Danish Fight Night Nykøbing F Hallerne
jan 18 kl. 19:00 – 23:00

Oliver Meng – Maono Ally

 

Ensemble Prisme i Sognets Hus Sognets Hus
jan 18 kl. 20:00 – 22:00
Ensemble Prisme i Sognets Hus @ Sognets Hus | Maribo | Danmark

Ensemblet er forholdsvist nyt, men musikerne er garvede og passionerede orkester- og kammermusikere: Utrilla Gudiksen på fløjte og Martin Kejser på klarinet, begge fra Den kongelige Livgardens Musikkorps, Anders Öberg solocellist fra Det Kongelige Kapel og Uffe Fløng koncertpianist og organist.

Til koncerten kan man høre en lækker blanding af nyt og gammelt, rapt og roligt, vildt og venligt i forskellige besætninger.

Koncerten er egnet for alle aldre, og der vil blive fortalt lystigt om de enkelte værker. Ud over klassikere af Brahms og Saint Saëns bliver der også budt på en et nyt stykke, ‘Barock’n Roll’, skrevet til Ensemble Prisme af komponisten John Frandsen, samt hele to uropførelser af hhv. Anders Koppel og Bo Andersen.

 

Unge under 25 år kommer gratis ind.

jan
19
lør
2019
Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
jan 19 kl. 13:00 – 14:00
Rundvisning på Krenkerup Bryggeri @ Krenkerup Bryggeri | Sakskøbing | Danmark

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

NFH Kamp Nykøbing F Hallen
jan 19 kl. 15:00 – 16:30
NFH Kamp @ Nykøbing F Hallen

Womens EHF Cup: NFH – Super Amara Bera Bera

Die Herren – U2-Brother Rockers Nykøbing F Teater
jan 19 kl. 21:00 – 23:30
Die Herren - U2-Brother Rockers @ Nykøbing F Teater

Det danske band, med det tyske navn, der spiller irsk musik på engelsk. Siden 1991, har de brugt U2 ?s musik og deres snart lange liv til løbende at forædle og finpudse koncertoplevelserne for deres publikum. Det har altid været målet hele tiden at forædle evnen til at videreformidle U2 ?s fantastiske musik, så den udvikler sig, bliver større og hver gang – giver ny mening og får ny dimension.

Die Herren prøver ikke for enhver pris at lægge sig 100 % op ad U2. Det er altid vigtigt, at publikum kan forholde sig til sangene og bruge dem til noget, på den måde, som Die Herren kan spille dem.

Die Herren er et band uden berøringsangst og den nære kontakt med publikum er en vigtig ingrediens i koncerterne. Det er der, live-musikken kommer til sin ret – det er der, den gør en forskel. U2 ?s sange har deres absolutte styrke, live. Derfor behøver man ikke nødvendigvis, være den store U2-fan for at værdsætte en Die Herren-koncert. Sangene i Die Herrens varetægt viser lige præcist, hvor gode de er, og hvor godt de virker, når de bliver spillet med energi, nærvær, humor og indlevelse.

Unum. siddepladser og ståpladser i Foyeren og Cafeen. Bemærk at der et begrænset antal siddepladser.
Dørene åbnes kl. 20:00.
Kørestolsplads købes som almindelig billet.
Reservations muligheden stopper 5 dage før arrangementet. Reserveret billetter skal afhentes inden koncerten.
Evt. restbilletter sælges ved indgangen fra kl. 20:00, til forhøjet pris.

jan
20
søn
2019
Arkæologiske udgravninger. Femern Bælt Sognehuset
jan 20 kl. 13:30 – 16:00
Arkæologiske udgravninger. Femern Bælt @ Sognehuset

v/ Museumsinspektør Bjørnar Måge.

Med afsæt i de omfattende udgravninger i forbindelse med Femern projektet, som Museum Lolland Falster har udført øst for Rødbyhavn, vil museumsinspektør Bjørnar Måge fortælle om livet på det sydlige Lolland i sten- og bronzealder. Vi vil både høre om det arkæologiske projekt, som grundet volumen og placering i nu inddæmmede arealer, har været noget ud over det sædvanlige, og om hvad den nye viden, som udgravningerne af det ekstremt velbevarede materiale, har genereret.

Nytårskoncert i KUMUS med Sofie Elkær Jensen og Ensemble Storstrøm KUMUS
jan 20 kl. 15:00 – 17:30
Nytårskoncert i KUMUS med Sofie Elkær Jensen og Ensemble Storstrøm @ KUMUS | Toreby | Danmark

Venneforeningerne for Fuglsang Kunstmuseum og Ensemble Storstrøm samt Fuglsang Musikforening har i fællesskab sørget for at arrangere en festlig nytårskoncert i KUMUS.

Nytårssolisten 2019 bliver sopranen Sofie Elkjær Jensen, som sammen med Ensemble Storstrøm sørger for et meget højt musikalsk niveau, præcist så nytårsmusikalsk, som det skal være: Den helt rigtige blanding af kendt og kært – flot og festligt.

Sofie Elkjær Jensens meritter er trods hendes unge alder ganske imponerende. Hun har allerede opnået flotte placeringer ved internationale sangerkonkurrencer og fået anerkendelse for sit talent ved tildelingen af legater og priser.

 

Husk billet og medlemskort.

 

TSØ Kamp Maribo Hallerne
jan 20 kl. 15:00 – 16:30
TSØ Kamp @ Maribo Hallerne

Frederikshavn FI

‘Autograf’koncert med helt ny musik Sakskøbing Kirke
jan 20 kl. 16:00 – 17:30
'Autograf'koncert med helt ny musik @ Sakskøbing Kirke | Sakskøbing | Danmark

Autografkoncert, hvor fire komponister, som også selv er organister, uropfører deres egen helt nyskrevne musik. Det er en tradition med nogle år på bagen – startet op af organisten i skt. Johannes Kirke i Herning og siden videreført i et par kirker i Esbjerg. I år er turen kommet til Sakskøbing, hvis organist flere gange har medvirket i autografkoncerter andre steder. ved koncerten spiller komponisterne Peter Navarro-Alonso, Mikkel Andreassen, Jesper Topp og Flemming Chr. Hansen  hver et værk af omkring et kvarters varighed. Musikken er helt ny – blækket er dårlig tørt på nodearkene! Det særlige ved dette års autografkoncert er, at alle værkerne er skrevet specielt med henblik på et meget lille orgel, i praksis det lille Ramus-orgel i Sakskøbing Kirke. Det giver nogle helt særlige begrænsninger, som kan virke som kreative benspænd for komponisterne. Det bliver en koncert for folk med nysgerrige ører!

 

 

jan
21
man
2019
”Det blir en god dag” Nykøbing F Teater
jan 21 kl. 19:30 – 21:30
”Det blir en god dag” @ Nykøbing F Teater

Et musikalsk foredrag med Ole Henriksen, Camille Jones, og Bryan Rice!

”Det blir en god dag” er en farverig og eventyrlig koncert, baseret på virkelighedens eventyr i form af Ole Henriksens liv. I løbet af koncerten skal publikum på en musikalsk rejse rundt i verden, fra det lille Nibe i Nordjylland over det eksotiske Jakarta i Indonesien og til slut det glamourøse Los Angeles i USA, hvor Ole kickstartede sin karriere, blev hele verdens creme-guru og fandt kærligheden.

”Det blir en god dag” er en underholdende og unik oplevelse med plads til at knibe en enkelt tåre eller to.  Vi skal selvfølgelig opleve, hvordan Ole lærte at lave creme i Indonesien, men også få et dybdegående indblik i de mørkere sider af Oles dannelsesrejse og hvordan han blev til det festfyrværkeri af positiv energi, vi alle kender i dag.

Sangene er skrevet af komponisterne Reenberg, Munch & Lundgreen, og koncerten tager publikum på en eventyrlig rejse, fra Nibe i Danmark over Jakarta i Indonesien til Los Angeles i USA.

Ole Henriksen er et ikon i dansk kultur. Som ingen anden kendis formår han at samle børn, unge og voksne på tværs af generationer. Selvom vores alle sammens cremekonge flyttede til USA i 70’erne, har danskerne aldrig glemt ham, og han er mere elsket end nogensinde. Oles ustoppelige popularitet og hans fascinerende liv danner basis for ”I Love It – in Concert”, som har alle de ingredienser, der skal til for at blive en fantastisk aften med rytmegruppe, og 2 sangere i front, hvor Bryan Rice med sin kæmpe vokal, vil stå i spidsen, og imponere jer med sangene om Ole Henriksens liv. De stærke kvinder i Oles liv, vil blive sunget af skønne Camille Jones.

Bandet der skal bakke de fantastiske sangere op,”The Orchestra” består af de super dygtige musikere: Jesper Mortensen (trommer) Nicholas Findsen (bas), Mads Storm (keys) og Ole Kibsgaard (guitar)

jan
22
tirs
2019
Teater: Stor større størst Sakskøbing Bibliotek
jan 22 kl. 11:30 – 12:15
Teater: Stor større størst @ Sakskøbing Bibliotek

Klovneforestilling om at se STORT på at være lille

Oplev forestillingen Stor større størst som er inspireret af Halfdan Rasmussens Lange Peter Madsen.
Er det bedst at være stor – eller lille? Og hvornår er man stor nok? Hvad nu hvis man bliver så stor, at der slet ikke er plads til én i verden?
Forestillingen, som opføres af Teater Badut er en visuel og humoristisk klovneforestilling om klovnen Frk. Lange, der får storhedsvanvid!
Arrangementet er for børn i alderen 3 til 7 år og deres voksne.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra torsdag den 27. december kl. 10.00.

Foredrag med Anne Gyrite Schütt Kettinge Kirke
jan 22 kl. 14:00 – 16:00
Foredrag med Anne Gyrite Schütt @ Kettinge Kirke

Anne er lokal kunstner og tegner, der har fået sine tegninger ud i hele verden, da sagen om U-Båds Madsen og drabet på Journalist Kim Wall, var for retten.

Anne vil blandt andet fortælle om det at være tilstede på første række, og skulle fange anklagede i mord eller terror med sin streg!.

jan
23
ons
2019
Turismkonference Bangs Have
jan 23 kl. 8:30 – 16:30
Turismkonference @ Bangs Have

PROGRAM

08.30 – 09.00 Check in

09.00 – 09.30 Velkomst fra værter og politikere

09.30 – 10.00 Digitale indsatser – sammen står vi stærkere v/ Emilie von Rosen

10.00 – 10.45 Hvorfra kommer vores tyske turister, og hvem er de egentlig? v/ Markedschef Mads Schreiner, VisitDenmark Hamborg

10.45 – 11.00 Pause

11.00 – 12.00 Purpose Branding i et digitalt perspektiv v/Rasmus Johnsen

12.00 – 13.00 Frokost

13.00 – 14.15 Break-outs – 4 valgmuligheder

1. Hvordan får du fat i den tyske turist og hvad er det, som gør en hjemmeside tysk v/ Iris Uellendahl PR & Kommunikation

2. www – Whad Wirker på Web? Fang din læser med en fængslende web-fortælling v/Louise Lindhagen, Skarpt Sprog

3. Hvordan kan Google Analytics data løfte dit salg? ved Victoria Frivold Olsen, VisitDenmark

4. Hvordan kan din virksomhed samarbejde med influencers? v/Alberte Lynggaard, Mediacom

14.15 – 14.45 Pause med kaffe & kage

14.45 – 16.00 Break-outs igen – samme valgmuligheder

16.00 – 16.30 Afslutning

 

Keyspeaker bliver Filosof Rasmus Johnsen, som folder emnet “Purpose Branding i et digitalt perspektiv” ud.

 

Hvilke workshops skal du være med på?

I løbet af dagen får du mulighed for at deltage i 2 ud af 4 workshops. Louise Lindhagen fra Skarpt Sprog, Victoria Frivoldt Olsen, Google Analytics ekspert fra VisitDenmark, Iris Uellendahl fra Uellendahl PR & Kommunikation og Alberte Lynggaard, influencer ekspert fra mediebureauet Mediacom.

DR Klub Klassisk om Michala Petri og barokken Hovedbiblioteket, Glassalen
jan 23 kl. 17:30 – 19:30
DR Klub Klassisk om Michala Petri og barokken @ Hovedbiblioteket, Glassalen

Lyt til og snak med om den danske blokfløjtenist Michala Petri

Månedens tema: Michala Petri og barokkenMichala Petri er et fænomen i dansk musikliv.
Som blokfløjtevirtuos har hun i et halvt århundrede udforsket blokfløjtens natur, og med utrættelig energi har hun stillet sig i spidsen for en udvikling af instrumentets repertoire.
Petri udnævnes til P2 Kunstner i 2019, og i forbindelse med DR P2 Prisen er værket Dobbeltkoncert for violin og obo i c-mol, BWV 1060R udsat for blokfløjte i stedet for obo.
Om DR Klub KlassiskHolder du af klassisk musik, kan du igen i år dyrke den i fællesskab  med andre i Guldborgsund-bibliotekernes lytteklub.
Du behøver ikke have speciel viden om klassisk musik, bare du har lyst til at lytte sammen med andre og snakke om musikken i hyggeligt og afslappet selskab.
Klub Klassisk er et uforpligtende mødested for musikelskere og nysgerrige, og det er Annemette Schønberg Johnsen og Ingrid Hjort Hansen, der introducerer musikken.
Lytteklubben er et samarbejde med Danmarks Radio og bibliotekernes musiktjeneste BibZoom.dk.

Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig. Bare mød op.

Femernprojektet – Historier fra et arkæologisk projekt Salen på Hovedbiblioteket
jan 23 kl. 19:30 – 21:00
Femernprojektet - Historier fra et arkæologisk projekt @ Salen på Hovedbiblioteket | Nykøbing Falster | Danmark

Årets første arkæologiske foredrag har fokus på stenalder. Kom med til et spændende foredrag, hvor museumsinspektør Bjørnar Måge fra Museum Lolland-Falster fortæller om de seneste fund og resultater, der har været med til at uddybe vores viden om Lollands stenalder.

”Denne aften er der mulighed for blandt andet at høre om de seneste resultater fra Femernudgravningerne ved Rødbyhavn og om den gådefulde stenalderplads ved Lidsø, som ikke ligger langt fra udgravningerne ved Rødbyhavn,” fortæller Bjørnar Måge, projektleder ved Femernudgravningerne og arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Femernprojektet har været og er stadig ét af Danmarks største og teknisk mest udfordrende arkæologiske projekter. Arkæologerne er blevet udfordret såvel teknisk og logistisk som vejrmæssigt i deres søgen efter områdets forhistorie – og det er lykkedes over al forventning. Under udgravningerne øst for Rødbyhavn er der afdækket talrige spor efter fortidens levevis i og af området.

Ved udgravningerne er der gjort fund, der stammer helt tilbage fra istidens afslutning (Ahrensburgkultur, ca. 10.500 f.kr. – 9.000 f.kr.) og frem til vikingetid/tidlig middelalder. Fund som forsvarslinjer fra romersk jernalder og fiskegærder, der strækker sig over flere kilometer i landskabet, til de næsten helt mikroskopiske som en halv vindruekerne er med til at omskrive historien om tidligere tiders ”lollikkers” liv og levned.

”Lidsø er en 5.000 år gammel boplads, som ligger i den inddæmmede Rødby Fjord, længst mod øst på Lidsø. Den blev fundet tilbage i 1970 og udgravet af daværende forvalter og arkæolog på Lolland-Falsters tiftsmuseum, Kjeld Snedker. Netop i år har jeg og et par kollegaer haft muligheden for at tage tilbage og undersøge pladsen yderligere – denne gang især med henblik på, at resultaterne fra de nye udgravninger kan supplere fundene fra Femernrojektet,” afslutter Bjørnar Måge, der glæder sig til at fortælle om alle de spændende resultater, som udgravningerne allerede har genereret.

 

Foredraget finder sted i Salen på Hovedbiblioteket. Vær opmærksom på, at der ikke elevator til Salen, der ligger på 1. sal.

NFH Kamp Nykøbing F Hallen
jan 23 kl. 19:30 – 21:00
NFH Kamp @ Nykøbing F Hallen

HTH LIGAEN: NFH – Silkeborg-Voel KFUM – FLYTTET

jan
24
tors
2019
Burn’s Night Maglebrænde Gamle Skole
jan 24 kl. 19:30 – 21:00
Burn's Night @ Maglebrænde Gamle Skole | Stubbekøbing | Danmark

I år er der noget særligt at fejre ved den allerførste koncert i Dagligstuen i Den gamle Skole i Maglebrænde på Nordfalster:
Forårssæsonen 2019 åbnes med en rund fødselsdag, nemlig den skotske digter Robert Burns. Han blev født for 260 år siden, præcis den 25. januar 1759. Fødselsdagen fejres over hele verden – også på Falster!

  • Vi fejrer ham bare dagen inden, torsdag den 24. januar i Maglebrænde Gamle Skole. Overalt i specielt de engelsktalende lande fejres denne digter med fakkeltog, haggis lavet på fåreindmad, turnipsmos og masser af whisky, forklarer værten Peter Abrahamsen
  • Det kan vi nok ikke lige klare alt sammen her, men whiskyen kan vi da: Den leveres af Freddy Blak, der garnerer opskænkningerne med røverhistorier.

Mary’s Men
Men inden whisky og skrøner får publikum fornøjelsen af at høre gruppen Mary’s Men! Det er et godt sammentømret hold af fire musikere, som færdes på mange forskellige musikalske græsgange. De dyrker i orkesteret en fælles passion for irsk og skotsk folkemusik. Mary’s Men fandt sin nuværende form i forbindelse med forskellige St. Patrick’s Day arrangementer, og det affødte indspilningen af deres foreløbig anden cd: ”Keep Calm And Pretend To Be Irish”, som udkom i sensommeren 2018.
På denne aften spiller de et enkelt skotsk nummer, ellers ville det jo ikke blive en Robert Burns dag. Det er selvfølgelig “Sku gammelt venskab helt bli’ glemt” i den nye danske version, som Peter Abrahamsen skrev for nogle år siden. Her forventes fællessang.

Vi kender Burns allerede
– Robert Burns kendes for mange sange, som vi også har på dansk, blandt andre ”Coming through the rye”, som Sigfred Pedersen fordanskede til ”Når Ræven går i Rug”, og ikke mindst for sit digt ”My love is like a red, red rose”, som er forlægget til Evert Taubes berømte vise ”Min älskling: du är som en ros”, fortæller Peter Abrahamsen. – Jeg har oversat den til ”Min elsked’, du er som en blomst”, og for netop at fejre Burns spiller jeg på aftenen et lille udvalg af de Burns-sange, vi kender i danske udgaver.

Mary’s Men kender nogle måske også som Maries Mænd, som har taget navnet efter dét, de har fælles, nemlig Højskolen Marielyst, men i aftenens anledning må og skal de jo hedder Marys Men.

Orkesteret består af
Peter Søvad / kontrabas og sang
Jan Borre / guitar og sang
Kåre Lind / diverse fløjter og kor
Simon Vikstrøm / violin og kor

 

Koncerten begynder klokken 19.30 – dørene åbnes allerede klokken 19.00

Verden i følge Khader Teatersalen, Hotel Saxkjøbing
jan 24 kl. 19:30 – 22:30
Verden i følge Khader @ Teatersalen, Hotel Saxkjøbing | Sakskøbing | Danmark

Naser Khader er forfatter til flere bøger, blandt andet “Ære og Skam”, der har solgt i over 100.000 eksemplarer og senest ”Hjertet Bløder” (april 2015) og ”Hanan Syrien” (september 2016). Tidligere har Naser været vært på P1’s prisvindende radioprogram ”Arabiske Stemmer”. Derudover er Naser fast blogger for BT og udenrigspolitisk kommentator for Kristeligt Dagblad.

Som 11-årig kom Naser til Danmark fra Syrien, hvor han er født. I Danmark blev han uddannet cand.polit. og arbejdede i en række år som tolk og konsulent, inden han gik ind i politik. Sidenhen har Naser læst mellemøststudier, retorik og formidling, og teologi, og været ansat som senior Fellow ved Hudson Institute i Washington. Hans politiske karriere startede som medlem af Borgerrepræsentationen i København og siden blev han i 2001 valgt ind i Folketinget som den første politiker med indvandrerbaggrund. Naser Khader har alle årene været en markant skikkelse i dansk politik, senest som leder af partiet Ny Alliance, som han stiftede i foråret 2007 og fik valgt ind i Folketinget samme efterår.

Naser Khader var en af de mest centrale aktører i forbindelse med Muhammed-konflikten, og som stifter af foreningen Demokratiske Muslimer stod han i forreste række i kampen for ytringsfriheden. En kamp, der også havde betydelige personlige omkostninger for ham og hans familie.

For sit arbejde har Naser Khader modtaget en lang række priser, blandt andet Heibergprisen, Modersmålsprisen og Jyllandspostens Ytringsfrihedspris.

Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum – Den Mørke Nat Falsters Minder
jan 24 kl. 19:45 – 21:15
Eksklusiv aftenrundvisning i Museum Obscurum - Den Mørke Nat @ Falsters Minder

“Når mørket sænker sig over verden, kommer nattens væsner frem fra deres skjul. I dagtimerne skjuler de sig i deres huler og for os mennesker ukendte steder, hvor de ligger og venter på, at de kan komme frem og indtage mørket. Venter på, at de kan komme frem og indtage mørket.” Sådan skriver Cornelius S.C. Rödder i en af sine notesbøger, som var en del af den mystiske samling, som Museum Lolland-Falster fandt under en oprydning i 2017, og som danner grundlaget for udstillingen Museum Obscurum i Nykøbing F.

“Ud over den helt fantastiske samling af genstande, som vi i dag viser i Museum Obscurum, har Cornelius’ mange notesbøger og optegnelser virkelig givet os indblik i den verden, der optog ham så meget. Et af de emner, vi kan se, han har beskæftiget sig meget med, var mørket, natten og det, der skete i de timer, hvor verden sover. Derfor har vi valgt, at netop dette tema bliver en del af årets første rundvisning i Museum Obscurum”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

Denne aften bliver der også rig mulighed for at komme helt tæt på de mange sjove, skræmmende, mystiske og fascinerende væsner og genstande, som Cornelius har samlet gennem sine mange rejser i store dele af verden.

Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20.00, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.
Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10
tilmeldte.

Billetterne bestilles på tlf.: 5485 1303 (i Turistinformationens normal åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

Hvornår: kl. 19.45 – 21.10

 

 

Film og debataften om venskab, racisme, danskhed og identitet Hovedbiblioteket, Salen
jan 24 kl. 20:00 – 22:00
Film og debataften om venskab, racisme, danskhed og identitet @ Hovedbiblioteket, Salen

Vi ser dokumentaren Det sorte kapitel med efterfølgende debat om temaerne

Maya Albana og den kompromisløse kunstner Jeanette Ehlers har været hjerteveninder siden de var børn. Begge piger skilte sig dengang i 80’ernes Odense ud pga. deres hudfarve.
Jeannette identificerer sig i stadig højere grad med sin fars sorte ophav, og det ændrer venindeforholdet. Maya forsøger at forstå Jeanettes vrede.
Sideløbende får vi indblik i Jeanettes kunstneriske arbejde, bl.a. med Danmarks første mindesmærke over slavetiden i Dansk Vestindien.
Opgør med racismeFilmen er et opgør med den strukturelle racisme, og efter at have overværet de to kvinders samtaler igennem filmen vil mange føle sig nødsaget til at kigge alvorligt indad. Er alle vi danskere måske –  i en eller anden grad – racister? Og hvis ja, er det fordi vi ikke ved bedre eller ikke forstår?
Det er en følelsesmæssigt stærk film, der provokerer og vækker til eftertanke. Først og fremmest er det en film om venskab. En film, hvor instruktøren i forsøget på at bygge bro og skabe indsigt, tager os med indenfor i det allermest intime rum mellem sig selv og sin bedste veninde.
Som Maya Albana siger: Jeg håber, at filmen vil blive oplevet som et indspark i den offentlige debat om danskhed og vores historie.
Debat om filmens temaerEfter filmen snakker vi om de temaer, den berører; venskab, racisme, danskhed og identitet. Bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær styrer debatten, hvor alle er velkommen til at byde ind.
BilletterMedlemmer af Biblioteksklubben kan købe billet fra fredag den 14. december kl. 10.00, mens ikke-medlemmer kan købe billetter fra mandag den 17. december kl. 10.00.

jan
25
fre
2019
Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator Maribo Bibliotek
jan 25 kl. 11:00 – 16:00
Niels Skovgaard – Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator @ Maribo Bibliotek

Kunstneren Niels Skovgaard (1858-1938) var en nysgerrig og alsidig herre med en særlig dekorativ formsans. Han var også søn af den berømte guldalder maler P.C. Skovgaard, som han i de unge kunstnerår var tydeligt inspireret af.

Niels Skovgaards tidligste landskabsmalerier er rundet af den hjemlige tradition med et nært forhold til naturen. Nogle af disse billeder blev malet ved Nysø Gods ved Præstø og på Damsmosegaard på Lolland, hvor Niels sammen med familien tilbragte somrene hos slægtninge.

Efter udlandsrejser i 1880erne til bl.a. Paris og Grækenland udviklede han sig i en dekorativ og eventyrlig retning, og skabte et langt mere farverigt, fantasifuldt og ornamenteret univers. På rejserne fandt han også emner, der optog ham resten af livet såsom den traditionelle kvindedans Trata i den græske by Megara – et motiv N. Skovgaard fyldte lærreder med igen og igen, og hvoraf et af de prægtigste hænger i Dronning Margrethes arbejdsværelse.
Udover maleriet udforskede han skulptur, keramik og illustrationer og skildrede historier, hvad enten det var på lærred, papir, ler eller sten. Flere markante værker giver ham som billedhugger en vigtig plads i den danske kunsthistorie, og hans vignet på ryggen af højskolesangbogen har de fleste af os stiftet bekendtskab med.

Fuglsang Kunstmuseum viser den første retrospektive præsentation af Niels Skovgaard i knapt 80 år. Over 150 værker i mange materialer udstilles og demonstrerer, at multitalentet er værd at lære at kende.

Særudstillingen og den ledsagende bog er en markering af 160-året for kunstnerens fødsel. Projektet er skabt i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum.

Udstillingen varer til 28. april 2019.

Hunden Ib Nørre Alslev Bibliotek
jan 25 kl. 12:00 – 12:30
Hunden Ib @ Nørre Alslev Bibliotek

Oplev noget så anderledes som en tegneserieforestilling

Oplev Hunden Ib, som er kendt fra Peter Nordahl og Rasmus Bregnhøis fantastiske billedbøger, når Det Ny Dukketeater inviterer til en helt ny teatergenre, nemlig en tegneserieforestilling.
Tre af fortællingerne om Ib er flettet sammen i denne forestilling, hvor man følger hunden Ib gennem en hel dag.
En dag i et hundelivIb starter dagen med at tage ind til byen, hvor han kommer forbi slagteren, hvis kat ligger og spiser en dejlig pølse, som hunden Ib godt kunne tænke sig.
Hunden Ib går fra byen ud til søen, hvor han hjælper en and. Ibs dag slutter i Zoologisk Have, hvor hunden Ib fodrer myrerne.
Undervejs synger vi med på en ny sang om Ib.
Forestillingen er for børn i alderen 3 til 6 år og deres voksne.

BilletterDet er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra tirsdag den 18. december kl. 10.00.

Giro 413 – Nørregadeteatret – UDSOLGT
jan 25 kl. 20:00 – 22:00
jan
26
lør
2019
Langsom lørdag Fejø Retreat
jan 26 kl. 9:30 – 15:30
Langsom lørdag @ Fejø Retreat

Husker du på at være langsom? Bare lidt langsom. Og bare ind imellem.

Det er simpelthen så vigtigt for nervesystemet, mave-tarmsystemet, hjerte-kar systemet, hormonsystemet.

Det er fint at have travlt – det er bare også vigtigt ikke at have travlt, ind imellem, så vi kan genvinde balancen indeni.

Sådan en langsom lørdag, det er bare som den fineste motorolie for dit indre system – hvis vi nu skal sammenligne dig med en maskine. Men bilen, den får da serviceeftersyn og ny olie regelmæssigt.

Du kan se mere på Fejø Retreats hjemmeside, under Arrangementer her

Tilmelding nødvendig til Anne Moloney, moloney(at)fejoe.dk.

Og det er med gaveøkonomi.

Koncertforedrag med Kristian Marcussen Galleri Lolland
jan 26 kl. 12:30 – 13:45
Koncertforedrag med Kristian Marcussen @ Galleri Lolland | Maribo | Danmark

Pianisten Kristian Marcussen spiller koncert med foredrag i Galleri Lolland. Kristian, der for nyligt er flyttet fra Ringsted til Maribo, har siden endt konservatorieuddannelse komponeret og spillet egne kompositioner i en blid og iørefaldende jazz’et stil med et overvejende roligt tempo.

Iblandt et udvalg af hans bedste kompositioner, vil Kristian fortælle om musikkens betydning for hans liv, også som bruger af psykiatrien. Musikken har nemlig været med til at holde ham fast i viljen om at være sund og drømmen om at blive rask.

Alle kan synge Sakskøbing Kirke
jan 26 kl. 13:00 – 16:00
Alle kan synge @ Sakskøbing Kirke | Sakskøbing | Danmark

Første gang Sakskøbing Kirke arrangerede “ALLE KAN SYNGE!!” var i marts 2018, og her dukkede der en blandet skare på små 30 mennesker op. Aldersmæssigt fra 7-77 år og absolut flest kvinder. Håbet er, at der denne gang vil komme flere mænd, der vil være med til at lede efter den indre Justin Timberlake, John Mogensen eller Luciano Pavarotti. Ellers er dagen bare en mulighed for alle til at snuse til korsang uden at skulle melde sig til en hel sæson – mærke glæden, at være midt i klangen og grine sammen med mennesker af alle slags.

Programmet for dagen er, at vi begynder i konfirmandstuen, Vestergade 6 med fælles opvarmning, lidt om sund stemmebrug og nogle fællessange fra højskolesangbogen, salmebogen og De små synger. Efter en kop kaffe/te/vand går vi over i kirken og prøver os frem med nogle enkle korsange – lidt gospel, lidt fra Taizé, lidt klassisk osv. Når arrangementet er slut er deltagerne velkomne til at synge enkeltvis for Flemming Chr. Hansen, som så vil anbefale et kor i nærheden.

Der er gratis adgang, og man behøver ikke melde sig til.

 

Monique Thomas & Burich – l’Etienne N.O. Ensemble hos Riverside Jernbanecafeen
jan 26 kl. 13:00 – 16:00
Monique Thomas & Burich - l'Etienne N.O. Ensemble hos Riverside @ Jernbanecafeen | Nykøbing Falster | Danmark

Burich-l´Etienne New Orleans Ensemble blev dannet i 2000 og er et internationalt sammensat band, som spiller revival-New Orleans-jazz krydret med swing, blues, choro og caribisk inspireret musik.

Der kan høres numre skrevet af bl. a. Jelly Roll Morten, Kid Ory, Fats Waller, Sidney Bechet og klarinetisten Stellio fra Martinique.

Orkestret har besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne.

Orkestret nåede at turnere med den amerikanske jazz- og gospelsangerinde i seksten år, inden hun i 2016 blev tvunget til at indstille sin karriere pga. sygdom. Det blev til omkring 200 kirkekoncerter og næsten lige så mange klubkoncerter sammen med Lillian Boutté.

Siden 2017 har der været et samarbejde med den, af anmeldere og publikum, meget roste sangerinde Monique Thomas

 

Bandbesætning:

Thomas l´Etienne clarinet, tenorsax, vocal

Finn Burich trombone, vocal

Torben Bøtker Bjørnskov bas

Martin Schack piano

Espen Laub von Lillienskjold drums

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
jan 26 kl. 13:00 – 14:00
Rundvisning på Krenkerup Bryggeri @ Krenkerup Bryggeri | Sakskøbing | Danmark

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

Anders Blichfeld og No Juice Maribo Hallerne
jan 26 kl. 20:00 – 22:30
Anders Blichfeld og No Juice @ Maribo Hallerne | Maribo | Danmark

Han blev kåret til “Årets Sanger” i 1998, han har spillet et hav af koncerter med Big Fat Snake, og nu har vi sat ham sammen med bandet No Juice.

Det bliver et brag af en koncert, hvor Blichfeldt spiller et sæt med gamle Big Fat Snake-numre, ligesom der også bliver et sæt med Anders Blichfeldts Elvis-fortolkninger. Til koncerten bliver han bakket op af bandet No Juice, som også spiller både før og efter Anders Blichfledts optrædener.

Festen starter klokken 20 – og dørene åbner klokken 19.00.

 

Billetter kan også købes i Torvekiosken i Rødby eller ved henvendelse til rodbyhk@live.dk

 

 

 

jan
27
søn
2019
Café Nostalgi Perronteatret
jan 27 kl. 14:00 – 16:00

Det er en blanding af historiefortællinger med billeder fra Ønslev, Eskilstrup, Ovstrup og Sørup fra 50’erne og 60’erne. Kom og vær med.

Med Wedel Koch, Henning Nielsen, Jim Jørgensen, Poul Andersen og Lars Dalsgård.

 

 

Kro Pension Paradis – et krimi-lystspil Frejlev Forsamlingshus
jan 27 kl. 14:00 – 17:00
Kro Pension Paradis - et krimi-lystspil @ Frejlev Forsamlingshus

Generalprøve
Søndag den 27 januar 2019 kl 14.00
Entre, kaffe og lagkage kr. 60

Premiere
Lørdag den 2 februar 2019 kl 19.00, med spisningen fra kl 17.00
Entre, platte, kaffe og kage samt musik kr. 225 pr. person.
Der spises fra kl 17.00. Kl 18.30 ryddes bordene.
Forestillingen starter kl 19.00
Efter premieren serveres der kaffe og derefter spiller Martin og Mette op til dans.
I den lille sal kan der købes øl og vand samt natmad i baren.

Billetter bestilles på tlf. nr. 91257324 Frejlev Vantore Skytteforening, det er efter først-til-mølle-princippet.

Orgelkoncert Sakskøbing Kirke
jan 27 kl. 16:00 – 17:30
Orgelkoncert @ Sakskøbing Kirke | Sakskøbing | Danmark

Kirkens egen organist, Flemming Chr. Hansen, spiller den sidste koncert i rækken af indvielseskoncerter, og her kan man komme en stor del af musikhistorien igennem. Den ældste musik er af den italienske barokkomponist Frescobaldi, og den nyeste er skrevet sidste år af organisten selv.

Mellem disse yderpunkter byder programmet på musik af den store mester Johann Sebastian Bach, af romantikerne Weyse og Brahms samt af den tidligere organist i Klosterkirken, Nykøbing, Jesper Madsen.

Alle det lille orgels facetter vil derfor blive vist frem ved denne sidste indvielseskoncert. Efter koncerten er man meget velkommen til at kigge nærmere på det fine lille instrument og stille spørgsmål om dets funktion, historie, anvendelsesmuligheder osv..

 

jan
29
tirs
2019
Tanzania – en alternativ rejse ind i Afrika Højskolen Marielyst
jan 29 kl. 19:30 – 21:30
Tanzania - en alternativ rejse ind i Afrika @ Højskolen Marielyst

Foredrag om Tanzania ved Hans Jørgen Møller og Mette Grønnegaard.
Sammen med en halv snes andre seniorer rejste Hans Jørgen Møller og Mette Grønnegaard ind i det østafrikanske land Tanzania. Udenom nationalparkerne og turistfælderne, men ind i hjertet på det smukke, smukke Afrika og dets befolkning.
Arrangeret i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.
Entréen er incl. kaffe og kage i pausen.

jan
30
ons
2019
Den danske Holocaustoverlever Nakskov Bibliotek
jan 30 kl. 11:00 – 12:30
Den danske Holocaustoverlever @ Nakskov Bibliotek | Nakskov | Danmark
Hanna Skop fortæller

Med udgangspunkt i sin egen historie fortæller Hanna om, hvordan det var at vokse op i Hitlers Nazityskland. Hanna oplevede Krystalnatten, sin fars deportation til KZ-lejren Buchenwald samt morens kamp for at få sig selv og de tre børn ud af det nazistiske Tyskland. I november 1939 lykkedes det familien at komme til Danmark, men oplevelsen af frihed var kort. Med Danmarks besættelse fulgte nye bekymringer og familiens anstrengelser med at søge om videre emigration til U.S.A. gik i vasken. Jødeaktionen i Oktober 1943 bragte nye udfordringer, og familien blev splittet for en periode. Hanna vil berette om flugten til og tiden i Sverige, hvor kampen for tilværelsen var hård – ikke mindst for forældrene.

Gratis billetter skal bestilles senest mandag den 28. januar.

Foredraget finder sted i anledning af Auschwitzdagen den 27. januar, der er Danmarks minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab, og markeres i samarbejde med Aldrigmere.dk. Arrangementet er målrettet de ældste klasser i skolerne, ungdomsuddannelserne og VUC, men alle andre er selvfølgelig også velkomne.

 

 

 

 

jan
31
tors
2019
Debatcafé om skurke Hovedbiblioteket, Glassalen
jan 31 kl. 17:30 – 18:30
Debatcafé om skurke @ Hovedbiblioteket, Glassalen

Snak med om månedens tema i Debatcafeen Tænkepauser

Med udgangspunkt i Jens Kjeldgaard-Christiansens bog diskuterer vi månedens emne, som i januar er skurke.
Om Debatcafeen TænkepauserBaggrunden for debatcaféen er Aarhus Universitetsforlags debatserie Tænkepauser.
Hver måned udgiver forlaget små debatbøger på 60 sider skrevet af de klogeste hoveder og formidlet, så de fleste kan være med.
Du kan få et gratis eksemplar af den pågældende bog, når du deltager i debatcaféen (så længe lager haves). Du behøver ikke have læst bogen inden.

Du behøver ikke tilmelde dig. Bare mød op, og deltag i debatten, hvis du har lyst.
Vi byder på kaffe og te.

Emil fra Lønneberg Nakskov Teater
jan 31 kl. 18:00 – 20:15
Emil fra Lønneberg @ Nakskov Teater

”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen. Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.
Malkepigen Line er overbevist om, at Emil ender i helvede. Men Emils bedste ven, gårdskarlen Alfred og lillesøster Ida, synes begge, at Emil er god nok, præcis som han er. Og selvom mor Alma vrider sine hænder i fortvivlelse over Emils uheldige hittepåsomhed, så aner hun en kommende sognerådsformand i sin kærlige og kloge søn.
I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om skarnsknægten med hjertet på rette sted.

Rundvisning og prøvesmagning – Juels Bryg Karleby Gården
jan 31 kl. 19:00 – 20:30
Rundvisning og prøvesmagning - Juels Bryg @ Karleby Gården

Prøvesmagning og rundvisning på Bryggeriet.

Kaffe og kage kan købes.  Øl kan købes til slut.

Ud over ølsmagning, vil en af husets bryggere fortælle om bryggeriet, som er udsprunget af et hobbyprojekt, men i 2018 har familien Juel investeret knap en million i et helt nyt bryghus og bryggerianlæg.

Man er gået fra 60 liter pr. bryg til 600 liter pr. bryg – hvilket stiller store krav til det salgs- og markedsføringsarbejde, der skal iværksættes i den nærmeste fremtid.

Juels Bryg er baseret på familien Juel, som består af far Henning, der er smed (og brygger), Jesper (søn, elektriker og brygger), mor Anni, som hjælper med i produktion og pakning, Mette (datter, VVS-installatør og “salgschef”), Jespers kone Stine, som hjælper med salgsarbejdet og eller er pædagog – og så lillebror Gert, som er tømrer/snedker og med til at vedligeholde lokalerne.

Det er et projekt, der stiller krav til alle deres færdigheder. Det vil sige, at alt skal kunne fungere i en verden, der ud over regnskab er helt ny for dem.

Koncert med Aktiv Fritids Seniororkester Højskolen Marielyst
jan 31 kl. 19:30 – 20:30
Koncert med Aktiv Fritids Seniororkester @ Højskolen Marielyst

Aktiv Fritids Seniororkester blev stiftet i foråret 1999 og lægger vægt på publikumsvenlig musik, som man både kan synge og danse til.
Orkestret er præget af en høj grad af kvalitet, ligesom spilleglæden er meget tydelig.
Besætningen består af dirigent og arrangør, Palle Danielsen derudover harmonikaer, violiner, saxofoner, basuner, trompeter, klarinetter, guitar, bas, tværfløjter, klaver og trommer.
Entréen betales ved indgangen.

feb
1
fre
2019
Vred Stubbekøbing Bibliotek
feb 1 kl. 11:00 – 11:45
Vred @ Stubbekøbing Bibliotek

I en magisk verden dykker vi sammen ned i vreden

Jeg er sur i dag! Vred! Rasende! Det hele er bare dumt-dumt- dumt!!!
I en sjov nonverbal stil inspireret af børnenes eget univers, undersøges vredens væsen.
Hvorfor bliver man vred? Er det okay at blive vred? Kan man bruge vrede til noget og hvordan bliver man glad igen?
Forestillingen, der opføres af Limfjordsteatret, udspiller sig i enkel og magisk verden, hvor alt er muligt – det sjove, det poetiske, det overraskende, det stille, det voldsomme, det musikalske og det legende.

Arrangementet er for børn i alderen 3 til 8 år og deres voksne.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra tirsdag den 1. januar kl. 10.00.

Lars Lilholt og Shaka Loveless i Domkirken Maribo Domkirke
feb 1 kl. 20:00 – 21:15
Lars Lilholt og Shaka Loveless i Domkirken @ Maribo Domkirke | Maribo | Danmark

Shaka Loveless og Lars Lilholt kommer til Maribo. De to spillemænd vil med hver deres guitar invitere publikum inden for til en anderledes koncertoplevelse, der byder på både musikalske nyfortolkninger, historiefortælling og et dyk ned i bagkatalogerne.

 

 

The Mojo Makers Nykøbing F Teater
feb 1 kl. 20:00 – 23:00
The Mojo Makers @ Nykøbing F Teater

Den danske blues soul gruppe Mojo Makers opnåede med deres første pladeudspil “Wait til the morning” en massiv airplay. De blev bla. spillet på Radio NDR i Tyskland BBC i England, Lå solidt placeret i top ti tyve i bestseller bluesrock genren i Tyskland i over et år. De modtog super gode anmeldelser i diverse aviser musikmagasiner i hele Europa. blev derudover nomineret til en Danish Music Awards for bedste blues udgivelse i 2013 . Alt i alt et kæmpe gennembrud for gruppen.

Sanger sangskriver fortæller Kasper Osman fortæller: “Nu mere end nogensinde har vi brug for blues/gospel temaet i vores liv. I en kompleks verden som i dag med stadig flere ting at tage stilling til, hjælper bluesen gospel os til at finde jordforbindelsen se de vigtige ting her i livet”

Med afsæt i den gamle bluestradition afsøger Mojo Makers genrens mange muligheder. Bandet har fundet sin lyd gennem de utallige koncerter de har spillet de sidste 3 år i hele Europa. Udtrykket er ægte håndspillet med en kompromisløshed ærlighed der er bandets varemærke.

TSØ Kamp Maribo Hallerne
feb 1 kl. 20:00 – 21:30
TSØ Kamp @ Maribo Hallerne

Køge Håndbold

5 x Vuust Nysted Biografteater
feb 1 kl. 20:30 – 22:30
5 x Vuust @ Nysted Biografteater | Nysted | Danmark

Efternavnet Vuust forbindes ofte med noget af det bedste Danmark kan præstere inden for jazz- og underholdningsmusik, og nu er det muligt at opleve en koncert med hele fem af slagsen:

Sangerinde Clara Vuust, som har udgivet 3 albums med fremragende anmeldelser, senest ”Before You Walk Away” i 2018.

Saxofonist Christian Vuust, der blandt andet er kendt for sit dybdegående arbejde med den nordiske tone i sin musik.

Bassist Peter Vuust, der ud over at tilhøre eliten af jazzmusikere er professor og Danmarks førende hjerneforsker i musik. Har skrevet bogen ”Musik på hjernen”.

Endelig er der Peters sønner Frederik og Mikkel Vuust på henholdsvis klaver og trommer – begge formentlig med en lovende musikalsk karriere foran sig.

De 5 x Vuust har tilsammen medvirket på over 140 albums og hver for sig optrådt i et hav af musikalske sammenhænge. Nu samles de til en unik koncertoplevelse, hvor de vil fortolke et bredt repertoire af gamle klassikere og egne kompositioner.

Oplev en koncert i en hyggelig og afslappet atmosfære fra scenen i Nystred Biograf-Teater. Det swingende og afvekslende repertoire vil bestå af håndplukkede standards, et udvalg af Peters kompositioner og vokal-jazz af bl.a. sydlandsk/latinamerikansk karakter sunget af Clara.

.

Clara Vuust: Vokal
Christian Vuust: Sax
Peter Vuust: Bas
Frederik Vuust: Klaver
Mikkel Vuust: Trommer

feb
2
lør
2019
Nattergalen Stubbekøbing Bibliotek
feb 2 kl. 12:00 – 12:30
Nattergalen @ Stubbekøbing Bibliotek

Hyggelig teaterforestilling for børn fra 4 år

Tag børnene med til en en top-aktuel fortolkning af H.C. Andersens eventyr, når Det Lille Turnéteater opfører forestillingen Nattergalen.
Kejseren hører, at der findes noget, man ikke kan købe og som er meget, meget mere fantastisk, end det han kender til.
Nemlig Nattergalen, der synger så smukt…
Handlingen udspilles i et fjernt eventyrligt univers fuld af digitale mirakler, hvor man let mister forbindelsen til det, der kommer fra hjertet.

Arrangementet er for børn fra 4 år og deres voksne.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra onsdag den 2. januar kl. 10.00.

Ølfestival Nykøbing F Hallerne
feb 2 kl. 12:30 – 15:00
Ølfestival @ Nykøbing F Hallerne | Nykøbing Falster | Danmark

14 forskellige bryggeristande med over 100 forskellige øl: Riis, Væggerløse Håndbryg, Krenkerup…