Kalender

Klik på begivenheden og læs mere
maj
25
lør
2019
Bytte/kræmmermarked Slemminge gamle skole
maj 25 kl. 10:00 – 15:00

Der vil være aktiviteter til børn, salg af vand, øl, kaffe og kage, is samt grillpølser.

 

Gå i Leonardo da Vincis fodspor på Middelaldercentret Middelaldercentret
maj 25 kl. 10:00 – 16:00
Gå i Leonardo da Vincis fodspor på Middelaldercentret @ Middelaldercentret | Nykøbing Falster | Danmark

Den 2. maj 2019 var det præcis 500 år siden Leonardo da Vinci døde og det markeres verden over i hele maj måned – også på Middelaldercentret.

 

Vi har siden den første blide blev bygget i 1989 været inspireret af Leonardo og datidens mange opfindere, og vi har igennem tiden bygget flere rekonstruktioner af hans maskiner.
Fascinationen af Leonardo da Vinci mundede ud i Teknologiparken, som vi åbnede i 2014, og som siden har været brugt til at formidle de mange opfindelser og teknologiske vidundere, der rent faktisk kom frem i den sene middelalder.

 

Med Teknologiparken vil vi gerne vise, at middelalderen var en periode med udvikling, med forskning, videnskabelige forsøg og oplysning. Der skete en masse, der lagde grobund for det samfund vi har i dag.

 

Lørdag og søndag den 25.-26. maj kan du således komme ind og opleve Middelaldercentret for kun 25. kr. pr. person og få en gratis rundvisning i Teknologiparken, hvor vores dygtige formidlere vil fortælle om de mange fantastiske og finurlige opfindelser Leonardo da Vinci og de andre middelalderlige opfindere gjorde.

 

Gratis rundvisning i Teknologiparken kl. 11:00 og 14:15 lørdag og søndag.

Havnens Dag Sakskøbing Sakskøbing Lystbådehavn
maj 25 kl. 10:00 – 15:30
Havnens Dag Sakskøbing @ Sakskøbing Lystbådehavn | Sakskøbing | Danmark

Aktiviteter for Børn.
Hoppeborg, Optimistsejlads,Krappe Væddeløb, Fiskedam, Gratis Is, Pony Ridning, Paddle Board.
Der vil være en Torm trailer, Beredskabet vil komme med deres redningsbåd,Sejlture Motor og Sejlbåde, Åben Både, Roklubben, Havkajakker, Veteranbiler, Nye biler, Musik på Terrassen, Middelalderskib, kaffe og kage gratis, Pølsesalg Salg Fadøl, Nyt. Vil vil sejle ind og hente personer i inderhavnen, sejle dem en tur ud af fjorden se slottet og landsætte dem i Lysbådehavnen.

 

 

 

Havnens Dag Stubbekøbing Stubbekøbing Havn
maj 25 kl. 10:00 – 15:00
Havnens Dag Stubbekøbing @ Stubbekøbing Havn | Stubbekøbing | Danmark

Åbent hus i strandjagtforeningens klubhus hele dagen. Her kan man få en snak og høre om de aktiviteter og mulighede klubben tilbyder medlemmerne
Der bliver opvisning med apportering med hunde i havnen
Sejltur fodring ved dambrug hvis vejret tillader.
Hvis det lykkes at få en sommerbuk bliver der lejlighed til at se partering og tilberedning ved bonfire. Smagsprøver

Der vil være åbent klubhus i roklubbens klubhus på Doseringen
I erhvervshavnen vil der være opvisning med kajak og andet
Der vil være redningsøvelser
På land i rehvervshavnen vil roklubben være til stede med ro ergometer og en båd så man har mulighed for at se en af klubbens flotte både.
Begge steder vil man kunne høre om de muligheder roklubben tilbyder medlemmer.

Biblioteket har bøgerne om vand, hav og maritime aktiviteter.
Man har mulighed for at få demonstreret mulighederne i bibliotekets FabLab.
Et FabLab er et ’fabrikations laboratorie’. Et værksted, hvor man kan fabrikere sine idéer om til fysiske genstande, ved hjælp af de maskiner, der stilles til rådighed. Samtidig er FabLab et sted, hvor brugerne deler deres egen viden og idéer med hinanden.

Lokalhistorisk Arkiv viser en udstilling om færgeriet og færgen IDA der i år fylder 50 år.

Butikkerne i Vestergad er med til på festlig vis at markere dagen. Mange steder er der udsalg til “Vand”vittige priser.

Her kan man få en god orientering om livet i skytteforeningen, og om hvad de tilbyder deres medlemmer.
Desuden kan man prøve de nye rifler der skyder med infrarødt lys. Det er en fin mulighed for at afprøve sine færdigheder på det område.

Der er udskrevet en konkurrence i foreningen om at lave et værk om havn, hav, strand. Værket der udvælges bliver årets plakat for Havnens Dag 2019 i lighed med tidligere. Maleriudstillingen er åben 25-26 maj. Begge dage fra 10.00 til 15.00.- Salg af plakater
Fernisering og prisoverrækkelse sker på det gamle rådhus i Stubbekøbing d. 25 maj fra 1100 til 1230. Her kan plakaten også købes.

Stubbekøbing Badmintonklub har en stand på havnen. Her kan man høre om klubbens arbejde, og de muligheder badmintonklubben tilbyder sine medlemmer. Der bliver muligheder for at slå til en fjerbold i havebadminton.
Vandkamp med balloner, og forhåbentlig bliver det muligt at vise vandbadminton.
Alt afhængig af vejret.

Den officielle indvielse af den nye krabbeplatform ved midtermolen og kajakbroen ved østmolen.
I den forbindelse serveres der lidt bobler og kransekageidt bobler og kransekage, og Casper Henriksen siger et par ord. Arrangementet er ganske kort. Tidspunktet annonceres via højtaler.

Der er rigtig mange aktører der slutter op om Havnens Dag i Stubbekøbing. Det er vi i styregruppen rigtig glade for og stor tak. Vi bestræber os på at det skal blive en festlig folkelig og fornøjelig dag som traditionen byder. Vi og de øvrige aktører har bestræbt os.
For at give mulighed for at komme rundt over det hele og besøge de forskellige steder, eller blot en tur rundt i vores dejlige by og havn, som vi er så glade for, kører der et markedstog hele dagen. Der bliver forskellige “stationer” hvor man kan stige på eller af. Det er gratis at køre med.

Hillested Kræmmermarked Binnitsevej 9
maj 25 kl. 10:00 – 16:00
Hillested Kræmmermarked @ Binnitsevej 9

Lille hyggeligt kræmmermarked.
Kom og gør en god handel!
Se vores flotte plads, som lokale frivillige passer og plejer året rundt.
Husk kontanter, da ikke alle tager imod mobilpay.

Horreby Lyng Naturrum åbner Spangsvej 1
maj 25 kl. 10:00 – 13:00

Horreby Lyng Naturrum – en helt enestående mulighed for at kunne opleve højmosen Horreby Lyngs kultur- og naturhistorie – åbner lørdag den 25. maj 2019

Lørdag den 25. maj 2019 kl. 10-13 åbner Guldborgsund Kommune for en helt enestående mulighed for at kunne opleve højmosen Horreby Lyngs kultur- og naturhistorie.

– Åbningen af Naturrummet er en milepæl på den store rejse med naturgenopretning af Horreby Lyng – Lolland-Falsters største højmose, udtaler Frederik Cordes, Leder af Natur, Guldborgsund Kommune.

Opførelsen af Horreby Lyng Naturrum er en del af det store EU LIFE-naturgenopretningsprojekt, som kommunen sammen med dens lodsejere har arbejdet på siden 2013.

I vores dialog omkring hele projektet har vi mødt en meget stor lokal støtte, opbakning og ejerskab til hele projektet fra lodsejerne om at genskabe højmosen – og om at fortælle om historien, oplevelserne og samtidig invitere til nye oplevelser i Horreby Lyng. Vi har lavet stier, opsat borde/bænke, opsat informationstavler og afholdt naturvejlederture. – Åbningen af Horreby Lyng Naturrum er kronen på værket, slutter Frederik Cordes.

Kom og oplev historier om de ”farlige slanger”, hugorm og snog – den kødædende plante, soldug, og den sjældne stor kærguldsmed samt om barnekraniet fra jernalderen – måske en ofring.

 

Naturrummet er i sig selv en helt særlig bygning, da den er bæredygtig, fordi den er baseret på lokale ideer, den er bygget af træ, primært fra Horreby Lyng, og fordi den nu skal anvendes til at fortælle vores fælles historie.

Naturrummet bakker ligeledes op om Lolland og Guldborgsund Kommuners fælles projekt ”dannelsesrygsækken”, da stedet fremover vil danne grobund for undervisning/aktiviteter for skolerne. Etableringen af Naturrummet er en efterlevelse af Guldborgsund Kommunes Naturpolitik om, at vi skal tilgodese benyttelse og beskyttelse.

 

Klovneløb – Nykøbing F Strandboulevarden
maj 25 kl. 10:00 – 13:00
Klovneløb - Nykøbing F @ Strandboulevarden | Maribo | Danmark

Klovneløbet er et familieløb, hvor alle der kan kravle, gå, rulle eller løbe, kan være med.

I maj vil Kragereden Det private børnehus være værter for Klovneløb, der samler glade børnefamilier og motionister til en dag med masser af smil og aktivitet.

Det handler ikke om at være hurtigst – det handler om at få en hyggelig og sjov dag, og samtidig støtte et godt formål. Det koster 70 kroner at deltage i Klovneløb. Heraf går mindst 58 kr. direkte til Danske Hospitalsklovnes arbejde.

Der er to ruter på 2 km og 5 km

Tilmelding via følgende link:

https://danskehospitalsklovne.dk/content/klovneløb-nykøbing-falster-2019

Danske Hospitalsklovne støtter indlagte børn igennem deres sygdomsforløb. Vi spreder smil og glæde hos indlagte børn og familier, når der er allermest brug for det.

Et hjerterum hvor alt er muligt

Når hospitalsklovnen træder ind på hospitalsstuen, træder sygdommen i baggrunden. Hospitalsklovnen forvandler hospitalsstuen til et hjerterum fuld af leg og magi og skaber sammen med barnet et univers, hvor alt er muligt. Hospitalsklovnen ser det raske barn i det syge barn, og barnet får et pusterum fra sygdommen – barnet får lov til at være barn – ligesom alle andre børn.

Hospitalsklovnen fornemmer, hvad barnet oplever i og omkring sig, og reagerer ud fra det enkelte barns signaler fx når et barn er bange eller har brug for at få tankerne væk fra det hele. Ved at få plads til sine følelser, bliver barnets selvtillid styrket og det giver bedre overskud til at stå sygdomsforløbet igennem.

Det indlagte barn får en farverig og fortrolig ven i hospitalsklovnen. En ven som kan åbne op for barnets lyst til leg, men også for en snak om tanker og bekymringer. En tryg hånd at holde i, når livet gør ondt.

En kuffert fuld af faglighed

Hospitalsklovnen møder barnet, når det er allermest sårbart. Det kræver en helt særlig faglighed –og et tæt samarbejde med personalet på hospitalerne. I Danske Hospitalsklovne gennemgår alle hospitalsklovne en internationalt anerkendt uddannelse på halvandet år og efteruddannes løbende.

 

Tækkedag på Lyttesholm Lyttesholm Naturacenter
maj 25 kl. 10:00 – 15:00
Tækkedag på Lyttesholm @ Lyttesholm Naturacenter | Rødby | Danmark

Klaus Østergaard vil fortælle om tagtækning, Og Bjarke vil vise det i praksis.

ÅBENT HUS – UDSTILLINGEN ÅBNER FOR PUBLIKUM
Denne dag åbner udstillingen. Der er udstoppede fugle og dyr fra området. Plancher fortæller om områdets og Fyrtårnets historie.
Plancher fortæller om fugle- insekt- blomster- og dyrelivet.

Der kan købes kaffe og kage, og medbragt mad kan spises.

 

Tør du holde en krabbe! – Havnens Dag i Nakskov Havn ved Toldboden
maj 25 kl. 10:00 – 14:00
Tør du holde en krabbe! - Havnens Dag i Nakskov Havn @ ved Toldboden

Se nogle af de sjove smådyr som du kan opleve i Naturpark Nakskov Fjord. Naturvejlederen har været på indsamlingstur og medbringer i akvarier nogle af de levende smådyr, krabber og fisk, som du kan finde på det lave vand.

 

Havnens Dag i Nakskov Havn ved Toldboden
maj 25 kl. 11:00 – 15:00
Havnens Dag i Nakskov Havn @ ved Toldboden

Borgmester Holger Schou Rasmussen byder “Najaden”velkommen og åbner Vild med vand

Nakskovs adoptionsskib “Najaden” ankommer, saluteres og bydes velkommen af borgmester Holger Schou Rasmussen, Lolland Kommune

Der er åben i værkstederne med dampmotorer, spændende udstillinger (bl.a. om ”Tuxen og Hammerich”),
– de opstillede vandlegeredskaber fra Nysted tages i brug –
– åben på Skibs- og Søfartsmuseet (bl.a. med udstilling af model af skoleskibet ”København, hvor Bjarne Poulsen fortæller om modelbygning) – åben 1. sal i Havnebygningen (her vil der være flere historiske foredrag (imellem disse vises film om Nakskov Havn 1930-45)
– åbent hus i Nakskov Marineforening
– åbent skib på ”Najaden” (kl. 11.15-13.00 og kl. 15.00-17.00),
”Lady Dora”, NH1, ”Johanne” (?)
– musik – servering af mad og drikkevarer –
– Nakskovspejderne lærer os at binde knob og lave ringspil
– Naturvejlederen lærer os at fiske krabber og andre spændende vandaktiviteter (kl. 11-15)
– Center for Handicap præsenterer ”Jumping Fitness”, sofacykler, Frivillighedsforening, borgere fra cafeen sammen med Lasse Schwartz (Folkesundhed og Udvikling)
– Nakskov lokalhistoriske Arkiv har udstilling i ”de sorte huse” overfor Theisens Gård

3 af Nakskov Sejlklubs H-både giver en demonstration af deres kunnen i havnen
Kunstner Kit Kjærbye bygger en havfrue med børn, som gæster havnen – det foregår i værkstederne I Nakskov
Foredrag v. Ole Munksgaard: ” Handel og søfarts betydning for Nakskovs vækst og rolle mellem ca. 1200 og 1660” (1. sal i Havnebygningen)

Nakskov Brandmuseum rykker ud med deres brandsprøjter og laver deres populære skumudlægning til stor glæde for børn og barnlige sjæle.

Kig forbi på 1. sal i Havnebygningen kl. 140.30-15 og hør fhv. lektor Ole A. Munksgaards foredrag om Albuen – fra handelsplads, over fast beboet fiskerleje til rekreativt område.
Efter foredraget kan du se små filmklip fra Nakskov Havn ca. 1935-1945.

Kom glad og vær med på Kragenæs Marina – det bliver sjovt!

Havnens Dag i Toreby Sejklub Toreby Sejlklub
maj 25 kl. 11:00 – 16:00
Havnens Dag i Toreby Sejklub @ Toreby Sejlklub

Salg af grillpølser, øl, vin og vand fra grillen ved klubhuset
Lysbilledshow i klubhuset. Fritidssejlads og oplevelser til søs og i Toreby Sejlklub.
“Åben båd”. Kig ind i en sejlbåd eller motorbåd i havnen.
Få en snak med en fritidssejler om sejlads og klubliv.

Den Store Havefest Poul Martin Mølllers Vej
maj 25 kl. 14:00 – 22:00
Den Store Havefest @ Poul Martin Mølllers Vej | Nykøbing Falster | Danmark

Sko og Torp kommer og spiller, og derudover har vi lokale kunstner der vinder kulturel samråds musikpris.

Musikken slutter af med Burgermeisters, som også er lokale drenge, der vender hjem for at underholde.

Henrik Westergaard (kendt fra Radio sydhavsørene) Er konference på dagen.

Vi har lokal øl fra Krenkerup.

Vi har legeområde til børn. Der sker så meget, og lokale foreninger hjælper til med opgaver på dagen. Så det er en stor have fest , hvor vi sammen prøver at give en god dag med musik, hygge,gratis til alle der har lyst .

Der må ikke medbringes mad og drikke, da det er salg fra dette, vi prøver at dække udgifter med.

 

OBS ændret adresse fra sidste år.

Fernisering: En fotografisk Brokade Gedser Marinestation
maj 25 kl. 14:00 – 15:30
Fernisering: En fotografisk Brokade @ Gedser Marinestation | Gedser | Danmark

Kendte og mindre kendte vinkler – på kendte og mindre kendte broer. Fra Gedser til Skagen.

Fotograferne Schmidt & Bergmann udstiller på Marinestationen i Gedser fra 25.5 – 2.6. Alle dage fra 10 – 16.

Udstillingen åbnes officielt af borgmester John Brædder den 25/5 klokken 14.00, hvor der også bydes på et glas og lidt snacks.

Kira Martini hos Riverside Jernbanecafeen
maj 25 kl. 14:00 – 17:00
Kira Martini hos Riverside @ Jernbanecafeen | Nykøbing Falster | Danmark

Den 31-årige sangerinde Kira Martini hører til de jazzkunstnere, der kan og vil mange ting. Men i modsætning til de fleste andre, så formår hun at bevæge sig omkring i sit mangesidige univers, uden at der bliver tale om en zig-zag-kurs. Kort sagt – hun er sig selv hele vejen, og med sin fine stemme og engagement er hun kvinde for at levere en musikoplevelse, hvor også variationerne bidrager til et smukt og helstøbt resultat.

På sit aktuelle album lægger hun godt ud med en gammel jazztraver i form af Bessie Smiths “Give Me A Pigfoot”, og det gør hun sejt og medrivende. Også fordi at hun samtidig præsenterer os for det hold af herligt håndplukkede musikere, der bare er med på stemning såvel som idéer.

Det handler om yngre kræfter som pianisten Mads Søndergaard, bassisten Joel Illerhag, trommeslageren Morten Ærø og trompetisten Peter Marott.

 

 

 

Bandbesætning:

Thomas l´Etienne clarinet, tenorsax, vocal

Finn Burich trombone, vocal

Torben Bøtker Bjørnskov bas

Martin Schack piano

Espen Laub von Lillienskjold drums

maj
26
søn
2019
Bagedyst på Errindlevs Loppe- og Landsbymarked Errindlevhallen
maj 26 kl. 10:00 – 12:00
Bagedyst på Errindlevs Loppe- og Landsbymarked @ Errindlevhallen

Er der en indre bagedyst deltager i dig?

Så vær med når vi kårer de lækreste, de smukkeste og dem med den gode krumme i diciplinerne

Årets Landsbylagkage, årets Landsbyskærekage og årets Landsbysmåkager!

 

Alle er velkomne uanset alder, ambitionsniveau og erfaring.  Vind præmier i de 3 kategorier.

Kontakt os på errindlevbagedyst@gmail.com for forespørgsler og tilmelding.

Tilmelding er gratis, men vi forbeholder os retten til at sælge alle kager på dagens marked som led i indsamlingen til Errindlevhallen.

 

OBS: Alle deltagere kan kun deltage én gang i hver kategori. Kagerne skal være hjemmelavet fra bunden. Alle deltager skal tilmelde sig senest fredag d. 24 maj 2019 på mail til errindlevbagedyst@gmail.com. Alle deltagere skal have tjekket ind og indregistreret deres tilstedeværelse og kager mellem kl 10.00-10.30 i tjek in ved bagedyst teltet.  Ved tilmelding accepterer man, at errindlevhallen kan sælge kagerne. Alt overskud går gennem loppemarkedet til Errindlevhallen. Kategorier: Årets landsbyLAGKAGE – Lagkagerne skal bestå af min. tre lag kagebund og min. en slags fyld. Årets landsbySKÆREKAGE  – Skærekagen skal bestå af én kage bagt i form. Årets landsbySMÅKAGE – Småkagerne skal bestå af minimum 24 stk, ensartede kager, á en slags/smagsvariant.

Gå i Leonardo da Vincis fodspor på Middelaldercentret Middelaldercentret
maj 26 kl. 10:00 – 16:00
Gå i Leonardo da Vincis fodspor på Middelaldercentret @ Middelaldercentret | Nykøbing Falster | Danmark

Den 2. maj 2019 var det præcis 500 år siden Leonardo da Vinci døde og det markeres verden over i hele maj måned – også på Middelaldercentret.

 

Vi har siden den første blide blev bygget i 1989 været inspireret af Leonardo og datidens mange opfindere, og vi har igennem tiden bygget flere rekonstruktioner af hans maskiner.
Fascinationen af Leonardo da Vinci mundede ud i Teknologiparken, som vi åbnede i 2014, og som siden har været brugt til at formidle de mange opfindelser og teknologiske vidundere, der rent faktisk kom frem i den sene middelalder.

 

Med Teknologiparken vil vi gerne vise, at middelalderen var en periode med udvikling, med forskning, videnskabelige forsøg og oplysning. Der skete en masse, der lagde grobund for det samfund vi har i dag.

 

Lørdag og søndag den 25.-26. maj kan du således komme ind og opleve Middelaldercentret for kun 25. kr. pr. person og få en gratis rundvisning i Teknologiparken, hvor vores dygtige formidlere vil fortælle om de mange fantastiske og finurlige opfindelser Leonardo da Vinci og de andre middelalderlige opfindere gjorde.

 

Gratis rundvisning i Teknologiparken kl. 11:00 og 14:15 lørdag og søndag.

Saksfjed Inddæmning på Fuglenes Dag Lyttesholm
maj 26 kl. 10:00 – 13:00
Saksfjed Inddæmning på Fuglenes Dag @ Lyttesholm | Rødby | Danmark

Nu er luften fuld af sang og foråret i fuldt flor. Vi lytter efter og ser på de ankomne sangfugle og det øvrige fugleliv.

På denne årstid er der altid chance for overraskende fugleiagttagelser. Vi kigger også på områdets flora og fortæller om inddæmningens og landskabets historie.

Vi besøger bl.a. nogle af de arealer i inddæmningen som er ejet af Fugleværnsfonden.

 

Turen afsluttes med et besøg på Lyttesholm Naturcenter, hvor vi kan indtage vores medbragte frokost.

Der er mulighed for at købe en kop kaffe på Lyttesholm.


 

Arrangør: Lyttesholm Naturcenter i samarbejde med Fugleværnsfonden.

 

Turleder: Naturvejleder Uffe Nielsen.

 

Guldfireren i Kettinge Kirke Kettinge Kirke
maj 26 kl. 15:00 – 16:30

De danske guldalder-komponisters sange og salmer kendes fra f.eks. Højskolesangbogen og Salmebogen, hvor navne som Lange-Müller, Weyse, Hartmann osv. nok er mange bekendt.

Guldalderens vokalmusik og kortradition, med afstikkere til mere moderne melodier og satser, bliver hos Guldfireren præsenteret som 4-stemmigt a cappella-kor, og undervejs fortælles der korte anekdoter om de enkelte satser

Munch og den Norske Tone på KUMUS KUMUS
maj 26 kl. 15:00 – 16:30
Munch og den Norske Tone på KUMUS @ KUMUS | Toreby | Danmark

I anledning af åbningen af Munch-udstillingen på Fuglsang Kunstmuseum, forener norsk billede og lyd sig i en koncert med Nyk. F. koret og Hardangerfelespilleren Henriette Ambæk Flach, født i Danmark, bosat i Sverige, mester i norsk folkemusik.

Nyk. F koret, som ledes af den norskfødte Aase Sløgedal, synger en stemningsmættet blanding af dansk og norsk tone, med sange fra både den danske og norske sangskat.

Henriette Ambæk Flach hensætter os på forrygende vis til de vestnorske fjelde og fjorde. Henriette er en mangfoldig musiker, der med inspiration fra nordisk, amerikansk og skotsk musik har skabt sit helt eget og unikke udtryk.

Henriette spiler i bandet Tailcoat og en del af det DMA-vindende band Mynsterland og den dansk/finske trio Jäntelag. Hun er i dag en af Danmarks nye folkemusik-talenter.

 

 

maj
27
man
2019
Indlevering – Minder fra Maribo Lolland-Falsters Stiftsmuseum
maj 27 kl. 10:00 – 14:00
Indlevering - Minder fra Maribo @ Lolland-Falsters Stiftsmuseum

Museum Lolland-Falster er i fuld gang med en ny særudstilling Maribo Minder, der skal vises på Stiftsmuseet i Maribo til efteråret – og vi har brug for din hjælp!

“Udstillingen Maribo Minder tager udgangspunkt i lokalbefolkningens erindringer fra Maribo by. Om barndom, ungdom, arbejdsliv, fritid eller særlige begivenheder, der er foregået i livet eller byen”, fortæller Alexandra Damgaard, historiker og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Som en start på udstillingen afholder museet tre indsamlingsdage i foråret. Her er alle velkomne til at komme forbi med fotografier, malerier, legetøj eller arvestykker, som fortæller historien om DIT Maribo? Museet vil nemlig rigtig gerne låne dine minder til denne særudstilling.

“Ved at indlåne autentiske genstande fra byens borgere får Maribo Minder udstillingen en ny og anderledes vinkel end en traditionel museumsudstilling. Og vi er spændte på, hvilke genstande, historier og minder maribonitterne har lyst til at dele med museet”, fortæller Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Museet vil gerne høre og se jeres historier og jeres minder om Maribo gennem tiden på en af vores indsamlingsdage på Stiftsmuseet i Maribo:

Lørdag d. 6. april, kl. 10-14

Torsdag d. 2. maj, kl. 10-14

Mandag d. 27. maj, kl. 10-14

Ladywalk Nakskov Lienlund, 4900 Naksk
maj 27 kl. 18:30 – 21:30
Ladywalk Nakskov @ Lienlund, 4900 Naksk | Nakskov | Danmark

Tilmeld dig Ladywalk, du får en dejlig aften fyldt med oplevelser, venindetid og skønne minder.
Tag din veninde, nabo, kollega eller datter i hånden på den 7 eller 12km. lange rute
i den smukke natur og skab nogle uforglemmelige stunder sammen.

Program for dagen:
15.30 Åbning for udlevering af T-shirts og rygposer
18.00 Velkomst og velkomsttale v. elitesvømmer, Jeanette Ottesen.
18.10 Opvarmning og overrækkelse af pokaler til de 3 største hold
18.30 Start
21.30 Skal alle være i mål

Tilmelder du dig inden den 29. april 2019, vil du modtage årets T-shirt samt rygpose.

Vi glæder os til at se jer til en hyggelig aften i Nakskov.

Selve ruten starter ad Lienlundparken, derefter går turen langs Inderfjorden til Færgelandsparken og videre ud på Maglehøjvej.

Efter et besøg på væskedepot fortsætter ruten ud på Ringstien, hvor man kommer gennem nogle spændende naturområder.

På venstre side af Ringstien løber Halsted Å, og den fører tilbage til Lienlundparken, hvor turen startede.

maj
28
tirs
2019
Tre fortællinger om dyr Sakskøbing Bibliotek
maj 28 kl. 12:00 – 14:00
Tre fortællinger om dyr @ Sakskøbing Bibliotek

Kom med til et par hyggelige timer, når bibliotekar Susanne Hankel fortæller tre historier om dyr. Vi taler om historierne og ser på forskellige effekter, som optræder i historierne. Fx et muldvarpeskind og et agern.

Arrangementet er for børn i alderen 2 til 6 år og deres voksne.

BilletterDet er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra tirsdag den 30. april kl. 10.00.

maj
29
ons
2019
Levendegørelse i Kapellanhuset Frilandsmuseet Maribo
maj 29 kl. 11:00 – 15:00
Levendegørelse i Kapellanhuset @ Frilandsmuseet Maribo | Maribo | Danmark

Hen over sommeren bliver Frilandsmuseets Kapellanhus beboet, når præsteenken, hendes niece fra København samt tjenestefolk – sammen eller på skift – formidler husets historie og livet i 17- og 1800-tallet.

 

 

Ordbanko på Sakskøbing Bibliotek Sakskøbing Bibliotek
maj 29 kl. 21:00 – 23:00
Ordbanko på Sakskøbing Bibliotek @ Sakskøbing Bibliotek

Kan du lide et spil banko og en god historie? Vi skifter de traditionelle tal ud på pladerne og erstatter dem med ord i Ordbanko.
Vores bibliotekarer Nicolai Gren Hagelskjær og Peter-Clement Elmhøj Woetmann læser en historie højt, og du krydser historien af på din plade.

Pladerne får du udleveret, når du kommer, og alle kan være med.

Vi serverer kaffe, te og lidt sødt, og der vil i bedste bankostil selvfølgelig være fine præmier til vinderne.

Medlemmer af Biblioteksklubben kan købe billet fra fredag den 14. december kl. 10.00, mens ikke-medlemmer kan købe billetter fra mandag den 17. december kl. 10.00.

maj
30
tors
2019
Åbent Hus på udgravning Den tidligere vindmøllepark Syltholm
maj 30 kl. 10:00 – 13:00
Åbent Hus på udgravning @ Den tidligere vindmøllepark Syltholm

Få indblik i en ægte stenalderudgravning i Rødbyhavn og vær arkæolog for en dag

Femern A/S og Museum Lolland-Falster åbner for de arkæologiske udgravninger i Syltholm øst for Rødbyhavn. Her kan du komme helt ned i den spændende arkæologiske udgravning, hvor arkæologerne er i gang med at grave et forhistorisk offerområde ud.  “Her kan man høre om stenaldermenneskets liv og hverdag samt om stenalderens rituelle handlinger”, siger Bjørnar Måge, projektleder ved Museum Lolland Falster.

Dyk ned i en ægte stenalderudgravning i Rødbyhavn med Femern A/S og Museum Lolland-Falster øst for Rødbyhavn.

• Besøg arkæologernes stenalderudgravning.
• Vær selv arkæolog og find endnu ikke opdagede arkæologiske fund i vores miniudgravning.
• Se gravemaskinen grave, så arkæologerne kan arbejde.
• Hør hvordan det er at køre en stor gravemaskine.
• Lær mere om danmarkshistoriens største tunnelprojekt under Femern Bælt.

Kom helt ned i den spændende arkæologiske udgravning, hvor arkæologerne er i gang med at grave et forhistorisk offerområde ud. Udgravningsleder Bjørnar Måge fra Museum Lolland Falster vil fortælle om stenaldermenneskets liv og hverdag samt om stenalderens rituelle handlinger.

 

Kl. 10.30, kl. 11.15 og kl. 12.00 vil der være rundvisning
og foredrag i udgravningen. Der vil løbende være aktiviteter i området.

Vi serverer kaffe, the, kakao og kage til alle gæster.

 

 

maj
31
fre
2019
Blomsterfest på Maribo Torv Maribo Torv
maj 31 kl. 15:00 – 19:00
Blomsterfest på Maribo Torv @ Maribo Torv | Maribo | Danmark

Kom til Blomsterfest kl. 15-19. Der vil være nye kartofler og marineret-/krydder-sild.

 

jun
1
lør
2019
Sommermarked i Nysted Gammel Torv
jun 1 kl. 10:00 – 15:00
Sommermarked i Nysted @ Gammel Torv | Nysted | Danmark

Kom og sælg/- køb smukt & brugt, retro & nyt, eget kunst.

 

 

Veteranbiler i Maribo Maribo centrum
jun 1 kl. 10:00 – 14:00
Kejserens nye klæder Sakskøbing Bibliotek
jun 1 kl. 12:00 – 13:00
Kejserens nye klæder @ Sakskøbing Bibliotek

Oplev forestillingen om skrædderen, der en dag står uden for kejserens dør og lover ham et helt fantastisk stykke stof. Når han tager tøjet på, som er syet af dette klæde, har han mulighed for at se, om undersåtterne er gode til deres arbejde, eller om de er umådelig dumme. For kun den som er klog og god til sit arbejde kan se tøjet!

Kejseren har i et stykke tid haft på fornemmelsen, at folket ikke tænker som det skal, og nu har han mulighed for at se, om han har ret.
Selv om skrædderen ikke leverede det han skulle, men stak af med guld og diamanter, fik kejseren alligevel et stof som levede op til alle forventninger!

Forestillingen, der opføres af Andersens Kuffertteater, er for børn i alderen 3 til 9 år og deres voksne.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet. Det kan du gøre fra lørdag den 4. maj kl. 10.00.

P-festival P-pladsen bag Søndergade
jun 1 kl. 16:00 – 23:45

musikfestival.

Marielyst Strand Club Party Marielyst Strand
jun 1 kl. 17:00 – 22:00
Marielyst Strand Club Party @ Marielyst Strand | Væggerløse | Danmark

De kendte DJ ‘ s MILLING og MOLBECH leverer den bedste musik og så skal der danses.
Lækker mad og drikkelse kan købes på stranden, vi sørger for hyggestemning og I sørger for godt vejr.

 

jun
2
søn
2019
The Birthday Run Cementen
jun 2 kl. 10:00 – 13:00

Vi fejrer Danmarks Motorcykelmuseum’s fødselsdag den første søndag i juni ved at køre fællestur fra Cementen i Nykøbing F. til Museet i Stubbekøbing. Lige som til museets sæsonåbning og lukning.

Men her til fødselsdagen kører vi den smukke og længere vej som tager os forbi stifteren Erik Nielsens hus i Karleby og langs Falsters østkyst forbi Hesnæs strand og Næsgaard.
På museet er det muligt for deltagerne at komme ind og se udstillingen med gruppe rabat.

En søndag på KUMUS KUMUS
jun 2 kl. 10:30 – 17:00
En søndag på KUMUS @ KUMUS | Toreby | Danmark

Kom til familiedag på Fuglsang, hvor hele området med kultur og natur præsenteres.

Program:

Kl. 11 eller 12:15: Miniomvisninger i kunstmuseet (gratis, når entréen til museet er betalt)

Kl. 11:15: Tur til Skejten med naturvejleder Johnny Madsen (gratis)

Kl. 11:15 eller 12:15: Små koncerter med Ensemble Storstrøm i KUMUS for børn og voksne (gratis)

Kl. 12 – 16: Åbne, kreative værksteder i KUMUS for børn og unge (gratis)

Kl. 13: Omvisning i særudstillingen på kunstmuseet (gratis, når entréen til museet er betalt)

Kl. 14 eller 15:30: Havevandring i Fuglsang Have med landskabsarkitekt Kirsten Jensen (gratis)

Kl. 14:15: Info-punkt Fuglsang i Den Gl. Smedje med naturvejlederen (gratis)

Kl. 15: Fuglsang Musikforenings koncert i KUMUS (billetter skal købes)

Der kan købes frokost og kage/kaffe i museumscaféen og caféen i KUMUS, signatur-is fra Østerberg Ice Cream inspireret af Fuglsangområdet, og museumsbutikken har gode tilbud.

Se mere på kunstmuseets hjemmeside: www.fuglsangkunstmuseum.dk under ”Det sker”.

Billetter til de gratis arrangementer afhentes i KUMUS fra kl. 10:30.

Billetter til museumsomvisningerne hentes på kunstmuseet. Omvisningerne på kunstmuseet er gratis, når entréen er betalt (gratis for unge under 26 år).

Billetter til musikforeningens koncert (gratis for unge under 25 år) købes i KUMUS eller via musikforeningens hjemmeside http://fuglsangmusikforening.dk/Koncerter/sæson%202018%20-%202019/ensemble%20%20blackguard.html

Arrangører: Fuglsang Kunstmuseums Venner, Fuglsang Musikforening og Ensemble Storstrøms Venneforening.

 

Ensemble Blackguard på KUMUS KUMUS
jun 2 kl. 15:00 – 17:30
Ensemble Blackguard på KUMUS @ KUMUS | Toreby | Danmark

400 år gammel musik

– det kan godt lyde lidt kedeligt, men lad jer ikke narre: Hvis man tænker på tiden som den periode, hvor man byggede stort og prægtigt – som f.eks. Rosenborg, Rundetårn og Børsen –; hvor man sad ved taflerne og mæskede sig i mad og ædle vine; hvor man dyrkede hofintrigerne og de amourøse eventyr, så må den tids musik være alt andet end kedelig.

Dette vil ved dagens koncert blive anskueliggjort af Ensemble Blackguard (navnet i sig selv er en joke, men den må I komme til koncerten for at høre)

Ensemblet spiller på originale instrumenter: zink, violin, dulcian, basun, violone, teorbe og cembalo/orgel.

Nogle af disse instrumentnavne lyder mærkelige, men når I har været til koncerten, har I helt styr på dem.

Særligt skal zinken fremhæves. Lene Langballe er en af de få, der mestrer instrumentet så godt, at hun kan demonstrere dets særlige egenskab: det er i stand til at efterligne den menneskelige stemme.

Kom og oplev dette specielle univers. Så er I godt rustet til at gå hjem og nyde i hvert fald maden og den ædle vin.

 

Koncert med Bobo Moreno i Domkirken Maribo Domkirke
jun 2 kl. 16:00 – 18:00
Koncert med Bobo Moreno i Domkirken @ Maribo Domkirke | Maribo | Danmark

Sanger Bobo Moreno og basunist/arrangør Steen Hansen har samlet en usædvanlig besætning med en helt unik klang. Sammen giver de nye bud på nogle af de sange fra jazz og pop, der hører til i kategorien “Uopslidelige” numre af Thad Jones, Burt Bacharach, Ray Charles, Stevie Wonder, Rod Stewart og Lennon/McCartney.

Dørene åbnes kl. 15.00

 

 

 

 

Sang og røverhistorier fra Borgen Højskolen Marielyst
jun 2 kl. 19:30 – 21:30
Sang og røverhistorier fra Borgen @ Højskolen Marielyst | Væggerløse | Danmark

Søndag 2. juni besøger Bertel Haarder og Naser Khader Højskolen Marielyst med sang og fortællinger fra det politiske liv

 For både Naser Khader og Bertel Haarder gælder de gamle ord fra ”Den danske sang er en ung blond pige” om at ”så syng da, Danmark, lad hjertet tale, thi hjertesproget er vers og sang”. På befrielsesaftenen 4. maj deltog de to herrer i en særgudstjeneste på Sjælland, hvor de sang og fortalte om, hvorfor sangen er en vigtig del af demokratiet – og det var så god en oplevelse for de to syngende politikere, at de gerne vil runde den lange, lange valgkamp af med en sangaften med indlagte fortællinger fra det politiske liv.

Det sker på Højskolen Marielyst søndag den 2. juni kl. 19:30. Naser Khader har udvalgt en række sange fra Højskolesangbogen til aftenen og Bertel har udvalgt tre af de bedste sangtekster, han selv har forfattet gennem årerne til lejligheden. Højskolens musikalske lærere, Jan Borre og Peter Søvad akkompagnerer på flygel og bas. Mellem sangene fortæller Khader og Haarder både sjove og alvorlige anekdoter fra deres liv i og uden for politik.

Der er gratis adgang og døren åbnes kl. 19.

 

jun
4
tirs
2019
Posttur med naturvejleder Havnegade i Nakskov
jun 4 kl. 9:00 – 13:30
Posttur med naturvejleder @ Havnegade i Nakskov | Nakskov | Danmark

Undervejs rundt på Danmarks ørigeste fjord, der også er Naturpark, fortæller naturvejlederen om det spændende naturområde, som rummer flere nationale seværdigheder, et unikt kulturmiljø og en lang historie. Vi besøger Enehøje med Peter Freuchens hvalkæber, og på Albuen ser vi blandt andet Nordeuropas bedst bevarede sildemarkedsplads fra middelalderen.

Bemærk: Tilmelding til postbaaden@mail.dk eller 2588 8236.

 

Turleder: Naturvejleder Klaus Bek Nielsen

Gokke på tur Stubbekøbing Bibliotek
jun 4 kl. 12:00 – 13:00
Gokke på tur @ Stubbekøbing Bibliotek

Vi får besøg af Danmarks mest nuttede affaldskværn: Hønen!

Kom og lær om høns, æg og hønsehold, når biolog Lykke Hjorth Klods kigger forbi med hønen Gokke. Prøv også selv at være høne for en dag.

Lykke Hjorth Klos er uddannet biolog og har siden 2001 arbejdet med naturformidling for børn og unge.

Arrangementet er for børn i alderen 3 til 6 år.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men husk at booke billet (voksne skal ikke have billet). Det kan du gøre fra lørdag den 4. maj kl. 10.00.

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
jun 4 kl. 13:00 – 14:00
Rundvisning på Krenkerup Bryggeri @ Krenkerup Bryggeri | Sakskøbing | Danmark

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

Elisabedst for børn Nakskov Bibliotek
jun 4 kl. 17:00 – 19:00
Elisabedst for børn @ Nakskov Bibliotek | Nakskov | Danmark
Show med Elisabeth og fællesspisning for børn 4-10 år og deres voksne

Et ca. 40-45 minutter farverigt SOLO show med dans, sang, musik og oplæsning for hele børnefamilien.

ELISABETH medbringer enkle rekvisitter og en stor håndfuld sange  fra sit omfattende bagkatalog. Herudover  fortæller ELISABETH og læser eventyrlige historier fra sine voksende børnebogsproduktion, går i dialog med publikum og kaldet det kun en god dag hvis hele forsamlingen danser til sidst! Efter forestillingen serveres børnevenlig mad.

Billetter kan bestilles på lollandbib.dk fra d. 24 maj kl 10.00.

 

 

 

jun
5
ons
2019
Levendegørelse i Kapellanhuset Frilandsmuseet Maribo
jun 5 kl. 11:00 – 15:00
Levendegørelse i Kapellanhuset @ Frilandsmuseet Maribo | Maribo | Danmark

Hen over sommeren bliver Frilandsmuseets Kapellanhus beboet, når præsteenken, hendes niece fra København samt tjenestefolk – sammen eller på skift – formidler husets historie og livet i 17- og 1800-tallet.

 

 

Grundlovsmøde på Højskolen Højskolen Marielyst
jun 5 kl. 13:30 – 16:00
Grundlovsmøde på Højskolen @ Højskolen Marielyst | Væggerløse | Danmark

I år falder grundlovsdag sammen med valgdagen til Folketinget og på Højskolen Marielyst håber man, at det vil give ekstra stor interesse for at deltage i højskolens traditionsrige grundlovsmøde og hylde det danske folkestyre.

Højskolens grundlovsmøde har to talere. Den ene er det socialdemokratiske folketingsmedlem og tidligere trafikminister, Magnus Heunicke og som er sikker på genvalg, som meningsmålingerne står i dag. Han burde også være sikret en ministerplads igen, hvis valget samme dag ender med en socialdemokratisk mindretalsregering.

Den anden taler er Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte. De fleste husker ham nok som en ung frontfigur for 25 år siden for Kristeligt Folkeparti, men da partiet blev til Kristendemokraterne forlod han det og har siden helliget sig arbejdet for de socialt dårligst stillede i vores samfund.  Som formand for Rådet for Socialt Udsatte kan han hurtigt blive en irriterende splint i foden på Socialdemokraterne, hvis de ikke som ny regering gør tilstrækkeligt for de socialt udsatte.

Mellem talerne spiller højskolens husorkester, Maries Mænd fra deres alsidige repertoire, der både rummer gamle danske evergreens, jazz standarder og irsk folkemusik.

Grundlovsmødet begynder kl. 14:00, hvor højskolens forstander, Christian Schou byder velkommen. Kl. 14:30 taler Magnus Heunicke og kl. 15:30 Jann Sjursen. Der er adgang fra kl. 13:30, hvor Maries Mænd også begynder at spille op.

Der er gratis adgang til mødet og det anbefales at medbringe stol, taburet eller et tæppe, hvis man ikke vil sidde på direkte på græsset.

 

 

HUSK AT STEMME.

jun
6
tors
2019
Havkajaksejlads – Hjelm Kystvej, Hjelm
jun 6 kl. 19:00
Havkajaksejlads - Hjelm @ Kystvej, Hjelm | Sakskøbing | Danmark

Oplev naturen fra vandsiden i en stabil havkajak. Turen er tilrettelagt for begyndere. Havkajaken låner du af naturvejlederen. Turen sker på eget ansvar. Tilmelding nødvendig!

Tilmelding kan ske tidligst 14 dage før til

Johnny Madsen, mail joma@guldborgsund.dk, mobil 2518 0920

. Max. 10 deltagere. Aldersgrænse 14 år.

Pris: Kr. 100,- Aldersgrænse 14 år.

Mødested:  Kystvej, Hjelm.

 

Munch og Goldstein. Intense linjer. Nakskov Bibliotek
jun 6 kl. 19:00 – 21:00
Munch og Goldstein. Intense linjer. @ Nakskov Bibliotek | Nakskov | Danmark
Foredrag ved inspektør, ph.d. Liza Kaaring, Fuglsang Kunstmueum.

Særudstillingen “Munch og Goldstein. Intense linjer” fortæller historien om det livslange venskab mellem den verdensberømte norske kunstner og den hidtil ukendte digter Emanuel Goldstein fra Lolland. Munchs kraftfulde og farverige træsnit sættes i udstillingen i dialog med
Goldsteins heftige digte om kærlighed og elskov.

Under foredraget vil forhenværende lektor, historiker Ole A. Munksgaard fra Nakskov lokalhistoriske Arkiv fortælle om Emanuel Goldstein og hans jødiske slægt fra Nakskov.

Udstillingen Munch og Goldstein. Intense linjer kan ses på Fuglsang Kunstmuseum 17. maj – 1. september 2019.

Gratis billetter til foredraget kan bestilles her på hjemmesiden.

 

 

 

jun
7
fre
2019
Børnesamba optog Maribo centrum
jun 7 kl. 10:00 – 13:00
Nakskov Kræmmer og Loppemarked Cirkuspladsen ved Nybv
jun 7 kl. 10:00 – 17:00
Nakskov Kræmmer og Loppemarked @ Cirkuspladsen ved Nybv | Nakskov | Danmark

Det er os en fornøjelse at invitere publikum, kræmmere, garagesælgere og andet godtfolk til hyggeligt samvær og Påske/forårsmarked på Cirkuspladsen i Nakskov.

Inges mobile køkken der sælger hjemmelavede lækkerier, kaffe, te og hendes berømte hjemmebagte kager, vil være på pladsen og klar til at friste jeres ganer!

 

 

Magisk festival Flere steder i Maribo
jun 7 kl. 13:00 – 18:00
Magisk festival @ Flere steder i Maribo

Magisk festival med Harry Potter tema.

Programmet er foreløbigt og der tages forbehold for ændringer. Opdateres løbende.

Hele dagen 11.30 – 17.00

Infosted
Her kan du få svar på alle dine spørgsmål om Magisk Festival

Det gamle rådhus

Astronomi
Bliv undervist af kloge hekse og troldmænd i det forunderlige fag Astronomi

Sognets hus

Magisk skattejagt
Gå på opdagelse i Maribos butikker, og se hvad du kan finde

Maribo

 

Begynder klokken 11.30

11.30 – 13.30
Enhjørningeponyridning

Info følger

Klimagårdens Rideklub

11.30 – 13.00
Magisk ansigtsmaling

Info følger

Torvet

11.30 – 13.00
Mød spåkonen

Info følger

Det gamle rådhus

Kun for Forrykte Festival 'Anlægget'
jun 7 kl. 15:00 – jun 8 kl. 1:00

Div. musik.

Ok Nok Kongo i Nordfalsters Koncerthus Nordfalsters Koncerthus
jun 7 kl. 19:30 – 21:00
Ok Nok Kongo i Nordfalsters Koncerthus @ Nordfalsters Koncerthus | Nørre Alslev | Danmark

Jazzsaxofonisten Thomas Agergaard kommer igen til Nordfalster – nu med sit Ok Nok Kongo Band, der op gennem 90’erne var toneangivende på den danske jazzscene i en grad der gav genlyd internationalt.

Ok Nok Kongo spiller med fem fabulerende musikere fra toppen af det danske jazzsegment og blev i 2017 under den københavnske jazzfestival omtalt af Politiken som The Missing Link mellem mellem 90’ernes noget konservative jazzscene og 0’ernes stærke bevægelse af uafhængige musikere uden fast tilknytning.

Thomas Agergaard er både kunstmaler, musiker og komponist med en række CD-udgivelser bag sig. Senest i 2017 udgav han en CD’en Black Swan med egne kompositioner med  og til Kathrine Windfeld Big Band.

Sidste gang Agergaard gæstede Nordfalsters Koncerthus var det med Thomas Blachman på trommer – denne gang er det med percussionisten Martin Maretti Andersen, der bl. a. spiller med New Jungle Orchestra og er kendt for et levende, dynamisk og virtuost spil. På guitar spiller den internationalt efterspurgte Mikkel Ploug, der sidste år i USA blev indstillet til en Grammy i kategorien ”bedste instrumentale jazzalbum” med sin CD ”Faroe”. På klarinet og saxofon medvirker ligeledes fra New Jungle Orchestra, Anders Banke, der også som solist har spillet med DR Underholdningsorkestret. I Berlingske blev hans spil omtalt som ”syndigt smukt saxofonspil”. På bas er det Nils Davidsen, der er en af de travleste bassister i Danmark, og som spiller med en lang række andre notabiliteter herhjemme og på den internationale jazzscene.

Musikken denne aften er hentet både i standardrepertoiret og i en lang række retninger i jazzen fremført legende og virtuost med blues, groove, frække temaer og farverige stemninger fra jazz gennem tiderne.

jun
8
lør
2019
Pinsemorgenkaffe Maribo Torv
jun 8 kl. 7:30 – 12:00