Kalender

Mange begivenheder også ind i august - bl.a. Hajkutterfestival og Lys over Lolland - er aflyst pga. corona, og er derfor slettet fra kalenderen. Hvis du er i tvivl, kontakt arrangøren. Museerne genåbner efterhånden fra 22.5. Der er stadig forsamlingsforbud, dvs. forvent restriktioner på adgangen i forhold til antal gæster.  
jan
27
søn
2019
Café Nostalgi Perronteatret
jan 27 kl. 14:00 – 16:00

Det er en blanding af historiefortællinger med billeder fra Ønslev, Eskilstrup, Ovstrup og Sørup fra 50’erne og 60’erne. Kom og vær med.

Med Wedel Koch, Henning Nielsen, Jim Jørgensen, Poul Andersen og Lars Dalsgård.

 

 

Kro Pension Paradis – et krimi-lystspil Frejlev Forsamlingshus
jan 27 kl. 14:00 – 17:00

Generalprøve
Søndag den 27 januar 2019 kl 14.00
Entre, kaffe og lagkage kr. 60

Premiere
Lørdag den 2 februar 2019 kl 19.00, med spisningen fra kl 17.00
Entre, platte, kaffe og kage samt musik kr. 225 pr. person.
Der spises fra kl 17.00. Kl 18.30 ryddes bordene.
Forestillingen starter kl 19.00
Efter premieren serveres der kaffe og derefter spiller Martin og Mette op til dans.
I den lille sal kan der købes øl og vand samt natmad i baren.

Billetter bestilles på tlf. nr. 91257324 Frejlev Vantore Skytteforening, det er efter først-til-mølle-princippet.

 

Orgelkoncert Sakskøbing Kirke
jan 27 kl. 16:00 – 17:30

Kirkens egen organist, Flemming Chr. Hansen, spiller den sidste koncert i rækken af indvielseskoncerter, og her kan man komme en stor del af musikhistorien igennem. Den ældste musik er af den italienske barokkomponist Frescobaldi, og den nyeste er skrevet sidste år af organisten selv.

Mellem disse yderpunkter byder programmet på musik af den store mester Johann Sebastian Bach, af romantikerne Weyse og Brahms samt af den tidligere organist i Klosterkirken, Nykøbing, Jesper Madsen.

Alle det lille orgels facetter vil derfor blive vist frem ved denne sidste indvielseskoncert. Efter koncerten er man meget velkommen til at kigge nærmere på det fine lille instrument og stille spørgsmål om dets funktion, historie, anvendelsesmuligheder osv..

 

jan
29
tirs
2019
Styrk Din Hjerne – Foredrag med Peter Lund Madsen Nakskov Teater
jan 29 kl. 19:00 – 20:30
Styrk Din Hjerne - Foredrag med Peter Lund Madsen @ Nakskov Teater

Her kan du høre om, hvad der sker i hjernen ved symptomer på demens, og om hvad vi selv kan gøre for at styrke hjernen.

Lolland Kommune, Den Boligsociale Fond og FrivilligCenter Lolland er gået sammen om et projekt, der skal bidrage til at skabe de bedste rammer for et meningsfuldt liv for borgere, som oplever hukommelsesvanskeligheder og for pårørende. Blandt andet ved hjælp af oplysning, rådgivning og aktiviteter.

Alle interesserede er velkomne til det næste arrangement, som er en aften i selskab med hjerneforsker Peter Lund Madsen. Han er læge, dr.med, speciallæge i psykiatri med særligt fokus på hjernes funktion. Han vil denne aften gøre os klogere på, hvad der sker i hjernen ved symptomer på demens, og på hvad vi selv kan gøre for at styrke hjernen.

I løbet af aftenen vil der også være mulighed for at få oplysning om de tilbud, der er på Lolland til borgere, som oplever hukommelsesvanskeligheder og til pårørende.

Max 2 billetter pr. person!

Tanzania – en alternativ rejse ind i Afrika Højskolen Marielyst
jan 29 kl. 19:30 – 21:30

Foredrag om Tanzania ved Hans Jørgen Møller og Mette Grønnegaard.
Sammen med en halv snes andre seniorer rejste Hans Jørgen Møller og Mette Grønnegaard ind i det østafrikanske land Tanzania. Udenom nationalparkerne og turistfælderne, men ind i hjertet på det smukke, smukke Afrika og dets befolkning.
Arrangeret i samarbejde med Sydfalster Folkeuniversitet.
Entréen er incl. kaffe og kage i pausen.

jan
30
ons
2019
Den danske Holocaustoverlever Nakskov Bibliotek
jan 30 kl. 11:00 – 12:30
Hanna Skop fortæller

Med udgangspunkt i sin egen historie fortæller Hanna om, hvordan det var at vokse op i Hitlers Nazityskland. Hanna oplevede Krystalnatten, sin fars deportation til KZ-lejren Buchenwald samt morens kamp for at få sig selv og de tre børn ud af det nazistiske Tyskland. I november 1939 lykkedes det familien at komme til Danmark, men oplevelsen af frihed var kort. Med Danmarks besættelse fulgte nye bekymringer og familiens anstrengelser med at søge om videre emigration til U.S.A. gik i vasken. Jødeaktionen i Oktober 1943 bragte nye udfordringer, og familien blev splittet for en periode. Hanna vil berette om flugten til og tiden i Sverige, hvor kampen for tilværelsen var hård – ikke mindst for forældrene.

Gratis billetter skal bestilles senest mandag den 28. januar.

Foredraget finder sted i anledning af Auschwitzdagen den 27. januar, der er Danmarks minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab, og markeres i samarbejde med Aldrigmere.dk. Arrangementet er målrettet de ældste klasser i skolerne, ungdomsuddannelserne og VUC, men alle andre er selvfølgelig også velkomne.

 

 

 

 

jan
31
tors
2019
Emil fra Lønneberg Nakskov Teater
jan 31 kl. 18:00 – 20:15

”EEEEMIL”, råber Anton Svendsen, så det runger i hele Katholt. Nu er Emil fra Lønneberg igen kommet galt afsted. ”Jeg gjorde det bare af godhed”, siger Emil, men det har far lidt svært ved at forstå, som han står dér med musefælden på storetåen. Emil er fuld af gode ideer – men det ender tit galt, og så må han en tur på værkstedet for at sidde og tænke lidt over sine gale streger, mens han snitter træmænd. Næsten 100 træmænd er det efterhånden blevet til.
Malkepigen Line er overbevist om, at Emil ender i helvede. Men Emils bedste ven, gårdskarlen Alfred og lillesøster Ida, synes begge, at Emil er god nok, præcis som han er. Og selvom mor Alma vrider sine hænder i fortvivlelse over Emils uheldige hittepåsomhed, så aner hun en kommende sognerådsformand i sin kærlige og kloge søn.
I Folketeatrets nye version af Emil fra Lønneberg er der gang i teaterlegen, når Emils hoved sidder fast i suppeterrinen; når Ida hejses op i flagstangen; når Kommandusen falder i Emils ulvefælde; når Emil holder gilde for sognets fattiglemmer, og når vi møder Tyttebær-Maja, Tumbe-Jokum, Bette-Rikke og alle de andre vidunderlige figurer fra Astrid Lindgrens fortælling om skarnsknægten med hjertet på rette sted.

Koncert med Christian Brodersen Aastrup Kirke
jan 31 kl. 19:00 – 20:30

Christian Brodersen er 20 år og bosat i Stubbekøbing. Han har gennem
flere år som sanger og guitarist skabt et solidt repertoire og derigennem erfaring. Hans akustiske singer/songwriter stil er sammen med hans rock-inspirerede vokal grundstenene i hans optrædener som også kan høres på tekstuniverset han bevæger sig i.

Arrangør : Menighedsrådenes Fællesudvalg på Østfalster

Der serveres kaffe/te i våbenhuset efter koncerten. Alle er velkommen.

Rundvisning og prøvesmagning – Juels Bryg Karleby Gården
jan 31 kl. 19:00 – 20:30
Rundvisning og prøvesmagning - Juels Bryg @ Karleby Gården

Prøvesmagning og rundvisning på Bryggeriet.

Kaffe og kage kan købes.  Øl kan købes til slut.

Ud over ølsmagning, vil en af husets bryggere fortælle om bryggeriet, som er udsprunget af et hobbyprojekt, men i 2018 har familien Juel investeret knap en million i et helt nyt bryghus og bryggerianlæg.

Man er gået fra 60 liter pr. bryg til 600 liter pr. bryg – hvilket stiller store krav til det salgs- og markedsføringsarbejde, der skal iværksættes i den nærmeste fremtid.

Juels Bryg er baseret på familien Juel, som består af far Henning, der er smed (og brygger), Jesper (søn, elektriker og brygger), mor Anni, som hjælper med i produktion og pakning, Mette (datter, VVS-installatør og “salgschef”), Jespers kone Stine, som hjælper med salgsarbejdet og eller er pædagog – og så lillebror Gert, som er tømrer/snedker og med til at vedligeholde lokalerne.

Det er et projekt, der stiller krav til alle deres færdigheder. Det vil sige, at alt skal kunne fungere i en verden, der ud over regnskab er helt ny for dem.

Koncert med Aktiv Fritids Seniororkester Højskolen Marielyst
jan 31 kl. 19:30 – 20:30

Aktiv Fritids Seniororkester blev stiftet i foråret 1999 og lægger vægt på publikumsvenlig musik, som man både kan synge og danse til.
Orkestret er præget af en høj grad af kvalitet, ligesom spilleglæden er meget tydelig.
Besætningen består af dirigent og arrangør, Palle Danielsen derudover harmonikaer, violiner, saxofoner, basuner, trompeter, klarinetter, guitar, bas, tværfløjter, klaver og trommer.
Entréen betales ved indgangen.

feb
1
fre
2019
Lars Lilholt og Shaka Loveless i Domkirken Maribo Domkirke
feb 1 kl. 20:00 – 21:15

Shaka Loveless og Lars Lilholt kommer til Maribo. De to spillemænd vil med hver deres guitar invitere publikum inden for til en anderledes koncertoplevelse, der byder på både musikalske nyfortolkninger, historiefortælling og et dyk ned i bagkatalogerne.

 

 

The Mojo Makers Nykøbing F Teater
feb 1 kl. 20:00 – 23:00
The Mojo Makers @ Nykøbing F Teater

Den danske blues soul gruppe Mojo Makers opnåede med deres første pladeudspil “Wait til the morning” en massiv airplay. De blev bla. spillet på Radio NDR i Tyskland BBC i England, Lå solidt placeret i top ti tyve i bestseller bluesrock genren i Tyskland i over et år. De modtog super gode anmeldelser i diverse aviser musikmagasiner i hele Europa. blev derudover nomineret til en Danish Music Awards for bedste blues udgivelse i 2013 . Alt i alt et kæmpe gennembrud for gruppen.

Sanger sangskriver fortæller Kasper Osman fortæller: “Nu mere end nogensinde har vi brug for blues/gospel temaet i vores liv. I en kompleks verden som i dag med stadig flere ting at tage stilling til, hjælper bluesen gospel os til at finde jordforbindelsen se de vigtige ting her i livet”

Med afsæt i den gamle bluestradition afsøger Mojo Makers genrens mange muligheder. Bandet har fundet sin lyd gennem de utallige koncerter de har spillet de sidste 3 år i hele Europa. Udtrykket er ægte håndspillet med en kompromisløshed ærlighed der er bandets varemærke.

TSØ Kamp Maribo Hallerne
feb 1 kl. 20:00 – 21:30

Køge Håndbold

5 x Vuust Nysted Biografteater
feb 1 kl. 20:30 – 22:30

Efternavnet Vuust forbindes ofte med noget af det bedste Danmark kan præstere inden for jazz- og underholdningsmusik, og nu er det muligt at opleve en koncert med hele fem af slagsen:

Sangerinde Clara Vuust, som har udgivet 3 albums med fremragende anmeldelser, senest ”Before You Walk Away” i 2018.

Saxofonist Christian Vuust, der blandt andet er kendt for sit dybdegående arbejde med den nordiske tone i sin musik.

Bassist Peter Vuust, der ud over at tilhøre eliten af jazzmusikere er professor og Danmarks førende hjerneforsker i musik. Har skrevet bogen ”Musik på hjernen”.

Endelig er der Peters sønner Frederik og Mikkel Vuust på henholdsvis klaver og trommer – begge formentlig med en lovende musikalsk karriere foran sig.

De 5 x Vuust har tilsammen medvirket på over 140 albums og hver for sig optrådt i et hav af musikalske sammenhænge. Nu samles de til en unik koncertoplevelse, hvor de vil fortolke et bredt repertoire af gamle klassikere og egne kompositioner.

Oplev en koncert i en hyggelig og afslappet atmosfære fra scenen i Nystred Biograf-Teater. Det swingende og afvekslende repertoire vil bestå af håndplukkede standards, et udvalg af Peters kompositioner og vokal-jazz af bl.a. sydlandsk/latinamerikansk karakter sunget af Clara.

.

Clara Vuust: Vokal
Christian Vuust: Sax
Peter Vuust: Bas
Frederik Vuust: Klaver
Mikkel Vuust: Trommer

feb
2
lør
2019
Ølfestival Nykøbing F Hallerne
feb 2 kl. 12:30 – 15:00

14 forskellige bryggeristande med over 100 forskellige øl: Riis, Væggerløse Håndbryg, Krenkerup…

 

Familiekoncert med Phønix Kulturfabrikken
feb 2 kl. 14:00 – 15:00

Tag unger og bedsteforældre under armen og lad bandet Phønix trække jer ind i en spændende verden af gamle melodier, sange, remser, rytmer og historier, som er vokset ud af den danske musikkultur.

Med basklarinet, norsk seljefløjte, harmonika og percussion giver Phønix nyt liv til folkemusikken. Phønix har spillet i store dele af verden, på de største folk-festivaler og de mest intime klubscener.

Det bliver en intens og musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige – en fryd for både små og stores ører og øjne.

Koncert med CoCo Klosterkirken
feb 2 kl. 15:00 – 16:30

I samarbejde med Fuglsang Musikforening kommer Co Co i stor opstilling med Lars Ulrik Mortensen som dirigent. Programmet er koncerter fra barokken.

Vi skal høre ikke mindre end 7 stykker af nogle af de mest yndede barokkomponister: Telemann, Vivaldi og Bach (hans Brandenburgkoncert nr. 3), samt et par stykker af den mindre kendte Muffat. Billetter sælges ved indgangen til kr. 150,00 kr. Medlemmer af Fuglsang Musikforening betaler kr.75,00.

 

Sigurds Danmarkshistorie Nykøbing F. Teater
feb 2 kl. 15:00 – 16:45

-teaterkoncert for alle fra 5 – 100 år

Sofies far har opfundet en tidsmaskine, og ved en fejl bliver

Sofie tryllet tilbage til Danmarkshistoriens begyndelse. Hun

oplever istiden og stenalderfolket, hun møder Egtvedpigen,

Grauballemanden, vikingerne og munkene – i guldalderen

møder hun både H.C. Andersen og Grundtvig – og efter

krigen i 1864 når hun frem til den moderne tid, hvor hun møder

sine egne forfædre og dermed sin egen nære historie. Hele tiden

bygger dramaet på, om Sofie og hendes far kan genforenes.

Forestillingen slutter med det åbne spørgsmål til publikum:

Hvad kan vi bruge historien til, og hvordan kan vi dele den

med hinanden på tværs af generationerne?

 

www.sigurdsdanmarkshistorie.dk

 

Medvirkende: Sigurd Barrett, Adam Ild Rohweder,

Ellinor Barrett/Dagmar Barrett, Eskild Dohn, Martin Knudsen,

dansere m. fl.

Forfatter og Komponist: Sigurd Barrett

Instruktion: Louise Schouw

Dramatiker: Miriam Frandsen

 

Kro Pension Paradis – et krimi-lystspil Frejlev Forsamlingshus
feb 2 kl. 17:00 – 20:00

Premiere
Lørdag den 2 februar 2019 kl 19.00, med spisningen fra kl 17.00
Entre, platte, kaffe og kage samt musik kr. 225 pr. person.
Der spises fra kl 17.00. Kl 18.30 ryddes bordene.
Forestillingen starter kl 19.00
Efter premieren serveres der kaffe og derefter spiller Martin og Mette op til dans.
I den lille sal kan der købes øl og vand samt natmad i baren.

Billetter bestilles på tlf. nr. 91257324 Frejlev Vantore Skytteforening, det er efter først-til-mølle-princippet.

feb
3
søn
2019
Café Nostalgi Perronteatret
feb 3 kl. 14:00 – 16:00

Det er en blanding af historiefortællinger med billeder fra Ønslev, Eskilstrup, Ovstrup og Sørup fra 50’erne og 60’erne. Kom og vær med.

Med Wedel Koch, Henning Nielsen, Jim Jørgensen, Poul Andersen og Lars Dalsgård.

 

 

Nytårskoncert på MejeriGaarden MejeriGaarden
feb 3 kl. 15:00 – 18:00

– Kaya Brüel og Ole Kibsgaard med MusikBeRigets Strygekvartet.

Kaya Brüel har udgivet et hav af musik og er også kendt som skuespiller, bla. i comedy gruppen City Singler og for roller i TV og diverse musicals.
Ole Kibsgaard, er en af landets bedste og mest brugte guitarister, og desuden også kendt som TV vært. Det musikalske makkerpar har sammen med violinist Lisbeth Sagen, som er ophavskvinde til projektet MusikBeRiget, besøgt landets hospitaler med en strygekvartet. Musikerne kommer helt ind på stuerne til de indlagte og giver dem et pusterum i en ellers hård tid.

Nu kan i opleve denne unikke konstellation, som uden tvivl er en helt uforglemmelig oplevelse. Der er plads til god musik, grin og gråd, til at glædes og gribes helt ind i hjertet.

Repertoiret er en skøn blanding af sange. Man kan opleve Kaya’s smukke version af Shower The People eller Tommy Seebach’s Under Stjernerne, samt andre gode sange, den vuggende Sway eller Beatles’ Norwegian Wood. Alle i Ole Kibsgaard’s flotte strygearrangementer.

Udtalelse fra sundheds fagligt personale på riget:
”Man kan forberede sig på en ubehagelig samtale med en læge, man kan barrikadere sig, inden man skal til psykolog. Men musikken kan du aldrig holde ude, den siver ind. Musikken er det sprog, der trykker på de knapper vi andre ikke kan nå”.

NFH Kamp Nykøbing F Hallen
feb 3 kl. 18:00 – 19:30

Womens EHF Cup: NFH – SCM Craiova

De fire nordiske årstider – en akvarelkoncert Højskolen Marielyst
feb 3 kl. 19:30 – 21:00

Pianisten Malene Thastum har indstuderet nordiske komponister, hvis musik illustrerer årstiderne. Komponisterne er bl.a. Edward Grieg.
Under koncerten vises akvareller af Kåre Lind, der foruden at være lærer på Højskolen Marielyst er en yderst aktiv kunstmaler. Akvarellerne er alle fra Kåres hjemegn og viser Sorø sø i alle årstidens perioder og farver.
En akvarelkoncert med musik og kunst i en skøn forening.
Entréen betales ved indgangen.

feb
4
man
2019
Fra kokkeelev til revydirektør Højskolen Marielyst
feb 4 kl. 18:30 – 21:30

Fra kokkeelev til revydirektør

Flemming Krøll blev landskendt som visesanger i 1973, da han i monopolfjernsynets dage optrådte i det populære program ”Musikalske venner”. Det var dengang, at der cirka var 2 millioner seere til alle DR’s underholdningsprogrammer. Året efter udkom hans første LP og siden er det blevet til 16 LP/CD’er  med bl.a. Evert Taube, Tom Lehrer, Halfdan Rasmussen og forskellige muntre revyviser.

Visesangen førte ham til revyen og siden sommeren 1979 har han lavet revy forskellige steder i landet. I 1985 overtog han Nykøbing F. Revyen, der stod for at skulle lukke efter Volmer Sørensen var rejst, men Flemming fik på få år revyen tilbage som landets næststørste revy og havde 8 meget succesfulde år. I 1995 søgte han nye græsgange i Svendborg, men efter fire år i det fynske, vendte han tilbage til Nykøbing og har stået i spidsen for 20 sæsoner med rekord i i anerkendende priser og nomineringer.

Nu er Krøll hoppet ned fra scenen, men bliver i revyen, som producer til 2021. Krøll vil igen rundt i landet med sin guitar og more publikum med historien om ny-danskeren Achmed, Thorbjørn m. skoda støvlerne og revyvisen om de forsvundne wc-kumme-knopper.

Aftenen med Flemming Krøll er årets første i rækken af højskolen og LOF’s fælles arrangementer med indledende middag på højskolen.

Arr. i samarbejde med LOF Guldborgsund.
Folkekøkken og Foredrag kl. 18.30: 175,- kr. (billetter skal købes senest d. 1. februar)
Foredrag kl. 19.30: 100,- kr.
KØB BILLET

ADHD og autisme Nakskov Bibliotek
feb 4 kl. 19:00 – 21:30

Når ADHD og Aspergers syndrom følges kan livet blive svært.

Dette arrangement giver inspiration til at håndtere hverdagen og livet med ADHD og Aspergers syndrom og fortæller om kendetegn, symptomer og muligheder for behandling/støtte til mennesker med de to diagnoser.

Tilmelding via linket nødvendig.

feb
5
tirs
2019
Jorden rundt med Emil, Theis og Havana Nykøbing F Teater
feb 5 kl. 19:00 – 22:00

På denne unikke aften har du mulighed for at opleve et helt nyt foredrag, hvor Emil og Theis Erichsen samlet fortæller om deres opvækst i nok landets mest kendte sejlerfamilie – med far Mikkel Beha og farfar Troels Kløvedal. Og selvfølgelig også om deres tre-årige verdensomsejling med Havana, hvor de som brødre kom tættere på hinanden end de fleste.

Theis og Emil var kun 20 og 23 år gamle, da de drog ud på den tre år lange jordomsejling, og mange danskere kiggede med hjemmefra, da drengenes rejse også blev til tv-serien Kurs mod fjerne kyster.

Men ikke alle historier fik plads i TV-programmerne, og nu tager Emil og Theis ud og fortæller om alt det, der også foregik, når kameraet ikke var med ombord.

Med klip og billeder fra rejsen fortæller de humoristisk og levende om at leve helt enormt tæt på hinanden, at kunne følge med i alles toiletbesøg, at lære hinandens styrker og svagheder at kende og om at opleve glæden ved at kunne virkelig meget, når du lærer at udnytte fællesskabets styrker.

Kom helt tæt på to meget forskellige, men tæt forbundne brødre
På aftenen tager de os også med tilbage i tiden til dengang de var børn og sejlede rundt med deres forældre ude på de store oceaner. De fortæller om, hvordan livet til søs har rustet dem til voksenlivet og givet dem glæden ved friheden og den forunderlige verden, vi lever i.

Vinterkoncert i Stubbekøbing kirke Stubbekøbing Kirke
feb 5 kl. 19:30 – 21:00
Vinterkoncert i Stubbekøbing kirke @ Stubbekøbing Kirke | Stubbekøbing | Danmark

Der er vinterkoncert i Stubbekøbing kirke, den 5. februar med Kalvehavekoret. Kalvehavekoret er et blandet kor, der har base på Møn, og der synges et program, der spænder fra Renæssancen og helt frem til dette årtusinde.
Programmet omfatter bl.a. en vintersang komponeret af korets dirigent, Gutte Kraneled, til digtet ’Sne’ af Jens August Schade. Hertil kommer en række kirkelige satser fra 15- og 1600-tallet samt selvfølgelig nogle af de velkendte, danske vintersange som ”Det er hvidt herude” og ”Der er ingenting i verden, så stille som sne”

Kalvehavekoret har eksisteret i mere end 30 år og har i alle årene været ledet af Gutte Kraneled. Medlemmerne kommer primært fra Møn og Sydsjælland.

 

feb
6
ons
2019
Græshoppesalsa Maribo Bibliotek
feb 6 kl. 10:00 – 10:45
Flyvende Prinsesse spiller teater for børn 4-9 år

Den lille græshoppe elsker at hoppe og har slet ikke tid til at sidde stille og lytte til, hvad de andre græshopper vil lære hende om den store verden udenfor. Men en dag kommer hun til at lave et kæmpespring og farer vild i den vide
verden, som er både sjov, skræmmende og ensom.

Forestillingen varer ca. 45 minutter.

Den skaldede kok Sognets Hus
feb 6 kl. 19:00 – 21:00

Foredrag med Carsten Olsen alias Den Skaldede Kok.
Olsen har flere gange ramt forsiderne på landets aviser -med sygdom, alkoholmisbrug og økonomisk kaos som overskrift. Nu løfter han sløret for, hvad der i virkeligheden skete – og hvordan han oplevede det.

Vi kommer helt ind bag kulisserne i både mod -og medgang. Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Olsen hudløst ærligt fortæller om misbrug og fedme operationen der nær slog ham ihjel – både psykisk og fysisk. Han fortæller også om, hvordan det var at måtte sige farvel til sit hjertebarn – restauranten i Tivoli, om kampen mod sin søns psykiske sygdom – og at blive et kendt ansigt fra den ene dag til den anden. Vi kommer også til at høre om hans vilde liv, hvor der i gamle dage gerne blev delt en håndmad eller to ud.

Foredragets ordstyrer er Pia Brixved, som i sin tid skabte fænomenet, “Den Skaldede kok” – og et livslangt og usædvanligt venskab begyndte.

Velkommen til 2 timers vanvittig, underholdende og rørende foredrag med hele Danmarks Skaldede Kok. Rock ‘ n roll! Vi lover, at du vil blive underholdt ud over det sædvanlige – for hvis der er én, der har levet sit liv i overhalingsbanen, er det Olsen – Den Skaldede Kok. For som han selv siger- “hvis mit liv var en madret, ville det være den vildeste buffet!

Motivation og sund livsstil Lalandia, biografsal 1
feb 6 kl. 19:15 – 20:30

Hvis man gerne vil have lidt fif og tricks for at holde motivationen ved et vægttab eller en mere sund livsstil, er det denne aften man skal troppe op.

Henrik Duer og Susanne Ross har mange års erfaring med at hjælpe folk videre i en mere sund livsførelse.

 

Billetter kan også købes i Rødby Motionscenter og hos Larsson Cykler, Maribo.

 

Filosofisk samtalesalon – Retfærdighed Teatret Masken
feb 6 kl. 19:30 – 21:00

Nysgerrige sammen

Teatret Masken og Fora Fritid/Nykøbing F Aftenskole inviterer til at være nysgerrige sammen og blive klogere på hvad retfærdighed er, når vi på onsdag 6. februar kl. 19.30-21.30 har Filosofisk Samtalesalon. Aftenen bliver styret af forfatter Michael Højlund Larsen, der sørger for, at deltagerne kommer til at tale med hinanden på forskellige og inspirerende måder. Det kan fx være ved at stille bestemte typer af spørgsmål, at holde længere pauser end vi plejer, at tage udgangspunkt i citater, musik osv. Der er mange muligheder, men det vigtigste er, at det er både sjovt og lærerigt at være med.

Retfærdighed
De fleste mennesker har oplevet uretfærdighed, og det er ofte forbundet med stærke følelser, når vi oplever, at vi selv eller andre bliver behandlet uretfærdigt. Stort set alle mennesker er enige i, at retfærdighed er vigtigt. Det gælder alt fra vores lovgivning, karaktergivningen i skolerne, fordelingen af offentlige ydelser, skatter og afgifter, lønnen på vores arbejdspladser m.v. Men hvad er retfærdighed egentlig? Er der flere forskellige former for retfærdighed? Hvem bestemmer, hvad der er retfærdigt? Hvordan kan vi vide, at vi handler retfærdigt? Det er bare nogle af de spørgsmål, der kan gøre os klogere på retfærdighed i hinandens nysgerrige selskab. Kom og vær med!

Jo mere forskellige vi er, jo sjovere.
Mangfoldighed er godt – både hvad angår alder, baggrund, faglighed og politisk overbevisning. Og det er en vigtig del af pointen: det er sjovt og tankevækkende at tale med nogen, der er et andet sted i livet og har nogle andre erfaringer end én selv. Alle ankommer som et “ubeskrevet blad” og man vælger selv, hvor personligt, man har lyst til at fortælle.

Alle er velkommen til at tage venner og bekendte med, men Filosofisk Samtalesalon er faktisk en af de få gå-ud-muligheder herhjemme, hvor det næsten er sjovest at komme alene. Det hele går jo alligevel ud på at tale med nogen, man ikke kender – og værten skal nok sørge for, at man finder nogen at tale med. Det vigtigste er, at vi er nysgerrig og deltager som dem vi er og deler, det vi har på sinde og hjerte.

 

 

 

Hvam og Øgendahl – Det Gode Selskab Nykøbing F Teater
feb 6 kl. 21:30 – 23:00

Hvam og Øgendahl på samme scene er en kombination man ikke har set før: Klovnen fra Viborg og den væksthæmmede fra Falster. Men minus og minus giver som bekendt plus.

Sammen tager de ud på en stand-up comedy tur drevet af begejstring, frygt, raseri og 100% videnskabelig uredelighed.

Selv siger de kort om deres nye turné:

Frank: ”Vi hygger os rigtig godt i hinandens selskab. Vi er begge mænd, hvide, heteroseksuelle og født på landet – det giver faktisk en del at snakke om.. og en del at være bange for..”

Mick: ”Frank prøver at sige noget klogt, mens jeg mere koncentrerer mig om at være sjov. På den måde supplerer vi hinanden godt.

Sammen vil de bringe danskerne godt ind i foråret 2019.

Mick: ”Gå med åbent sind ind til denne specielle cocktail, hvor der både bliver skudt med bazooka og kastet med knaldperler. En show hvor man skal regne med at have ekstra bukser med… -eller acceptere at sidde i voksen-ble. Kort sagt: Det bliver pisse sjovt”.

Frank supplerer: ”ja det gør så!

 

FÅ BILETTER – kl. 19 er udsolgt.

feb
7
tors
2019
Lille Valdemars eventyr – en udstilling for de mindste Lolland-Falsters Stiftsmuseum
feb 7 kl. 10:00 – 17:00

Ny særudstilling åbner på Stiftsmuseet

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

“Udstillingen Lille Valdemars eventyr giver børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysisk og socialt, men at de, trods det, ikke er så forskellige fra børn i dag”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem.

“Historien om Valdemars unge år er konstrueret ud fra de historiske kilder. For at give fortællingen krop og sjæl, har børnebogsillustrator Lea Letén levendegjort børnene i historien på næsten to meter høje billedplancher”, fortsætter Anne Elmer.

Udstillingen er målrettet de mindste, og her er noget for både følelser, krop og sanser. For familier, der besøger udstillingen, er der en lille kurv med vejledning og materialer til forskellige aktiviteter, og i løbet af udstillingsperioden vil der være omvisninger med museets formidlere. De første af disse finder sted i vinterferien, tirsdag d. 12. og onsdag d. 13. februar, begge dage kl. 10.30 og 13.30.

Udstillingen varer til 11. januar 2020.

Torsdagscafé i Pilgrimshuset Pilgrimshuset
feb 7 kl. 19:00 – 21:00
Torsdagscafé i Pilgrimshuset @ Pilgrimshuset | Maribo | Danmark

Hvile og langsomhed

Samtalecafé v/pilgrimspræst Anne Louise Hanson

 

 

Foredrag med kunstneren Henrik Skora Højskolen Marielyst
feb 7 kl. 19:30 – 21:30

Om at blive billedkunstner, og om at blive ved med at være det.
Arr. i samarbejde med Nykøbing F. Aftenskole.
Entré 80,- incl. kaffe og kage. Betales ved indgangen.

Fra ‘Dem fra Lolland’ til ‘Wiingaard’ Digecentret
feb 7 kl. 19:30 – 21:00

Mød forfatteren Karen Zubari til en snak om Wiingaard og Lolland.

Vi synger nogle af viserne som fællessang. Desuden læser Karen nogle af sine sjove historier om Lolland og Livet på ”Blondekanten”.

GRATIS ADGANG – inkl. kaffe og småkager.

Har DU ikke også læst Georg Wiingaards historier engang i tidernes morgen? Nu er de jo digtet om til Viser, som alle kan synge med på.

Humor, en måde at overleve på… Nørregadeteatret
feb 7 kl. 19:30 – 21:00
Humor, en måde at overleve på... @ Nørregadeteatret

Terrortrusler, fugleinfluenza, krig, gammelt kød, global opvarmning og passiv rygning… Der ER ikke meget at grine af – derfor er det så vigtigt, at vi gør det! For vi har ét liv – måske kun denne ene chance for at ha´ det sjovt for alvor, mens vi er her.

Det er ikke altid nemt – men det er altid et valg.

Og det er faktisk dit!

En aften med Hans Pilgaard.

 

 

Hvam og Øgendahl – Det Gode Selskab Nykøbing F Teater
feb 7 kl. 21:30 – 23:00

Hvam og Øgendahl på samme scene er en kombination man ikke har set før: Klovnen fra Viborg og den væksthæmmede fra Falster. Men minus og minus giver som bekendt plus.

Sammen tager de ud på en stand-up comedy tur drevet af begejstring, frygt, raseri og 100% videnskabelig uredelighed.

Selv siger de kort om deres nye turné:

Frank: ”Vi hygger os rigtig godt i hinandens selskab. Vi er begge mænd, hvide, heteroseksuelle og født på landet – det giver faktisk en del at snakke om.. og en del at være bange for..”

Mick: ”Frank prøver at sige noget klogt, mens jeg mere koncentrerer mig om at være sjov. På den måde supplerer vi hinanden godt.

Sammen vil de bringe danskerne godt ind i foråret 2019.

Mick: ”Gå med åbent sind ind til denne specielle cocktail, hvor der både bliver skudt med bazooka og kastet med knaldperler. En show hvor man skal regne med at have ekstra bukser med… -eller acceptere at sidde i voksen-ble. Kort sagt: Det bliver pisse sjovt”.

Frank supplerer: ”ja det gør så!

 

FÅ BILETTER – kl. 19 er udsolgt.

feb
8
fre
2019
Frihed – Åbent hus i Borgerservice Nakskov Bibliotek
feb 8 kl. 15:00 – 19:00
Kom til Åbent hus i Kultur, Fritid og Borgerservice – smag på frihed, sønderjysk kaffebord og få gang i hjernecellerne Vi åbner dørene til Åbent hus fredag d. 8. februar fra kl. 15–19.

Denne dag kan du opleve Kultur, Fritid og Borgerservice på en anderledes, sjov og spændende måde. Vi sætter begrebet FRIHED på programmet. Kom og oplev frihed med masser af forskellige aktiviteter for både store og små.

Der vil være en mur gennem lokalet. Kom og mærk, hvilken oplevelse du får ved muren.

Der vil være foredrag med museumsinspektør Jesper Munk Andersen og historiker Kåre Johannessen, prøv qi gong som er kinesisk yoga, skattejagter for store og små, videoforedrag med drone-optagelser fra Nakskov Fjord ved naturvejleder Klaus Bek Nielsen samt naturens krible krable, dyst i E-sport mod Lolland Ungdomsskolen, Nerf battle, hboldfodbold, Just Dance og sønderjysk kaffebord. Der vil være film i børnebiffen med popcorn og hjemmelavet saft, zine – lav dit eget minimagasin, og quiz med flotte præmier.

Dagen slutter af med Lolland Musikskoles vinterkoncert ”Hymn to Freedom” kl. 19.00 i Nakskov teatersal.

 

Zier Romme med band Teatret Masken
feb 8 kl. 20:30 – 22:30

Danmarks næste international jazzkomet kunne meget vel være aftenens solist, der spreder massiv glæde bag de 88 tangenter.

​Zier Romme var kun 11 år, da han kastede sin ungdommelige kærlighed på jazzmusikken og med en opvækst i en musikalsk familie på Falster, blev kimen til en karriere som jazzpianist lagt. Og helt særligt er det rytmiske drive, der strømmer ud af de tangenter, som Zier Romme lader fingrene danse henover. Der er et helt særligt swing, en eksplosiv energi og en udsøgt fornemmelse for både melodilinie og harmoni.

​Zier Romme har trods sin unge alder arbejdet sammen med nationale og internationale koryfæer som Alvin Queen, Rodney Green, Warren Wolf, Alex Riel, Jesper Lundgaard og Jacob Fischer.

​I kan trygt glæde jer til en aften med det største klavertalent som den københavnske jazzscene kan mønstre lige i øjeblikket og så er Zier Romme ovenikøbet fra Falster.

​Med sig har han nogle af de travleste musikere i Danmark som ifølge ham selv er cremen af undomsjazzen i Danmark lige nu.

 

feb
9
lør
2019
Fernisering i Galleri Lolland Galleri Lolland
feb 9 kl. 10:00 – 13:00

Galleri Lolland viser Nyeste malerier af billedkunstner Ann-Vibeke Munter.

Derudover vil der være muligt at se værker af galleriets andre faste kunstnere, som for øjeblikket er:
Mette Munch, Jesper Folmer Hansen, Laila Cichos, Jakob Tarp, Lone Minkkinen, Bjarne Hansen,Tine Løwe og Pernille Gundersen.

Udstillingen varer indtil 8. marts.

 

Nakskov som fæstningsby Nakskov Lokalhistoriske Arkiv
feb 9 kl. 13:30 – 15:00
Nakskov som fæstningsby @ Nakskov Lokalhistoriske Arkiv | Nakskov | Danmark
v. Ole Munksgaard
Nakskov var som andre byer befæstet i ældre tid, men i løbet af 1500-tallet. Det stillede det moderne artilleri nye fordringer til fæstningsværker, og
byens volde og grave blev en brik i det landsdækkende forsvar.
Foredragsholderen har et dybt kendskab til 1600-tallets danske fæstningsanlæg og har udgivet flere bøger herom, bl.a. om Nyborg, Fredericia
og København. Han fortæller her ved hjælp af samtidige kort og tegninger historien om Nakskov fra midten af 1500-tallet over de storstilede planer for en større
udbygning i 1660’erne frem til fæstningens endeligt i slutningen af 1600-tallet.
Særligt vil fæstningens forhold under svenskekrigene blive nærmere omtalt.
feb
10
søn
2019
Pædagogfri Zone Nørregadeteatret
feb 10 kl. 15:00 – 16:30
Pædagogfri Zone @ Nørregadeteatret

De 7 medlemmer i det lokale band Pædagogfri Zone sætter glæden og friheden i højsædet, både når de skriver deres egne sange og

når de er ude og optræde.

Pædagogfri Zone fandt oprindeligt sammen i Klub Solstrålen. ”Vi garanterer en løftet stemning” siger bandets tovholder Thomas Vejlstrup, som gennem sit arbejde på området har mødtes med udviklingshæmmede om musikken i 15 år.

”De fleste af vores sange skriver vi selv, i fællesskab. Vi skriver mest sjove sange. Det er vigtigt for os, at vores musik spreder glæde”, fortæller Thomas.

Pædagogfri Zone blev navngivet efter idé fra et af bandets medlemmer. Når bandmedlemmerne er sammen er tonen fri- og det er vigtigt bare at være helt sig selv.

 

 

feb
11
man
2019
Hvad uglen sker der i Zoo? Guldborgsund Zoo
feb 11 kl. 10:00 – 16:00
Hvad uglen sker der i Zoo? @ Guldborgsund Zoo | Nykøbing Falster | Danmark

Du kan hverdag i vinterferien opleve vores dyrepassere fortælle om dyrene, deres leveforhold og livet i Zoo.

Kl. 11.00            Kom bag om dyrekøkkenet og se, hvordan dyrenes mad tilberedes. Mødested ved trælågen ved fuglevolieren.

Kl. 13.00            Slanger – fra frygt til fascination. Vi ses i Zooskolen

Kl. 14.00            Hvorfor spytter lamaen, og hvad spiser de? Vi mødes ved lamastalden.

Ved bålpladsen kan du grille lækre skumfiduser, som er et mega hit blandt alle børn. Vi har sjove konkurrencer og hyggelige klippe klistre opgaver i ZooSchool.

 

 

Cupcake værksted Hotel Harmonien
feb 11 kl. 11:00 – 14:00
Cupcake værksted @ Hotel Harmonien | Nakskov | Danmark

Nakskov Handel & Erhverv gentager succesen og inviterer i anledning af vinterferien alle børn til at pynte cupcakes.

I år kan du også lave fugleguf af frø og fedt. Vi tegner fugle og laver fingerfugle eller fjerfugle. Hvis du finder fuglefjer i haven eller på vejen, så tag dem med.

Far og mor eller måske bedsteforældre har mulighed for at for at få sig en kop kaffe og købe et stykke kage imens der pyntes kager og laves fuglemad.

Der er desuden gratis juicebrikker til alle deltagende børn.

 

Naturen i billedkunsten / Lav et kalejdoskop Kulturfabrikken
feb 11 kl. 11:00 – 14:00

Vi tegner og maler motiver fra naturen, blade, træer, blomster, havdyr, eller hvilket motiv, der gør dig glad at tegne. Vi har billeder, du kan bruge som inspiration.
Vi tegner med akvarel farveblyanter og pastel kridt, hvor vi også bruger fingrene til at male og tegne med…
v/ Pernille Jørgensen

Lav et kalejdoskop ud af en køkkenrulle
v/ Lisbeth Hart-Hansen

 

WORKSHOP PRIS: 30 kr. pr. dag.
Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen.
Alle over 25 år skal være ifølge med et barn eller en ung. Ingen tilmelding.

SKATEHAL og CAFÉ er åben:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-18.
Onsdag 13/2 kl. 14-18. Gratis skate alle dage.

Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 11 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
feb 11 kl. 13:00 – 14:00

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

Foredrag: De danske varulve Højskolen Marielyst
feb 11 kl. 19:30 – 21:30

‘De danske varulve’ er fortællingen om en gruppe landsforrædere, der i årene 1944 og 1945 forsøgte at give den såkaldte varulve bevægelse fodfæste i Danmark. Varulvene opstod som idé i ledende nazistiske kredse i Tyskland og var i praksis undergrundsgrupper, der skulle arbejde bag fjendens linjer. Deres formål var at fortsætte kampen for nazismen, selv efter et eventuelt tysk nederlag. Midlerne var vold, terror og propaganda.

Historien om de danske varulve bliver fortalt af kriminalassistent Erland Leth Petersen, en garvet københavnsk politimand, der en tidlig sommerdag i 2012 gør en usædvanlig opdagelse på et støvet loftsrum på Københavns Politigård. Her finder han en pakke, hvis indhold bringer ham helt tæt på de danske varulve.
Med stor stædighed og nysgerrighed dykker Erland Leth Pedersen over flere år dybt ned i historien om varulvene og det er resulteret i en bog, der kortlægger et stykke indtil nu stort set ukendt Danmarkshistorie. Via sin omfattende politiefterforskning lykkes det ham at oprulle en ekstraordinær fortælling om landsforræderi og ondskab i 1940’ernes Danmark.

Erland Leth Pedersen er født i 1957 og har været ansat i politiet siden 1978. Amatørhistoriker igennem mange år. Gift og far til tre drenge.
billetsalg ved døren.

feb
12
tirs
2019
Besøg Globen Visual Climate Center
feb 12 kl. 10:00 – 11:00
Besøg Globen @ Visual Climate Center
Foredrag for børn/forældre og bedsteforældre om vores klima og klimaforandringer visualiseret på Globen i Holeby. Den animerede globe kan med sin avancerede teknik visualisere billeder på sin helt egen og fantastiske måde.

Oplev her en unik præsentation af Globen, hvor du f.eks. kan få en forståelse for hvordan klimaforandringerne påvirker vores verden, hvor kommer de fra og hvilke konsekvenser det har, både globalt og lokalt. Det er en interessant viden og en øjenåbner, også når nogle af de 1400 dataset, leveret af NOAA og NASA om andre emner vises, fx tsunamien i 2011 – eller hvor i verden taler man sammen på facebook, og hvor gør man ikke.

 

Hvad uglen sker der i Zoo? Guldborgsund Zoo
feb 12 kl. 10:00 – 16:00
Hvad uglen sker der i Zoo? @ Guldborgsund Zoo | Nykøbing Falster | Danmark

Du kan hverdag i vinterferien opleve vores dyrepassere fortælle om dyrene, deres leveforhold og livet i Zoo.

Kl. 11.00            Tør du røre en kakerlak eller en edderkop? Vi mødes i Zooskolen

Kl. 13.00            Kom bag om dyrekøkkenet og se, hvordan dyrenes mad tilberedes. Mødested ved trælågen ved fuglevolieren.

Kl. 14.00            Kan du finde et rotteskelet i en uglegylp? Hjælp Lotte med at lede. Vi mødes ved sneuglen.

Ved bålpladsen kan du grille lækre skumfiduser, som er et mega hit blandt alle børn. Vi har sjove konkurrencer og hyggelige klippe klistre opgaver i ZooSchool.

 

 

Spørge Jørgen Maribo Bibliotek
feb 12 kl. 10:00 – 10:45
Team teatret spiller teater for børn 3-8 år

Nu skal jeg fortælle dig om Jørgen!
Jørgen var en temmelig artig dreng
men han plaged’ alle med sin spørgen
fra han vågned’ til han gik i seng.

Det gamle børnerim får nyt liv i en sjov teaterforestilling. Den kredser om de mange finurlige spørgsmål, børn kan stille deres forældre, men også om de mindst lige så finurlige spørgsmål vi voksne kan stille til vores børn.

Lille Valdemars eventyr – rundvisning Lolland-Falsters Stiftsmuseum
feb 12 kl. 10:30 – 14:00

Rundvisning kl. 10.30 OG 14.30

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

“Udstillingen Lille Valdemars eventyr giver børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysisk og socialt, men at de, trods det, ikke er så forskellige fra børn i dag”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem.

“Historien om Valdemars unge år er konstrueret ud fra de historiske kilder. For at give fortællingen krop og sjæl, har børnebogsillustrator Lea Letén levendegjort børnene i historien på næsten to meter høje billedplancher”, fortsætter Anne Elmer.

Udstillingen er målrettet de mindste, og her er noget for både følelser, krop og sanser. For familier, der besøger udstillingen, er der en lille kurv med vejledning og materialer til forskellige aktiviteter, og i løbet af udstillingsperioden vil der være omvisninger med museets formidlere. De første af disse finder sted i vinterferien, tirsdag d. 12. og onsdag d. 13. februar, begge dage kl. 10.30 og 13.30.

Udstillingen varer til 11. januar 2020.

Naturen i billedkunsten / Skab unikke relieffer / Magiske kort Kulturfabrikken
feb 12 kl. 11:00 – 14:00

Vi tegner og maler motiver fra naturen, blade, træer, blomster, havdyr, eller hvilket motiv, der gør dig glad at tegne.  Vi har billeder, du kan bruge som inspiration.
Vi tegner med akvarel farveblyanter og pastel kridt, hvor vi også bruger fingrene til at male og tegne med…
v/ Pernille Jørgensen

Skab unikke relieffer af genbrugsmaterialer og gipsgaze”
v/ Annette Sofie Nielsen

Magiske kort – Lav dine helt egne magiske kort.  Det kan være englekort, dyrekort, spillekort eller andet.
vi bruger papir, maling, udklip, glimmer etc.
v/ Susanne Schmidt

 

WORKSHOP PRIS: 30 kr. pr. dag.
Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen.
Alle over 25 år skal være ifølge med et barn eller en ung. Ingen tilmelding.

SKATEHAL og CAFÉ er åben:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-18.
Onsdag 13/2 kl. 14-18. Gratis skate alle dage.

Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 12 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Vinterferieåbent i Maribo Bunker- og Militærmuseum Maribo Bunker- og Militærmuseum
feb 12 kl. 12:00 – 16:00

Se den underjordiske bunker ved siden af biblioteket med udstillinger med alt muligt militært.

 

Besøg Globen Visual Climate Center
feb 12 kl. 13:00 – 14:00
Besøg Globen @ Visual Climate Center
Foredrag for børn/forældre og bedsteforældre om vores klima og klimaforandringer visualiseret på Globen i Holeby. Den animerede globe kan med sin avancerede teknik visualisere billeder på sin helt egen og fantastiske måde.

Oplev her en unik præsentation af Globen, hvor du f.eks. kan få en forståelse for hvordan klimaforandringerne påvirker vores verden, hvor kommer de fra og hvilke konsekvenser det har, både globalt og lokalt. Det er en interessant viden og en øjenåbner, også når nogle af de 1400 dataset, leveret af NOAA og NASA om andre emner vises, fx tsunamien i 2011 – eller hvor i verden taler man sammen på facebook, og hvor gør man ikke.

 

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
feb 12 kl. 13:00 – 14:00

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

En Flig af Mit Hjerte Værestedet Perronen - togvognen
feb 12 kl. 19:00 – 20:30

– en fortælling om livet som pårørende til en døende

Her  kan man opleve et spændende og bevægende foredrag med historiefortæller og foredragsholder Marianne Christensen.
Arrangementet foregår i Værestedet Perronens togvogn, Vendersgade 8, Nykøbing F.

“Når døden banker på, kan det være svært at fastholde håbet og troen på livet.”
Marianne Christensen mistede i 2009 sin ægtefælle, som blev syg af kræft i bugspytkirtlen og døde 8 måneder efter diagnosen var stillet. Undervejs i forløbet brugte hun helende fortællinger i sin egen sorgbearbejdning. Hun deler sine erfaringer med andre; giver ‘en flig af sit hjerte’.
Fortællingerne handler allermest om accept, livsglæde og håb, serveret med humor og nærvær.

 

Billetter kan bestilles på mail eller telefon og betales med MobilePay:
Mail: perronen.jfh@os.dk.
Tlf.: 25 18 06 03 eller 22 93 03 34
MobilePay: 22 27 03 34 – Skriv “Billet”
Du får billetten / billetterne sendt pr. mail, så du selv kan printe ud.

Du kan også købe billetter ved henvendelse på Perronens kontor på hverdage mellem kl. 8 og 15.

 

 

Femernprojektet – Historier fra et arkæologisk projekt Salen på Hovedbiblioteket
feb 12 kl. 20:00 – 21:30

Kom med til et spændende foredrag, hvor museumsinspektør Bjørnar Måge fra Museum Lolland-Falster fortæller om de seneste fund og resultater, der har været med til at uddybe vores viden om Lollands stenalder.

”Denne aften er der mulighed for blandt andet at høre om de seneste resultater fra Femernudgravningerne ved Rødbyhavn og om den gådefulde stenalderplads ved Lidsø, som ikke ligger langt fra udgravningerne ved Rødbyhavn,” fortæller Bjørnar Måge, projektleder ved Femernudgravningerne og arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

Femernprojektet har været og er stadig ét af Danmarks største og teknisk mest udfordrende arkæologiske projekter. Arkæologerne er blevet udfordret såvel teknisk og logistisk som vejrmæssigt i deres søgen efter områdets forhistorie – og det er lykkedes over al forventning. Under udgravningerne øst for Rødbyhavn er der afdækket talrige spor efter fortidens levevis i og af området.

Ved udgravningerne er der gjort fund, der stammer helt tilbage fra istidens afslutning (Ahrensburgkultur, ca. 10.500 f.kr. – 9.000 f.kr.) og frem til vikingetid/tidlig middelalder. Fund som forsvarslinjer fra romersk jernalder og fiskegærder, der strækker sig over flere kilometer i landskabet, til de næsten helt mikroskopiske som en halv vindruekerne er med til at omskrive historien om tidligere tiders ”lollikkers” liv og levned.

”Lidsø er en 5.000 år gammel boplads, som ligger i den inddæmmede Rødby Fjord, længst mod øst på Lidsø. Den blev fundet tilbage i 1970 og udgravet af daværende forvalter og arkæolog på Lolland-Falsters tiftsmuseum, Kjeld Snedker. Netop i år har jeg og et par kollegaer haft muligheden for at tage tilbage og undersøge pladsen yderligere – denne gang især med henblik på, at resultaterne fra de nye udgravninger kan supplere fundene fra Femernrojektet,” afslutter Bjørnar Måge, der glæder sig til at fortælle om alle de spændende resultater, som udgravningerne allerede har genereret.

 

Foredraget finder sted i Salen på Hovedbiblioteket. Vær opmærksom på, at der ikke elevator til Salen, der ligger på 1. sal, og at det efterfølger en generalforsamling.

feb
13
ons
2019
Lille Valdemars eventyr – rundvisning Lolland-Falsters Stiftsmuseum
feb 13 kl. 10:30 – 14:00

Rundvisning kl. 10.30 OG 14.30

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

“Udstillingen Lille Valdemars eventyr giver børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysisk og socialt, men at de, trods det, ikke er så forskellige fra børn i dag”, fortæller Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem.

“Historien om Valdemars unge år er konstrueret ud fra de historiske kilder. For at give fortællingen krop og sjæl, har børnebogsillustrator Lea Letén levendegjort børnene i historien på næsten to meter høje billedplancher”, fortsætter Anne Elmer.

Udstillingen er målrettet de mindste, og her er noget for både følelser, krop og sanser. For familier, der besøger udstillingen, er der en lille kurv med vejledning og materialer til forskellige aktiviteter, og i løbet af udstillingsperioden vil der være omvisninger med museets formidlere. De første af disse finder sted i vinterferien, tirsdag d. 12. og onsdag d. 13. februar, begge dage kl. 10.30 og 13.30.

Udstillingen varer til 11. januar 2020.

Æsker med decoupage / Unikke relieffer / Magiske kort Kulturfabrikken
feb 13 kl. 11:00 – 14:00

Flotte æsker med decoupage
Udsmyk din helt egen æske med mønstret papir, servietter, silkepapir, rhinsten, fjer og andre spændende materialer. Bagefter kan du bruge den til at gemme små hemmeligheder i eller give den som gave til en, du godt kan lide.
v/ Lena Laurentis

Skab unikke relieffer af genbrugsmaterialer og gipsgaze
v/ Annette Sofie Nielsen

Magiske kort
Lav dine helt egne magiske kort.
Det kan være englekort, dyrekort, spillekort eller andet.
vi bruger papir, maling, udklip, glimmer etc.
v/ Susanne Schmidt

 

WORKSHOP PRIS: 30 kr. pr. dag.
Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen.
Alle over 25 år skal være ifølge med et barn eller en ung. Ingen tilmelding.

SKATEHAL og CAFÉ er åben:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-18.
Onsdag 13/2 kl. 14-18. Gratis skate alle dage.

Familiekoncert med Ørehængerne Kulturfabrikken
feb 13 kl. 11:00 – 14:00

Ørehængerne spiller Super seje sange i børnehøjde. Sangene tager udgangspunkt i børnenes eget liv og berører på en sjov og umiddelbar måde nogle af de emner, som er en del af moderne børns hverdag. Sangene er fyldt med løgn og latin, skøre historier og tossede fortællinger. Men også sange, som kradser lidt der, hvor kun sange kan kradse. Sangene kan nydes, både når man sidder stille, eller når man gir’ den max gas på dansegulvet.
Sangene er lette at synge med på – ja kort sagt, ægte ørehængere, som i selskab med Ørehængerne gør oplevelsen total.

SKATEHAL og CAFÉ er åben:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-18.
Onsdag 13/2 kl. 14-18. Gratis skate alle dage.

Lav din egen squishy Maribo Bibliotek
feb 13 kl. 11:00 – 13:00
Lav din egen squishy @ Maribo Bibliotek
Workshop for børn 6-12 år ifølge med voksen

Kreavilla kommer og laver squishys med børnene helt uden kemikalier. Form og mal din helt egen squishy.

Du får selvfølgelig din squishy med hjem.

Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 13 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Vinterferieåbent i Maribo Bunker- og Militærmuseum Maribo Bunker- og Militærmuseum
feb 13 kl. 12:00 – 16:00

Se den underjordiske bunker ved siden af biblioteket med udstillinger med alt muligt militært.

 

Mordgåden Nakskov Bibliotek
feb 13 kl. 13:00 – 16:00
Hvem myrdede Oscar Johansen? For børn 9-13 år og deres forældre

Doktor Gys

Vær med i opklaringen og prøv kræfter med bevismaterialerne og detektivegenskaber på Nakskov Bibliotek i vinterferien.

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
feb 13 kl. 13:00 – 14:00

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

NFH Kamp Nykøbing F Hallen
feb 13 kl. 19:30 – 21:00

HTH LIGAEN: NFH – Aarhus United

feb
14
tors
2019
Besøg Globen Visual Climate Center
feb 14 kl. 10:00 – 11:00
Besøg Globen @ Visual Climate Center
Foredrag for børn/forældre og bedsteforældre om vores klima og klimaforandringer visualiseret på Globen i Holeby. Den animerede globe kan med sin avancerede teknik visualisere billeder på sin helt egen og fantastiske måde.

Oplev her en unik præsentation af Globen, hvor du f.eks. kan få en forståelse for hvordan klimaforandringerne påvirker vores verden, hvor kommer de fra og hvilke konsekvenser det har, både globalt og lokalt. Det er en interessant viden og en øjenåbner, også når nogle af de 1400 dataset, leveret af NOAA og NASA om andre emner vises, fx tsunamien i 2011 – eller hvor i verden taler man sammen på facebook, og hvor gør man ikke.

 

Hvad uglen sker der i Zoo? Guldborgsund Zoo
feb 14 kl. 10:00 – 16:00
Hvad uglen sker der i Zoo? @ Guldborgsund Zoo | Nykøbing Falster | Danmark

Du kan hverdag i vinterferien opleve vores dyrepassere fortælle om dyrene, deres leveforhold og livet i Zoo.

Kl. 11.00            Vær med til at fodre dyrene i Børnezoo.

Kl. 13.00            Hvorfor har både han- og hunrensdyrene gevir? Vi mødes ved rensdyrfolden.

Kl. 14.00            Kan kapucinerne bruge redskaber?  Vi mødes ved terrassen ved butikken.

Ved bålpladsen kan du grille lækre skumfiduser, som er et mega hit blandt alle børn. Vi har sjove konkurrencer og hyggelige klippe klistre opgaver i ZooSchool.

 

 

Sy små fugle / Mal på staffeli / Flotte æsker Kulturfabrikken
feb 14 kl. 11:00 – 14:00

Sy små fugle i filt til ophæng
v/ Winnie Nagel

Mal på staffeli
Vi maler som den kendte kunstner Asger Jorn, først med bind for øjnene, bagefter finder vi måske nogle sjove vinterdyr i maleriet, som vi maler op til dejlige billeder.
v/ Elna Zølner

Flotte æsker med decoupage
Udsmyk din helt egen æske med mønstret papir, servietter, silkepapir, rhinsten, fjer og andre spændende materialer. Bagefter kan du bruge den til at gemme små hemmeligheder i eller give den som gave til en, du godt kan lide
v/ Lena Laurentis

 

WORKSHOP PRIS: 30 kr. pr. dag.
Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen.
Alle over 25 år skal være ifølge med et barn eller en ung. Ingen tilmelding.

SKATEHAL og CAFÉ er åben:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-18.
Onsdag 13/2 kl. 14-18. Gratis skate alle dage.

Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 14 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Børnevenligt loppemarked Nakskov Idrætscenter
feb 14 kl. 12:00 – 16:00

Loppemarked for børn og familier.

 

Besøg Globen Visual Climate Center
feb 14 kl. 13:00 – 14:00
Besøg Globen @ Visual Climate Center
Foredrag for børn/forældre og bedsteforældre om vores klima og klimaforandringer visualiseret på Globen i Holeby. Den animerede globe kan med sin avancerede teknik visualisere billeder på sin helt egen og fantastiske måde.

Oplev her en unik præsentation af Globen, hvor du f.eks. kan få en forståelse for hvordan klimaforandringerne påvirker vores verden, hvor kommer de fra og hvilke konsekvenser det har, både globalt og lokalt. Det er en interessant viden og en øjenåbner, også når nogle af de 1400 dataset, leveret af NOAA og NASA om andre emner vises, fx tsunamien i 2011 – eller hvor i verden taler man sammen på facebook, og hvor gør man ikke.

 

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
feb 14 kl. 13:00 – 14:00

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

TV2 koncert Maribo Hallerne
feb 14 kl. 20:00 – 22:30

Danmarks lykkeligste band udgiver nyt album den 9.11. I den forbindelse tager TV-2 på sin første indendørsturne siden 2015. Som noget nyt deles koncerten i en akustisk og en elektrisk afdeling og tilbydes for første gang et siddende publikum.

 

feb
15
fre
2019
Hvad uglen sker der i Zoo? Guldborgsund Zoo
feb 15 kl. 10:00 – 16:00
Hvad uglen sker der i Zoo? @ Guldborgsund Zoo | Nykøbing Falster | Danmark

Du kan hverdag i vinterferien opleve vores dyrepassere fortælle om dyrene, deres leveforhold og livet i Zoo.

Kl. 11.00            Slanger – fra frygt til fascination. Vi ses i Zooskolen

Kl. 13.00            Kom bag om dyrekøkkenet og se, hvordan dyrenes mad tilberedes. Mødested ved trælågen ved fuglevolieren.

 

Ved bålpladsen kan du grille lækre skumfiduser, som er et mega hit blandt alle børn. Vi har sjove konkurrencer og hyggelige klippe klistre opgaver i ZooSchool.

 

 

Emil og træmand nr. 100 Nakskov Bibliotek
feb 15 kl. 10:30 – 11:30
Teatret Aspendos spiller teater for børn 4-8 år

Steffen elsker historierne om Emil fra Lønneberg. Han vil fortæller den historie, som han selv holder allermest af.  Det er historien om den dag, Emil slet ikke får tid til at komme i tøjet for den evige renden til Værkstedet, og den dag hvor han snitter træmand nr. 100.

Familieworkshop på Fuglsang Kunstmuseum/KUMUS KUMUS
feb 15 kl. 11:00 – 13:15

Tag med dine børn eller børnebørn på kreativ workshop på Fuglsang Kunstmuseum, og hyg jer sammen.

Museets formidler, Guri Skygge Andersen, inviterer på børnevenlig omvisning i den nye Niels Skovgaard-udstilling og fortæller nogle vilde historier, der gemmer sig bag motiverne. Med inspiration fra Niels’ keramik går turen derefter til det kreative værksted, hvor både børn og voksne skal lave billedkunst i lækre materialer med hjælp fra Guri.

 

Max 20 deltagere pr. workshop
Pris: 25 kr. pr. person. Prisen er inklusiv materialer og indgang til særudstillingen sammen med formidleren
Tilmelding: på tlf. 54 78 14 14 eller post@fuglsangkunstmuseum.dk
Formidler: Guri Skygge Andersen (er med i hele forløbet)

 

OBS! Åbent alle dage i skolernes vinterferie – uge 7 (11. februar – 17. februar

Mal på staffeli / Magiske kort Kulturfabrikken
feb 15 kl. 11:00 – 14:00

Mal på staffeli
Vi maler som den kendte kunstner Asger Jorn, først med bind for øjnene, bagefter finder vi måske nogle sjove vinterdyr i maleriet, som vi maler op til dejlige billeder.
v/ Elna Zølner

Magiske kort
Lav dine helt egne magiske kort.
Det kan være englekort, dyrekort, spillekort eller andet. vi bruger papir, maling, udklip, glimmer etc.
v/ Susanne Schmidt

 

WORKSHOP PRIS: 30 kr. pr. dag.
Børn under 10 år skal være ifølge med en voksen.
Alle over 25 år skal være ifølge med et barn eller en ung. Ingen tilmelding.

SKATEHAL og CAFÉ er åben:
Mandag, tirsdag, torsdag og fredag kl. 11-18.
Onsdag 13/2 kl. 14-18. Gratis skate alle dage.

Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 15 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
feb 15 kl. 13:00 – 14:00

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

Koncert i Sognets Hus – Italienisches Liederbuch Sognets Hus
feb 15 kl. 20:00 – 22:00

Det er ikke så ofte, man kan høre Hugo Wolfs dejlige værk ”Italienisches Liederbuch” i sin helhed, og derfor er det en spændende koncertbegivenhed, der er på vej i Maribo Musikforening, når tre unge musikere gæster foreningen fredag den 15. februar kl. 20 i Sognets Hus i Maribo.

Sopranen Nathalie Chalkley, barytonen Leif Jone Ølberg og pianisten Ian Ryan giver deres tolkning af den italienske historie om kærlighedens mange facetter. ”Italienisches Liederbuch” er en samling på 46 sange komponeret af den østrigske komponist Hugo Wolf (1860-1903). Sangene er komponeret over italienske kærlighedsdigte, og omtales ofte som nogle af de smukkeste kompositioner af Wolf. Sangene er korte og varierede; hver sang varer sjældent mere end et minut. Sangene skifter mellem det inderlige, humoristiske og dvælende.

Nathalie Chalkley, sopran, er kandidat fra Londons Royal Academy Opera. Nogle af hendes vigtigste højdepunkter omfatter Zerlina (Garsington Opera), Susanna (Amersham Festival Opera) og Sophie Scholl i verdenspremiere af Sir Peter Maxwell Davis ‘Kommilitonen! Hun har også sunget rollen som Héro i Berlioz’s Béatrice et Bénédict og Vixen i The Cunning Little Vixen (Ryedale Festival Opera).

Nathalie Chalkly arbejder nu som freelance sanger med størstedelen af sit virke i England.

Leif Jone Ølberg, baryton, er i denne sæson en del af solistensemblet på Den Kongelige Danske Opera i København. Hans roller omfatter Figaro i Barberen i Sevilla, Marullo i Rigoletto og Bello i Pigen fra Vesten. Han debuterede på Den Kongelige Opera som Moralès i Carmen og blev kendt for sit komiske talent og sin stærke sceneudstråling kombineret med en smuk og solid stemme. I 2015 vandt Leif Jone Ascolta-prisen (1. præmie) i Operaens Venners Sangkonkurrence.

De to sangere har pianist Ian Ryan med til aftenens koncert. Ian Ryan studerede først økonomi og senere til repetitør på Guildhall School of Music and Drama og National Opera Studio i England. Han er nu ansat som repetitør og dirigent på Den Kongelige Danske Opera, men har tidligere arbejdet for mange store operakompagnier, festivaler og orkestre i Storbritannien, bl.a. English National Opera og Edinburgh International Festival. Ian Ryan havde sin debut som dirigent med Opera North i 2015.

TSØ Kamp Maribo Hallerne
feb 15 kl. 20:00 – 21:30

Randers HH

feb
16
lør
2019
Familieworkshop på Fuglsang Kunstmuseum/KUMUS KUMUS
feb 16 kl. 11:00 – 13:15

Tag med dine børn eller børnebørn på kreativ workshop på Fuglsang Kunstmuseum, og hyg jer sammen.

Museets formidler, Guri Skygge Andersen, inviterer på børnevenlig omvisning i den nye Niels Skovgaard-udstilling og fortæller nogle vilde historier, der gemmer sig bag motiverne. Med inspiration fra Niels’ keramik går turen derefter til det kreative værksted, hvor både børn og voksne skal lave billedkunst i lækre materialer med hjælp fra Guri.

 

Max 20 deltagere pr. workshop
Pris: 25 kr. pr. person. Prisen er inklusiv materialer og indgang til særudstillingen sammen med formidleren
Tilmelding: på tlf. 54 78 14 14 eller post@fuglsangkunstmuseum.dk
Formidler: Guri Skygge Andersen (er med i hele forløbet)

 

OBS! Åbent alle dage i skolernes vinterferie – uge 7 (11. februar – 17. februar

Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 16 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Arkivalier før kirkebogen Culthus
feb 16 kl. 13:00 – 15:00
Arkivalier før kirkebogen @ Culthus

V/ Michael Dupont, Rigsarkivet Før 1814 er rigtig mange kirkebøger gået tabt, og hvad gør man så, når man vil finde sine forfædre? Man kan bl.a. finde oplysninger.

 

 

 

Rundvisning på Krenkerup Bryggeri Krenkerup Bryggeri
feb 16 kl. 13:00 – 14:00

Oplev hvordan de forskellige typer af kvalitetsøl, får deres særlige egenskaber og karakterer. Følg brygprocessen fra humle til det færdige bryg tappes på flasker. Vi fortæller om filosofien bag vores ølbrygning, og metoderne der giver en Krenkerup øl sin helt særlige karakter.

Der bliver mulighed for, at høre hvordan man integrerer et topmoderne bryggeri i de historiske bygninger på Krenkerup Gods, og til sidst skal vi naturligvis smage på nogle udvalgte øl fra Krenkerup Bryggeris sortiment.

Billetter købes på dagen på Krenkerup Traktørsted.

Mito og Dito Nykøbing F. Teater
feb 16 kl. 13:30 – 14:10

-for hele familien                                                                                                            

I en sjov, poetisk og ordløs fortælling får de to skæve eksistenser

Mito og Dito fortalt en enkel historie om dit og mit venskab.

 

Pressen skrev: Det skorter ikke på morsomme ideer og skæv

komik i dette dansende papkasseshow

Et rørende og originalt stykke moderne klovneteater.

www.mimeteatret.dk

Medvirkende: Asger Gomez Frøkov, Gert Pedersen.

 

Alder: 5-90 år.

Varighed: 40 min. 

 

feb
17
søn
2019
Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 17 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Vinylmesse Teatersalen, Hotel Saxkjøbing
feb 17 kl. 11:00 – 16:00
Vinylmesse @ Teatersalen, Hotel Saxkjøbing | Sakskøbing | Danmark

Udover at få mulighed for at købe de vinyler, du aldrig fik købt, nørde, stifte nye bekendtskaber mm vil der blive indlagt akustiske indslag fra lokale musikere.

Endvidere vil der være rig mulighed for at slukke den værste tørst og sult efter de ”heftige” vinyl-indkøb.

 

 

Fangekoret i Nysted Kirke Nysted Kirke
feb 17 kl. 14:00 – 16:00
Fangekoret i Nysted Kirke @ Nysted Kirke | Nysted | Danmark

Fangekoret gæster Nysted Kirke.
Koret består af indsatte på udgang samt tidligere indsatte, som er fortsat med at synge i koret

Svend, Knud & Valdemar Nykøbing F. Teater
feb 17 kl. 15:00 – 17:00

-synger på sidste vers

Peter Fristrups teaterstykke ”Svend, Knud & Valdemar” har holdt sig på repertoiret siden premieren i 1887 og har gennem årene fornøjet publikum over hele landet. Figaros kaster sig over stykket og tilføjer det ekstra sangnumre fra både opera, operette og musical. Og når vi derudover tilsætter Figaros særegne komik til den i forvejen humørfyldte forestilling, er der garanti for en morsom eftermiddag i teatret.

Vi følger en teatertrups forsøg på at opføre et stykke om slaget på Grathe Hede, hvor alt går galt, bland andet fordi intrigerne mellem skuespillerne ikke kan skjules.

Og bare rolig. Den fromme og fulde bisp, suffløren, der forsøger at holde sammen på det hele, Teaterdirektøren og hans talentløse kone, og Svend, Knud og Valdemar er alle med.

 

www.figaros.eu

Medvirkende og instruktion: Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen, Allan Dahl Hansen

Gæstesolist (som projektion) Rasmus Krogsgaard

Gendigtning: Kjærulff, Jensen, Dueholm

feb
18
man
2019
Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 18 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Den tredje alder Sognets Hus
feb 18 kl. 19:00 – 21:00

Der findes ingen alder, hvor det er for sent at udforske nye sider og træffe nye valg. Personer omkring de tres har fået en hel generation foræret. Tidligere var mange slidt ned, når arbejdslivet ophørte. I dag lever vi ikke bare længere, rigtig mange står med 20 år, hvor kroppens motor kører lydefrit. Mange stortrives med mulighederne, men psykologer fortæller, at den største gruppe hos dem i dag er seniorer, der er ensomme, triste eller bare kørt fast i livet. Under foredraget får samtlige deltagere en regulær indsprøjtning med inspiration, energi og nye vinkler – samt værktøjer til at gøre den tredje alder til livets bedste.

 

 

Michael Falch solo Nakskov Teater
feb 18 kl. 20:00 – 22:30
feb
19
tirs
2019
Vinterferie med bid i Krokodille Zoo
feb 19 kl. 11:00 – 15:00
Vinterferie med bid i @ Krokodille Zoo | Eskilstrup | Danmark

Kom i Krokodille Zoo i vinterferien og få en helt særlig oplevelse med det spændende dagsprogram, hvor I kommer helt tæt – hvis I tør…

 

I vinterferien har vi følgende program:

Kl. 11.00 mød en øgle

Kl. 12.00 abefodring

Kl. 13.00 mød en slange

Kl. 14.00 krokodillefodring

Kl. 14.30 mød en krokodille

Intro til folkekor i Nakskov Skt. Nikolaj Kirke
feb 19 kl. 17:00 – 18:00

Sognepræst Jesper Vigant tager nu tråden op med hensyn til at oprette et nyt kor i Nakskov – et ‘Folkekor’.

Alle er velkomne til det lille info-/fyraftensmøde. Det er helt uforpligtende at høre nærmere om idéen, og man binder sig ikke til at blive fast medlem af koret.

Dette første møde handler først og fremmest om at have en hyggelig stund omkring flyglet i vores gamle kirke. Undervejs vil der være mulighed for at købe et glas vin, øl eller sodavand til rimelige priser. Der er gratis vand.

Tilmelding er direkte til Jesper Vigant på telefon 30 – 73 70 60 – eller mail til jvm@km.dk – senest dagen før af hensyn til arrangementets afvikling.

 

Mørketur i Nakskov Start på Café Risteriet
feb 19 kl. 17:00 – 21:00
Mørketur i Nakskov @ Start på Café Risteriet | Nakskov | Danmark

historisk mørketur fra Cafe Risteriet i Naksko, hvor Ole Munksgaard går byvandring med lommelygte og historiske fortællinger i Nakskov gamle bydel.
Efterfølgende serveres husmandskost på Cafe Risteriet.

Byen på nakken, der blev skabt på baggrund af handel og søfart. Gå med – og lyt til en særdeles engageret guide – og få fortællingen om det tidligere hverdagsliv i byen, byens borgere m.m. Der vil være overraskelser undervejs !

Turene kræver optimalt udendørstøj og en god lommelygte

Tilmelding til Cafe Risteriet på tlf. 3086 4130 i åbningstiden
Turene gennemføres ved min. 10 personer