1770 tur/retur

Klik for at se kortet
Hvornår:
1. oktober 2017 kl. 10:00 – 16:00
2017-10-01T10:00:00+02:00
2017-10-01T16:00:00+02:00
Hvor:
Reventlowmuseet Pederstrup
Torrig L
4943 Torrig
Danmark
Pris:
Voksne 50 kr. Børn u/18 år er gratis

To offentlige omvisninger og særåbning af caféen markerer årets sidste åbningsdag på Reventlow-Museet Pederstrup

For dem, der endnu ikke har nået at se særudstillingen eller fordybe sig i den faste samling, byder sidste mulighed sig søndag d. 1. oktober 2017, hvor dørene til årets særudstilling for sidste gang åbnes. ”Så har I endnu ikke nået at se dronning Caroline Mathildes berømte strømpebånd eller Struensees blodbefængte halsklud, så er denne dag sidste chance”, beretter museumsinspektøren, der på dagen står bag to omvisninger under titlen 1770 tur/retur i museets særudstilling. ”Skandaler, sladder og politiske omvæltninger prægede tiden under Struensee og Caroline Mathilde – særligt i sommeren 1770, hvor forholdet blev offentligt kendt, og parret begyndte at tage magten over kongen”.

De to omvisninger tager publikum en tur med tilbage til netop dette år, hvor livlægen Struensee blev den 19-årige dronnings elsker, greb magten over den syge Christian VII og påbegyndte en hidtil udset reformering af det dansk-norske samfund. ”Fuld af optimisme, med verden liggende for sine fødder, kastede Struensee sig med dronningen ved sin side ud i arbejdet med at omsætte periodens teoriske oplysningstanker til virkelighed på godt og ondt – et arbejde, der skulle gøre ham til en udskældt og forhadt magthaver blandt embedsmænd, godsejere og kongelige, og som, 16 måneder efter magtovertagelsen, skulle føre til hans dramatiske fald og senere henrettelse!” afslutter museumsinspektøren.

Også i forhold til årets skulpturprojekt i Reventlowparken vil søndag d. 1. oktober være sidste gang, de spændende værker i parken kan opleves. Værkerne går i dialog med særudstillingen og folder på forunderlig vis nye perspektiver ud på fortællingen om Struensee.

På dagen er caféen i det tidligere vaskehus også åben, hvor der vil være mulighed for at købe velbrygget kaffe og lækker tærte for 50 kr. Det er også i caféen, at Reventlowparkens Støttekreds om eftermiddagen står bag præsentationen af Ebbe Balck Sørensens bog “De gyldne år i Reventlowparken”. Heri beskriver han sin opvækst og de mange oplevelser, han og mange andre har haft omkring den restaurationsvirksomhed, som hans forældre, Ragnhild og Erling Balck Sørensen, drev Reventlowparkens ridehus i perioden 1939-1962.

Klokken 14 mødes man uden for caféen, der tidligere fungerede som restauratørbolig og stedet hvor Ebbe Balck Sørensen boede som barn. Her fortæller han om stedet og går rundt omkring bygningerne og udpeger, hvor de forskellige ting lå. Efterfølgende er der møde i caféen, hvor Ebbe Balck Sørensen fortæller lidt om sin bog. Bogen kan denne dag købes til en særlig favørpris på 80 kroner. Den kommer i boghandlen og andre steder til 130 kroner. Ebbe Balck Sørensen signerer gerne sin bog. Der betales enten kontant eller med MobilePay. Arrangementet er for alle interesserede og slutter senest klokken 16.