Æblets Dag

Hvornår:
12. oktober 2019 kl. 10:00 – 16:00
2019-10-12T10:00:00+02:00
2019-10-12T16:00:00+02:00
Hvor:
Fejø
Dybvigvej 44
4944 Fejø
Danmark

Program for Æblets Dag i Dybvig havn På Fejø
lørdag d. 12. Oktober 2019 kl. 10-16

10.00 Boderne åbner

10.45 Åbningstale: ved borgmester Holger Schou Rasmussen

11.00 Æblemosaikken afsløres

10.00- 11.00 indlevering af Fejø-æblemost*), Fejø-hvidvin*), Fejø-rødvin til konkurrencen *)
og frugt-kager til kagekonkurrencen*) i teltet ved havnehytten/ Æblemosaikken i Dybvig

11.30 Oplev smagsdommerpanelet i aktion ved langbordet ved mosaikken
12.45 Vindere af: Fejø-æble-most-, Fejø-vin- og og kagekonkurrencen afsløres
13.00 Auktion over kagerne ved Jørgen Andersen .
( indtægten går ubeskåret til udgifter i forb. Med Æblets Dag)

16.00 Boderne lukker

I løbet af dagen:
Æbledoktor: Birgitte Agerskov Pedersen forestår sorts-bestemmelse, podningsanvisninger, frugttræ-sygdoms information mv.

Fejø arkiv og Ømuseum i “det gule pakhus” udstilling om æbler, frugtavl og produkter tilknyttet æbler gennem tiderne

Musik: musik på pladsen i løbet af dagen

Aktiviter for børn i løbet af dagen

Færgen: Gratis person-transport med færgen som sejler i pendulfart hele dagen se særskilt sejlplan for æblets dag på www.lollandfaergefart.dk

Buskørsel: Der kører 3 mini-busser i pendulfart mellem Vesterby og Dybvig hele dagen

Cykler: Der kan lejes ” møllecykler” i Vesterby ( begrænset antal)

HUSK kontanter

Parkering: Parkering på Dybvigvej er FORBUDT af sikkerhedsmæssige grunde, da redningskøretøjer SKAL kunne komme uhindret igennem
OBS: se skiltning, der henvises til Parkeringsområderne på Dybvigvej og Brigetvej.
der vil være politikontrol i løbet af dagen!

*) Fejø-æblemost, Fejø-vin -konkurrence: vin og pasteuriseret æblemost som er produceret af Fejø-æbler /druer kan deltage. Mosten og vin skal være mærket med tydeligt navn på producenten. Der gives “guldmedalje” til vinderen i hver kategori.

*) Fejø-frugt-kagekonkurrencen: kagerne, der skal indeholde frugt fra Fejø, indleveres med opskrift og tydelig navn og adresse på bageren, fadet bedes forsynet med navn og telefonnummer i bunden, så man kan få sit fad retur, idet kagerne bortauktioneres, efter at vinderen er kåret; det indkomne beløb går ubeskåret til udgifter i forbindelse med æblets dag. Opskrifterne på de 3 vinderkager offentliggøres på fejø-mailingliste og i Fejø-bladet efterfølgende.

*) smagsdommerne bedømmer på såvel udseende som smag
(Smagsdommeren må naturligvis ikke selv deltage i konkurrencen)