Afiara String Quintet (Toronto)

Hvornår:
23. november 2018 kl. 20:00 – 22:00
2018-11-23T20:00:00+01:00
2018-11-23T22:00:00+01:00
Hvor:
Sognets Hus
Kirkestræde 6
4930 Maribo
Danmark
Pris:
70,- for medlemmer af Maribo Musikforening og kr. 140,- for ikke-medlemmer

Maribo Musikforening får besøg langvejs fra, når Afiara String Quartet fra Toronto kigger forbi Lolland for at spille værker af Carl Nielsen, Haydn og Brahms. Denne gang har de tillige inviteret deres tidligere bratschist med, så vi får de sjældne strygekvintetter at høre.

Afiara-strygekvartettens fire unge musikere, som stammer fra hhv. Canada og USA, er aktuelt bosatte i Toronto, idet de er ”Fellowship Quartet” på The Royal Conservatory of Music, et af verdens absolut førende musikkonservatorier.

Inden de blev ansat som kammermusikundervisere og huskunstnere i Toronto, har Afiara String Quartet gået i The Juilliard String Quartet’s solistklasse på The Juilliard School of Music i New York, hvor de i perioden 2010-2012 var ”Quartet in Residence”. Deres kunstneriske karriere begyndte for alvor, da kvartetten vandt andenprisen i den højtprofilerede ARD-konkurrence i München i 2008.

Ud over adskillige andre priser vandt Afiara-kvartetten den prestigefyldte Szekely-pris for den bedste opførelse af et værk af Beethoven i Den internationale strygekvartetkonkurrence i Banff i 2010.

Kvartetten, der i dag består af Valeri Li og Timothy Kantor, violiner, Eric Wong, bratsch, og Adrian Fung, cello, har spillet i mange prestigefyldte koncerthuse verden over, herunder Carnegie Hall, Kennedy-centret, Alice Tully Hall på Lincoln Center, Library of Congress i Washington DC, i Wigmore Hall i London, Esterhazy-palæet i Eisenstadt i Østrig, Prinzregententheater i München og Muziekgebouw i Amsterdam.

Kvartettens aktiviteter inkluderer værkbestillinger på mere end 25 nye kompositioner for strygekvartet, nyskabende formidlingsprojekter for skolebørn samt tværgående produktioner i samarbejde med bl.a. jazzmusikere Uri Caine, vinderen af en Grammy Award Javier Limon og den banebrydende DJ Kid Koala.

 

Programmet til koncerten er en strygekvartet af Joseph Haydn samt to strygekvintetter af hhv. Carl Nielsen og Johannes Brahms.