Aftenåbent på Middelaldercentret

Hvornår:
16. oktober 2019 kl. 10:00 – 20:00
2019-10-16T10:00:00+02:00
2019-10-16T20:00:00+02:00
Hvor:
Middelaldercentret
Ved Hamborgskoven 2
4800 Nykøbing Falster
Danmark
Pris:
25 kr. for personer over 12 år.

Onsdag aften holder vi længe åbent, så I kan få den helt rette middelalderstemning i skumringen og mørket. Der er levende lys og bål i husene, folkene laver aftensmad og fortæller om livet i middelalderen. Vi holder ridderturnering kl. 19.00 kun oplyst af levende lys og fakler og så er det årets højdepunkt, når vi affyrer bliderne med ildkugler! Kom og hør den fascinerende lyd, når ildkuglerne suser ud over Guldborgsund!
Det hele afsluttes med et fantastisk festfyrværkeri!

I skolernes efterårsferie (mandag 14. oktober til fredag 18. oktober) har Middelaldercentret åbent fra 10:00-16:00

Alle de velkendte elementer bliver selvfølgelig fastholdt. Der bliver skudt med blider, kanonerne buldrer, buebanen er åben for de, der vil prøve at bide skeer med Robin Hood, og naturligvis afvikles der drabelige ridderturneringer hver eneste dag… dog nu i form af det endelige opgør mellem rigets tre førende riddere: den gode Henrik Svane, den onde Ulrik Lilje, og den grusomme Wolfram von Lauterbach – og der er ekstra meget på spil, for der dystes om retten til at frelse den stakkels, uskyldsrene prinsesse, der sidder fanget under kummerlige forhold i toppen af et højt tårn.  Undervejs udsættes de arme riddere tilmed for uventede benspænd…!

På feltet bliver der etableret en “børneby”, hvor man finder alle efterårsferiens mange særlige prøv-selv-muligheder. Her kan gæsterne under kyndig vejledning prøve kræfter med en masse forskellige middelalder-aktiviteter. I år genoplives også den populære “mordgåde”; Thomas Murer er forsvundet, og børnene kan hjælpe med at opklare, hvad der er blevet af ham.

En ganske særlig efterårsferie-tradition er selvfølgelig aftenåbent onsdag, komplet med alt hvad der hører sig til; gyserfortællingerne i Den Magiske Skov er i år erstattet af en gruopvækkende vandretur i det nyetablerede Griffenholm, hvor der er stor fare for at man støder på en række skrækkelige og uhyggelige repræsentanter for Mørkets Magter (bare rolig, alt foregår under kyndig ledelse. Der er ikke noget at være bange for) (håber vi…) Aftenen afsluttes naturligvis som den skal, med stemningsfuldt fakkelbelyst ridder-turnering, ildkugle-blideskud og et mægtigt festfyrværkeri!