Koncert i Maribo Musikforening

Hvornår:
20. september 2019 kl. 20:00 – 22:00
2019-09-20T20:00:00+02:00
2019-09-20T22:00:00+02:00
Hvor:
Sognets Hus
Kirkestræde 6
4930 Maribo
Danmark
Pris:
80 kr. for medlemmer, 150 kr. for ikke-medlemmer og under 25 år gratis adgang

Denne aften er ”bestyrelsen på spil” i Maribo Musikforening. Indtil flere af bestyrelsesmedlemmerne er professionelle og/eller prisvindende musikere, så denne gang har vi kigget indad for at kunne byde på endnu en storslået koncertoplevelse i musikforeningen.

Voci fluenti er et vokalensemble på bare 10 medlemmer, som er erfarne korsangere fra sydhavsøerne. Ensemblet blev dannet i 2009 og hører hjemme ved Sakskøbing Kirke. Koret synger naturligvis kirkemusik, men også anden klassisk kormusik, fra renæssancen til i går samt populære verdslige korsange. Koret synger ofte 8-stemmigt, så alle medlemmer er solister. I oktober 2018 deltog Voci fluenti i en international korkonkurrence i Barcelona og vendte hjem med et gulddiplom som bedste vokalensemble i konkurrencen. En af sangerne i Voci fluenti er Hanne Margrethe Tougaard, der er bestyrelsesmedlem i Maribo Musikforening.

Kgl. Kapelmusicus Verner Nicolet har spillet fløjte i Det kongelige Kapel i næsten 50 år. Han er også uddannet dirigent og har spillet i Den Danske Blæserkvintet fra 1968-2013. Fra 2005 har Verner Nicolet og hans kone Karen boet på Vestlolland og lige så længe har han været en skattet formand for Maribo Musikforening. I mange år har han haft et samarbejde med pianisten Vagn Sørensen, bl.a. med koncerter på Svinkløv Badehotel. Verner Nicolet medvirker ofte ved lokale arrangementer på Lolland og bl.a. til nytårskoncerterne i Nakskov Teater.

Susanne Olschansky er uddannet fagottist hos Peter Bastian på Det kongelige danske Musikkonservatorium og har tidligere assisteret i bl.a. Sjællands Symfoniorkester og Storstrøms Kammerensemble. Hun spillede i mange år i Storstrøms Symfoniorkester, som hun også var producent for. Desuden spiller Susanne Olschansky i fagotkvartetten Fagotten Dreams, i Trio Argentum og underviser i fagot, kammermusik og symfoniorkester på mange musikskoler i København og Nordsjælland. Susanne Olschansky er bestyrelsesmedlem i Maribo Musikforening.

Pianisten Vagn Sørensen er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han tog diplomeksamen i 1984 med videre studier i Rom. Han har givet koncerter i flere europæiske lande, samt i Malaysia, hvor han akkompagnerede sangere fra Det kgl. Teater i København. Var i 1991 solist med Det kgl. Kapel på orkestrets turne i Grønland. Vagn Sørensen er ansat som akkompagnatør for sangere og blæsere på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og har i en del år undervist på Lolland Musikskole.

Ved koncerten spilles og synges der værker af bl.a. Paul Hindemith, Gordon Jacob, W.A. Mozart, Gaetano Donizetti og Evert Taube. Desuden inviteres publikum til at synge med på to skønne årstidssange.