Burn’s Night

Klik for at se kortet
Hvornår:
24. januar 2019 kl. 19:30 – 21:00
2019-01-24T19:30:00+01:00
2019-01-24T21:00:00+01:00
Hvor:
Maglebrænde Gamle Skole
Nykøbingvej 116
4850 Stubbekøbing
Danmark
Pris:
125 kr.

I år er der noget særligt at fejre ved den allerførste koncert i Dagligstuen i Den gamle Skole i Maglebrænde på Nordfalster:
Forårssæsonen 2019 åbnes med en rund fødselsdag, nemlig den skotske digter Robert Burns. Han blev født for 260 år siden, præcis den 25. januar 1759. Fødselsdagen fejres over hele verden – også på Falster!

  • Vi fejrer ham bare dagen inden, torsdag den 24. januar i Maglebrænde Gamle Skole. Overalt i specielt de engelsktalende lande fejres denne digter med fakkeltog, haggis lavet på fåreindmad, turnipsmos og masser af whisky, forklarer værten Peter Abrahamsen
  • Det kan vi nok ikke lige klare alt sammen her, men whiskyen kan vi da: Den leveres af Freddy Blak, der garnerer opskænkningerne med røverhistorier.

Mary’s Men
Men inden whisky og skrøner får publikum fornøjelsen af at høre gruppen Mary’s Men! Det er et godt sammentømret hold af fire musikere, som færdes på mange forskellige musikalske græsgange. De dyrker i orkesteret en fælles passion for irsk og skotsk folkemusik. Mary’s Men fandt sin nuværende form i forbindelse med forskellige St. Patrick’s Day arrangementer, og det affødte indspilningen af deres foreløbig anden cd: ”Keep Calm And Pretend To Be Irish”, som udkom i sensommeren 2018.
På denne aften spiller de et enkelt skotsk nummer, ellers ville det jo ikke blive en Robert Burns dag. Det er selvfølgelig “Sku gammelt venskab helt bli’ glemt” i den nye danske version, som Peter Abrahamsen skrev for nogle år siden. Her forventes fællessang.

Vi kender Burns allerede
– Robert Burns kendes for mange sange, som vi også har på dansk, blandt andre ”Coming through the rye”, som Sigfred Pedersen fordanskede til ”Når Ræven går i Rug”, og ikke mindst for sit digt ”My love is like a red, red rose”, som er forlægget til Evert Taubes berømte vise ”Min älskling: du är som en ros”, fortæller Peter Abrahamsen. – Jeg har oversat den til ”Min elsked’, du er som en blomst”, og for netop at fejre Burns spiller jeg på aftenen et lille udvalg af de Burns-sange, vi kender i danske udgaver.

Mary’s Men kender nogle måske også som Maries Mænd, som har taget navnet efter dét, de har fælles, nemlig Højskolen Marielyst, men i aftenens anledning må og skal de jo hedder Marys Men.

Orkesteret består af
Peter Søvad / kontrabas og sang
Jan Borre / guitar og sang
Kåre Lind / diverse fløjter og kor
Simon Vikstrøm / violin og kor

 

Koncerten begynder klokken 19.30 – dørene åbnes allerede klokken 19.00