Carmen – opera og workshop for børn

Hvornår:
11. november 2018 kl. 14:00 – 15:45
2018-11-11T14:00:00+01:00
2018-11-11T15:45:00+01:00
Hvor:
Nakskov Teater
Søvej 8 4900 Nakskov
Pris:
Gratis
Kontakt:
Vestlollands Teaterkreds
23240765

Koncerten er rettet mod aldersgruppen børn fra 10 år, forældre og bedsteforældre.

Det Lille Operakompagni fremfører en kort udgave af operaen “Carmen” af George Bizet i samarbejde med den erfarne instruktør og librettist Kit Eichler. Forestillingen tager 40 minutter og den tager udgangspunkt i romanen “Carmen” af Prosper Mérimée.

 Carmen er en kærlighedshistorie som ender i jalousi og mord, fængsel og henrettelse, da Don José i slutningen af bogen myrder Carmen fordi han ikke kan få hende for sig selv. Dette er historien om ulige verdener som mødes; den tæmmede kultur møder den utæmmede natur – en rejse mod kanten af hovedpersonens evner. Hverken Don José eller Carmen kan elske på ligeværdige præmisser og de bruger tid på at beskytte deres egen sårbarhed.

 I forlængelse af operaforestillingen afholdes der en gratis workshop kl. 15:00 for børn fra 10 år. På workshoppen fortæller operakompagniet om, hvad opera er. Et det kontrolleret skrig? Hvorfor er tenoren altid den laveste og tykkeste af mændene? Kan man få et krystalglas til at springe? og hvorfor er forestillingen først slut, når den tykke dame har sunget? Børnene vil få svar på deres spørgsmål og også få afprøvet deres egne evner som operasangere. og sidst men ikke mindst bliver de præsentereret for musikinstrumenterne der ledsagede operaen. Workshoppen varer ca. 40 minutter.

 Koncerten er støttet af Lolland Kommunes Børnekulturpulje og Lolland Musikskole er samarbejdspartner.

 Læs mere om Børnekultur Lolland på http://bornekultur.weebly.com og find os på Facebook.

Der kan læses mere om Det lille Operakompagni på hjemmesiden: www.detlilleoperakompagni.dk