Efterårsferie i middelalderen

Hvornår:
16. oktober 2017 kl. 10:00 – 16:00
2017-10-16T10:00:00+02:00
2017-10-16T16:00:00+02:00
Hvor:
Middelaldercentret
Ved Hamborgskoven 2
4800 Nykøbing Falster
Danmark
Pris:
Voksne 130 kr., børn 0-2 gratis, 3-11 år 85 kr. familie 2 + 2 (3-11) 400 kr.

Mandag til fredag i uge 42 slår Middelaldercentret dørene op for sidste gang i denne sæson. Vi afslutter sæsonen med et brag af en efterårsferie. Der er masser af prøv-selv aktiviteter, ridderturneringer, kanoner, underholdning og sjov på programmet, hver dag sker der noget nyt.

Nogle dage kan man prøve at lave knapper, flette snore og spjældvæve, andre dage at male og en tredje dag kan man opleve hvor forskelligt et måltid var for rige og for fattige, når vi sætter et sjovt og lærerigt “madshow” op.

Mandag: slagtedag – her slagtes grise, får og høns og der er madshow. Se hvordan en adelig, en håndværker og en fattig spiste.
Tirsdag: Malerlauget Sankt Lukas Gildet er i deres værksted og du kan prøve at male med middelaldermaling. Om eftermiddagen er der lægeshow – se hvordan man behandlede forskellige sygdomme i middelalderen.
Onsdag: Store maddag – her laves mad hele dagen, der er madshow, børnelege og rundvisning i Den Magiske Skov – og så har vi aftenåbent til 20:30
Torsdag: De dygtige tekstilkyndige inviterer børn til at prøve at lave en knap, at flette snore og spjældvæve. Det store skib Agnete skal hives på land for vinteren – se det ske som man gjorde det i middelalderen
Fredag: Bøddelshow – hør om henrettelsesmetoder i middelalderen og se båden Agnete blive trukket det sidste stykke op på land.

Vi demonstrerer selvfølgelig vores store kastemaskiner, bliderne, hver dag kl. 12:00, kl. 13:30 er der stor ridderturnering og kl. 15:00 affyrer vi vores kanoner.

Der sker noget hele tiden og ud over alle aktiviteterne er der jo også håndværkerne i husene, torvekonerne på torvet og alle de andre beboere i Sundkøbing, som man kan snakke med og høre om livet i middelalderen anno 1407.

Onsdag den 18. oktober er årets bedste dag! Der holder vi åbent til kl. 20:30.
Når mørket falder på tændes de levende lys og varmen fra bålene i husene breder sig. En helt speciel stemning sænker sig over Sundkøbing.

Der er ridderturnering kun oplyst af fakler og ild og bliderne skyder ildkugler ud over Guldborgsund – hør den fascinerende lyd, når ildkuglen suser gennem luften for at lande med et plask i vandet.

Det hele afsluttes med et kæmpe festfyrværkeri – der ikke lader Tivoli noget efter!

Kl. 17:00 er der en gratis rundvisning i ”Den Magiske Skov”. Hør om middelalderens mange overnaturlige væsener – hvem ved, måske møder I en elverpige?!