Få målt din lungefunktion

Klik for at se kortet
Hvornår:
21. november 2018 kl. 10:00 – 15:00
2018-11-21T10:00:00+01:00
2018-11-21T15:00:00+01:00
Hvor:
Guldborgsund Frivilligcenter
Banegårdspladsen 1A
4800 Nykøbing Falster
Pris:
Gratis

Flere tusinde danskere kan få mere luft i hverdagen, hvis de får hjælpen til det. Alt for mange danskere går rundt og mister pusten, og slår det måske hen med dårlig form eller alder. Men åndenød, hoste, pibende vejrtrækning i mere end 2 måneder kan være tegn på en kronisk lungesygdom. Jo hurtigere man opdager en lungesygdom, jo mere kan man få ud af den luft, man har.

I Danmark har op mod 600.000 danskere en kronisk lungesygdom, men alt for mange ved ikke, at de er syge. Udfordringen ved alle kroniske lungesygdomme, også de mere sjældne typer, er, at symptomerne kan virke harmløse, og man kan vænne sig til dem eller bortforklare dem med fx dårlig form eller alder.

– Det starter måske med, at man føler sig lidt forpustet, og med tiden mangler man luft til mere og mere. Eller hosten bliver skudt hen med ”det går nok snart over”. Men symptomer som fx åndenød og hoste i mere end 2 måneder kan være tegn på en kronisk lungesygdom. Jo hurtigere man opdager en lungesygdom, jo hurtigere kan man bremse sygdommens udvikling med rygestop, medicin og træning. Det handler om at få mest muligt ud af den luft, man har, siger direktør i Lungeforeningen, Anne Brandt.

Få et lungetjek på Lungedagen
En lungefunktionsmåling kan give en indikation på, om man er syg, og kan hurtigt afsløre, om der er behov for et besøg hos lægen.

På Lungedagen kan du få et lungetjek, når Lungeforeningen sammen med apoteker, hospitaler, læger, kommuner og frivillige i Lungeforeningen afholder arrangementer i hele landet. Mange steder tilbydes der også information om symptomer på kroniske lungesygdomme, tjek på inhalation eller en snak om røgfrihed, vejrtrækning, træning og mad. I landets 19 Bilkaer kan du også lægge vejen forbi og få viden om lungerne.