Fastelavn ved Klosterkirken

Hvornår:
2. marts 2019 kl. 11:00 – 13:00
2019-03-02T11:00:00+01:00
2019-03-02T13:00:00+01:00
Hvor:
Pladsen foran Klosterkirken
Kirkepladsen
4800 Nykøbing Falster
Danmark
Pris:
Gratis

Kom og slå katten af tønden sammen med Museum Lolland-Falster, BR i Nykøbing, Kvickly i Nykøbing og Vores Nykøbing.Du kan også være med til at lave dit helt eget gammeldags fastelavnsris.

Undervejs vil der blive serveret varm kaffe og kakao – samt naturligvis fastelavnsboller! Derudover vil der selvfølgelig også blive kåret både en kattekonge og en kattedronning efter tøndeslagningen.

Vi håber at se så mange festligt udklædte børn som muligt, og der vil være præmie til den bedste/mest originale udklædning.

Aarrangeret af Museum Lolland-Falster og udarbejdet i samarbejde med projekt Kulturland.

“Når man i dag køber fastelavnsboller hos bageren eller vælger kostume til ungerne, er det nok ikke alle, der lige tænker på det faktum, at det faktisk er en meget gammel højtid, der bliver fejret. Højtiden har sine rødder i middelalderen, dengang Danmark stadig var katolsk, og markerede indgangen til en 40 dage lang fasteperiode, der ledte frem til påsken. Navnet fastelavn kommer nemlig fra det tyske ’Fastelabend’, på dansk ’faste-aften’, – altså aftenen før fasten. I fasteperioden bestod den primære ernæring af bl.a. grovbrød og fisk, og der var deciderede forbud mod at indtage andet end det, kirken foreskrev. Derfor var der mange, der skejede ud på madfronten og nød alle lækkerierne og det, der snart blev forbudt, som fx fint brød, kød og fed mad, aftenen inden. For man ved jo godt, at når der er noget, man ikke må få, så vil man have det. Så det var en klog forholdsregel at tage”, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.