Film og debataften om venskab, racisme, danskhed og identitet

Hvornår:
24. januar 2019 kl. 20:00 – 22:00
2019-01-24T20:00:00+01:00
2019-01-24T22:00:00+01:00
Hvor:
Hovedbiblioteket, Salen
Rosenvænget 17
1
4800 Nykøbing F
Pris:
30 kr.

Vi ser dokumentaren Det sorte kapitel med efterfølgende debat om temaerne

Maya Albana og den kompromisløse kunstner Jeanette Ehlers har været hjerteveninder siden de var børn. Begge piger skilte sig dengang i 80’ernes Odense ud pga. deres hudfarve.
Jeannette identificerer sig i stadig højere grad med sin fars sorte ophav, og det ændrer venindeforholdet. Maya forsøger at forstå Jeanettes vrede.
Sideløbende får vi indblik i Jeanettes kunstneriske arbejde, bl.a. med Danmarks første mindesmærke over slavetiden i Dansk Vestindien.
Opgør med racismeFilmen er et opgør med den strukturelle racisme, og efter at have overværet de to kvinders samtaler igennem filmen vil mange føle sig nødsaget til at kigge alvorligt indad. Er alle vi danskere måske –  i en eller anden grad – racister? Og hvis ja, er det fordi vi ikke ved bedre eller ikke forstår?
Det er en følelsesmæssigt stærk film, der provokerer og vækker til eftertanke. Først og fremmest er det en film om venskab. En film, hvor instruktøren i forsøget på at bygge bro og skabe indsigt, tager os med indenfor i det allermest intime rum mellem sig selv og sin bedste veninde.
Som Maya Albana siger: Jeg håber, at filmen vil blive oplevet som et indspark i den offentlige debat om danskhed og vores historie.
Debat om filmens temaerEfter filmen snakker vi om de temaer, den berører; venskab, racisme, danskhed og identitet. Bibliotekar Nicolai Gren Hagelskjær styrer debatten, hvor alle er velkommen til at byde ind.
BilletterMedlemmer af Biblioteksklubben kan købe billet fra fredag den 14. december kl. 10.00, mens ikke-medlemmer kan købe billetter fra mandag den 17. december kl. 10.00.