Fødselsdagskoncert i Aarestrups Hus

Hvornår:
4. december 2019 kl. 19:00 – 21:30
2019-12-04T19:00:00+01:00
2019-12-04T21:30:00+01:00
Hvor:
Aarestrups Hus
Adelgade 80
4880 Nysted
Pris:
50 kr.

”Der er en trolddom på din læbe” – Fødselsdagskoncert i Nysted med digterdoktoren Emil Aarestrups sensuelle digte

I sin samtid blev Emil Aarestrup nærmest tiet ihjel, men han står i nutiden som den mest moderne lyriker i første halvdel af 1800-tallet. Aarestrup skal ikke bare glide over i glemslen, men vi skal huske hans fantastiske digte og glædes over hans helt eminente måde at være erotisk og sensuel på, forklarer Peter Abrahamsen. – Derfor er det på sin plads at fejre fødselsdagen med en koncert med netop hans bedste digte.

Aarestrup Museet i Adelgade i Nysted åbner sine døre for fødselsdagsgæster, der vil samles i de lavloftede mindestuer, hvor digteren har skrevet nogle af sine allermest kendte digte. I dagens anledning er der pyntet op med mistelten, der gror i museets smukke have og som forhåbentlig givermulighed for mange kærlige kys. Koncerten falder i to dele og i pausen kan man købe varm gløgg, vin og kaffe og smage på de helt specielle kager, som er bagt efter flere hundrede år gamle opskrifter.

– Aarestrup har inspireret andre digtere, ligesom han selv er blevet inspireret også internationalt, fortæller Peter Abrahamsen. – Ikke mange ved, at den skotske digter Robert Burns har inspireret ikke kun Emil Aarestrup til digtet ”Du er som en rose rød”, men også Evert Taube til ”Min elskling, du er som en rose”. Derfor spiller jeg i anden afdeling også sange af andre digtere, som relaterer sig  til Emil Aarestrups univers.

billetter kan købes ved døren eller bestilles via hjemmesiden eller via mail emilogcaroline@aarestrup-foreningen.dk