Folkekøkken og Foredrag – Anne Sophia Hermansen

Hvornår:
18. marts 2019 kl. 18:30 – 21:30
2019-03-18T18:30:00+01:00
2019-03-18T21:30:00+01:00
Hvor:
Højskolen Marielyst
Bøtøvej 2
4873 Væggerløse
Pris:
100/175 kr.

Anne Sophia Hermansen tager livtag med det forkætrede begreb dannelse i sit foredrag på Højskolen Marielyst

 

Kun et fåtal af de mange debatter, vi har i Danmark handler om dannelse. I stedet diskuterer vi burkaer, Trump, køn og kødfri dage. Men selv om dannelse er et ord, der minder mange om sur pligt og Emma Gad, er det vigtigere end nogensinde at forholde sig til dannelse, da menneske ikke bare er noget man er, men noget man hele tiden er undervejs med at blive. Derfor har Højskolen Marielyst inviteret Anne Sophia Hermansen til at holde foredrag mandag den 18. marts om dannelse med overskriften: Fra Bildung til Familien på Bryggen.

Anne Sophia Hermansen har med sans for det danske sprogs mange nuancer skabt sig en position som en af det borgerlige Danmarks mest spændende og provokerende debattører. Hun er uddannet magister i litteraturvidenskab og arbejder i dag som kulturredaktør på Berlingske og nikker her jævnligt verbale skaller til både højre og venstre.

I sit foredrag på højskolen tager hun udgangspunkt i den tyske Bildung-tradition, hvor dannelse handler om at kunne noget og blive mere end bare sig selv.

Men ifølge Hermansen handler nutidens dannelse mere om at skille sig ud og være nogen, og ikke så meget af at kunne noget. Det forklarer måske dyrkelsen af realitystjerner og youtubestjerner. Hvis man åbner for tv-programmet 4-Stjerners Middag i Sverige, ser man en professor, der har en interessant samtale med en forfatter, en direktør og en operasanger. I Danmark ser vi to realitystjerner, en stripper og en politiker, der er mest kendt fra Vild med dans.

Men det traditionelle og det moderne dannelsesbegreb kan godt tænkes sammen, og måske står vi ikke på afgrundens rand. Helt. Mener altså Anne Sophia Hermansen.