Hvor taler du flot dansk!

Hvornår:
5. februar 2019 kl. 20:00 – 22:00
2019-02-05T20:00:00+01:00
2019-02-05T22:00:00+01:00
Hvor:
Sophieskolen
Merkurs Plads 4
4800 Nykøbing F
Pris:
80 kr.

Oplev karismatiske Abdel Aziz Mahmoud i hans levende foredrag om integration

I 2017 havde vi fornøjelsen af Abdel Aziz Mahmoud. Oplevede du ikke den karismatiske journalist og foredragsholder, så har du nu chancen.
I dette indlevende foredrag tager Abdel blandt andet udgangspunkt i de personlige fortællinger fra sin bog “Hvor taler du flot dansk!”, som omhandler familiens kamp for at lykkes i Danmark.

En personlig beretningHør historien om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund. Ønsket om at blive dansk på den rigtige måde. Grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok. Om man nogensinde kan? Men mere end noget andet er det en snak om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie: Naboer, lærere, arbejdsgivere. For integration handler – undskyld klichéen – om mennesker og om den lille vilje hver dag.

Få de gode rådIntegrationen har alt for længe været holdt i et jerngreb af politikere og debattører, som ikke evner andet end polarisering og pegen fingre. Ingen fløj nævnt, ingen glemt. Det er altså ikke et foredrag med de rigtige meninger, men med de gode råd. Både dem Abdel Aziz Mahmoud fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt.

Andre mulige vinkler Abdel kan tilføje: Kan man blive FOR integreret? Abdel fortæller om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder; Hvornår er er der tale om racisme? Abdel Aziz Mahmoud fortæller, hvorfor han sjældent trækker racismekortet. Og hvornår han selv har været udsat for diskrimination.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Fora Fritid.