Foredrag om Lise Nørgaard

Hvornår:
24. september 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-09-24T19:00:00+00:00
2019-09-24T21:00:00+00:00
Hvor:
Nørre Alslev Bibliotek
Helene Strangesvej 1
4840 Nørre Alslev
Pris:
50 kr.

Hør om “Matador’s” mor, når Jacob Wendt Jensen dykker ned i Lise Nørgaards historie

Hør journalist, foredragsholder, anmelder og redaktør Jacob Wendt Jensen fortælle historien om Lise Nørgaards liv og værk med udgangspunkt i hans bog Lise Nørgaard – de første 100 år.
Fra opvæksten i Roskilde over de to ægteskaber og fire børn og karrieren som journalist på både Politiken, Hjemmet og Berlingske til kroningen som forfatter med blandt andet tv-serien Matador.
Personligt kendskabUd over en levende og perspektivrig livsfortælling baseret på diverse klip fra tv-, tv-serier og film får du naturligvis også indblik i, hvem og hvordan Lise Nørgaard er, baseret på det personlige kendskab Jacob Wendt Jensen har til hende.
”Husk nu – det må ikke blive for rosenrødt”, sagde Lise Nørgaard forud for arbejdet med den nye store biografi.
Fyldestgørende portrætBogen og foredraget er et portræt af en kvinde, der er født med en fornem ukuelighed og en insisterende livsglæde – men også et portræt, der trækker frem, at intet liv kun kan fortælles alene i muntre toner.
Lise Nørgaard har været en fremragende journalist, enmandshær i kvindekampen, en muntert klingende debattør i årtier – og en kvinde, der er gået sine helt egne veje, når det gjaldt arbejds- og familielivet.
Hun har generøst medvirket i en lang række nye interviews og mere end 50 andre personer blandt venner, tidligere kollegaer og familie har hjulpet med at fremkalde et helt nyt røntgenbillede af ”Matador”s mor.