Foredrag om livet som drabschef

Hvornår:
9. oktober 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-10-09T19:00:00+00:00
2019-10-09T21:00:00+00:00
Hvor:
Væggerløse Bibliotek
Skolebakken 14
4873 Væggerløse
Pris:
40 kr.

Få et enestående indblik i kriminalsager, når Ove Pedersen fortæller om sit virke som efterforskningsleder og senere drabschef

“Roskildes Wallander”, tidligere drabschef Ove Pedersen, fortæller fængende om et helt liv med efterforskning af de allerværste sager fra sin tid ved Kriminalpolitiets Drabsafdeling på Politigården i København i 80’erne.
Det var dengang, hvor den første store rockerkrig buldrede og Bullshit-lederen Makrellen blev dræbt af Jønke. I samme periode blev to unge mænd skudt og dræbt på Femøren på Amager, og jagten på den fløjtende gerningsmand satte ind.
Siden efterforskede Ove Pedersen fra sit kontor på politigården i Roskilde, hvor han frem til sin pension arbejdede for det nuværende Midt- og Vestsjællands Politi.
Ledet et utal efterforskningerOve Pedersen har ledet efterforskningen af et utal af de mest bestialske drab, seksuelle og voldelige overgreb på børn samt store ulykker, katastrofer og terror.
I foredraget kommer vi bl.a. tæt på flere af drabssagerne, dødsulykken på Roskilde Festivalen i 2000, terrorsagen fra Kundby, hvor en blot 15-årig pige blev anholdt og sigtet for forberedelse af bombesprængninger, og vi hører også om flere af de grusomme sager, hvor børn og unge er blevet udsat for seksuelle og voldelige overgreb fra personer, der har stået dem nær.
Om foredragsholderenOve Pedersen har været ansat ved politiet i over 40 år, primært som efterforskningsleder og senest drabschef hos Midtog Vestsjællands Politi.
I 2017 valgte han at gå på pension og hellige sig foredrag og sit engagement som frivillig inden for idrætten i Roskilde.