Forfatteraften med Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen

Hvornår:
3. oktober 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-10-03T19:00:00+00:00
2019-10-03T21:00:00+00:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Rosenvænget 17
1
4800 Nykøbing F
Pris:
80 kr.

Hør alt om romanen “Helle Erobreren”, når forfatterparret gæster Hovedbiblioteket

Kom med til en sjov forfatteraften, når det nye danske forfatterpar Anders Morgenthaler og Marie Louise Tüxen indtager Salen og fortæller om deres anderledes, skæve og humoristiske roman Helle Erobreren om hovedpersonen Helle, der rammer bunden – og på uhæderlig vis rejser sig igen.
Om Helle Erobreren Helle Anja Janning var en gudsbenådet slagter. Hun kunne lægge et snit til en svineskank, som var det en finere kunstart, og hun drømte om at erobre hele verden med sine evner, så hun kunne give sin datter, Michelle, et godt liv.
Men så gik det galt. I dag er Helle arbejdsløs, Michelle er flyttet hjemmefra i vrede over sin mors svage karakter, fogeden banker på, og Helle skal i endnu en trist job-aktivering – denne gang på Nykøbing F. Sygehus.
Helle står foran akutmodtagelsen, da ambulancerne pludselig vælter ind, og i tumulten bliver hun forvekslet med den sygemeldte polske turnuslæge Natalia Nowak. Så er spørgsmålet: Hvad gør man, når man er faret vild i sit eget liv, og man pludselig får chancen for at blive en anden?
Den ene løgn tager hurtigt den næste, og inden Helle får set sig om, må hun løbe hurtigere end en gris kan rende.
Inspireret af komedieOm romanen siger tegner, filminstruktør og forfatter Anders Morgenthaler og forfatter og radiovært Marie Louise Tüxen følgende:
”Vi havde begge set filmen Bridesmaids og var vilde med dens heftige, gribende plot og forrygende humor. Vi blev enige om at skrive en roman, der kunne ræsonnere samme potente humor og fantasifulde fortælling med karakterer, du føler, du kender. Anders er voldsomt god til at udtænke et plot, og jeg har været dedikeret til at tegne karakterer og deres relationer”, siger Marie Louise Tüxen.
Anders Morgenthaler supplerer: ”Det, vi hver især kan, bliver til noget helt tredje, når vi blander det”.

Vær opmæksom på, at der ikke er elevator til Salen, der ligger på 1. sal.