Fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps til Lolland

Klik for at se kortet
Hvornår:
21. februar 2019 kl. 17:00 – 19:00
2019-02-21T17:00:00+01:00
2019-02-21T19:00:00+01:00
Hvor:
Søllested Bio & kulturhus
Højrebygade 62 4920 Søllested
Pris:
Gratis

”Som led i vores bosætningskampagne ønsker vi at etablere et ambassadørkorps, der kan være med til at give vores tilflyttere en god velkomst. Vi håber, mange vil være med, for de bedste til at fortælle om det gode liv på Lolland, er borgerne selv”.

Det er Strategi- og Direktionssekretariatet i Lolland Kommune, der står bag mødet, og i første omgang er invitationen sendt ud til beboerforeningerne på Lolland, men mødet er åbent for alle interesserede.

”Vi søger lokale ambassadører, der kan være Lollands ansigt udadtil på lollandleverlivet.dk, og som kommende tilflyttere kan kontakte for at få en snak om livet på Lolland”, uddyber Henrik Madsen.

Men mødet er også åbent for, at der i fællesskab bliver udtænkt ideer med ambassadørkorpset, samt hvordan netværket kan bruges til at sikre den gode modtagelse af tilflyttere på Lolland.

”Folk flytter jo ikke bare til Lolland Kommune. De flytter til et lokalområde, og jeg er sikker på, at det er de lokale beboere i f.eks. Horslunde eller Rødby, som er de bedste til at sikre tilflyttere den gode landing og velkomst i Horslunde og Rødby,” siger Henrik Madsen.

Til inspiration vil der være oplæg fra tre beboerforeninger på Lolland, som vil fortælle om deres erfaringer med at lave velkomstarrangementer for tilflyttere og flere aktiviteter i lokalområdet. Lolland Kommune vil ligeledes fortælle om den bosætningspulje, der er blevet nedsat, som man kan søge om midler til tilflytterarrangementer.

Er man interesseret i at deltage i et ambassadørkorps, der kan fortælle tilflyttere om ens område, eller er man nysgerrig på at fortælle den gode historie om Lolland, og hvordan man kan byde tilflyttere velkomne, er man meget velkommen til at deltage i fyraftensmødet, hvor der vil være kaffe, the, vand og sandwich.

 

Program

17.00-17.10 Velkomst ved souschef i Strategi- og Direktionssekretariatet Henrik Madsen

17.10-17.30 Information om bosætningskampagnen, bosætningspulje samt ambassadørkorps

17.30-18.15 Oplæg fra beboerforeninger:

  • Fejøforeningen ved Christina Brydegaard og Conni Sønderskov Hansen
  • Søllested Borgerforum ved Rebecca Galsgaard
  • Købstadshotellet Rødby ved Liselotte Påske Nielsen

18.15-18.25 Pause – sandwich og vand

18.25-18.45 Debat:

  • ”Hvad kunne en ambassadør være?”
  • ”Hvad er den ideelle modtagelse for tilflyttere?”
  • ”Hvordan integrerer vi tilflyttere?”

18.45-19.00 Tilmelding til ambassadørkorpset og tak for i dag!

Der tages forbehold for ændringer i programmet.