Gadens Børn

Hvornår:
18. november 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-11-18T19:00:00+01:00
2019-11-18T21:00:00+01:00
Hvor:
Frivilligcenter Lolland
Søndre Boulevard 82 a
Maribo
Pris:
75 kr.

Bliv både rørt og underholdt, når stifteren af Gadens Børn, Pia Lindell Qwist, fortæller om sit utrættelige, frivillige arbej-de for de allerfattigste børn i Indien.
I 2012 tog Pia på venindetur til Indien uden at vide, at det ville ændre hendes liv for altid!
Jeg blev fuldstændigt rystet, da jeg så, hvor mange børn der lever på gaden – uden forældre – under de mest kummerlige forhold.
Den indiske ambassade estimerer, at der er omkring 314.700 gadebørn alene i byen Calcutta. Ud af dem arbejder ca. 50% som skrald-samlere, skopudsere, gadehandlere og det, der er værre. De arbejder mellem 10-13 timer om dagen og er ud-sat for høje sundhedsrisici grundet uhygiejniske arbejds- og levevilkår. Retten til at være barn – til at lege – er stort set ikke eksisterende.
Det, jeg mærkede på min krop, sind og sjæl, da jeg fik svar på mine spørgsmål om deres liv på gaden, er ubeskriveligt. Det gik op for mig hvor taknemmelige, vi burde være i Danmark. Taknemmelige for den overflod vi har- for vores hjem, mulighed for sundhedspleje, kærlighed, undervisning og så meget mere.
For syv år siden var folk reaktion på projektet, at det ikke kunne lade sig gøre – men i dag består Gadens Børn af tre skoler, en sundhedsklinik og opstart af et børnehjem. 400 børn får dagligt mad, skoleundervisning og sundhedstjek.
Hør Pias medrivende historie om have en vision – og en viljestyrke uden lige. I foredraget fortæller hun, hvordan det er at stå i et fremmed land – i fremmed storby, Calcutta, med 14 millioner indbyggere uden at kende én eneste person. Om store kulturelle forskelle i et land, hvor myndighederne ikke er blege for at kræve bestikkelse. Men foredraget kommer også ind på de utallige livsbekræftende historier om gadebørnene, der giver livsglæde til trods for deres svære start på livet og hvorfor det er det hele værd, selvom det koster både blod, sved, hårdt arbejde – og ikke mindst fravær på hjemmefronten.
Gå ikke glip af en fantastisk personlig fortælling om et kald om at hjælpe andre og om at gå all in uden at se sig tilbage.
Alt honorar går ubeskåret til Gadens Børn