Gadeteaterfestival

Hvornår:
19. august 2019 kl. 10:00 – 24. august 2019 kl. 16:00
2019-08-19T10:00:00+02:00
2019-08-24T16:00:00+02:00
Hvor:
Gaderne i Nykøbing F
Pris:
Gratis

Gigantiske marionetdukker, der danser ned af gaden, mekanisk virtual reality-teater og en bæredygtig gadeparade… Alt det, og meget mere, kan opleves gratis under DANMARKS INTERNATIONALE GADETEATERFESTIVAL 2019, der fra den 18. – 24. august gæster Nykøbing F. og Marielyst.

Guldborgsund Kommune, Vores Nykøbing, Teatret Masken, Teaterforeningen Guldborgsund og Nykøbing Falster Turistforening præsenterer i tæt samarbejde med holdet bag Danmarks Internationale Gadeteaterfestival et morsomt, farverigt, magisk og festligt program for både børn og voksne bestående af 11 forestillinger med teatertrupper fra bl.a. Spanien, Canada og Chile.

”Jeg glæder mig meget over, at kommunen, vores egnsteater, lokale turismeaktører, erhvervslivet og frivillige fra en meget aktiv teaterforening igen i år har været med til at skabe en storstilet festival, der samler kommunens borgere omkring kunsten,” siger Martin Lohse, formand for Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg.

”De fantasifulde og spektakulære forestillinger møder og inddrager folk, der hvor de færdes til dagligt, og giver nye perspektiver på byens rum og på det liv, vi lever. De inviterer til fællesskab – og netop dét er noget, vi prioriterer højt i Guldborgsund Kommune,” fortsætter Martin Lohse. ”Vi er samtidig heldige, at vi med støtte fra LB Forsikring og Nordea Fondens Lokalpulje, også kan sende en række forestillinger ud til lokale skoler, hvor flere hundrede børn i både indskoling, på mellemtrin og i udskoling vil kunne opleve teater helt tæt på i deres egen skolegård. Dette er med til at understøtte de kulturforløb og den kreative læring, vi med vores nye Dannelsesrygsæk giver eleverne med i bagagen, og er samtidig et godt og vigtigt supplement til de gratis teaterforestillinger, Teatret Masken gennem de seneste par år har tilbudt alle kommunens skoleklasser.”

Gadeteaterfestivalen starter med en ’hovedattraktion’, når Electric Circus fra Holland søndag den 18. august kl. 12-17 sætter et automatisk miniature-teater op på Marielyst Torv, hvor gæster kan tage et kæmpehoved på som en maske og hér opleve et intimt 4D-show.

Mandag den 19. august kl. 15-16 kan man opleve enorme marionetdansere i parade gennem gågaden i Nykøbing F. efterfulgt af officiel åbningstale kl. 16 på Lilletorv v.  formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse. Herefter præsenteres en hylende morsom komedieklassiker – ’A Flock of Flyers’ – om en trængt, canadisk fly-eskadrille.

Onsdag den 21. august er der glædeligt gensyn med forestillingen La Grande Phrase, der sidste år spillede på Marielyst Torv. En gruppe dansere i ballondragter gør Slotsbryggen usikker fra kl. 19-19:45 og trækker en bølge af latter i deres kølvand. Herefter inviterer Nykøbing F. Turistforening sammen med Visens Venner alle til at synge solen ned på amfiscenen ved Sophieholmen.

Fredag den 23. august kan man deltage i Les Po’Boys’ festlige Mardi Gras-parade af New Orleans’k støbning gennem Nykøbing F. Kom og find et passende kostume og lær et par lækre dansetrin på Teatret Masken fra kl. 13-16 og deltag herefter i optoget op ad gågaden fra 16-16:40. Med et fransk brassband i front bliver det funky og swingende.

Endelig kan man lørdag den 24. august kombinere deltagelse i Colour Run med oplevelsen af stærk, sensuel og lidenskabelig akrobatik, når Duo Laos kl. 10:30 og igen kl. 12 mixer tango, comedy og latinamerikansk rock’n’ballet i en historie om at finde sig selv. Det foregår i Jernbanegade 19-21 i Nykøbing F.

Se hele programmet på https://www.gadeteaterfestival.dk/nykobingfalster.html