Havnens Dag Stubbekøbing

Hvornår:
25. maj 2019 kl. 10:00 – 15:00
2019-05-25T10:00:00+02:00
2019-05-25T15:00:00+02:00
Hvor:
Stubbekøbing Havn
Vestre Havn 3
4850 Stubbekøbing
Danmark
Pris:
Gratis

Åbent hus i strandjagtforeningens klubhus hele dagen. Her kan man få en snak og høre om de aktiviteter og mulighede klubben tilbyder medlemmerne
Der bliver opvisning med apportering med hunde i havnen
Sejltur fodring ved dambrug hvis vejret tillader.
Hvis det lykkes at få en sommerbuk bliver der lejlighed til at se partering og tilberedning ved bonfire. Smagsprøver

Der vil være åbent klubhus i roklubbens klubhus på Doseringen
I erhvervshavnen vil der være opvisning med kajak og andet
Der vil være redningsøvelser
På land i rehvervshavnen vil roklubben være til stede med ro ergometer og en båd så man har mulighed for at se en af klubbens flotte både.
Begge steder vil man kunne høre om de muligheder roklubben tilbyder medlemmer.

Biblioteket har bøgerne om vand, hav og maritime aktiviteter.
Man har mulighed for at få demonstreret mulighederne i bibliotekets FabLab.
Et FabLab er et ’fabrikations laboratorie’. Et værksted, hvor man kan fabrikere sine idéer om til fysiske genstande, ved hjælp af de maskiner, der stilles til rådighed. Samtidig er FabLab et sted, hvor brugerne deler deres egen viden og idéer med hinanden.

Lokalhistorisk Arkiv viser en udstilling om færgeriet og færgen IDA der i år fylder 50 år.

Butikkerne i Vestergad er med til på festlig vis at markere dagen. Mange steder er der udsalg til “Vand”vittige priser.

Her kan man få en god orientering om livet i skytteforeningen, og om hvad de tilbyder deres medlemmer.
Desuden kan man prøve de nye rifler der skyder med infrarødt lys. Det er en fin mulighed for at afprøve sine færdigheder på det område.

Der er udskrevet en konkurrence i foreningen om at lave et værk om havn, hav, strand. Værket der udvælges bliver årets plakat for Havnens Dag 2019 i lighed med tidligere. Maleriudstillingen er åben 25-26 maj. Begge dage fra 10.00 til 15.00.- Salg af plakater
Fernisering og prisoverrækkelse sker på det gamle rådhus i Stubbekøbing d. 25 maj fra 1100 til 1230. Her kan plakaten også købes.

Stubbekøbing Badmintonklub har en stand på havnen. Her kan man høre om klubbens arbejde, og de muligheder badmintonklubben tilbyder sine medlemmer. Der bliver muligheder for at slå til en fjerbold i havebadminton.
Vandkamp med balloner, og forhåbentlig bliver det muligt at vise vandbadminton.
Alt afhængig af vejret.

Den officielle indvielse af den nye krabbeplatform ved midtermolen og kajakbroen ved østmolen.
I den forbindelse serveres der lidt bobler og kransekageidt bobler og kransekage, og Casper Henriksen siger et par ord. Arrangementet er ganske kort. Tidspunktet annonceres via højtaler.

Der er rigtig mange aktører der slutter op om Havnens Dag i Stubbekøbing. Det er vi i styregruppen rigtig glade for og stor tak. Vi bestræber os på at det skal blive en festlig folkelig og fornøjelig dag som traditionen byder. Vi og de øvrige aktører har bestræbt os.
For at give mulighed for at komme rundt over det hele og besøge de forskellige steder, eller blot en tur rundt i vores dejlige by og havn, som vi er så glade for, kører der et markedstog hele dagen. Der bliver forskellige “stationer” hvor man kan stige på eller af. Det er gratis at køre med.