Hjertet Brast

Hvornår:
23. februar 2020 kl. 16:00 – 18:00
2020-02-23T16:00:00+01:00
2020-02-23T18:00:00+01:00
Hvor:
Nordfalsters Koncerthus
68 Nørre Alslev Langgade
4840 Nørre Alslev
Pris:
100 kr. + gebyr

Med H. C. Andersen i operaen

Nordfalsters Koncerthus i Nørre Alslev får igen besøg af musikformidleren over dem alle, Henrik Engelbrecht, der er kendt fra den Klassiske Musikquiz på DR TV, som radiovært på DR P2, og som for tiden introducerer Copenhagen Phils koncerter rundt på Sjælland.

Engelbrecht har været involveret som musikformidler overalt: Det Kongelige Bibliotek, DR Symfoniorkestret, som operaredaktør, radiovært og podcastproducent på DR P2, som dramaturg på Det Kongelige Teater, Musikchef i Tivoli, lavet koncertintroduktioner for Copenhagen Opera Festival og Det Kongelige Kapel – og meget mere. Henrik Engelbrechts højt værdsatte og meget underholdende foredrag trækker overalt fulde huse.

Engelbrecht har skrevet en række højt berømmede publikumsvenlige bøger om opera og operalivet i gamle dages København, og det er med den sidst udgivne bog om H. C. Andersens ulykkelige kærlighed til operaen, at han gæster Nørre Alslev. Bogens titel er “Hjertet brast i toner” og den er blevet stormende anmeldt af en lang række anmeldere, bl. a. skriver Anne Marie Storm: “Henrik Engelbrecht kan noget med at tage sin læser med, så man ser H.C. Andersen sidde i operaen, vildt forelsket i divaen, eller sjoske hjem på sine store fødder med tandpine … Det er mesterligt holdt sammen af Henrik Engelbrecht med citater og kommentarer, der tilsyneladende fosser ud af den mand i en lind strøm. Utroligt underholdende, og når man har læst bogen, er man blevet MEGET klogere på 1800-tallets opera, på kulturlivet i Europas teaterbyer, på H.C. Andersen – og det er vel ikke så galt. Jeg giver bogen mine varmeste anbefalinger …”.

Søren Schauser, Berlingske Tidende, skriver generelt om Henrik Engelbrecht: “Henrik Engelbrecht er fortælleren over alle i dansk musik … i en helt ny genre mellem det fine og det folkelige …”