Jonathan Swensen og Elias Holm: Fransk musik for cello og klaver

Hvornår:
1. september 2019 kl. 19:30 – 21:30
2019-09-01T19:30:00+00:00
2019-09-01T21:30:00+00:00
Hvor:
Nordfalsters Koncerthus
Nørre Alslev Langgade 68
4840 Nørre Alslev
Danmark
Pris:
150 kr., 75 kr. + gebyr

Duo Swensen/Holm består af cellisten Jonathan Swensen og pianisten Elias Holm, der siden 2013 har arbejdet tæt sammen.
Begge er ganske unge og studerer stadig på prominente konservatorier i Europa. Jonathan Swensen studerer på Norges Musikkonservatorium i Oslo og Elias Holm på Universität der Künste i Berlin.
Sammen har de spillet en lang række koncerter i musikforeninger og på store festivaler i Danmark med et bredt repertoire, der strækker sig fra wienerklassikken over fransk impressionisme til nutidig musik. I 2019-2020 er de blandt andet inviteret til at spille på Usedomer Festival i Tyskland, Schubertiaden i Roskilde, Glyptoteket i København og mange flere steder – nu også Nordfalsters Koncerthus.
Cellist Jonathan Algot Swensen er bare 22 år men er allerede tilknyttet internationale musikagenturer i London og New York, der samler på og støtter kommende stjerner indenfor klassisk musik. Og Jonathan er nok noget at samle på: Han har det seneste år vundet 3 af de største internationale musikkonkurrencer afholdt i Armenien, Windsor i England og i New York. Som solist har han spillet med en række symfoniorkestre både herhjemme og i udlandet og i det kommende år skal han være solist med Copenhagen Phil, Toulouse Symfoniorkester og Vietnams Synmfoniorkester. På kammermusiksiden er han sommeren 2019 beskæftiget på landets sommerfestivaler for klassisk musik. Men han skal længere væk, for i februar 2020 indleder han sin første soloturné i USA, hvor han skal spille i Washington og New York, ligesom han skal indspille sit første soloalbum.

På flyglet denne aften akkompagnerer Elias Holm og spiller soloværker for klaver. Elias er bare 23 år gammel og har vundet en række musikkonkurrencer herunder Berlingskes Klassiske Musikkonkurrence og Den Danske Steinway Festival, og han modtog “Grand Prix” i den internationale klaverkonkurrence Music Without Limits i Litauen i 2013. Ligesom Jonathan Swensen har han været solist med Armenian Philharmonic Orchestra og spillet en lang række solo- og kammermusikkoncerter på Danmarks sommerfestivaler og i musikforeninger. Udover sit samarbejde med Jonathan Swensen musicerer Elias Holm med en række sangere og musikere, herunder den prisvindende klarinettist Jonas Lyskjær Frølund. Publikum på Nordfalster husker sikkert Elias Holm fra koncerter med netop Jonas Lyskjær Frølund og Jonathan Swensen i Orenæs Saloner.

Programmet i Nordfalsters koncerthus består af fransk musik af Gabriel Fauré, Claude Debussy, Olivier Messiaen og César Franck.