Jorden rundt på 80 dage – en musikalsk komedie

Klik for at se kortet
Hvornår:
5. oktober 2019 kl. 19:30
2019-10-05T19:30:00+02:00
2019-10-05T19:45:00+02:00
Hvor:
Nakskov Teater
Søvej 8 4900 Nakskov
Kontakt:
Vestlollands Teaterkreds
23240765

I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format. Der er fire skuespillere om de 52 roller – både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Det er altså alt sammen ret langt væk – selv for en landsdækkende teaterturné i tiden lige efter Brexit.
Den ene af de fire skuespillere er oven i købet kvinde! Hvilket ville ha’ været helt utænkeligt på Phileas Fogg’s tid. Men nødvendigt i 2019, hvis man ikke vil ha’ ballade – det er på tide, at den forestilling bli`r spillet ordentligt.
Det er også på tide, at den forestilling bli´r spillet ordentligt.
Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere, mens vi med denne tour de force er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Vi møder spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev dér, hvor de var.
Skønt det jo er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke længere kun findes i Indien – men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser. Forestillingen er ikke uden holdninger – men vi garanterer, at den kan ses uden man opdager det.
Det er nogle garvede herrer, som vi har at gøre med bag scenen, Flemming Jensen som dramatiker og Per Pallesen som instruktør. I fællesskab formår de at lave en yderst komisk fortolkning af en gammel klassiker,
Forestillingen er i farver – og vi garanterer, at der ikke vil blive spillet violin!
Rollerne spilles af
JACOB MORILD – (Sir Phileas Foog) Er der lidt Marcus Knuth over ham?
THOMAS MØRK – (Passepartout) Lidt af en Simon Emil Ammitzbøll Bille (bortset fra synspunkterne)
KIM HAMMELSVANG – (Sherlock Fix) Lidt Troels Lund Poulsen på en god dag.
LISBETH KJÆRULFF – (Prinsesse Aouda) I folkemunde kendt som indiens Hilda Heick