Karl Ove Knausgaard udforsker Edvard Munch

Hvornår:
25. marts 2019 kl. 19:00 – 21:30
2019-03-25T19:00:00+01:00
2019-03-25T21:30:00+01:00
Hvor:
Højskolen Marielyst
Bøtøvej 2
4873 Væggerløse
Danmark
Pris:
50 kr. ved døren.

Premiere på ny dokumentarfilm på Højskolen Marielyst

 

Når der er dokumentarfilm-festival i København i slutningen af marts, bliver en af de nye spændende film også vist på Højskolen Marielyst samtidig med, at den har premiere på festivalen i København. Det er den norske film ”The Other Munch” af Joachim & Emil Trier, som på en helt ny vis formidler kunsten af den berømte norske maler, Edvard Munch.

Filmen følger den kendte norske forfatter, Karl Ove Knausgaard, der af Munch-museet i Oslo er inviteret til at lave en udstilling af Munchs malerier. Knausgaard har taget imod udfordringen, selvom han aldrig før har kurateret en udstilling.

Filmskaberen Joachim Trier følger Knausgaard i forberedelserne. Sammen rejser de rundt i Munchs fodspor for at få indsigt i malerens visioner og besættelser. Knausgaard åbner langsomt op for sine tvivlstanker om udstillingen, og filmen udvikler sig til et dobbeltportræt, da Trier drillende får Knausgaard til at forholde sig til parallellerne mellem sit eget litterære projekt og Munchs kunst.

Filmen varer 48 minutter og sproget er norsk med engelske undertekster. Efter filmvisningen fører Karl Ove Knausgård og filmens to tilrettelæggere, Emil og Joachim Trier en samtale på Den Sorte Diamant i København, og også denne samtale kan man se på højskolen, da den bliver live-transmitteret fra Den Sorte Diamant til højskolen.