Krigen har ikke et kvindeligt ansigt

Hvornår:
20. november 2019 kl. 19:30 – 20:15
2019-11-20T19:30:00+01:00
2019-11-20T20:15:00+01:00
Hvor:
KUMUS
Nystedvej 73C
4891 Toreby
Pris:
195 kr.

Vidnesbyrd: 17 stemmer fra kvinder som kæmpede på sovjetisk side under 2. verdenskrig – fra det rå og grusomme til det absurd morsomme.

Aleksijevitj vandt nobelprisen i litteratur 2015 for bogen ”Krigen har ikke et kvindeligt ansigt” som ligger til grund for teaterstykket som Teatret Masken har sørget for kan opleves på onsdag 20. november kl. 19.30, forestillingen spilles på KUMUS, Nystedvej 73C, 4891 Toreby. Billetter kan købes på Teatret Maskens hjemmeside.

Under Anden Verdenskrig kæmpede ca. 1 mill. kvinder i Sovjethæren. De var unge og uvidende om, hvad der ventede dem… men de lærte at mestre alle militære discipliner og fungerede som snigskytter, piloter, kurerer og redningsmandskab. Det er deres nære betragtninger, der midt i den surreelle virkelighed forekommer helt dagligdags og jordnære. Svalen kan stadig synge højt på den skyfri himmel, mens en landsby brænder ned, og de døde ligger afsvedne på jorden.

Da de overlevende kvinder vendte hjem fra fronten, mødte omverdenen dem med mistænksomhed og foragt. Derfor tav de om deres oplevelser.
Først da Svetlana Aleksijevitj mere end 30 år efter begyndte at interviewe nogle af dem, kom historier og billedskabende fortællinger frem om en kvindelig krig på egne præmisser med egne farver, lugte og følelsesrum.

17 af dansk teaters ældre skuespillerinder indtaler historierne med en enkelt kvinde – Pia Rosenbaum – på scenen i en nøgen scenografi, hvor billedkunstneren Thomas Kolding ny-udvikler og eksperimenterer med det scenekunstneriske udtryk i form af projiceringer af figurative og abstrakte malerier, som komplementerer og kontrasterer de udvalgte fortællinger. Malerierne er sat i bevægelse i denne nyskabende teateroplevelse som bedst kan beskrives som et scene – installatorisk gesammtkunstwerk.

Forestillingen instrueres af skuespiller og instruktør, Pia Rosenbaum, scenograferes af Thomas Kolding og videokunstner David Matschofsky har redigeret og designet filmene.
Skuespillerinderne som har lagt stemmer til er: Marie – Louise Coninck, Anne – lise Gabold, Lisbeth Gajhede, Benedikte Hansen, Solbjørg Højfeldt, Hanne Jørna, Lotte Olsen, Sonja Oppenhagen, Kirsten Peuliche, Birgitte Raaberg, Bodil Sangill, Malene Schwartz, Inger Sofie Skovbo, Elsebeth Steentoft, Hanne Uldal, Lene Vestergaard, Merete Voldstedlund.