Kulturnat i Nykøbing F

Hvornår:
4. oktober 2019 kl. 15:00 – 22:00
2019-10-04T15:00:00+02:00
2019-10-04T22:00:00+02:00
Hvor:
Hele centrum af Nykøbing F
se detaljer i programmet

Program

På podiescenen i teltet på Kirkepladsen

 • Kl. 15:45: Åbningstale v. Martin Lohse, formand for Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og Bosætningsudvalg.
 • Kl. 16-16:45: Twist og Polka. Familiekoncert for de 4-9-årige, hvor vi tager på en musikalsk rejse efter en sær starut, der danser twist og polka. Musikgenrerne er mange, og det er de farverige figurer, vi møder undervejs, også. Arrangeret af Culthus.
 • Kl. 19: Martin Lohse trækker de heldige vindere af Fuglsang Musikforenings musikquiz og afslører samtidig, hvem der har vundet en dagligstuekoncert med Ensemble Storstrøm.
 • Kl. 20-21: Guldborgsund Ungeråd har inviteret et ungt, lokalt band til at spille teltet op.

Byrummet

 • Kl. 16, 16:45 & 17:30: Tag med citytoget rundt i Nykøbings gamle bydel og hør Thomas Bogtoft Møller fra Lokalhistorisk Arkiv fortælle om byens historie. Hvorfor har veje, pladser og bygninger lige disse navne, og hvordan har byen tidligere set ud? Kom med og se på byen med historiens øjne. Afgang fra Kirkepladsen. Gratis.
 • Kl. 16-18: Guldborgsund Musikskoles dygtige elever og lærere spiller op på scenen på Lilletorv. Orkestrene er Drumline (16-16:30), Pop’n’Strings (16:40-17:15) og Onsdagsbanden (17:25-18). Publikum kommer til at opleve pop/rock og trommeensemblemusik.
 • Kl. 16:30, 17:15 & 18: Tag på en rejse rundt i danseverdenen fra Andalusiens solrige kyst til den parisiske kabarets glitrende natteliv, når ATS Danseklubben optræder på Lilletorv i pauserne mellem Musikskolens koncerter. Showet er inspireret af mavedans, latino og burlesque.
 • Kl. 16:30-20: Mød Middelaldercentrets munke i gadebilledet.
 • Kl. 17-18:30: Nykøbing F. Turistforening præsenterer deres historiske by-quiz, historiespor.dk. Vi mødes ved Bjørnebrønden på Torvet kl. 17, og deltagerne sættes i gang med quizzen på deres mobil. Turen rundt i Nykøbing F. tager ca. 1 time.
 • Kl. 18-22: Geekcon’s cosplayers indtager byrummet og skaber god stemning med karakterer fra populærkulturen.
 • Kl. 19-20: Guldborgsund Ungeråd har inviteret et ungt, lokalt band til at spille på Lilletorv.

Klosterkirken

 • Kl. 15-19:30: Sognemedhjælper Erik Christophersen inviterer børn og voksne op i sidepulpituret, hvor han sætter fokus på ord og farver, bøn i farver og bibelsk farverefleksion. Først en kort øvelse i at ”tegne” følelser og tanker nonfigurativt. Herefter invitation til at prøve at ”bede nonfigurativt” eller lytte til en bibelsk fortælling og reflektere gennem farver imens. Der kræves ingen kunstneriske forudsætninger.
 • Kl. 15-19:45: Guldborgsund Bibliotekerne og Forfatterforeningen StORDstrømmen læser uhyggelige historier i Klosterkirkens fangekælder for børn og voksne. Få varm kakao i bibliotekernes stand efter skrækken.
  15:15 & 15:45 Børnebibliotekaren læser uhyggelig historie højt for de 5-9 årige.
  16.15 & 16:45 Børnebogsforfatter Michael Næsted Nielsen læser uhyggelig historie højt for de 10-13 årige.
  17.15 & 18:15 Voksenbibliotekaren læser højt for voksne.
  19.00 & 19:30 Krimiforfatter Hans-Willy Bautz læser højt for voksne.
 • Kl. 15-21: Hvor mange piber har et orgel? Hvad er en orgelsko? Er der virkelig et krumhorn inde i et orgel? Hvad koster det? Oplev orglet på nær hold og se organist Jan Ole Vanggaard spille med fødderne. Orgelpræsentationerne vil finde sted løbende hen over dagen.
 • Kl. 15-21: Hør Leif Plith fra Museum Lolland-Falster fortælle om Danmarks sidste heks, Anne Palles, der sad fængslet i kælderen under Klosterkirken. Fortællingen er filmet og klippet af Multimedieklubben/ TV-M og vises på en skærm i kælderlokalet.
 • Kl. 15-21: Rundviser Niels Reinhold Nielsen indretter spørgehjørne i Våbenhuset.
  Når Niels er i spørgehjørnet er det for at besvare alverdens spørgsmål om Klosterkirken. Han kan fortælle om munkenes byggeri af kirken fra 1419 og frem, besvare spørgsmål om kirkens historie og inventar, om forskellige præster og om dronning Sophies indvirkning på kirken.
 • Kl. 15-21: Landsbyerne i Falsters Hjerte præsenterer deres planchevæg i Konfirmandstuen. Få et indblik i det engagement og fællesskab, borgerne har i landdistriktet. Vi forsøger at ændre det mørke ord udkantsdanmark til det lyse ord ildsjæls-danmark.
 • Kl. 15-22: Gå en meditativ tur i kirkens Fratergård, hvor vi samler lyseffekter til en lysinstallation.
 • Kl. 15:30-18: Middelalderen anses for at være mørk og kedelig. Men bogtrykkerkunsten og skrivekunsten viser, at det var en tid fyldt med farver. Kom og mød Middelaldercentrets frivillige skrive- og malelaug, Sankt Lukas Gildet, i konfirmandstuen og oplev maleri og illumination, som det blev udført i middelalderen. Prøv også selv at skrive som i 1400-tallet.
 • Kl. 17-17:45: : Solister fra Unge Spiller Klassisk konkurrencen spiller uddrag sammen med Ensemble Storstrøm.
 • Kl. 18:30-19:15: Oplev koret Soul Invitation, der synger traditionel og contemporary gospel. Gospel er rytmer, glæde og 3-stemmig sang med et budskab.
 • Kl. 19:30-20: Andagt med Biskop Marianne Gaarden til lyden af saxofon og orgel. Kan ord og toner smelte sammen i en fortælling om mørke og lys…  om angst og håb…  om liv…?
 • Kl. 21-21:30: Aftensang med Klosterkirkens kor og organist Jan Ole Vanggaard.
  Er der noget som at afslutte en dag med en aftensang eller to … eller tre. Lyt til og syng med på et udpluk af skønne aftensange og salmer som afslutning på Kulturnatten.

Museum Lolland-Falster, Færgestræde 1a

 • Kl. 18-21: Besøg Museum Obscurum og gå på opdagelse i lommelygtens skær, når vi slukker lyset i udstillingen. Led efter de skjulte genstande, løs gåden og vind præmien. Eller hvis du er rigtig modig, kan du blive spået med tarotkort i udstillingen.
 • Kl. 18-21: Kunstnerkollektivet Vertigo ombygger Czarens Hus til en altomsluttende lysinstallation, der med over 10.000 LED-lamper danner en lysende vej gennem krostuen.

Sprøjtehusteatret, Voldgade 1

 • Kl. 19-20: Går du med en gemt skuespiller i maven eller kunne du godt tænke dig at mærke magien på scenen, så mød op på Sprøjtehusteatret og oplev en time i skuespillerens univers som indebærer drama, magi, improvisation, sjov og spas.

Teatret Masken, Voldgade 1

 • Kl. 20-21:10: Hva’ tror du selv? – på Gud, Allah, Big Bang, karma eller mest på ingenting? 13-årige Ella skal snart konfirmeres. Forældrene er for nyligt blevet skilt, og mens faren styrter rundt og planlægger en konfirmation fyldt med pral, har moren lukket sig inde i New Age-tænkningen. Ella bliver venner med den nye pige Sofia, men da klassens populære pige, Charlotte, beslutter sig for, at hun ikke kan lide Sofia, bliver Ella sat på prøve. Forestilling v. Teateriet Apropos for unge i konfirmationsalderen og deres forældre. Gratis, men bestil billet på 5473 2732.

Den Danske Frimurerorden, Brovejen 2

 • Kl. 19-20:30: Hvad er en frimurer? Åbent hus i Nykøbing F.’s logebygning. Der vil være mulighed for en rundvisning i bygningen, ligesom du kan høre historien om frimureriets start i Nykøbing F. og få en snak om det at være frimurer.

Med forbehold for programændringer.

Stande

I Kulturnat-teltet på Kirkepladsen. Standene har åbent kl. 15-21.

Du kan møde:

Guldborgsund Bibliotekerne & Borgerservice
Vind præmier i vores quizzer. Få et 3D-printet spøgelse med fra FabLabs mobile printer, kreer lanterner ud af syltetøjsglas og lav fine badges, mens du drikker en kop varm kakao, og hør mere om, hvad Bibliotek & Borgerservice kan tilbyde dig.

Culthus
Deltag i workshoppen ’I mødet mellem lys og mørke opstår farverne’. Det bliver helt vildt kreativt og sjovt.

Fuglsang Kunstmuseum + Fuglsang Kunstmuseums Venner
Fordyb dig i lækre kunstbøger, skriv smukke slow-writing hilsner med blæk og finurlige skriveredskaber, og hyg dig i den gratis te-café. Kom og tal med Fuglsang Kunstmuseum og vores skønne venneforening om kunst og det gode museumsbesøg.

Fuglsang Musikforening
Hør om Fuglsang Musikforenings fantastiske koncerter i sæson 2019-2020, og deltag i vores quiz. Måske bliver du den heldige vinder af en af de i alt 24 gratis billetter til en værdi af 200 kr.? Vi leverer musikkens magi på højt plan, de lyse toner såvel som de mørke og hele farveskalaen herimellem!

Ensemble Storstrøm & Venneforening
Hvad er klassisk musik? Hvem spiller klassisk musik? Hvor kan man lytte til klassisk musik? Hvor bor Ensemble Storstrøm? Kom og mød nogen af dem, der står bag Ensemble Storstrøm og deltag i konkurrencen om en koncert med Ensemble Storstrøm hjemme i din dagligstue.

Multimedieklubben/TV-M
Se, hvordan vi laver TV. Vi tænder projektørerne i aftenmørket og streamer live fra standen. Kom forbi eller følg med på tv-m/facebook.

Forfatterforeningen StORDstrømmen
Mød forfatterforeningen StORDstrømmen i vores stand og hør forfatterne Michael Næsted Nielsen og Hans-Willy Bautz læse uhyggelige historier højt for børn og voksne i Klosterkirkens fangekælder.

GUR
Mød Guldborgsund Ungdomsråd. Vi kæmper for de unges trivsel og for et bedre ungdomsliv i hele kommunen. Vi har taget vores popcorn-maskine og det gode humør med. Så kom og få en snak om, hvad vi kan gøre for dig.

Sprøjtehusteatret
Hør om foreningen og snak med folk fra teatret.