Livestream: Forædling af mennesket – før og nu

Hvornår:
19. november 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-11-19T19:00:00+00:00
2019-11-19T21:00:00+00:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Kongensgade 43
1
4800 Nykøbing F
Pris:
Gratis

Bør vi i dag omfavne den moderne genetiks enorme potentiale?

I starten af 1900-tallet spillede biologividenskaben en vigtig rolle i fremkomsten af arvehygiejne og eugenik.
”Bør vi i dag omfavne den moderne genetiks enorme potentiale og anvende genredigering klogt?”
I foredraget af professor i zoofysiologi Tobias Wang kan du høre om, hvordan nutidens enorme landvindinger inden for genterapi og genetiske tests – fx fosterdiagnostik – skaber vigtige etiske dilemmaer som flere og flere af os vil stifte bekendtskab med – fx når vi bliver syge, når vi er pårørende og når vi får børn eller fravælger at få dem.
Om Offentlige foredrag i NaturvidenskabMed foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.
Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Streaming fra Aarhus UniversitetForedragene, der livestreames fra Aarhus Universitets Søauditorier, er arrangeret af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes bl.a. i samarbejde med Carlsbergfondet.
Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig – bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.