Livestream: Mennesker i klimaets brændpunkter

Hvornår:
5. november 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-11-05T19:00:00+00:00
2019-11-05T21:00:00+00:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Kongensgade 43
1
4800 Nykøbing F
Pris:
Gratis

Hør bl.a. om klimaændringernes indvirkning på folkeslag rundt omkring i verden

Tag med de to journalister Lars From og Klaus Dohm fra Jyllands-Posten på en rejse Jorden rundt til klimaets brændpunkter, hvor stadig mere ekstremt vejr forandrer levevilkårene for helt almindelige mennesker.
Hør også professor i klimaforandringer Sebastian H. Mernild sætte disse menneskers skæbner ind i et videnskabeligt perspektiv.
Påvirkning af klimaændringerneI foredraget Mennesker i klimaets brændpunkter hører du fx om, hvordan det påvirker indbyggerne i Stillehavsøstaten Tuvalu, at isen smelter i Arktis, at verdenshavene opvarmes og at havspejlet derved stiger.
Hør om, hvad det gør ved det globale klima og indbyggerne i Brasilien, at regnskoven hvert år skrumper med tusindvis af kvadratkilometer.
Befolkningstallet har indvirkningMed baggrund i fakta om både befolkningsudvikling og klimaets forandringer hører du også om, hvorfor det i Indien diskuteres at sætte en begrænsning på, hvor mange børn inderne må få.
For faktum er, at vi bliver flere og flere mennesker på kloden – med et befolkningstal som vil overstige 10 milliarder – hvilket ifølge mange forskere har afgørende betydning for klimaet.
Også herhjemme er der store konsekvenser i vente.
Om Offentlige foredrag i NaturvidenskabMed foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.
Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Streaming fra Aarhus UniversitetForedragene, der livestreames fra Aarhus Universitets Søauditorier, er arrangeret af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes bl.a. i samarbejde med Carlsbergfondet.
Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig – bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.