Livestream om hvalernes skjulte liv

Hvornår:
12. marts 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-03-12T19:00:00+01:00
2019-03-12T21:00:00+01:00
Hvor:
Hovedbiblioteket, Aktivitetsrummet
Kongensgade 43
4800 Nykøbing F
Pris:
Gratis

Vidste du, at hvalernes forfædre levede på landjorden?

Hvalernes forfædre var landdyr tæt beslægtet med nutidens grise og kameler. For mere end 30 mio. år siden forlod disse pattedyr landjorden til fordel for et liv i vand.

I mange år har forskere kun kunnet opnå indsigt i hvalernes liv ved at studere dem i den korte tid, de befinder sig ved overfladen eller ved at dissekere døde hvaler og herudfra gætte sig til, hvordan de lever. Nye muligheder ved ny teknologiNy teknologi har i de sidste ti år givet forskerne enestående muligheder for at studere hvalernes fysiologi og adfærd langt til havs – herunder marsvinet i vores egne farvande.

Hør når professor Peter Teglberg Madsen blandt andet sætter fokus på netop verdens mindste hval, marsvinet, på jagt i danske farvande. Undervejs prøver vi at forstå, hvordan en kaskelothval holder vejret i to timer, hvordan en grønlandshval undgår at fryse ihjel og hvordan en blåhval tager 70 tons vand ind i munden uden at rykke kæberne af led.

Streaming fra Aarhus UniversitetForedragene, der livestreames fra Aarhus Universitets Søauditorier, er arrangeret af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes bl.a. i samarbejde med Carlsbergfondet.
Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig – bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.