På rumkrydstogt ud i solsystemet

Hvornår:
8. oktober 2019 kl. 19:00 – 21:00
2019-10-08T19:00:00+00:00
2019-10-08T21:00:00+00:00
Hvor:
Hovedbiblioteket
Kongensgade 43
1
4800 Nykøbing F
Pris:
Gratis

Sammen ser vi nærmere på verdener ude i verdensrummet, som er meget forskellige fra vores egen

Professor i astrofysik Hans Kjeldsen tager os med på et enestående rumkrydstogt til en række fascinerende og smukke naturscenerier i Solsystemet.
På en tænkt rejse fra Jorden besøger vi en række af planeterne, deres måner og småplaneter, asteroider og kometer.
Billeder og målinger fra rumsonderVed hjælp af billeder og målinger, foretaget af en lang serie af rumsonder, vil vi se nærmere på verdener som er meget forskellige fra vores egen planet, Jorden.
Foredraget bliver illustreret med et væld af betagende billeder fra NASA’s og ESA’s rummissioner.
Om Offentlige foredrag i NaturvidenskabMed foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab har du mulighed for at komme tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab.
Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger.
Streaming fra Aarhus UniversitetForedragene, der livestreames fra Aarhus Universitets Søauditorier, er arrangeret af Science and Technology, Aarhus Universitet og udbydes bl.a. i samarbejde med Carlsbergfondet.
Det er gratis at deltage og du behøver ikke tilmelde dig – bare mød op og bliv klogere på naturvidenskabens mange facetter.