Livsglimt – med Lolland i hjertet

Klik for at se kortet
Hvornår:
18. oktober 2017 kl. 17:00 – 19:00
2017-10-18T17:00:00+02:00
2017-10-18T19:00:00+02:00
Hvor:
Galleri Lolland
Østergade 13
4930 Maribo
Danmark
Pris:
Gratis

De to lokale forfattere Marianne Christensen og Frank Gravesen er fælles om en stor kærlighed til Lolland. De er også fælles om kendskabet til den lille landsby Svinsbjerg på Nordvestlolland. Marianne er fraflytter, Frank er tilflytter.

  • Vi mødtes i StORDstrømmen til et medlemsmøde og fandt hurtigt ud af vores fælles interesse. Efter et arrangement på Masnedøfortet i sommer, hvor Marianne hørte Frank læse op, blev vi hurtigt enige om, at vi skulle lave noget sammen. Galleri Lolland var interesseret i at lægge lokaler til, og Statens Kunstfond valgte at støtte arrangementet, siger Marianne Christensen, som nu bor i Vordingborg.

Efter at være kommet på Lolland gennem mange år, efterår og vinter for at gå på jagt – forår og sommer for at besøge forældrene i deres sommerhus, flyttede Gravesen for 10 år siden til Lolland.

Som det fremgår af Gravesens forfatterskab har han aldrig fortrudt det. Tværtimod har øen som han i en tekst siger det, begravet sine negle dybt i hans hjerte.

Gravesen betragter sig selv som en udkantsdigter, “…og det er der brug for”. Han holder af udkanten, for uden udkant intet centrum.

Marianne Christensen er født på Sydlolland, men familien flyttede midt i 1960’erne til Svinsbjerg, og Gravesen bor der nu på 11. år.

Siden 2000 har Marianne fortalt historier professionelt, og hun er i sine fortællinger og tekster inspireret af sin opvækst på den flade ø, rundet af den fede muld, hvor hendes slægt på Sydlolland kan føres mindst 300 år tilbage inden for en radius af ganske få km. Ungdommen på Vestlolland var præget af livet som ’mekanikerdatter’, markarbejde hos de lokale landmænd, den skønne natur, popballer i Reventlow-parken, diskoteket på Horslunde kro og årene på Nakskov gymnasium, da hun vendte tilbage efter et år i USA som au-pairpige.

De to forfatteres udtryksform kan minde lidt om hinanden, hvor enkelhed og ligefremhed i sproget er fælles. Der er først og fremmest fokus på den gode fortælling, og billederne står skarp tegnet i lytternes indre, når de hører historierne og digtene.

Der er gratis adgang til arrangementet, hvor der er mulighed for at købe af de udstillede værker i galleriet samt signerede eksemplarer af Frank Gravesens seneste bøger.