Lysthuse, luftkasteller og sæsonåbning på Pederstrup

Klik for at se kortet
Hvornår:
5. maj 2018 kl. 15:00 – 16:00
2018-05-05T15:00:00+02:00
2018-05-05T16:00:00+02:00
Hvor:
Reventlowmuseet Pederstrup
Pederstrupvej 124
4943 Lolland
Danmark
Pris:
gratis at besøge haven, 50 kr. i entré til hovedbygningen

Igen i år har kunstnergruppen In Situ Lolland taget initiativ og rejst midler til en skulpturudstilling i Reventlowparken, der under titlen Lysthuse og Luftkasteller – ny kunst i Reventlowparken tager afsæt i oplysningstidens begejstring for lysthuse. Via en række kunstneriske fortolkninger af begrebet lysthuse – skabt specifikt til parken – er det kunstnernes mål at danne nyskabende og poetiske rum, hvori parkens gæster kan finde plads til at udtænke både luftkasteller og løsningsmodeller for de mange nye udfordringer, vi står overfor. ”Med installationerne rundt i parken tager årets skulpturprojekt afsæt i den historiske tradition med ophold i eksotiske pavilloner eller simple lysthuse i haver som Reventlowparken,” fortæller Jesper Munk Andersen og fortsætter: ”Ikke kun for at finde ro og hvile, men også for at finde plads til skæve indfald og nye ideer, der som C.D.F. Reventlows virke kan være med til at ændre samfundsudviklingen og vores forståelse af os selv. Ved at udfordre parkens gæster gennem en række skulpturelle værker – både til at se på, tage ophold i og på anden vis sanse – formår skulpturudstillingen at belyse en helt ny side af museets fortælling.” Bag årets skulpturudstilling står kunstnerne Lotte Madsen, Bo Karberg, Palle Lindau, Michael Dunk, Kis Nellemann, Espen Brandt-Møller, Jette Mellgren, Mette og Kristoffer Glyholt, Søren Lose og Emil Krog.

Indenfor i hovedbygningen sker der også nye ting. I særudstillingssalen er en række portrætter hængt op – flere efter årtier på magasin – for at fortælle om portrætkunstens udvikling i midten af 1700-tallet, hvor det individuelle og psykologisk indgående portræt for alvor blev moderne. Alle portrætterne er fra C.D.F. Reventlows samtid. Ophængningen er en satellitudstilling til Museum Lolland-Falsters udstilling FACE på Stiftsmuseet i Maribo.

I herskabskøkkenet i etagen under står museet bag en nyformidling af køkkenet med afsæt i den sidste store fest under familien Reventlow i 1918. ”Mens ophængningen af portrætterne fortæller om fremkomsten af det individuelle jeg, tager nyformidlingen af kælderen gæsterne med til den nyere historie om Pederstrup. En fortælling om stedets sidste herskab og ikke mindst den herskabelighed, der prægede livet på de lollandske herregårde omkring 1910 med store fester, talstærkt tjenerskab og travlhed i køkkenet med tilberedning af fornemme retter,” afslutter museumsinspektør Jesper Munk Andersen, der igen i år er stolt over at kunne præsentere nye vinkler af den fascinerende fortælling om Reventlow, oplysningstiden og herregårdskulturen på Lolland-Falster.

Museet åbner kl. 11.