Mette Kathrine Jensen og Tuulikki On Tour

Hvornår:
21. november 2019 kl. 19:30 – 21:00
2019-11-21T19:30:00+01:00
2019-11-21T21:00:00+01:00
Hvor:
Maglebrænde gl. Skole
Fjendstrupvej 2
Maglebrænde
Stubbekøbing
Pris:
125 kr.

Det er lidt af et eksperiment med publikum på, som finder sted i Dagligstuen i Maglebrænde Gamle Skole på Nordfalster torsdag den 21. november 2019 kl 19.30.

Her mødes to harmonikavirtuoser fra hver deres land og spiller en koncert sammen. De har bare aldrig mødt hinanden før!

Danske Mette Kathrine Jensen, som mange vil kende fra Højskolen Marielyst, og som i øvrigt er udnævnt til Rigsspillemand, og estiske Tuulikki  Bartosik, der ligeledes er virtuos på sin harmonika, har kun mødtes på facebook, og så har de rejst i hælene på hinanden på en Japansturné. Men nu sker mødet for første gang på denne danmarksturne i november.

 

– Vi er lige så spændte, som kvinderne må være, siger vært Peter Abrahamsen, som dog er tryg ved at præsentere de to spillekvinder for et stort publikum, for begge er overordentligt anerkendte for deres harmonikaspil.

– Det bliver ikke en kedelig aften, og vi glæder os til at lægge rum til dette spændende møde, for der er så mange ligheder og alligevel så mange forskelle på det danske og det estiske.

 

Dansk og finlandssvensk
Begge kvinder lever fuld tid af at spille harmonika. Mette Kathrine spiller folkemusik. Traditionelle melodier, men også melodier hun selv har skrevet, men som stadig lyder melodiske og velkendte. Tuulikki spiller egne kompositioner, hvor man er hensat til en rolig indre tilstand. I en anmeldelse blev der skrevet, at hendes instrument var som et smukt væsen i sig selv, og at man kom til at ånde sammen med det.

 

Mette Kathrine er god til at fortælle muntre og nærværende historier og anekdoter mellem numrene, men man bliver heller ikke snydt for Tuulikkis fortællinger, for hun taler mange sprog og bl.a. finlandsvensk, som er ret nemt at forstå for os danskere. De to kvinder vil selvfølgelig også spille nogle numre sammen.

Mette Kathrine er uddannet folkemusiker på Det fynske Musikkonservatorium i 2007. I 2017 blev hun udnævnt rigsspillemand. Dem er der 22 af i Danmark. Foruden solo både at spille og holde foredrag, spiller hun flittigt med sine to bands: Zenobia og Jensen & Bugge.
Hun har fået to Danish Music Awards og er blevet nomineret til en YAMaward (verdens bedste børnekoncert) og har rejst verden rundt med den danske folkemusik.

 

Tuulikki Bartosik er oprindelig uddannet klassisk accordionist, hvilket giver hende en ubesværet teknik, når hun spiller. Hun har gang i en imponerende international solokarriere, men har også arbejdet på kryds og tværs med internationale musikere både live og på cd-udgivelser. Bl.a. har hendes projekt Accordionesse bragt hende og adskillige andre kvindelige harmonikaspiller til den tre uger lange Celtic Connections (Skotlands svar på Tønder festivalen)
Tuulikkis seneste album udkommer under hendes besøg i Danmark.