Mind the Gap

Klik for at se kortet
Hvornår:
4. december 2018 kl. 13:00 – 16:30
2018-12-04T13:00:00+01:00
2018-12-04T16:30:00+01:00
Hvor:
Visual Climate Center
Fabriksvej 2
4960 Holeby
Pris:
Gratis

MIND THE GAP! rykker til Lolland. Klimadebat på tværs af sektorer.

Kan lokale løsninger skabe globale forandringer? Hvordan kan vi på tværs af samfundets sektorer skabe bæredygtig udvikling i vores region?

Kom og deltag i debatten, når tegnestuen TREDJE NATUR og Dansk Arkitektur Center (DAC) i samarbejde med Lolland Kommune, Gate 21 og Factory Lodge inviterer til seminar i klimaets navn i Visual Climate Center i Holeby!

Forskellige sektorer – én stemme? 
MIND THE GAP peger på forskellen mellem den danske selvforståelse og vores faktiske handlinger i forhold til klimaudfordringerne. Målet med dagen er, at vi mødes på tværs af forskellige sektorer i samfundet for at have en samtale om nogle af de svære emner, som eksempelvis velfærd vs. udledning, ressourcer vs. forbrug. Vi skal blive klogere på, hvordan vi som helhed og som individer kan handle meningsfyldt i den nye klimarealitet, hvor mennesket er blevet den altdominerende naturkraft.

Vi mødes i Visual Climate Center i Holeby for at tage fat i snakken den grønne energiproduktion på Lolland og forholdet mellem provins og metropol i den sammenhæng. Vi vil tale om regionens landbrug og dets udfordringer og potentialer i den grønne omstilling og om transportsektorens store opgave på vejen mod et fossilfrit samfund. Vi tager pulsen og bliver klogere på, hvor det går godt, hvor det går mindre godt og hvor der skal sættes flere kræfter ind.

Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen byder velkommen, Flemming Rafn Thomsen partner i TREDJE NATUR fortæller om baggrunden bag MIND THE GAP og giver inspirationsoplæg om at drive en agendabaseret virksomhed. Gate21 giver indsigt ind i Lollands omstilling, Regitze Lassen klimakoordinator giver indblik ind i regionens stormflodsproblematik, Sisters Academy laver en performance, Bjarke Mathias Jensen fortæller om jordforbindelsen.nu, vi laver klimaafstemning via menti.com, Leo Christensen giver en præsentationen af Visual Climate Centers animerede Globe m.m. Det nærmere program for dagen følger.