Musikgudstjeneste med besøg fra Georgien

Klik for at se kortet
Hvornår:
11. december 2018 kl. 16:00 – 17:30
2018-12-11T16:00:00+01:00
2018-12-11T17:30:00+01:00
Hvor:
Sakskøbing Kirke
Kirkestræde 2
4990 Sakskøbing
Pris:
Gratis

Korlederen for Sakskøbing Kammerkor, organist Flemming Chr. Hansen har en særlig plads til Georgien i sit hjerte. Landets rige kultur både hvad angår musik, litteratur, mad og vin, gør Georgien til et spændende sted at besøge. Efter i mange år at have kendt den fantastiske georgiske folkemusikkultur har han nu fundet mulighed for at indstudere nogle sange derfra med Sakskøbing Kammerkor. Ved gudstjenesten 30/9 kan man høre både en folkelig kirkesang, en vuggevise og en oksedriversang – alle med flere hundrede år på bagen.

Da det er temmelig enestående at et dansk kirkekor giver sig i kast med denne sangskat, tog Sakskøbing Kirke chancen og inviterede den georgiske ambassadør i Danmark, Gigi Gigiadze, på besøg – en invitation han glad takkede ja til. Med sig bringer han forhåbentlig en flok herboende georgiere, som gerne vil tage turen til Sakskøbing for at være med til gudstjenesten, og han har også smagsprøver af den herlige georgiske vin med til udskænkning i tårnrummet efter gudstjenesten.

Sammen med de georgiske sange synger Sakskøbing Kammerkor også et par numre fra den amerikanske Sacred Harp-tradition – noget af det ældste, “hvide” folkemusik fra USA med rødder tilbage til 1700-tallet. Det er salmer, som minearbejderne i New England sang dem – med voldsom energi og af fuld hals. Det prøver kammerkoret at gøre dem efter.

Der er naturligvis gratis adgang til musikgudstjenesten, og dørene åbnes kl. 15.30.

Efter gudstjenesten er kirkekaffen skiftet ud med et mindre georgisk traktement.