“Rødhalsen” – en fortælling af Selma Lagerløf

Klik for at se kortet
Hvornår:
6. april 2019 kl. 15:00 – 16:00
2019-04-06T15:00:00+02:00
2019-04-06T16:00:00+02:00
Hvor:
Stubbekøbing Kirke
Torvet 5
4850 Stubbekøbing
Danmark
Pris:
Gratis

Stine Michel har indspillet en musikfortælling inspireret af Selma Lagerlöfs Kristuslegende Rødhalsen. Til fortællingen er der komponeret ny musik af Stine Michel og Lise Dynnesen. Indspilningen består af sange akkompagneret af orgel, klaver, bas, guitar, flygehorn, trompet og trommer. Mellem sangene fortælles historien om Rødhalsen.

Med udgangspunkt i fortællingen om Rødhalsen er der skabt en poetisk musikfortælling af høj kunstnerisk kvalitet for børn og voksne. Ved elegante og originale kunstgreb lægges en gammelkendt kristusfortælling i nutidige rammer og får fornyet aktualitet.

Handling

Rødhalsen kan ikke forstår hvorfor Gud har skabt den grå, når den har fået navnet Rødhals. Gud siger ”Lille fugl, du må selv gøre dig fortjent til dine røde fjer.” En dag sidder Rødhalsen og  fortæller sine unger hvordan den i mange genrationer har forsøgt at vinde sin røde farve, da den bliver afbrudt af et optog. Rødhalsen får øje på en mand der kommer bærende på sit eget kors. Senere da manden  hænger på korset får han en tjørkrans om hovedet. Den lille fugl ser hvordan tornene stikker ham i panden, og beslutter sig for at hjælpe manden i hans nød.