Sæsonåbning og Fælleskørsel til Motorcykelmuseet

Klik for at se kortet
Hvornår:
18. april 2019 kl. 10:00 – 16:00
2019-04-18T10:00:00+02:00
2019-04-18T16:00:00+02:00
Hvor:
start på Cementen i Nykøbing F
Nørre Blvd.
4800 Nykøbing Falster
Danmark
Pris:
20 kr. entre til museet

Der samles motorcyklister og veterankøretøjer på ”Cementen” i Nykøbing Falster for at køre den traditionelle fælleskørsel kl. 10.00 til sæsonåbningen af Motorcykelmuseet i Stubbekøbing.

 

Start kl. 10.00 med fælleskørsel for motorcykler i alle aldre og veteranbiler fra Cementen i Nykøbing F.

Åbningstale foran museet kl. 11.00 samt efterfølgende tilmelding og kåring af året motorcykler i Stubbekøbing Motorcyklernes Hjemby, der foregår på havnen.

Kåringen af Årets Motorcykler 2019 kl. 12-15, flytter tilbage på Havnen i Stubbekøbing efter den store renovering er overstået og havneområdet fremstår flottere end nogensinde.

Der vil være live musik med B. Blues Band der vil få rørforstærkerne til at give god lyd i højtalerne.

Stubbekøbing Boldklub er stadig vores samarbejdspartner og sælger varme pølser og drikkevarer fra pølsevognen ”Kubik Pølser” der venligst er udlånt til formålet af Mc-Camp Sydhavsøerne.

Husk at DIN mc kan være med i konkurrencen om at blive årets Motorcykel, hvis du tilmelder den på havnen mellem kl. 12.00 og 12.30.

Husk også at vinderne bliver udpeget ved publikums afstemning, så tag dine venner med så de også har mulighed for få del i publikumspræmierne, der bliver trukket lod om blandt stemmerne.

 

I vinterens løb har de frivillige virkelig arbejdet igennem og haft ryddet hele underetagen og fået malet hele gulvet i en lysere farve der får de udstillede motorcykler til at fremstå bedre.

Der er blevet rokeret grundigt om i udstillingen og i år er der specielt fokus på de Danske Motorcykler samt ”Dødsdromen” som var et fast indslag ved byfester og markedspladser i en ikke så fjern fortid.

Kort fortalt, så er en Dødsdrome en cylinderformet manege / en STOR tønde, bygget af træ, hvor flere artister kører rundt på indersiden af tønden på motorcykler. De kører både samme vej rundt og modsat af hinanden.

Museets og venneforeningens frivillige har bygget en del af en Dødsdrom i fuld størrelse og den er sat op sammen med nogle af de motorcykler der blev brugt af bla. ”Motor Cirkus” til deres forestillinger.

Indian motorcykler var det foretrukne mærke, da de var yderst pålidelige og ikke satte ud med risiko / garanti for at kørerne i Dødsdromen faldt ned af væggene….

Viste I forresten at ”The Grand Old Man” i Dansk Rock, Peter Belli har kørt Dødsdrome i omrejsende Tivoli og Cirkus i midten af 1960’erne??