Turismens dag på Femø

Klik for at se kortet
Hvornår:
8. juli 2017 kl. 10:00 – 18:00
2017-07-08T10:00:00+02:00
2017-07-08T18:00:00+02:00
Hvor:
Femø
Femø
4930 Maribo
Danmark
Pris:
forskellige priser

Nu stiger kunsten på Femø – velkommen til Turismens dag

På Femø har vi efterhånden mange fine kunstværker, som er blevet afsløret på Turismedage. Alle kunstværkerne er skabt af kunstnere med forbindelse til Femø. Det startede med, at vi fik tilskud til at kunne købe skulpturen ”Amalie med hjemmehjælper” af Hanne Varming. Hanne Varming boede med sin familie på Femø i en årrække, og både Amalie og hendes hjemmehjælper var gæve Femøkvinder. Skulpturen er ganske lille og udstråler på samme tid styrke, skrøbelighed og omsorg og passer således meget fint til Femø.

Når vi i år holder Turismens dag lørdag d. 8. juli, er vi så ovenud heldige, at vi kan afsløre Femøs tredje og noget større Hanne Varming skulptur, nemlig ”Stor Amalie på stol”. Borgmester Holger Schou Rasmussen holder indvielsestale i det smukke anlæg i Nørreby, og Hanne Varming afslører selv skulpturen.

I dagens anledning er færgeturen gratis for cyklister og gående. Allerede på færgen byder Femø Beboerforening velkommen. Hvis man ønsker at orientere sig på forhånd om dagens mange tilbud, kan man få en brochure på turistkontoret i Maribo eller Nakskov eller hente den digitalt på femo.dk.

Dagen byder på et overflødighedshorn af tilbud, og hvis man gerne vil transporteres rundt, kan man stige på prærievognen – efter først til mølle princippet. Man kan også tage med Annelise Øguide på en guidet travetur. Udover de kunstværker, man møder på vejen, er der kunstudstillinger med kunst og kunsthåndværk til salg både i Præstegården, på Fasangården, på Højriis, i ”Huset ved Vejen” og i Høkerstrædet 14 kan man få ”Et pust fra Orienten”. I Femøs ældste hus, kirken, er der enestående kalkmalerier. I det lille sølvsmedeværksted i Klubhuset, som blev indviet sidste år, kan man prøve at lave sin egen fingerring eller købe Femø Design sølvsmykker. I Præstegården kan man også prøve at lave bivokslys og smage honning.

Når man bliver sulten og tørstig har Havnehøkeren bl.a. kaffen klar med kage eller sandwich, i Femø Is og Pølsebod har Alice tilbud på is og meget andet godt, Højriis Café smører bl.a. smørrebrød og Femø Kro har frokosttilbud på et stort stjerneskud. Pensionistforeningen har kaffebord med hjemmebag i Nørreby Anlæg. Ved shelterne på idrætspladsen kan man bage sin egen pandekage. Om aftenen er der fællesspisning for gæster og femøboere på Femø Kro og underholdning ved bandet ”De 2 måske 3”. Reserver på Femø Kro 5471 5009.

På Jazzpladsen kan man købe billetter til Femø Jazzfestival til en god pris. På Turismens dag spiller Sørens Trio ved færgelejet og på terrassen ved Havnehøkeren, der er trompetmusik i kirken og guitarklange ved kaffebordet i Anlægget.

Øens besøgshaver, antik og loppemarkeder har selvfølgelig også sat alle sejl til med smukke blomster, havevandring og gode tilbud. På Lokalhistorisk arkiv kan man høre spændende fortællinger om dagligliv og skelsættende begivenheder på Femø op gennem tiderne, og på Femø Museum kan man se lidt af hvert af gamle sager. I gården ved Museet kan man se på og høre om pil og prøve at flette lidt pil selv.

Husk også badetøjet – der er jo strand hele vejen rundt, eller måske var det noget med en tur i den indianske svedhytte? På Issemosegård er der nemlig bygget en stor tipi i forbindelse med et helt nyt retreat-center.

Vil man have digital hjælp til at finde rundt og få oplysninger om øen, kan man downloade app’en ”Naturlandet”, som også har en rute på Femø med mange besøgspunkter.

Vi glæder os til igen i år at byde velkommen til et hav af gæster