Udlængsel fra DDR

Klik for at se kortet
Hvornår:
11. november 2018 kl. 11:00 – 15:30
2018-11-11T11:00:00+01:00
2018-11-11T15:30:00+01:00
Hvor:
KUMUS
Nystedvej 73C
4891 Guldborgsund
Danmark
Pris:
250 kr. + gebyr

Forfatteren Jesper Clemmensen har tidligere vakt berettiget opsigt her på egnen med sin bog Flugtrute Østersøen om nogle de mennesker, der i DDR-tiden forsøgte at komme til Danmark ad vandvejen – nogle med held, andre med en skæbnesvanger udgang.

Sidste år skrev Jesper Clemmensen en ny bog Skyggemand. Flugthjælper i den kolde krigs Berlin, også om DDR-flugt, men denne gang via Vestberlin. Bogen har det lokale islæt, at hovedpersonen Dietrich Rohrbeck,som boede i Vestberlin, havde en kæreste i Marielyst, og det var i forbindelse med hans besøg hos hende, at han smuglede DDR-borgere ud af landet. Senere udviklede det sig til en veritabel flugtindustri. Dietrich Rohrbeck bor i dag på Lolland, og det er hans virksomhed, der har dannet udgangspunkt for bogen, som Jesper Clemmensen kommer og fortæller om til dette arrangement. Efter foredraget vil der være lejlighed til at stille spørgsmål til forfatteren, hvorefter der er frokostpause i nabohuset, Fuglsang Kunstmuseum

Efter frokost fortsætter arrangementet i salen i KUMUS, som til lejligheden er lavet om til en biograf. Her man kan se den tyske instruktør Christian Petzold’s film Barbara, som handler om en ung læge og forsker i Østberlin, som søger om udrejsetilladelse til sin vesttyske kæreste. Som straf for det bliver hun forflyttet til et lille sygehus i provinsen. Da hun får afslag på sin ansøgning beslutter hun sig for at flygte. Men historien får en overraskende slutning. Den vil man kunne opleve ved dette arrangement.