Velfærdsillusionen med Nick Allentoft

Klik for at se kortet
Hvornår:
14. november 2018 kl. 19:00 – 21:00
2018-11-14T19:00:00+01:00
2018-11-14T21:00:00+01:00
Hvor:
Bangs Have
Bangshavevej 23
Maribo
Pris:
150 kr.

En aften i selskab ned Nick Allentoft der i bogen Velfærdsillusionen viser at vores samfund er i krise, gennem undersøgelser og statistikker, vil Nick vise hvordan velfærdssamfundet slet ikke leverer, hvad vi tror og ønsker. Stadig flere borgere oplever sig udsatte, marginaliserede og ladt i stikken i en grad, så nogle vælger at tage deres eget liv, mens andre mobiliserer sig i vrede mod en fælles fjende- den velfærdsstat, som skulle hjælpe dem.
Nick Allentoft vil tegne et billede af et mønstersamfund præget af kaos, lappeløsninger og udfordringer i et sådant omfang, at forestillingen om det trygge velfærdssamfund fremstår som en illusion. Frustrerede borgere, der ikke kan få den hjælp, de har brug for, desillusionerede medarbejdere, der ikke kan levere den hjælp, borgerne har brug for, resignerede ledere og rådvilde politikere, der styrer efter økonomiske måltal ofte uden at vide, om det gavner borgerne eller ej.
Danmark bliver hyldet verden over som et mønstersamfund. Et trygt og velstående samfund, som sikrer lige vilkår for alle og tager hånd om dem, der snubler. Det er en model, som over årtier har samlet bred opbakning blandt danskerne. Den model er nu truet – indefra.

Det står klart, at der er behov for at nytænke den danske velfærdsmodel, hvis den skal bestå.