Veterantraktortræf

Hvornår:
28. juli 2019 kl. 10:00 – 16:00
2019-07-28T10:00:00+02:00
2019-07-28T16:00:00+02:00
Hvor:
Toreby Vestergade 33
Toreby Vestergade 33
4891 Toreby
Pris:
Gratis

De udstillede traktorer er forskellige i størrelse, udformning, vægt og motorkraft alt efter hvor og hvornår de er fremstillet og til hvilket formål. Nogle af veterantraktorerne er f.eks. smalle fordi de er blevet brugt i plantager, mens andre er større og med flere hestekræfter fordi de skulle bruges i landbruget til at trække redskaber. Udover disse forskelligheder fremstår traktorerne også i forskellig stand, nogle har været skilt ad og blevet gennemrestaureret og fremstår derfor skinnede som da de forlod fabrikken, mens andre stadig er i brug og fremstår i original stand med synlige tegn på flere årtiers brug.

Det er samlere fra Lolland, Falster, Sydsjælland og Møn som mødes på Toreby Vestergade 33 om deres fælles passion og interesse. Træffet er åbent for publikum lørdag og søndag fra klokken 10-16, og hvis man har nogle af førnævnte køretøjer stående i garagen eller laden er man ligeledes velkommen til at komme og udstille og måske få mere viden om sin traktor eller redskab.

I løbet af både lørdag og søndag køres præsentationskørsel, hvor det er muligt at se og hører traktorerne køre på pladsen og høre lidt om traktoren. Der køres også konkurrencekørsel begge dage.

Særudstilling
I år omhandler særudstillingen på V.T.V.’s træf Nuffield traktorer og disse bliver derfor samlet på en del af udstillingsarealet hvor man kan se udviklingen i produktionen af de forskellige modeller. Nuffield traktoren er en britisk traktor som fra slutningen af 1940’erne blev fremstillet af Morris Motors. Produktionen blev senere overtaget af Leyland, som efterfølgende blev solgt og traktorerne kom nu til at hedde Marshall. Der bliver udstillet et bredt udsnit af modellerne.

Veteranpløjning
Udover veterantraktortræffet i Toreby den 27. og 28. juli er der i weekenden den 14. og 15. september mulighed for at se veterantraktorer i aktion ved det årlige veteranpløjestævne overfor gokartbanen i Marielyst. Pløjestævnet i Marielyst fungerer dels som kvalifikationsstævne til danmarksmesterskaberne i Veterantraktorpløjning som i 2019 afholdes i Gørlev på Sjælland i slutningen af oktober, mens der efter søndagens konkurrencepløjning også kåres årets V.T.V. klubmester. Pløjestævnet er åbent for publikum begge dage.