Yuzuru Hiranaka spiller på Nysted Orgelmuseum historiske orgler

Hvornår:
3. august 2019 kl. 19:30 – 20:30
2019-08-03T19:30:00+02:00
2019-08-03T20:30:00+02:00
Hvor:
Nysted Orgelmuseum
Adelgade 30
4880 Nysted

En musikalsk oplevelse af de helt store. Den verdensberømte japanske organist vil tryllebinde os med sin fabelagtige orgelkunst.

Til daglig er Yuzuru Hiranaka organist ved Skt. Johannes Kirke i København og underviser bl.a. på musikkonservatoriet i København, når han da ikke turnerer verden rundt og høster hæder og international anerkendelse for sit ekvilibristiske orgelspil.

Uddannet i Tokyo og på Koninklijk Conservatorium i Haag , Musikkonservatoriet i Arnhem i orgel og cembalo. Fortsatte studier i Paris, Freiburg og på DKDM, hvor han debuterede fra solistklassen i 1997. Koncertvirksomhed i mange europæiske lande, Amerika og Japan. Har indspillet cd’er i Italien og Holland.

Nysted Orgelmuseum er et privat samling af historiske, mekaniske kirkeorgler fra 1800-1900 tallet.

“En enestående mulighed for at se og høre en række meget forskellige danske orgler i smukke omgivelser. Der findes ikke noget tilsvarende herhjemme. ” “Enestående museum for gamle nyrestaurerede orgler. Fantastisk rum og idé. Skal simpelthen opleves.”

Nysted Orgelmuseum arrangerer koncerter: Internationalt berømte organister, komponister, musikere levere koncertoplevelser ud over det sædvanlige. Orgelklubben: Lær at kende instrumentet. Lær at spille orgel. For børn i alle alder fra 6-99 år. Øverum for organiststuderende. Orgel-ZOO: for børn og voksen– hands-on-museum. At se og klappe de orgler vi ser. Zoo betyder liv eller levende på græsk. Levende orgler!.

Nysted er Danmarks sydligste og hyggeligste købstad, og enhver der har besøgt byen, ved hvad vi mener, når vi siger, at den er kendetegnet ved sin helt specielle charme. Den oprindelige købstad præger gadebilledet, hvor de små stræder og de gamle, velbevarede huse, stadig findes i ethvert hjørne af byen. Nysted tilbyder charme, ro og et unikt samspil mellem by og natur.